ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון טיול לרומניה

פורום אירופה
    6
    16
    5700
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • romitz
      romitz נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתכננים טיול של שבוע לרומניה אזור הקרפטים, אנחנו זוג + שניים(18,7), רוצים לשלב גם הליכות במסלולים בטבע וגם קצת אטרקציות. יש המון אינפורמציה ונראה לי ששבוע זה ממש קצת זמן אבל היות וזה נתון אשמח להמלצות…נראה לי טיול כוכב יהיה יותר הגיוני במקרה הזה. מה שחשבתי:

חמישי – נחיתה מאוחר בלילה ולכן שינה ליד השדה

שישי – יציאה לכיוון בראשוב, בדרך סינאיה/ארמון פלש/רכבל לbabele+מסלול רגלי

שבת- bucegi national park – מסלול הליכה

ראשון-בראשוב, טיול בעיר, פארק חבלים

שני- פארק הדובים בזרנשט zarnesti;בראן, קניון דמבוביצ'וארה (Dâmbovicioara),  לכפר מואצ'ו (Moeciu)

שלישי- קניון 7 הסולמות

רביעי- נסיעה לכיוון בוקרשט, אולי אגם בדרך?

חמישי-בוקרשט

שישי-טיסה בשש בבוקר

רציתי להתייעץ איפה כדאי לחפש מקום לינה? האם יש דברים שלא מסתדרים זה עם זה באותו יום? ובכלל רעיונות וטיפים..

מודה מראש לכל בעלי הידע שמוכנים לתרום מזמנם ולענות 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • navahvedavid
        navahvedavid נערך לאחרונה על ידי

אני ממש לא מומחה לרומניה, אבל אני גם באמצע תכנון טיול ראשון לשם, ורציתי להפנות את תשומת הלב שלך לרכבל ל-babele – מכל מה שקראתי (בעיקר בטריפ אדווייזור), אומרים שהתורים הם אינסופיים, גם בעליה וגם בירידה.

https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g656863-d80643 58-Reviews-Busteni_Cable_Car-Busteni_Prahova_County_Southern _Romania.html

רק אומר שכדאי לבדוק את זה…

חוצמזה, אם אתם בעניין של טבע, למה שלא תסעו לכיוון Transfagarasan ואגם Balea? יש שם המון מסלולי הליכה בהרים, אגמים, מפלים ועוד.

בהצלחה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ayash1234
          ayash1234 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו גם כן טיילנו בשנה שעברה שבוע ברומניה. נכון, שבוע זה לא הרבה, אבל אפשר להספיק לראות הרבה דברים יפים. 

אני לא יכולה לחוות דעה על הלוז שלכם כי בחלק מהאתרים שבו לא טיילנו.

מה שכן, אני יכולה להמליץ על הדירה בה היינו בבראשוב:

https://www.booking.com/hotel/ro/brasov-welcome-apartment-co resi.he.html?aid=376388;label=booking-name-he-CEb5Qm2pfMOb4I AJnIq5kgS193318462769%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap21%2C835%2C000%3Aac% 3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342138230%3Akwd-34548908264%3A lp1007982%3Ali%3Adec%3Adm;sid=88c56d93f75c223a7efb3233c54f03 ee

היא הייתה ממש חדשה ונקייה, ליד גינת משחקים, קרובה לכביש המהיר, ובמרחק של חמש דקות הליכה מקניון גדול.

אני אישית מאוד אהבתי גם את הטיול בעיר סיביו.

אנחנו חזרנו דרומה דרך כביש הטראנספגרשן ומאוד נהנינו מהנסיעה.

אם תבחרו לנסוע לכיוון מערב, אני ממליצה על ביקור בכפר porumbacu de sus, אמנם הוא לא בדיוק כפר, אבל הבתים של אתר השימור הזהמצטלמים מאוד מיוחד

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

תבדקו איזה יום בשבוע מתחילים,יום שני ארמון בסיניה סגור.

לא נראה לי תספיקו את הרכבל.אפשר לעשות אותו בחזור.עליה אחרונה הייתה פעם לפני 15.00.לא הספקנו ועלינו ביום אחרות לפני הגעה לבוקרשט.גם את סיניה עשינו בחזור.

טראנספגרשן נפתח בסוף יוני,תחילת יולי-תלוי במצב.

אם אתם אחרי התאריכים הנ”ל ממליצה לעשות את הדרך בהלוך ביום הראשון.

