קרחום לצידנית
-
היי,
אני טס לאירופה בשבועות הקרובים ואני שומר כשרות.
בגלל שיש צורך בהבאת ציידנית ואוכל מהארץ לצורך מאכלים קפואים.
רציתי להתייעץ – איזה סוג של קרחום עדיף לסיטואציה הזו?
לפי מה שהבנתי קיימים 2 סוגים של קרחום – קשיח (שאני פחות מעדיף בגלל המשקל) וגמיש – מעין שמיכת קרחום.
מה הכי מומלץ? מה החסרונות והיתרונות?
אשמח לעזרתכם, תודה רבה.
-
לא זה ולא זה. הכי טוב קרח יבש. גם משקל נמוך וגם יכול להחזיק יום שלם ויותר את הבשר קפוא.
-
מבחינה חוקית, אסור להכניס לאירופה בשר (מבושל או לא מבושל), ירקות ופירות ועוד מוצרים מסוימים מהחי והצומח (ביצים למשל). זה בנוסף לכך שגרירת בשר קפוא בצידנית על פני טמפרטורות משתנות ואכילתו על פני כמה ימים זה רעיון גרוע מבחינה תברואתית.
בטיסות בתוך אירופה (לא זו שיוצאת מישראל) גם לא יתנו לעלות את הקרחומים למטוס עם הצידנית כמטען יד בגלל נהלי התעופה.
אז מה מומלץ, גם לכשרות, גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת החוק? לא להביא מאכלים קפואים. בהרבה מקומות באירופה יש אוכל כשר, אם במסעדות כשרות בערים גדולות עם קהילה יהודית, או מוצרים שמסומנים כשרים בסופרמרקטים. קצת עבודת הכנה בגוגל (או תשאל בפורום מטיילים שומרי מסורת פה באתר) ותוכל לדעת בדיוק איך ואיפה להצטייד במדינה אליה אתה נוסע.
-
לדעתי לא צריך קרחומים ולא צידנית
אם תקפיא את האוכל מספר ימים לפני היציאה ותעטוף אותו בבד או בשמיכה קלה בתוך המזוודה, זה יחזיק מעמד.
-
ראשית, תודה על העזרה.
אני מודע לחוק של הכנסת בשר לחו"ל.
אני גם מודע לזה שאי אפשר להעלות את זה כמטען יד.
אני נוסע לאוסטריה באזור טירול ולאחר בדיקה מעמיקה אין להשיג אוכל כשר באזור.
כל האופציות נבדקו (גם רכישת מנות ממסעדה כשרה במינכן) זו האופציה היחידה שנותרה לי.
-
ה"קרחום" הקשיח, מחזיק מעמד יותר זמן.
העצה שניתנה לך לעטוף את המזון בשמיכה, לא רלוונטית ולא תעזור לקירור, רק יהיה למזון יותר נעים וחם.
אפשר גם להקפיא בקבוקי מים קטנים- זה תופס יותר נפח, אך מנסיון, יעיל יותר (בגלל הנפח).
יש בעיה עם העברת בשר, כפי שפרטו לך, בשל איסור הכנסתו והאפשרות שהבשר יתקלקל (פירות וכו' אסור בגלל העברת מזיקים (גם בארץ הגיעו מזיקים שונים במטען, בגלל אלה שהתעלמו מהחוק).
* אפשר להעביר שבוע ואף יותר, ללא אכילת בשר.
* אין בעיה להעביר קרחום/בקבוק מים קפוא, גם בכבודת-היד, כל עוד המוצר קפוא ולא נוזלי, לא עושים דבר ולא מחרימים(מניסיון של הרבה פעמים).
-
מותר להעלות קרח יבש למטוס?
-
הכנסת בשר לאירופהלהלן תקציר התקנות באדיבות תרגום גוגל:
בוא מוצרים בעלי חיים על ידי נוסעים ומשלוחים אישיים
תקנה (האיחוד האירופי) 206/2009 לא, הטלת תקנות מחמירות ליבוא מוצרים ממוצא מן החי כי הם אך ורק לצריכה אישית, נכנס לתוקף באיחוד האירופי ב 1 מאי 2009.
כמו הכנסת מחלות של בעלי חיים מגיפה לתוך האיחוד האירופי באמצעות ייבוא של מוצרים ממוצא מן החי כי הנוסעים להביא איתם המטען שלהם או שנשלחו (לרבות באמצעות מכירת המרחק) במשלוחים קטנים ליחידים לא ניתן לכלול, יבוא של מוצרים כאלה לתוך האיחוד האירופי כפוף רגולציה וטרינרית קפדנית.
כאשר בשר או חלב, או בשר או מוצרי חלב כגון נקניק או גבינה מיובאים לצריכה אישית הם חייבים לעמוד באותן דרישות וטרינריות כמו אלה החלים על יבוא מסחרי.
משמעות הדבר היא, כי נוסעים הנושאים מוצרים אלה רשאים להיכנס לאיחוד האירופי רק באמצעות נקודות כניסה אלה, שם נמצא רופא וטרינר. תעודות הבריאות הדרושות ומסמך וטרינרי משותף מאומת - CVED חייב גם ללוות את המוצרים.
מוצרים כגון אלה הם למעט תקנות אלה, ולכן הנוסעים יכולים לייבא אותם בתוך סף כמות הרגולציה ללא כל היסוס:
- עד שני ק"ג של מזון לתינוקות ומזון מיוחד הנדרש מסיבות רפואיות, בחבילות מנותקות,
- מאכלים כגון קרם טופיס, שוקולד או ביסקוויטים המכילים כמויות קטנות של חלב או שמנת,
- מוצרים בעלי חיים אחרים מאשר בשר או חלב ו / או בשר או מוצרי חלב עד למשקל של שני ק"ג (דבש, למשל)
- מוצרי דגים (כגון דגים טריים, מבושלים או מעושנים או סרטנים מסוימים כגון סרטני ים או סרטני ים) שמשקלם הכולל אינו עולה על 20 ק"ג או משקלו של דג אחד, לפי משקל המשקל.
שימו לב לשורות המודגשות – נראה כי ניתן להכניס בשר/ חלב עד 2 קילו לאדם.
ועד היום הכנסתי כך לאירופה (מטעמי כשרות)
תקנו אותי אם טועה.
(מילא בלי בשר, ודאי אפשר, אבל בלי קפה וחלב??)
-
היות ואחד מאיתנו הוא גם אחראי בטיחות ואיכות מזון – זה באמת רעיון גרוע. לא היגייני בעליל, מעבר לנושא החוק.
ואגב, בחיפוש ברשת מצאתי את האינפורמציה:
(גלגל לסוף)
וגם: https://www.shabbeskitchen.at/1
שרשור עם לינקים לרשימות מוצרים כשרים שאפשר לקנות בסופרמרקטים ולבשל:
אגב, חברים שומרי כשרות שנוסעים לתקופות ארוכות למקומות באמת נטולי פתרונות באסיה או דרא”מ הולכים לפעמים על מסעדות אוכל טבעוני (אפשר לאתר מקומות באפליקציה מיוחדת) – אז אין בעיה של ערבוב בשר וחלב, או אפילו כשרות החלב.
-
אתה טועה.
לא מסתמכים בדבר כזה על תרגום גוגל, שהרבה פעמים שינוי של מילה אחת מפספס לגמרי או אפילו הופך את כל המשמעות של המשפט. תביא את הטקסט בשפה המקורית בבקשה.
למשל בלינק הזה:
https://ec.europa.eu/food/animals/animalproducts/personal_im ports_en
- Travellers are not allowed to bring in meat, milk or their products, unless they are coming with less than 10 kilograms of these products from the Faeroe Islands, Greenland, or Iceland
בתרגום לעברית: מטיילים אינם מורשים להכניס בשר, חלב ומוצריהם, אלא אם הם מגיעים עם פחות מ-10 ק”ג של מוצרים אלו מאיי פארו, מגרינלנד או איסלנד.
-
בדקתי קודם באנגלית:
Products such as the following are excepted from these regulations, and so travellers can import them within the regulation quantity thresholds without any hesitation:
- up to two kilogrammes of infant food and special foods required for medical reasons, in unbroken packages,
- foods such as cream toffees, chocolate, or biscuits that contain only small quantities of milk or cream,
- other animal products than meat or milk and/or meat or milk products up to a weight of two kilogrammes (honey, for example), and
- fishery products (such as fresh, cooked, or smoked fish, or certain crustaceans such as prawns or lobsters) the total weight of which does not exceed 20 kilogrammes or the weight of one fish, whichever weight
- is the greater.
-
אם האוכל נשאר קפוא מה הבעיה??
נסעתי עם חלב, גבינות קשות, קציצות, פסטרמות.
לא חטפתי שום קלקול קיבה. (כמו ששמעתי על טועמי האוכל המקומי)
כיון שאני נוסעת לזמן קצר (שבוע ופחות) ומטרתי טיול, טרקים ונופים, אני מוותרת (בשמחה) על העניין הקולינרי, ולא נהנית ממסע קניות צמוד לרשימה כשרה ב COOP ודומיו.
כמו כן מי שנוסע חוץ ליולי אוגוסט או בתקופת הסקי, קשה יותר למצוא אוכל כשר.
-
קנינינג- נראה שהחלטת להיות יבואנית בשר.
כמובן שאם מאוד רוצים, אפשר לפרש את הכתוב, כאילו נוסע יכול לייבא.
אך בפירוש כתוב, בפסקה הראשונה, שנוסעים (Travelers) יכולים להביא כמות קטנה, אל הם מחויבים להעביר את הבשר/כל מזון אחר דרך נקודה מסויימת בה יש וטרינר הבודק את המזון.
בפסקאות הבאות, ההפניה היא אל *יבואן* מזון היכול לייבא עד 20 ק"ג!
האירופאים, כנראה לא מכירים את הפטנט של שומרי-הכשרות שטסים עם שתי מזוודות, אחת למזון והשניה לבגדים, לא נראה שהם סוחבים 20 ק"ג בשר במזוודה. (רק מושיק רוט, הביא רגל חזיר וכו' במזוודה - תפסו אותו בארץ).
חוק, זה חוק. זה לא דף גמרא שאפשר לדון על הכתוב.
בהצלחה אם יתפסו אחד שמביא בשר קפוא במטוס.
יהיה מעניין.
-
ומה נעשה שבוע שלם בחופשת-הסקי, בלי הקציצות של אמא?!
זה מזכיר לי שלפני שנים הגיעו נוסעים לטרמינל ("ז׳ה טם") עם עגלת קניות של השוק ובתוכו בצל ירוק ושאר ירקות מפיצי-ריח.
למזלי לא הייתי באותו מטוס עם האדונים.
*אבל אז גם היה מותר לעשן במטוס (שורות אחרונות)

-
חחח אהבתי את היבואנית בשר. אני בכלל לא קרניבורית, בקטע של קפה וטוסט.
ל 2 אנשים כמות פיצית , כולה שבוע,במזוודה אחת כי זה לואוקוסט…
וירקות פירות אפשר לקנות בחול ללא בעיות כשרות.
-
בהנחה שאתה מתייחס לקרחום שנוסע לתא המטען (במזוודה , לא בתיק יד)-
מניסיון ,הקרחום הקשיח מחזיק מעמד לאורך יום ויותר .האוכל בצידנית (רכה) נשאר קפוא לגמרי.
אם הלינה במיקום אחד בטירול- אז לא צריכה להיות בעיה להגיע משדה התעופה אל הלינה (שיש בה מקרר אני מניחה) ולאפסן את האוכל הקפוא במקפיא של המקרר בדירה.
יש סיבות שונות לנסוע עם צידנית וקרחום, לעיתים יש כלכלה מחויבת בגלל צליאק,או בעיות בריאות אחרות- לא בהכרח סיבות של כשרות.
חשוב שתהיו מודעים לכך שחוקית אסור להכניס מוצרים מהחי בשדות התעופה ללא אישור משרד החקלאות וכו.
מאותה סיבה למשל, אסור להביא לארץ פקעות של פרחים.
-
other animal products than meat or milk and/or meat or milk products up to a weight of two kilogrammes (honey, for example),
שימו לב למילה Than. בשילוב עם ה-other, מדובר על הביטוי other than שפירושו “חוץ מ...”: http://www.morfix.co.il/other%20than
כלומר, “מוצרים מן החי חוץ מבשר או חלב או מוצרי חלב ובשר” ויש גם דוגמא של דבש למוצר כזה.
-
היי,
שנה שעברה לקחתי שניצלים ובשר טחון לאיטליה,
ואפילו חומוס.
את הבשר ביקשתי מהקצב לסגור לי בוואקום וישר הקפאתי.
ביום הטיסה, ממש ברגע האחרון הכנסתי הכול לתיק צידנית מבד עם שקיות קרחונים ושמתי במזוודה שעלתה לבטן המטוס.
לאיטליה הגענו כשהיה שיא חום. עוד התעכבנו עם המזוודות ברכב כשעשינו עצירה בדרך לצימר, ובנוסף נסיעה של שעתיים עד הצימר בשיא החום.
שמחה לבשר שהבשר הגיע כשהוא עדין במצב קפוא כאילו היה במקפיא.

-
מניסיון מעשי של עשרות פעמים.
מקפיאים את השניצלים והקציצות.
אוטמים בנייר כסף ושקיות.
שמים במזוודה שהולכת לבטן המטוס, קפוא שם.
זה נישאר קפוא עד שמגיעים למקום הלינה הראשון אפילו אם זה בערב.
לוקחים גם צידנית גמישה וקרחום קשיח להמשך הטיול.
-
חלב בטירול ובזלצבורג ניתן להשיג במספר מקומות במהלך הקיץ. יש אתר שנקרא kosher Tyrol הם מפרטים שם את המקומות.
בשר / עוף יש אופציה ( מלבד להביא מהבית..)
להזמנה באתרים כמו kosher4u
שנה שעברה חברים הזמינו לקפרון והגיע מעולה.
אגב נראה לי שיש גם אטליז כשר במינכן.
גם אצלנו כמו שכתבו לפני, קפוא במזוודה הגיע קפוא לגמרי עד הערב אחרי נסיעות..ואם יש מקפיא במקום הלינה אז אפשר נראה לי שבעזרת קרחון וצידנית יחזיק מעמד ביום של נסיעה ממקום למקום.