ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יש כאן ברלינאים?

פורום טיולי משפחות
    24
    75
    10909
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • איריס ס.
      איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

יש כאן ברלינאים?
      רבקה

איזה יופי ואיזה כיף לך.

עוד לא הייתי בברלין והיא בהחלט בתכנון.

אולי בעקבותייך Smile

אשמח ללמוד מהתכנון שלך.

איריס
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • liorev
        liorev נערך לאחרונה על ידי

שופינג
        הי רבקה
        בטוח שחוץ מכל אין ספור אתרי התרבות
        קצת שופינג לא יזיק
        היום בעיתון יש כתבה על בתי הכל בו הטובים בעולם
        ובינהם גם KADEWE הברלינאי
        "הקומה השישית מתוך השמונה היא קומת אוכל ענקית ומולצת מאוד מבחר הגבינות והנקניקים בה יסדר אתכם בארוחת הצהרים"

תהני

מצ"ב קישור
        • kadewe
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

יש כאן ברלינאים?
          היי רבקה

בדיוק אותו תהליך שאני עברתי,ביקור ראשון מזמן ,וביקור שני לפני שנתיים(איך הזמן טס) בדיוק בתקופת שווקי חג המולד.
          בנושא מוזיאוני אמנות-אני לא הכתובת הנכונה,אבל כן יכולה להפנות את תשומת לבך למוזיאון החומה (לא הגלריה של החומה) המתעד את התהליך וההתפוררות-אם מעניין אותך,ועוד מוזיאון שאני מצאתי מעניין הוא מוזיאון DDR ,ו...הספור של ברלין.
          אבל כנראה שכל אחד מחפש את "כוס התה" שלו,ונקודת המבט שלנו שונה.
          אם תרצי מידע נוסף-ברצון.

אם לא הייתם בפוסטדאם ממליצה בנוסף לביקור הקלאסי בארמונות והגנים לבקר בעיירה בסופשבוע רצוי-שוק חג מולד מקסים ופחות המוני מהעיר עצמה.
          שוק מקסים גם מצאתי בשרלוטנבורג,ממש ברחבה של הארמון.
          כל שאר השווקים המוכרים וידועים במרכז העיר כמובן.

• miray
            miray נערך לאחרונה על ידי

יש כאן ברלינאים?
            בוקר טוב רבקה,

מצרפת לך קישור לאתר תיירות בברלין, כולל פירוט המוזיאונים - כן, יש סיכוי שזה יקשה את הבחירה עוד יותר, אך תוכלי גם למצוא מוזיאונים מעניינים עוד יותר...

לגבי המוזיאון בתחנת הרכבת הישנה המבורגר באנהוף (גם אותו לא הספקנו) - מצאתי עליו המלצה שאומרת כך: המוזיאון החשוב ביותר בברלין לאמנות בת זמננו. פסלים מפלצתיים, איורי קיר, אמנות מינימליסטית, עבודה בברזל.
            בין האמנים: אנסלם קיפר, רוברט ראושנברג, יוזף בויס, אנדי וורהול ועוד.
            שעות פתיחה: ג'-ו' 10:00 - 18:00, שבת 11-20, -א' 11:00 - 18:00.
            מחירים: 8 יורו מבוגר, 4 יורו לסטודנט וילד
            InvalidenStrasse 50-51 InvalidenStrasse 43
            U-bahn: U6 to ZinnowitzerStrasse
            Bus: 147, 240, 245
            טלפון +(49)-30-39783412

ובאופן כללי - בימי חמישי המוזיאונים פתוחים ללא תשלום החל מ- 4 שעות לפני הסגירה, למעט תערוכות מיוחדות.
            New National Gallery, Gemäldegalerie, Pergamon Museum, Altes Museum, Old National Gallery and the Museum for Photography – מוזיאונים אלה פתוחים בימי חמישי עד 22:00.

יום טוב Smile
            מירה
            • תיירות ברלין
            • זיוה
              זיוה נערך לאחרונה על ידי

יש כאן ברלינאים?
              היי רבקה,

ערכתי אתמול סיור ראשוני וחיפשתי את הדברים שאני מחפשת בדרך כלל. אני מניחה שאת מקושרת להכול וחרשת וכבר גילית המוני אוצרות והבעייה היא בעצם לסנן. במבט מאוד ראשוני התרשמתי מכמה דברים:
              ראשית, על המוזיאון שבתחנת הרכבת לא הייתי מוותרת, אפילו אם יש בו כמה מפלצות, כי הוא מסוג המקומות שחובבי אמנות לא יכולים לוותר עליהם, והוא גם באמת הזדמנות טובה לראות ריכוז גדול, יותר מאשר בכל מקום אחר, של אמנות גרמנית, שקנתה לעצמה מקום מאוד חשוב בעולם.

התרשמתי ממוזיאון מרטין גרופיוס (gropiusbau), שמצטיין ככל הנראה בחלל פנימי מאוד יפה. גם המבנה מבחוץ נאה, אבל החלל הפנימי ככל הנראה מיוחד מאוד. זהו החלל המשמעותי והגדול ביותר שבו מוצגות אך ורק תערוכות מתחלפות, וכעת יש שם תערוכה המייצגת את ביטויו השונים של הפוטוריזם (בצד תערוכות נוספות). דיברנו כאן בעבר על המסרים הבעייתיים של חלק מאנשי התנועה הזו, אבל אני חושבת ששווה לראות. אבל שוב - אולי בעיקר בזכות המבנה עצמו.

עוד משהו שהייתי משתדלת לראות בזכות הארכיטקטורה:
              הגלריה הלאומית החדשה (Neue Nationalgalerie), שהיא קוביית זכוכית ופלדה אשר תוכננה על ידי מיס ואן דר רוהא ההולנדי. יש שם, בפנים ובחוץ, אוסף גדול של קלאסיקה מהמאות ה-19 וה-20. בטח ראית כבר המון אוספים כאלה, אבל שוב - גם כאן ההצבה של היצירות בחלל נראית לי מעניינת. הסתכלתי קצת באלבום התמונות החביב עלינו flickr וראיתי, אם אני לא טועה, פסלים המוצבים בחוץ, כשברקע רואים את בניין הפילהרמונית, שנראה לי בניין מודרני מאוד מעניין ומרשים. מקווה שאני לא מתבלבלת. כל מה שאני אומרת טעון בדיקה כי אני לא מתמצאת בגאוגרפיה של העיר.

ראיתי בניין מגורים שתוכנן על ידי לה קורבוזיה. יש שניים כאלה באירופה, הגדול יותר נמצא במרסיי. הוא נבנה בסוף שנות החמשים כשהטרנד של בניין בנייני דירות ענקיים למעמד הפועלים היה בשיאו, ואולי היום זה נראה אנכרוניסטי, אבל אני חושבת שמעניין לראות דרך העיניים של התקופה, איך בתוך כל המפלצת המנוכרת הזאת הוא ניסה לחשוב על רווחת הפרט.

חוץ מזה, מכל השגרירויות (ובמבט מאוד חטוף וממש לא יסודי) התרשמתי דווקא מזו של ערב הסעודית. אולי כי היא מאוד אורנמנטלית, והאורנמנטיקה המוסלמית תמיד מקסימה. יש שם בניינים מאוד מתוחכמים. מעניין באיזה תהליך נוצר הטרנד הזה לבנות דווקא שם שגרירויות שמתחרות זו בזו על הארכיטקטרה החדשנית? במה זכו הגרמנים שכולם השקיעו שם את היכולות שלהם, את התקציבים ואת היצירתיות?

זה היה יותר מן שיטוט כזה ראשוני ולכן דילגתי מדבר לדבר בלי לשמור קישורים. לא התאפקתי והייתי צריכה לשתף עכשיו באמצע היום מחוויותי Laughing
              את בטח יודעת איך למצוא את המקומות המדוברים.

זיוה

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

יש כאן ברלינאים?
                "Ich bin ein Berliner"

June 26, 1963 speech by U.S. President John F. Kennedy
                • זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

יש כאן ברלינאים?

