עזרה בתכנון: אולימפיק
-
הי,
אני זקוק לעזרה בתכנון נקודות לינה באולימפיק.
יציאה מסיאטל, סיום בפורטלנד, הקצבתי 3 לילות לאולימפיק.
אופציה א: לילה 1 – איזור Port Angeles, לילה 2 – ליד Forks, לילה 3 – איזור North Bay
אופציה ב: לילה 1 – ליד La Push/Forks, לילה 2 – איזור Kalaloch/south beach, לילה 3 – ליד Astoria
אופציה א מאפשרת כיסוי טוב יותר של צפון האי.
אופציה ב מאפשרת כיסוי טוב יותר של מערב האי כולל כניסה לשמורת ה Hoh.
אני מעדיף את אופציה ב אבל חושש שהיום הראשון עמוס מידי. למנוסים שביניכם - האם סביר לצאת עם קראוון מסיאטל בבוקר, לעלות על מעבורת, ולהגיע עד Forks באותו יום? (על Hurricane ridge כנראה שנוותר)
אסי
-
אשמח לדעתכם.
נגיע לאולימפיק ביולי, אני רוצה לשריין מקומות לינה.
האם שווה להתעכב יותר בחלק הצפוני?
האם להמשיך עד איזור פורקס ביום הראשון?
הצעות לחלוקת ימים אחרת?
תודה למשיבים,
אסי
-
אם מוותרים על Hurricane ridge אז יכול להיות שאפשרי
אנחנו עברנו מויקטוריה במעבורת לפורט אנגלס משם המשכנו ל נסענו לכיוון מפלי Marymere ליד אגם Crescent . עשינו מסלול נחמד למפלים של כשעה וקצת. משם המשכנו לכיוון החופים. הגענו לחוף מס' 2 - החנינו את הרכב ויצאנו לטיול ביער גשם המגיע בסופו של דבר לחוף הים הפראי. המסלול ארך כשעה וחצי והיה פשוט מדהים המשכנו עם הרכב בנסיעה קצרה עד לחוף מס' 1, משם המשכנו למקום לינה בסמוך לפורקס למיטב זכרוני הגענו אחר הצהרים
מניח שבקראוון הקצב יכול להיות קצת יותר איטי
-
אם יש מקום שאסור לותר עליו זה Hurricane Ridge. במקום זה, תותר על אחד מהחופים או יערות הגשם. אין תחליף לנוף שתראה שם. יש לכך רק הסתיגות אחת. אם מזג האויר מעונן וקודר, אין הרבה מה לעלות למעלה. יתכן ולא תראה שם כמעט כלום, בגלל העננות.
-
גם אני ממליצה לא לוותר על הוריקן רידג’. היינו בתחילת יולי, היו חלקים מושלגים, פרחים, מסלול לא קשה ומקסים. אנחנו ישנו 2 לילות בפורט אנג’לס ולילה שלישי בפורקס, משם הדרמנו לאורגון. החלוקה היתה נוחה.
-
בעקבות ההמלצות שלא לוותר על הוריקן רידג’ נראה לי שחלוקת הלילות תהיה כזאת:
לילה 1 – ליד פורט אנג’לס
לילה 2 – ליד פורקס.
לילה 3 – באיזור נורט’ ביי.
המשך לפורטלנד…
תודה על התגובות.
אסי
-
רק הערה חשובה אחת. נסו לאפשר ספונטניות מסוימת בלינות על מנת לאפשר גמישות בתוכן היומי בהתאם למזג האויר. כמו שכתבתי קודם, במזג אויר מעונן ובמיוחד אם גם גשום, העליה להוריקן רידג’ לא כדאית. ואם למחרת יש מזג אויר יפה, אז כדאי לעלות למחרת ולא ביום שתוכנן מראש.
-
לגבי הספונטניות – הערה נכונה לכל הטיול.
המצב האופטימאלי מבחינתי (ואני מניח שלדעת רבים אחרים) הוא לזרום עם הטיול לפי המתווה הכללי ולקבוע את נקודות הלינה בהתאם – קלאסי לטיול עם קראוון.
מצד שני אנחנו מטיילים בשיא העונה ואני לא רוצה למצוא את עצמי משקיע שעות רבות תוך כדי הטיול במציאת מקום לינה (ונאלץ להתפשר על מיקום ואיכות)
רוב מקומות הלינה שהזמנתי הם עם אפשרות ביטול 1-3 ימים לפני הגעה. זה מאפשר שינויים שידועים מראש (כמו שינוי תווי המסלול, תחזית מזג אויר מוקדמת, וכו’) אבל גורע מהספונטניות ביום הטיול עצמו.
אשמח לדעת איך אחרים מתנהלים, אולי אנחנו צריכים להשאיר יותר מקום לספונטניות?
-
לדעתי אתם עושים נכון ופיצול הלינה נותן ספונטניות ומנצלת יחסית את יתרונות הקאראוואן (אם הייתם ברכב עם ילדים הייתי ממליץ לקבוע לינה אחת גם אם על חשבון ספונטניות)
במקרה של הוריקן רידג’ ייתן לכם גנישות בין היום הראשון לבוקר היום השני
ובכל מקרה – בטיולים ארוכים יהיו מקומות שיתפספסו, ולדעתי עם כל יופיו של ההוריקן רידג’ הקסם של אולימפיק הוא בגיוון שלו שמגיע לשיא דווקא בחופים המערביים, ולכן לא הייתי משתגע מעבר כדי לא לפספס…
כמובן שזה תלוי גם בסך הטיול – אנחנו הגענו לאולימפיק אחרי מנת נופים ‘אלפיניים’/רוקי גדושה ולעומת זאת לפגישה ראשונה עם חופי האוקיינוס הפראיים ויערות הגשם, אז ברור שנתנו לצד המערבי את עיקר הדגש...
-
אגב, ההתרכזות כאן היתה בפארק הלאומי אולימפיק. כדאי להזכיר שגם החוף הצפוני, שאיננו חלק מהפארק, הוא יפה, ובצד הצפון מערבי אפשר להגיע ל- Cape Flattery, הנקודה הצפון מערבית היותר בחצי האי. הביקור ב- Cape Flattery כרוך בתשלום לשבט האינדיאני שהמקום הוא חלק מהטריטוריה שלו. ניתן לשלם ב- Neah Bay, הישוב הקרוב ביותר ל- Cape Flattery.
עוד מקום ששוה ביקור של 2-3 שעות הוא Port Townsend, ממנו יוצאת המעבורת לאי וידבי. זו עיר “עתיקה” (במונחי מדינת וושינגטון), מהחצי השני של המאה ה- 19 עם רחוב ראשי עם בתים ישנים ויפים. אגב, אני לנתי בה במלון שהיה באחד הבתים האלו.