סין בינואר
-
שלום,
אני וחברה שלי מתכננות לטוס באזור ינואר ל3 חודשים לטיול בסין.
אשמח אם מישהו יכול לעזור לי לגבי אזורים רלוונטיים מבחינת מזג אוויר בתקופה הזאת ותכנון מסלול. אנחנו מעוניינות לראות בעיקר הרבה טבע נוף ותרבות.
בנוסף אשמח לדעת מה סדר גודל של עלות טיול תרמילאים בסין למשך 3 חודשים.
תודה
-
יש מצב לדחות בחודש או חודשיים?סין בינואר זה אפשרי אבל קר... אני לא מדבר על 0 מעלות (תלוי איפה בסין), אבל קר.
בגדול, בחודשי החורף, עדיף לטייל בדרום סין.
אני יכול להמליץ לכן על המסלול ה"סטנדרטי" שלוקח כחודש (הוא כתוב כמעט בכל שירשור סין בפורום) אבל אתן קצת מוגבלות, אז אני ינסה לחשוב על אופציות אחרות = פחות מתויירות.
בגדול, הייתי ממליץ לטוס לHK בגלל שהיא בדרום, וזה חוסך לכן את ההגעה דרומה. משם אתן יכולות לרדת לאי (כן, אי!) חאינן שהוא סוג של תאילנד, אבל סיני... לא הייתי אבל שמעתי דברים טובים.
משם אתן יכולות להמשיך למסלול ה"רגיל" דרך יאנגשו, קאילי, קונמינג (זה כבר במחוז יונאן) וצפונה.
יכול להיות שלמקומות מסויימים לא תוכלו להגיע (כמו לצפון יונאן והBACK DOOR) בגלל שקר מידי... אבל בגדול, תתמקדו בדרום, לפחות בהתחלה.
יש גם אפשרות להצפין על החוף (במזרח), ונראה לי שיש מישהו כאן בפורום שחזר לא מזמן מהאיזור, אז אולי הוא יועל לפרט קצת יותר על המזרח.
סין זולה! מי שרוצה לקפוץ עלי על האמירה הזאת מוזמן, אבל אם לא אוכלים במסעדות מערביות וישנים בדורמז, אין סיבה להוציא יותר מ500$ בחודש, ואפשר פחות! ואת לא נשמעת כמישהי מפונקת (בכל זאת, 3 חודשים בסין זה קצת קשה).
מה שמייקר את סין זה התחבורה... הרכבות מאוד יקרות! (יחסית לחמירים סיניים).
הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לכן (מבחינה כספית) הוא להוציא תעודת סטודנט! אני לא יודע בנות כמה אתן, אבל תנסו... בכל אתר בסין מקבלים 50% הנחה בכניסה! לדעתי, חסכתי לפחות 100$ עם תעודה שעלתה לי 50ש"ח. ותקחו שיחון! את זה של הלונלי (אנגלית-מנדרינית), יש אותו בלמטייל.
אם יש לכן עוד שאלות אני יענה בשמחה. -
יש מצב לדחות בחודש או חודשיים?תיקון קל :
1. כן מדובר על 0 מעלות , מאמצע סין ולמעלה הטמפרוטורות נושקות את ה 0 ובביג'ין הרבה מתחת לזה. כבר עכשיו יש שלג, נכון שהדרום יותר חם אבל החורף הזה צפוי להיות קר מהרגיל, הונג קונג כבר קר.
ממליץ לדחות טיפה ולהגיע לשנחאי במאי, לא תמיד אני ממליץ את זה, אבל יש את האקספו 2010 , חוויה של פעם בחיים נראה לי . -
יש מצב לדחות בחודש או חודשיים?בוקר טוב
קודם כל ממש תודה על העזרה!!!
בונבון המסלול שלך נשמע טוב אבל אני מבינה שהוא קצר ממה שתכננתי,
אז בעצם זה ממש בעייתי לטוס בעונה הזאת
לפי מה שנכתב פה גם אם אני אדחה בחודש חודשיים עדיין יהיה ממש קר נכון?
-
יש מצב לדחות בחודש או חודשיים?אם תתחילי במרץ-אפריל זה יהיה מושלם! (נסחפתי קצת...)
תוכלי לתת חודש לדרום (נגיד מHK ועד יונאן) ובאפריל-מאי את כבר יכולה לטייל כמעט בכל מקום בסין (אם את רוצה עוד המלצות "למלא" את ה3 חודשים אני יכול לעשות את זה בשמחה).
לגבי האקספו...
הייתי בשאנגחאי לפני 4 חודשים, והטירוף שם כבר מתחיל! שאנגחאי היא עיר מאוד יקרה (יותר יקרה מבייג'ין!), אז באקספו היא תהיה יקרה אף יותר, החדרים בגסטהאוסים והמלונות יהיו מלאים והמחירים שם יעלו בהגזמה, בכל זאת, אקספו!
אם יש לכם שם חברים/מכירם או מקום שבו תוכלו לישון, זה מצויין כי זה יתן לכם אפשרות להנות משאנגחאי בלי ה"קנס" שהיא תיתן לכם, אבל אם לא, הייתי חושב על זה שוב...
בד"כ, אני לא ממש ממליץ לאנשים להגיע לשאנגחאי, עדיף לתת את הזמן הזה למקומות אחרים בסין.
אני לא באמת יודע וזה לא שעון על שום דבר רשמי, אבל לדעתי, יש אפשרות שיעשו בעיות עם הויזות בתקופה הזאת!
אם יש לכם עוד שאלות על סין אני יענה בשמחה.
-
יש מצב לדחות בחודש או חודשיים?היי!!
אשמח להמלצות לדרכים זולות להגיע לדרום סין מהארץ,
האם עדיף לקחת טיסה לסין, או שאולי לאיזשהו יעד אחר ומשם להיכנס קרקעית?