אולי הגעת כבר לפינות האלה, אני עוד לא. שיהיה Smile

http://www.chgs.umn.edu/museum/memorials/berlin/index.html

פרויקט מדהים:
                  http://www.chgs.umn.edu/museum/memorials/remembrance/index.h tml

• lbd
                    lbd נערך לאחרונה על ידי

יש כאן ברלינאים?
                    אתר מענין ומרשים מאוד.
                    • אניגמה
                      אניגמה נערך לאחרונה על ידי

במוסף הארץ של שישי האחרון, כתבה על מקום מאד יש
                      לומר שונה ומיוחד.... Rolling Eyes המועדון (לילה?) של ברלין.

אם תאזרו אומץ להכנס, ואם תעברו את הסלקציה של השומר בכניסה...אשמח לקבל חוות דעת (בפורום אירופה בבקשה).
                      • רבקה.ק.
                        רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה רבה לכולם
                        אני מקווה שאזכור לענות לכולם...

קודם כל, הוספתם לי המון חומר קריאה, מקווה להשתלט על זה הערב.
                        יונית - כבר שאלה חשובה מאוד - איך הסתדרתם עם הקור? להזכירך היינו פעם בבודפשט ב-10- מעלות וזה מאוד הפריע... אני מבינה שבד"כ המלות נושקות ל-0. אני שואלת על התחושה.

אכן לא היינו בפוטסדאם, ואני חוששת שאם צריך יהיה לוותר על משהו לטובת שפע האפשרויות, אז זה יהיה זה.

האם סביר לבקר בגן החיות בעונה זו? האם החיות לא מתחבאות ב"בתים" שלהם בגלל הקור? (צריך לבקר את קנוט, לא?)

ליאור - בקדווה היינו, אך קראתי אתמול כתבה של נירית בן יוסף שמתארת את שפע סוגי המאכלים בקומה השישית, נראה לי שאיכשהו נגיע לשם. תודה. קניות - כנראה שהמקום לקניות היום זה במיטה, יש כל מיני חנויות של מעצבים צעירים, בגדים יד שניה לפי משקל, יש מושג שנקרא "השיק הברלינאי" שהוא כנראה רחוק מלהיות שיקי. נבדוק ונדווח.

אניגמה - קראתי את הכתבה, נחכה לשנה הבאה ונשמע דיווח מאלונה. הסיבה העיקרית לסירובי הוא שאין מראות במועדון כדי שלא תוכלי לראות מה נהיה ממך אחרי כמה שעות...

זיוה - הבעיה הכי בעייתית עם העיר הזו, זה למצוא את האיזון הנכון בין תיירות שכול לביקור בעיר שנחשבת לעכשווית ביותר באירופה, אם לא בעולם. אז נכון לעכשיו אנחנו מתכננים את מוזיאון השואה. אני מבינה שטיולים ברחובות העיר הם גם זכרון - אבני הזכרון הזהובות, השלטים על קירות הבתים (מופיעים גם באחת התמונות באתר שלך.
                        חיפשתי הרבה זמן את פסל "זעקת הנשים" ומצאתי את מיקומו - הסיפור מאוד מעניין ואני ארצה לראות אותו.
                        לא בטוחה בקשר למוזיאון היהודים. למרות שמבחוץ סביר להניח שנראה.

כל שאר המוזיאונים - כמו שאמרתי צריך לשבת וללמוד אותם. יש כמה שעל פני הדברים מעניינים ביותר (כולל הפוטוריזם)
                        אמרתי אתמול שכדאי לבנות תוכנית של היכן נמצא כל דבר כדי שלא נפספס.

חוץ מזה ברלין היא העיר האולטימטיבית של בתי קפה - וגם לזה צריך זמן. קראתי אתמול כתבה של בני ציפר מעתון הארץ. הוא לא הזכיר ולו במילה אחת את הקפה, רק את האוירה והניחוחות עלו באפי...

lbd - שמעת את סרקוזי חוזר על המשפט במבטא צרפתי? ואני מבינה שהברלינאים מכנים את עצמם "סופגניה"... Laughing Laughing Laughing

מירה ואיריס תודה. נילי - סימנתי ורשמתי, מקווה להשתמש.

רבקה

אז שוב תודה רבה

• glasha
                          glasha נערך לאחרונה על ידי

אניגמה ורבקה
                          קישור להמועדון או לכתבה? אין לי מושג על מה אתן מסתודדות. אנא!!!!

אגב, אני אהיה עם אימא שלי, אולי באמת עדיף בלי מראות...

אלונה
                          • רבקה.ק.

לאלונה
                            http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1127860.html
                            • glasha
                              glasha נערך לאחרונה על ידי

רבקה
                              תודה על המחמאה, אם את חושבת שאני עדיין יכולה למצוא עניין במקום כזה Cool
                              אגב, המוסיקה שם לא משהו...

אלונה
                              • זיוה
                                זיוה נערך לאחרונה על ידי

לאלונה
                                רבקה'לה,
                                אני לוקחת בחשבון שזמן לשווקים, לבתי קפה, לסתם שוטטות חסרת מטרה וכן הלאה - זה מובן מאליו. אני מעלה רק את הדברים שיש לי לתרום. ברור שמכל זה מספיקים בסוף רק קצת. בשני ביקורים מצטברים בפריז, שכל אחד מהם בן שבוע, לא הספקתי לראות מוזיאנים מעבר לגדולים ולמפורסמים ואפילו לא הייתי בכל הרבעים. כך שהעניין די מוכר וידוע. אבל זה כיף להשתתף איתך. אחרת מה אני אעשה עד שאגיע לברלין? Rolling Eyes
                                • רבקה.ק.

לזיוה
                                  תודה זיול'ה - ברור...
                                  אנחנו הרי מכירות את הדינמיקה...
                                  אבל לא אמרנו כבר שחלק גדול מההנאה מטיול הוא שלב ההכנה????

רבקה
                                  • יונית
                                    יונית נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה רבה לכולם
                                    לרבקה

אנסה לענות . כשהייתי בדיוק לפני שנתיים היה קר, בסביבות מעלות בודדות ביום ועוד פחות מזה בלילה (אבל אני לא חיית לילה אז לא ממש הפריע לי במיטה המחוממת ).מאד מורגש בשעות הבוקר המוקדמות(וכן 10.00 בבוקר זה מוקדם בברלין) ומורגש גם אחרי השקיעה (15.30,16.00 )
                                    איך מסתדרים ? כמו בצל. למדתי עם השנים שהכי חשוב (לי) גרביים חמות, כובע צעיף וכפפות ולצמצם את אזורי המפגש של הגוף עם הקור . זה שנראתי כמו פעיל טרור טרום התקפה, זניח מבחינתי כל עוד האף נשאר מחובר לפנים.
                                    הצרה הגדולה היא כמובן כשנכנסים לחנות,מורידים כובע,כפפות,צעיף מעיל סוודר ואז אחרי 5 דקות כשלא מוצאים מה שרצינו לובשים כובע מעיל כפפות...וחוזר חלילה בכל מוזיאון,תחנת רכבת וכן הלאה.

לגבי פוטסדאם- עיניין של סדרי עדיפויות,אבל היות וציינת שזה ביקור שני בעיר-אז הייתי משלבת את הארמונות והגנים(כן,5 מעלות לטייל בגנים לא נורא כל כך).
                                    אבל אם ארמונות (סטייל וורסאי) לא מדברים אלייך-וותרי. ובכלל אפשר ל"הסתפק" בארמון וגני שרלטונבורג.

בגן החיות ביקרנו אף ביקרנו,קנוט אמר לנו שלום וכן יתר החיות. חלקן בכלל גרות בתוך מבנים מקורים ,כך שאין להן בעיית קור וזה שלנו יש בעיה עם חוש הריח-זו בעיה שלנו בלבד.
                                    בהחלט גן חיות מרשים, והייתי (ב"ה) בעשרות גני חיות כי יש לי חובבן אחד של חיות בבית שלא מאפשר לי לדלג על שלש צפרדעים ורשת פרפרים אפילו.

