סקוטלנד
-
באמת לא בטוחה שאלתוש ישראלי יעזור למידג'ס.. פשוט תקנו שם את התכשיר הזה נגדם, זה באמת עובד טוב נגד עקיצות. לצערי הם עדיין מסביב, וזה די מעיק אפילו שהם לא עוקצים.. מקווה שהשנה נפגוש אותם פחות. אגב,הבנתי שזה מאוד תלוי מזג אויר- בגלל השמש ומזג האויר החם, הם הגיעו בהמוניהם.. מי שטייל קצת לפנינו בכלל לא פגש אותם.
אז לא בטוחה מה אני מעדיפה, גשם או מידג'ס

-
אורנהגיל,
נראה לי שהתכתבנו בעבר..
אז מה התכנון שלכם בסוף? (דומה לשלנו או של אורנה שפתחה את השרשור)
-
בזכות אלון התמכרתי לאחרונה לסדרת הטלוויזיה outlander, שהצילומים הנפלאים שלה בסקוטלנד הם כמו הזמנה מפתה במיוחד לטיול בארץ היפה הזו.
מסתבר שההערצה מובילה לטיולים בסקוטלנד בעקבות האתרים בהם צולמה הסדרה, ויש בלוג ישראלי מקסים
שנקרא איילת מטיילת שמפרט באחד הפוסטים כיצד להגיע אליהם. קודם לכן איילת ארחה את ענת שביקרה בחלק מאותם מקומות.
ומסתבר שיש חדשות טובות לאוהבי הסדרה: צילומי העונה הרביעית בעיצומם, והעונות החמשית והששית בדרך!
לחיי ג׳ימי וקלייר

-
בזכות אלון????
וזה שנסענו במיוחד לעשות מבחן המים של דוגל וקליר בסקוטלנד לא נחשב ?

jennyfrompiter.blogspot.com/2017/09/finnich-glen.html?m=1
יש עוד קישורים בבלוג שלי.כולל פאפינים ומערת פינגל.חובה
-
ג׳ני יקרה, סוף סוף הערתי אותך

כשקראתי בזמנו את הסיפור שלך שמתי לב שיש איזו סדרה על סקוטלנד שכדאי לשים לב אליה, אבל מודה שמאז שכחתי ממנה ומסקוטלנד לגמרי…
רק לאחרונה כשדיברתי בטלפון עם אלון הוא ציווה עלי לראות את הסדרה וכך עשיתי
הפאפינים המקסימים שלך, כבר השלמתי עם זה שכנראה עד שנגיע הם כבר לא יהיו שם… אבל אולי שייט לאי בס וביקור במרכז הצפרות בנורת׳ ברוויק יהיה תחליף הולם.
מערת פינגל קצת רחוקה מהמקום בו נלון, בצפון בלהוליש (גלנקו). את לא חושבת כך?
-
אמנם אני לא ג’ני, אבל אובן רחוקה כשעה נסיעה מבלהוליש – לא מרחק מופרך [המעבורת לאי מאל, שמשם יוצאים הסיורים, יוצאת מאובן].
אנו אמנם נלון קרוב יותר לאובן, זה עדיין יום שלם [עד שנוסעים, השיט, וחוזרים] – בעוד כחודש, נוכל לספר חוויות אם תרצה.
-
אוליב יקרה,
ודאי שארצה לשמוע חוויות, ודעתך העניין המרחק לאובן מבלהוליש לא פחות נחשבת מזו של ג׳ני
, אתם נוסעים בתקופה שהפאפינים עוד שם אם אני מבינה נכון, אשמח מאד אם תספרי את כ ל הפרטים על הטיול שלכם כשתחזרי כולל על השיט.
תודה,
אורנה
-
אורנה בשמחה
כן אנו בתחילת יולי, זו עדיין תקופת הפאפינים, למרות שאצלנו יותר מתעניינים גם בחיות הים
מקוה שאכן יצא לפועל כמתוכנן [מניחה שאם יהיה מזג אויר ממש גרוע נוותר]
ואשמח כמובן לספר
-
לטובת המתעניינים שמה כאן את הקישור לפרטים על שייט מאובן למערת פינגל באי סטאפה שכולל גם שיט לאיים מאל ואיונה.
אך מסתבר שיש אפשרות מעניינת לא פחות ואולי אף יפה יותר, שאם אני מבינה נכון פתוחה עד 9.8 בלבד, להפליג לאי סטאפה ולאיי טרשניש ולפגוש פאפינים. לצערי לא רלבנטי עבורנו.
מדובר ביום ארוך אפילו מעט יותר, 12 שעות, אבל נראה לי שזה שווה את המאמץ מבחינת הנופים ומגוון היצורים החיים שניתן לצפות בהם.
מאחר שאיני חובבת גדולה של שיט שגורם בחילה, נראה לי שכלי השיט כאן גדול, מהיר ויציב יותר… אז אולי אחפש שיט מקביל בתאריכים שלנו.
אם יש למישהו (אלון? ג׳ני? נועה סקוטלנד?) ניסיון עם העניין, אשמח לתובנות…
תודה,
אורנה
-
הי אורנה ויתר הסקוטלנדאים…
ראשית – ג’ני היתה בשייט הארוך לסטאפה ואני בטחה שתשמח לספר ולייעץ. תמונות הפאפינים שלה הן בלתי נשכחות.
שנית – אני תוהה האם להתמקם ללילה אחד ב – Oban יתרום להגעה נוחה יותר לשייט הפאפינים.
מכיוון שאני עדין לא יודעת מה יעלה בגורל הטיול שלנו, אני מעדיפה (אם לא אכפת לך אורנה) לתפוס טרמפ על השרשור שלך ולהתייעץ…
אם אצטרך לשנות מסלול ולחשב מחדש, האם שהות שם תעזור? יש שייט שיוצא מאובן שהוא קצר יותר מעשר שעות…? יש לכם רעיון אחר למיקום קרוב ליציאה לשייט כזה, קצר יותר?
וגם אני כמובן חזק בענייני זרה!!
תודה,
שירלי
-
ברור, שירלי, בשמחה, זה בסך הכל שרשור שנועד לעזור לי ולאחרים לתכנן את הטיול…
אגב, בדקתי ומסתבר שאובן רחוקה כחמשים דקות נסיעה מהמקום בו נלון בצפון בלהוליש, כך שזה לא נראה לי כזה סיפור אם צריך להיות באובן בתחנה ממנה מפליגים בשעה תשע וחצי בבוקר. השאלה העיקרית היא, מאחר שמדובר ביום שלם, האם ״שווה״ להקדיש לשיט כזה כרבע מהזמן בו נשהה באזור, בייחוד כשבתאריך שלנו כבר אין פאפינים וציפורים רבות אחרות...
בין היתר מהסיבה הנ״ל אולי ננצל את היום האחרון באדינבורו וניסע לצפון ברוויק להפליג משם לאי בס.
אבל אולי כדאי גם וגם?
אשמח להתייחסויות.
-
קחו בחשבון שזמן השיט כולל את כל המסלול, כולל נסיעהכלומר, כשכתוב למשל 10 שעות – זה כולל מעבורת מאובן, נסיעה של כשעה וחצי באוטובוס בתוך האי מאל עד נקודת המפגש עם הספינה [בטוברמורי או בפיונפורט], ואז כשעה שיט, שעה ורבע-וחצי על כל אי, כלומר רוב הזמן שכלול ב10 שעות האלו הוא בכלל לא שיט.
[בדקנו את זה, התקשרנו אליהם ובדקנו כל חלק של המסלול].
כנ”ל לגבי שיט באורכים אחרים, יתכן שהשיט מעט יותר ארוך אבל חלק ניכר מהמסלול הוא במעבורת מאובן ובנסיעה בתוך האי מאל, או בעליה על האיים עצמם.
-
אוליב, איך זה עובד עם המעבורת? באובן כבר עולים על אוטובוס שעולה על המעבורת או שעוברים עם הרכב?
-
אפשר עם הרכב ואפשר בלי הרכב, אנו בחרנו בלי הרכב. האוטובוס הוא לא מאובן, עולים על המעבורת כנוסעים רגילים ורק באי מאל [לאחר הירידה מהמעבורת] עולים על אוטובוס.
-
אוליב, ראיתי אתמול סרטון ביוטיוב של מישהי שעשתה את הטיול הזה לשלושת האיים. מעבר לזה שההפלגה נראתה משהו לא רגיל למרות שלא היו פאפינים (נכון אלון...), ראיתי שהיא והחברים שלה כמעט אחרו בגלל שלא מצאו מקום חניה… כלומר, צריך להביא בחשבון טווח בטחון גם למטרה הזו.
וכמובן, מאחר שהסלעים באזור מערת פינגל רטובים וחלקלקים צריך נעליים מתאימות (וגם שכמיות גשם כי ברור שעשוי לרדת, אבל זה בסקוטלנד בכלל).
-
בגדול, יש אפשרות להתחיל את המסלול מאובן – ואז המעבורת, האוטובוס, הכל כלול בתשלום וגם התזמון בהתאם – ויש אפשרות רק שיט ואז יוצאים מאחת הנקודות על האי מאל [יש עוד אפשרויות] לשם מגיעים עצמאית.
אנחנו מתכוונים להתחיל מאובן, ואת הרכב לחנות באובן, לא לעלות איתו על המעבורת.
כמובן שצריך לקחת בחשבון חניה [ועם ילדים גם פיפי, ואוכל, וכו’ וכו’].
הם גם כותבים להגיע 15-20 דקות לפני הזמן.
נעלי הליכה ברור.
-
אוליב עשית שיעורי בית מצוינים.
קחי בחשבון
שאם את מזמינה את השייט לסטפה וללונגה דרך החברה שעליה המלצתי באשכול בזמנו והבלוג , לטובת המתענינים החדשים
השייט נקרא Tobermory, Treshnish & Staffa Tour
החברה http://www.staffatours.com/
יש להוציא את הכרטיסים יום לפני.
אין אפשרות להוציא כרטיסים ביום ההפלגה עם המעבורת.
אנחנו בנינו את הטיול ככה שיום לפני טיילנו באזור עם מסלולי הליכה, מקומות עניין , עצרנו לצהרים באובן, אספנו את הכרטיסים ויום למחרת מוקדם בבוקר התייצבנו למעבורת.
-
תודה ג’ני
אכן שמנו לב לכך שצריך להוציא את הכרטיסים יום קודם
אנו נלון כרבע שעה נסיעה מאובן, כך שאפילו אם לא נהיה שם באותו היום, אחד מאיתנו יוכל לנסוע במיוחד לעשות זאת.
-
בעסה. אז נראה לי שנוותר.
-
שיט לסטאפהעדכון חשוב: צוות סטאפה ענה לי במייל שאפשר לאסוף את הכרטיסים באותו בוקר, וכן שאחרי עזיבת הפאפינים ניתן עדיין לראות דולפינים, נשרים בעלי זנב לבן ולוויתני minke.
אלא שמסתבר שיש הבדל בין סטאפה טריפס לסטאפה טורס:
אם מזמינים עם סטאפה טריפס צריך להגיע בשבע ועשרה בבוקר לתחנה של המעבורת והמדריך שם נותן את הכרטיסים.
אם מזמינים עם סטאפה טורס אז באמת כנראה צריך להיות שם יום קודם (אך ראו למטה).
דבר נוסף: סטאפה טריפס לוקחים רק 8 אנשים בכל פעם. כנראה שזה פחות אנשים ממה שסטאפה טורס לוקחים.
אלא שיש עוד דבר: סטאפה טורס ענו לי במייל שאפשר לאסוף את הכרטיסים באותו בוקר. לא ברור...