נסיעה ברכב ממולדובה לקייב
-
בעלי צריך לנסוע ממולדובה לקייב בקיץ . בדקנו זה 19 שעות בערך . חשבנו להפוך את זה לטיול עם עצירות ולינה בדרך. האם תוכלו להמליץ באיזה מסלול לנסוע, איפה כדאי לעצור בדרך?, אם יש מקומות מעניינים לראות ואיפה עדיף לישון?
האם המעברי גבול קלים למעבר.
תודה מראש
איריס
-
נסיעה ברכב או בתחבורה ציבורית?
-
וואי,מה לומר לך?
השאלה מאיזה עיר צריך?
זה שכבישי אוקראינה על הפנים? או משטרה שלא יודעים למה הם מתכוונים.לתת להם?כמה או לא בכלל?
חוויה מעניינת.
מצד שני לא יודעת איך הרכבות..פעם היו. היום תחנת רכבת בקישנב נראית מאוד לא מזמינה.
אני הייתי מחפשת טיסה.
או אם ניתן מפרידה בין הביקורים.
-
צריך להכיר את המסלול היטב מאחר ובין מולדובה לאוקראינה יש מדינה נוספת.
-
נסיעה ברכב שכור
-
חוץ מכבישים,תכנונים,מסלול ומה לראות בו...השאלה הכי נכונה תהייה איזה חברת השכרה תתן רכב ממולדובה לאוקראינה. ומה עושים עם הרכב בקייב?
טיסת חזור מקייב?או חוזרים למולדובה(איפה במולדובה?)
גם מרומניה,לא נתנו לנו להוציא רכב מרומניה לאוקראינה(צ’רניבצי)דרך סוצ’בה. שעה וחצי נסיעה. זאת בעיה שצריך לברר היטב,בטח יעלה גם לא מעט כסף.
איזה מדינה יש ממולדובה לאוקראינה?אני מבינה שמדובר במדינת מולדובה ולא חבל ארץ רומני שנקראה מולדובה הרומנית.
בעלי מתרפק על התקופה של רכבות מקישנב לאודסה,למוסקבה..תקופה שהייתה פעם.
בערב אצרף תמונה מתחנת רכבת בקישנב נכון ליוני 2017

-
בדקתי – יוצאים מבוקרשט ואפשר לנסוע דרך פולין למינסק ששם יש לנו עבודה ואז לחזור דרך קייב חזרה.
לא הבנתי יש בעיה לעבור מרומניה לאוקריאניה עם רכב שכור ?
-
יש מדינה נוספת עם צבא משטרה ומעברי גבול

-
1.כן,במפורש.
צריך אישור כתוב המאפשר לצאת עם הרכב מחוץ לגבולות המדינה.
לקבל הנחיות מה לעשות במידה וחלילה יש צורך בטיפול כל שהו.אפילו החלפת פנצ’ר! יש גם תשלום בכל מקרה, גם אם תמצאו חברה מאפשרת,על מעבר גבול.
2.בוקרשט,אינה מולדובה. לא מולדבה הרגילה ולא הרומנית. הייתי הולכת רק על טיסה בוקרשט-קייב.
- כן טרנסטסניטיה, איך יכולתי לשכוח אותה. אפשר לאכוף אותה. לעבור דרכה בכלל בעייתי. עם רכב כפליים.
- אולי יש רכבת בוקרשט-קייב,אבל לא הייתי בוחרת באופציה זאת גם.
-
זה כביש בעיר צ’רנובצי..
עיר. הרחוב כ800 מטר מרחוב ראשי בעיר.
הדרכים בין העיירות,לא רוצה לחשוב איך..
על שאלה האם ואיפה להשכיר רכב מאוקראינה,קייב לטיול בקרפטים וצ’רנובצי,תשובה אחת מישראלים ששבו עכשיו משם.
לא לקחת רכב. מוניות זולות,נהג פרטי.
-
לא הבנתי לאחר כל התגובות מאיפה ולאן נוסעים?
רומניה, מולדובה, אוקראינה? מינסק, פולין?
-
האמת?גם אני לא…
בהודעה אחרונה היה רשום מבוקרשט למינסק(דרך פולין) וממינסק לקייב..
מסלול בלתי אפשרי ברכב שכור.
-
תודה על התשובות. מצטערת קצת בילבלתי את עצמי ואתכם. המסלול שצריכים לעשות הוא מבוקרשט למינסק וחזרה. פשוט חשבנו לעשות מסלול מעגלי ולחזור דרך קייב. להפוך את זה לטיול בעלי אוהב לנהוג ולנסוע ממקום למקום. לעשות את זה ביומיים שלושה.
-
אתם עדיין יכולים.
אם לא מפחדים ממצב הכבישים מזעזע – אתם יכולים לטייל גם בבלורוס – טבע באיזור משגע.
או באיזור בוקרשט

אבל לא מומלץ לקחת רכב עם מעבר גבולות של מדינות של ברה”מ לשעבר גם בין עצמן
-
רוצה לעדכן שמצב הכבישים הכללי בבלארוס מצוין
כדאי להיזהר ממצלמות מהירות. אפשר להעזר בוויז