ק.ד.ווה- חובה קומת האוכל (ולצלם), מעבר לעובדה שבתקופה זו הכול מקושט ,הקומה של האוכל היא תערוכה בפני עצמה.

מהו פסל "זעקת הנשים"? של הנשים שבעליהן נכלאו? אם כן אוכל להדריך אותך איך למצוא אותו (וכמה הוא מאכזב במיקומו הדלוח) אבל אם מדובר על משהו אחר-תתעלמי.

המוזיאון היהודי- לדעתי מוזיאון מרשים מאד, לפחות מבחינה ארכיטקטונית עיצובית מול המסרים. ואת זה רבקה, לא תוכלי לראות מהחוץ.
                                    אבל מעבר לכך-לדעתי הוא מוזיאון מיוחד ושווה ביקור, ובתקופה זו של השנה יהיה פעיל בו (בדקי תאריכים) שוק חנוכה-כריסמס ,משהו משולב מקומי בחצר הפנימית שלו.
                                    • רבקה.ק.

תודה רבה רבה לכולם
                                      הי יונית

תודה על התשובות המפורטות.
                                      כן, היטבת לתאר את בעיית הבצל. אני מכינה את עצמי גם ליציאה בלילה, כי הכל מואר כל כך ויפה, אבל אני מבינה שגם ב4 אחה"צ זה נראה כמו בלילה...

טוב, שכנעת אותי עם המוזיאון היהודי... עוד יותר שכנעת אותי עם הקומה השישית...

זעקת הנשים הוא אכן פסל הנשים האריות שבעליהן היהודים נכלאו. הוא ברח' רוזנשטראסה, נכון?

הסתכלתי עכשיו על כל השגרירויות - לא ברור עניין תחרות הבניין היפה ביותר, ולמה שגרירות צריכה כאלה בניינים גדולים???

מוזיאון נוסף ששמתי עליו עין הוא מוזיאון העיצוב בארכיב הבאוהאוז..

תודה
                                      רבקה
                                      • ג'מוס
                                        ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה רבה לכולם
                                        היי רבקה
                                        נכנסתי,התפעמתי,קינאתי וזהו....כולם תרמו כל כך הרבה שגם אם הייתי רוצה, לא יכול לעזור.גם לא יכול לעזור לארוז כי מה תעני כשישאלו אם ארזת לבד? מה שאני בטוח שיהיה כיף כאן לכשתשובו.
                                        מחכה בציפיה
                                        ג'מוס
                                        • דן צ
                                          דן צ נערך לאחרונה על ידי

אתם מתכוננים גם לצאת מהעיר?
                                          רבקה, האם אתם מתכוונים לשכור רכב ו/או לצאת לגיחה מחוץ לעיר?

יכול להיות שביקור ב – Dessau (בערך שעה על האוטובאהן) עיר הבאוהאוס עשוי לעניין.

ההמלצה לא ממקור ראשון. בביקור באזור תורינגן תכננו לבקר שם, מה גם שהבאוהאוס בעיר הוא ברשימת אתרי המורשת של UNESCO. הביקור לא התקיים מכמה סיבות ועיקרן כי הביקור המוקדם יותר במוזיאון הבאוהאוס בויימר היה די מאכזב ובגלל שמסלול החזרה מהרי ההרץ וממגדנבורג לכיוון ברלין חייב סטייה מהמסלול.

אני מניח שחיפוש יתן לא מעט מידע.

ניתן לשלב עם ביקור ב- Wittenberg הסמוכה. קצת היסטוריית לותר.

• דסאו
                                          • zivit17
                                            zivit17 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה רבה לכולם
                                            הי רבקה,

וואו, איזה כיף לכם Smile

היינו בברלין לפני 21 שנה! ספטמבר 1988, שנה וחודשיים לפני נפילת החומה...

שמחה מאד בשבילכם Smile

עוד לא הספקתי להיכנס לכל החומר והקישורים שיש כאן, אבל בטוחה שצפויים פה הרבה דברים מעניינים Cool

תכנון נעים,

זיוית

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון