ברזיל בספטמבר
-
היי,
אני ואשתי מתכננים ירח דבש באיזור ספטמבר, מתכננים להגיע לאיגואסו ולפנתנאל:
1. איך כדאי להגיע לאיגואסו? לסגור טיסה לשם ומשם סוגרים סיורים?
2. ומשם לאיפה הכי נוח להגיע כדי לצאת לפנתנאל? צריך לסגור סיור מראש לפנתנאל?
3. חשבנו גם להגיע למורו? איך הכי כדאי לעשות את זה?
תודה רבה!
ישי
-
הי
באיגוואסו אין צורך לסגור סיורים, הסיורים הם עצמאים. בכניסה לאתר, אפשר לרכוש את הכרטיסים לסירה, ואני ממליצה מאוד מאוד. זו חוויה שלא תשכח את העוצמה של המפלים ממש מקרוב.
קח בחשבון שמדובר בחוויה רטובה

לפנטאנל אפשר להגיע באוטובוס לילה מפוז דה איגאווסו (העיר בצד הברזילאי), עד קאמפו גרנדה.
בקאמפו גרנדה אפשר לסגור את הסיורים ואפשר לסגור זאת גם מראש (אנחנו היינו בסנטה קלרה ומאוד נהננו), אם תרצה אתן לך את הפרטים של רודריגו, שאיתו סגרנו
לגבי מורו לא הייתי, אבל מאד ממליצה על איה גרנדה הסמוך לריו, מושלם לירח דבש!
-
כהמשך לתגובה של רווית –
מבחינת הגעה מאיגואסו לפנטנאל, אתה מוזמן גם לעקוב אחרי השירשור הזה שהיה כאן לפני כמה ימים.
במבחינת ההצעה לאיליה גראנדה, האי אמנם יפה ונוח להגעה (קרוב לריו) אבל בספטמבר מז”א בו עשוי להיות קריר ומעונן. המים קרים מאוד. אצלנו החוויה שם בספטמבר היתה מעורבת מהבחינה הזו. מורו יהיה יותר מוצלח לדעתי.
-
היי

אז בנוגע לאיגואסו – כמה ימים כדאי להשקיע? בהנחה שהיינו רוצים לראות את הצד הברזילאי וגם הארגנטינאי. איפה כדאי ללון? בפוז דה איגואסו?
לגבי הפנטנאל – איך האוטובוסים? אפשר להעביר לילה עם שינה? עדיף מטיסה? אשמח לפרטים של רודריגו. סנטה קלרה זה לודג’? ברמה טובה?
שמענו על איליה גרנדה ובהחלט נבדוק את זה.
תודה רבה!
-
עברתי על השרשור, תודה

שמענו גם על בוניטו, כדאי לעצור שם?
איך כדאי להגיע למורו?
ברכג שאני סוגר לודג’, איך זה מתנהל? מגיעים לקאמפו גרנדה ומשם יוצאים?
-
להלן תשובותי
1.בוניטו שמעתי שמאד יפה, לא זול בכלל, אבל לא הייתי, בכל מקרה מתאים כהמשך אחרי הפטנאל, צריך לומר להם מראש שמשם לא תחזור לקאמפו גרנדה אלא תרצה להמשיך לבוניטו.
- 2. רודריגו מדבר עברית, אבל לא קורא וכותב, אפשר לשלוח לו הודעות קוליות בווטאפ והוא עונה יחסית די מהר 556796954722+
- 3.איגאוואסו מספיק יום שלם בצד הארגנטינאי, וכחצי יום בבריזלאי. אם אתם ממשיכים לפנטנאל אין סיבה להכנס לפארק הציפורים ליד כי תראו הכל בטבע! אפשר לישון באחד משני הצדדים ולעבור עם אוטובוס. אם רק עוברים לפארק של האיגאווסו אפילו לא מחתימים דרכון. העיירה בצד הארגנטינאי יותר קטנה ואינטימית, בצד הבראזילאי זו עיר גדולה.
- 4. האוטובוס הוא אכן אוטובוס לילה. יוצא ב19:00 בערב או 20:00 אמנם לא קאמה אלא רק סמי קאמה, אבל בהחלט אפשר לישון היטב.
-
מעולה!
רודריגו הוא מדריך מטעם סנטה קלרה? הם אחראים לכל הסיור ולללודג’?
כמה ימים מומלץ להשקיע בריו דה ז’ניירו? וכמה באיליה גרנדה?
תודה רבה על כל התשובות

-
רודריגו הוא סוכן,מאד נחמד ואמין, וקל מאוד לתקשר איתו. הוא מסדר את כל האיסוף מההוסטל שלו והחזרה לאן שתבקש בקאמפו גרנדה
הלודג אוסף מאיזה שהיא נקודה ב”שום מקום” על הכביש. הנהג של רודריגו לא יעזוב אותך, עד שהם יבואו, זה בנוי כך שההסעה של הלודג מביאים אנשים לנקודת “שום מקום” להסעה שחוזרת ולוקחים אנשים שהגיעו זה עתה בהסעה.
באיה גרנדה הינו 4 לילות, אפשר להסתפק גם ב-3 זה מקום מעולה לנוח בו. אי בלי מכוניות, ואפשר גם לעשות בו טרקים אם זה מתאים לכם. (אנחנו הגענו בסוף טיול של 5 חודשים ולא היה לנו כבר כח לטרקים)
ריו זו עיר. אנחנו היינו בה שבוע, אפשר גם פחות. תלוי מה אתה מחפש
הר הסוכר – ערב אחד לקראת שקיעה
סיור מודרך בעיר – יום שלם
דאון – כמה שעות בוקר תלוי רוחות ומזג אוויר
קופה קבנה – שם השתכנו אז טיילנו בה כל ערב בטיילת
אימפלה – שכונה נחמדה גם היינו איזה אחהצ – ערב
יש גם טיולי טבע בתוך ריו עצמה
אנחנו היינו בקרנבל אז היו המון מסיבות רחוב
-
רודריגו הוא מדריך מטעם סנטה קלרה? ברגע שסוגרים איתו הוא אחראי על הכל? כולל לודג', הסעות וכו'? הסיורים יוצאים בכל יום? אנחנו רוצים 2 לילות, 3 ימים
-
רודריגו אינו מדריך בסנטה קלרה, אלא בעל הוסטל בקאמפו גרנדה שגם משווק את סנטה קלרה ודואג לכל ההסעות וההעברות.
סנטה קלרה זה לודג’ עם מדריכים וסיורים מטעמם בפטאנל. והאירוח שם הוא הכל כלול: לינה, אוכל וסיורים.
יש יציאה כל יום ואפשר גם רק 3 ימים, תשלח לו הודעה הוא יתן לך את כל הפרטים