אפשר אפילו ללון על אגם וידרארו או בלאה או באחת העיירות הקרובות

ואת סיניה, בושטני יום אחרון באזור(יום חזרה לבוקרשט)

• romitz

תודה רבה לכל העונים,

אשנה באמת את הסדר ונהייה בסיניה בחזור.

נוסעים באמצע יולי כך שטראנספגרשן אפשרי, עם מה מומלץ לשלב אותו?

והאם סיביו לא רחוקה מדי לשלב אותה במסלול כוכב מאיזור בראשוב?

אבדוק גם את הדירה-תודה על ההמלצהwink

• אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

כטיול כוכב ,אישית פחות אוהבת. המרחקים כאילו לא ארוכים אבל הדרכים עוברות בין עיירות ולוקח כפול זמן. מהירות נסיעה 50-70 גג.

בגדול אפשר להתחיל מטראנספגרשן. אם מתחילים מהבוקר(לאחר מנוחה לילה) אפשר להמשיך תוך טיול לעצור,לטייל,לעשות מסלול,לאכול,להיכנס לאטרקציות...ולהגיע ללינה לסיביו.או מקום לפני.(הייתי בוחרת בסיביו.

לאחר סיור בוקר עירוני או טבע או מוזיאון הכפר,גנים בוטניים..להמשיך לברשוב לכמה ימים וטיול כוכב ממנה או עיירה קרובה.

בחזור לבוקרשט לעצור בבושטני,סיניה(אם לא יום ראשון) ולהגיע לבוקרשט.

אפשר מסיביו למשוך לסיגהשוארה לביקור של שעתיים שלום,ארוחת צהרים. להישאר ללון או להמשיך לאזור ברשוב.

כביש טראנספגרשן עדיין לא פתוח,לכן גוגל מפס לא מאפשר גישה עליו עדיין.

לעשות טיול יום מברשוב לסיגהשוארה אפשרי,אבל זה שעתיים לפחות לכיוון. לכן חושבת שעדיף אם מעוניינים להגיע מסיביו,ולהמשיך לברשוב. תבחרו האם ללון,אני אהבתי את סיגהשוארה בערב גם..

• אילן Ilan
                  אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שלום לך !

- רומניה הכי פחות מתאימה לטיולי כוכב אלה יותר לטיול מתגלגל בשילוב עם כוכבים קטנים וזה מניסיון אישי כמה וכמה טיולים בארץ הולדתי היפה .

- אני ממליץ לך להישאר בתכנון המקורי שלך של לינות בבראשוב ורק להוסיף לינה לפני האחרונה על כביש הטראנספאגאראשן C7 . מניסיון הוא הרבה יותר יפה כש נוסעים עליו מצפון לדרום ואחרי אגם וידררו  נוסעים דרך יער ולא ניתן לראות כלום חוץ מעצים . הנהיגה יותר קלה כש גולשים כלפי מטה דרך הסיבובים הרבים .

- בטח מובן לך שצריך להתאים את המסלולים לבן השבע בהרי הבוצ’אגי .

אני ממליץ לך לבחור אחד מתשעת המסלולים שפרסמתי בפרפראות רומניה שלי בהודעות 12, 13, 14 . בכלל כדי לקרוא את כל הפרפראות עם המון מידע חדש ועדכני .

- ביום הנחיתה ממליץ לך ללון ליד שדה התעופה או בפנסיון TOPARCEANU או במלון CHARTER באגף החדש . שניהם יאספו אותכם משדה התעופה ובמלון CHARTER נמצא המשרד של חברת השכרת הרכב cars4rent .

- יום שישי עמוס ונוסעים ללינה בבראשוב וחוזרים למחורת לטייל בהרי הבוצ’אג’י .

- ליום אחד אני ממליץ לך את המסלול הזה שכולל ביקור בשמורת הדובים ( תהיו שם כ-20 דקות לפני הסיור ), להמשיך לפארק החבלים WOLFPARK , להמשיך להליכה בקניון זארנשטי ( PRAPASTIILE ZARNESTIULUI במפה ), להמשיך לכפרים מויאצ’ו או פשטרה .

- קניון 7 סולמות זה כרק חצי יום, צרפי את הטיול בעיר מיום ראשון ויתפנה לך יום .

- אם תאמצי את הנסיעה לבוקרשט דרך הטראנספאגאראשן תוכלי לראות את אגם BALEA, ללכת רגלית לאגם CAPRA ( כשעה בכיוון מאגם באלאה ) , אגם VIDRARU ובכניסה לבוקרשט תמצאו את אגם סנגוב . תקראי כאן בהודעה מס’ 7 .

• ayash1234
                    ayash1234 נערך לאחרונה על ידי

מסכימה בהחלט עם אילן, שאת כביש הטראנספגארשן עדיף לעשות בכיוון הזה, הן מבחינת הנוף, והן מבחינת העייפות של הנהג והרכב.

מצרפת לכם המלצה לדירה בה היינו בסיביו, וגם אותה מאוד אהבנו, במרחק של דקות הליכה מאתרי העיר העתיקה, וקרובה לשוק אוכל חביב:

https://www.booking.com/hotel/ro/apartament-centru-sibiu-sib iu.he.html?aid=376388;label=booking-name-he-CEb5Qm2pfMOb4IAJ nIq5kgS57584940617%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap21%2C837%2C000%3Aac%3Aa p1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342138230%3Akwd-34548908264%3Alp1 007982%3Ali%3Adec%3Adm;sid=75f30799e4b5ae878b0acdd3cb003b9b

בלילה לפני הנסיעה חזרה בכביש הטראנספגרשן לנו בדירת נופש שהייתה ממוקמת ממש מעל נחל זורם, באיזור קירטישוארה. האיזור מאוד יפה, עם הנחל והיער מסביב. על הדירה בה היינו לא אמליץ כי הווי פיי בה היה גרוע, אבל כן ממליצה מאוד למצוא דירה אחרת באיזור זה

• romitz

תודה רבה לכל המגיבים!

עושה שיעורי בית עכשיו ואשלח שוב לקבל פידבק.

אילן – כל הכבוד על הפרפראות, באמת התחלתי שםwink 

• romitz

אז זו התוכנית לאחר כל הטיפים הנהדרים שקיבלתי, אשמח לקבל הערות/הארות האם הגיוני הסידור מבחינה גיאוגרפית וגם מבחינת העומס (חלק מהימים ממש אימצתי as is-,תודה!):

חמישי – נחיתה מאוחר בלילה ולכן לינה ליד השדה

שישי – סיניה-רכבל לbabele+מסלול רגלי לינה בסינייה

שבת- קניון 7 הסולמות+ בנייה ביקור בעיר/ארמון פלאש לינה בסינייה

ראשון- bucegi national park – מסלול הליכה לינה בברשוב

שני- ביקור בשמורת הדובים ( להגיע כ-20 דקות לפני הסיור ), להמשיך לפארק החבלים WOLFPARK , להמשיך להליכה בקניון זארנשטי ( PRAPASTIILE ZARNESTIULUI במפה ), להמשיך לכפרים מויאצ’ו או פשטרה לינה בברשוב

שלישי- סיביו, הטראנספאגאראשן C7, אגם BALEA, ללכת רגלית לאגם CAPRA לינה באיזור הטראנספאגאראשן

רביעי- נסיעה לכיוון בוקרשט, עצירה להתרעננות באגם ב CURTEA DE ARGES לינה בבוקרשט

חמישי-בוקרשט לינה בבוקרשט

שישי-טיסה בשש בבוקר

תודה לכל העוזרים, אני כל פעם נהנית מחדש לגלות את הפורום המדהים הזהwink

ושאלה לאילן בתור רומני במקור, אמא שלי נולדה בכפר קטן בשם בודשט בטרנסילבניה, כבר אין לי את מי לשאול ממש ולא בטוחה איך כותבים ברומנית אבל האם זה יכול להיות Budeasa? תודה!

• אילן Ilan

שבוע טוב רומיץ !

- אתחיל עם כפר הולדתה של אימך, לפי התיאור שלך מדובר על הכפר BUDESTI בחבל MARAMURES לא רחוק מהעיר BAIA MARE ו- SIGHET.

באזור היו קהילות יהודיות רבות ובכל הכפרים תמצאי בית קברות יהודי . חבל מאראמוראש שווה ביקור .

- במפה זו גווגל רושם COMUNA BUDESTI שזו מועצה מקומית בודשטי הכוללת שני כפרים , BUDESTI  ו- SARBI . במפה תראי עוד כפרים באותו השם אך הם לא בטרנסילבניה וגם BUDEASA לא בטרנסילבניה .

- לגבי המסלול :

חמישי – נחיתה מאוחר בלילה ולכן לינה ליד השדה

שישי – סיניה-רכבל לbabele+מסלול רגלי לינה בסינייה

• * הרכבל שעולה ל- BABELE נמצא בעיירה BUSTENI ולא בסינאיה . מסינאיה אפשר לעלות עם שני רכבלים ל -COTA 2000 וללכת ל-BABELE במסלול של 4-5 שעות הלוך וחזור .

שבת- קניון 7 הסולמות+ בנייה ביקור בעיר/ארמון פלאש לינה בסינייה

• *  הסידור היומי שלך לא מובן לי .

ראשון- bucegi national park – מסלול הליכה לינה בברשוב

• * זה כללי מדי, צריך לבחור מסלול מתאים ולהיות מצוידים בהתאם . מצרף לך כאן את מפת סימון השבילים של הרי הבוצ’אג’י . 

שני- ביקור בשמורת הדובים ( להגיע כ-20 דקות לפני הסיור ), להמשיך לפארק החבלים WOLFPARK , להמשיך להליכה בקניון זארנשטי ( PRAPASTIILE ZARNESTIULUI במפה ), להמשיך לכפרים מויאצ’ו או פשטרה לינה בברשוב

שלישי- סיביו, הטראנספאגאראשן C7, אגם BALEA, ללכת רגלית לאגם CAPRA לינה באיזור הטראנספאגאראשן

רביעי- נסיעה לכיוון בוקרשט, עצירה להתרעננות באגם ב CURTEA DE ARGES לינה בבוקרשט

• * אין אגם בקורטאה דה ארגש, רק מנזר והחצר המלכותית . את בטח התכוונת לאגם VIDRARU .

חמישי-בוקרשט לינה בבוקרשט

שישי-טיסה בשש בבוקר

• romitz

תודה אילן, נראה לי בפעם הבאה אתכנן טיול צפונה יותר ואוכל לבקר גם בbudesti..

לגבי שבת לקחתי את עצתך: ״קניון 7 סולמות זה כרק חצי יום, צרפי את הטיול בעיר מיום ראשון ויתפנה לך יום״ אולי לא הבנתי נכון?

לגבי ראשון רואה שטעיתי, התכוונתי לאזור הזהhttps://poartacarpatilor.ro/en/trasee/ שקראתי המלצה בפרפראות, נראה לך עדיף? כמובן שנעשה את כל החישובים והציוד הנדרש אבל אנחנו משפחה של אוהבי לכת אז גם 20-15 ק״מ באים בחשבון

תודה רבה

• אילן Ilan

שלום לך !

- כל הכבוד לכושר שלכם ואם זה כולל את בן השבע ?

- קושי מסלול לא נמדד רק באורכו אלה גם במבנה הטופוגרפי שלו .

התייר הישראלי לא נחשף כמו למידע לגבי התאונות הרבות בהרי רומניה ולמזג האויר ההפכפך שבהרים . לדוגמה , לאורך המסלול מבושטני ל- CABANA CARAIMAN  מעל 15 צלבים או שלטי זיכרון לאלה שקיפחו את חייהם על ההר .

- בסופי השבוע יחידות החילוץ מבצעות כמה עשרות חילוצים של מטיילים אשר לא הכינו את שיעורי הבית או לא מצוידים בהתאם .

- שכחתי לציין בהודעתי הקודמת ששני הכפרים עדיין שומרים על האותנטיות שלהם וכדי לשלבם בטיול מקלוז’ ליאשי ( או ההפך ) .

• romitz

תודה אילן! חחח רואה עכשיו שבאמת כתבתי 7, כנראה נלחץ בטעות לא ברור לי איך… הקטן בן 11 וכן, הוא הולך יפה מאוד, אבל ברור שאתה צודק לגמרי ואבדוק את המסלולים לעומק (ולגובהwink).

אשמח להמלצתך באיזה איזור עדיף להתמקד ביום א:  bucegi national park או האזור הזהhttps://poartacarpatilor.ro/en/trasee

תודה רבה!

• אילן Ilan

היי רומיץ !

- ראשית אני ממליץ לעדכן את תוכנית הטיול שלכם בהתאם להצעות שקיבלת .

- לשאילתך, במה להתרכז ביום א’,  אין לי תשובה חד משמעית הואיל ואלה שני אזורים שונים מבחינה טופוגרפית. בפארק הלאומי בוצ’אג’י ההליכה היא בשבילים סלעיים ללא צמחיה ויותר אתגריים והמסלולים בפונדטה הם ירוקים ופחות מסוכנים .

• Maoz_3400854
                                    Maoz_3400854 נערך לאחרונה על ידי

הדרך תפתח רק ב 1.7

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון