רכבות באיטליה
-
אשמח לדעת פרטים על הזמנת כרטיסים מראש לנסיעה ברכבת מרומא לפירנצה וחזרה, לא באותו היום. הבנתי שמומלץ לקנות את הכרטיסים מראש כי המחיר יותר זול ברכישה מראש. הבנתי גם שעדיף ויותר זול לרכוש באתר של הרכבות באיטליה- trenitaly. אבל מבדיקה שעשיתי באינטרנט והשוואה עם אתר railurope בכלל לא בטוח שאתר הרכבות האיטלקי יותר זול בהכרח. אם מישהו נסע ברכבות באיטליה בשנה האחרונה אודה על פרטים מעודכנים בנושא. רבקה.
-
3. לפי נסיוני tranitalia יותר זולים כי זה אתר הרכבות האיטלקי, raeleuropa הם סוכנים.
- 2. יש חברה נוספת בקו בשם italo.הם בדרך כלל יותר זולים מ-tranitalia .
- 3. בשתי החברות ככל שמקדימים, הכרטיסים יותר זולים.
-
תודה על המידע בנוגע לחברת ITALO. האם ידוע לך אם גם על החברה הזו ניתן לסמוך מבחינת לוח הזמנים והרכבות עצמן? נוסעים ברכבות טובות ומהירות כמו בחברת TRENITALY? יכול להיות שלחברה הזו, הזולה יותר, יש פחות נסיעות?ניסיתי לחפש נסיעה בסוף אוגוסט ולא ניתן היה למצוא את התאריך בלוח של החברה. אשמח לקבל פרטים על השוני בין 2 החברות. בנוסף קראתי שיש מי שחושב שבכלל לא צריך לרכוש מראש כרטיסי נסיעה בין הערים ברכבת באיטליה. אודה על כל פרט של מידע על הנסיעה ברכבת מרומא לפירנצה וחזרה, לא באותו היום.
-
1. חברה אמינה והיא מתחרה ברכבות מהירות בטרנאיטליה. יכול להיות שיש לה פחות רכבות. תגידי את התאריכים ושעות ואני אנסה לעזור.
- 2. מי שאומר לקנות ביום הנסיעה הוא טועה ומטעה.
-
פתחי את האתר הזה:
והשווי בין המחירים של איטלו ושל טרנאיטליה. נניח להיום או למחר, למול בעוד חודש. ותראי אם יש הבדלים במחירים.
אם את יודעת את התאריך והשעה המדויקת בהם את רוצה לנסוע בין שתי הערים, כדאי להזמין. אם אחת הנסיעות היא מייד אחרי הטיסה ואת לא בטוחה אם הטיסה תדייק, אז אני לא הייתי מזמינה מראש.
האם את שואלת באופן כללי לגבי רכבות בין ערים באיטליה, או רק לגבי הקו בין שתי אלה? אם מדובר ברכבת מהירה מסדרת החץ (אדום, כסוף, לבן – Frecce), כמו זו שנוסעת בקו זה, כדאי להזמין מראש. אבל יש גם רכבות אחרות, מהירות פחות שגומעות מרחקים קצרים יותר, שלהן אין צורך להזמין מראש כי אין הבדל במחיר. לפעמים יש מסעות שמערבים קישור ובהם נסיעה אחת נעשית ברכבת איטית יותר והשניה במהירה. גם זה קורה. אז כל מקרה לגופו. אם תרצי להעמיק, באתר הזה יש הסברים מפורטים:
-
תודה על התשובה. אנחנו טסים לרומא ב-26.8 ומיד ממשיכים ברכבת לפירנצה. בהתחלה חשבנו לקחת מקדם זמן גדול ולעלות סביב 14:00 (קצת לפני 14:00)על הרכבת המהירה מטרמיני. אח”כ ראיתי שיש גם רכבת ישר מהשדה שיוצאת יותר מוקדם מ-14:00 אבל כולן עם החלפה. חשבנו שזה ילחיץ אותנו אם יהיה עיכוב ביציאה מהשדה….אח”כ גם ראיתי שיש רכבת זולה יותר (הפרש של כמעט 12 יורו לזוג) של חברת איטלו שיוצאת סביב 14:15 מטרמיני. לכן שאלתי לגבי אמינות חברת איטלו וגם באתר שלהם לא כתוב על הרכבת איזה מספר היא, כמו שכתוב על הרכבת המהירה של חברת טרנאיטליה. בנוסף לחברת איטלו אין רכבת חזרה מפירנצה לרומא בסוף אוגוסט, אז נרצה לחזור. יכול להיות? בגלל כל הפרטים הללו כבר ההתבלבלתי האם אני יכולה לסמוך על חברת איטלו או שעדיף להזמין מחברת טרנאיטליה גם הלוך וגם חזור ולהיות שקטה יותר.בנוסף- מידיעותיך- האם בכל מקרה כדאי להזמין מראש באינטרנט את כרטיסי הנסיעה, כבר עכשיו למשל? ואם כן, האם להזמין באתר של החברה עצמה- טרנאיטליה או איטלו? אתה מבין גם במוזיאונים בפירנצה?