שאלה בקשר לויזת שנגן
-
הבת שלי, בת 18 , היא ספורטאית שמרבה להתחרות ולהתאמן באירופה. באפריל היתה שבועיים באירופה והיא מעוניינת לנסוע בתחילת ביולי לבלגיה עד אמצע ספטמבר , מקום השהות העיקרי שלה יהיה בלגיה. יוצא שהיא תחרוג בשבועיים משלושת החודשים המותרים לשהיה באירופה. התקשרתי היום לשגרירות בלגיה ושם נאמר לי שלא ניתן להוציא ויזת שנגן לשהיה של פרקי זמן קצרים , אלא למי ששוהה באירופה פרקי זמן ארוכים מסיבה מוצדקת ( איחוד משפחות, לימודים , עבודה ). מי ששוחחה איתי אמרה שלדעתה לא יעשו לה בעיות לצאת מאירופה, גם אם זה בשבועיים איחור וגם לא תהיה בעיה לחזור לאירופה אחרי שישה חודשים מיום העזיבה. הבעיה היא שיתכן שהיא תצטרך להגיע לתחרויות באירופה במהלך ששת החודשים הללו. כמו כן , החנונית שבי חוששת שכן יעשו לה בעיות לחזור לאירופה אחרי חצי שנה ואז לא יעזור לומר שהאישה הנחמדה משגרירות בלגיה אמרה שזה בסדר.
אם יש למישהו מידע נוסף או רעיון יצירתי כיצד ניתן לפתור את הבעיה , אשמח מאוד לשמוע
איילת
-
גם לדעתי זה שהאישה החביבה משגרירות בלגיה אמרה שזה בסדר לא תעזור לך אם יעשו לילדה בעיות – בטח בכניסה מחודשת.
-
זו לא ניו זילנד או סורינאם, שאם עברת על חוקי הויזה באופן שיירשם במחשבי המדינה לעולמים ותמיד יצוץ בכל כניסה נוספת – אז נו, מה הסיכוי שתבקרי שוב דווקא בסורינאם מכל המדינות שבעולם. את מדברת פה על ויזה שתקפה לגבי רוב יבשת אירופה: יעד קרוב שמן הסתם חוזרים אליו שוב ושוב, טסים דרכו, וכמו שאמרת, היא אפילו נוהגת להשתתף בתחרויות בו לעתים קרובות ואולי זה גם יהיה בעל השלכות קריירה לעתיד, והיא רק בת 18, יש עוד הרבה שנות נסיעה לאירופה לפניה. אז למה להתחכם ולסכן את זה?
בעולם בימינו הנטייה היא להקשיח את חוקי הויזה עם השנים, לא להיפך. אולי בבלגיה (למרות שלדעתי האישה בשגרירות היא ממש לא מקור מוסמך להגיד דבר כזה) לא יעשו בעיות, אבל בצרפת? בהונגריה? בספרד? בעוד רשימה ארוכה של מדינות שלא ממש מעוניינות עכשיו במישהו בעל נטייה קודמת להתעלם באלגנטיות מחוקי הויזה?
לצאת לרוב לא עושים בעיה, כי רק רוצים שתצאי כבר. להיכנס? מי יודע. וזה רשום במחשב, בכל מחשבי הכניסה למדינות השנגן. ויצא לי לראות אנשים שסורבו כניסה, זה לא נעים בכלל.
כדאי להפנים שזה מה שיש. אולי זה מרגיז, אולי מרגיש לה “לא פיר”, אבל זה החוק, ואם היא תצפצף עליו זה יהיה גרוע יותר, וזה כמו לירות לעצמה ברגל.
שתקצר את השהות בבלגיה כדי להתאים לימים המותרים בשנגן, ואם היא רוצה לנסוע מעט אחרי זה שוב כדאי בכלל לקצר יותר בהתאם.