הכי שווה ברומא
-
שמעתי רומא, שמעתי אותך , התייצבתי.
התחלה נהדרת, אחלה סיפור עם דניאל
ולמה אין תמונה של המקלחת הקלוקלת ? אני הייתי ישן ברחוב אם הייתי מביא את המשפחה שלי למקלחת כזאת….אבל זה אני…..
התמונות בהודעה 19 – לפנתיאון

ואני עם בעלך , טאצ’ה דורו לגמרי . אשתי התעלפה מהגרניטה קפה שם. האמת , טעים.
זהו, אני שותק, מזל טוב לך , נותן לרומא שלך לדבר….
-
מסעדה, טירמיסו ועוד גלידהאז כמו שכבר הבנתם... ברומא אוכלים בלי הפסקה

מסעדה שמאוד אהבנו היא :
אפילו הצ'יפס שם הוא בגרסה הרומאית , עם גבינת פיקורינו ופלפל מלמעלה... כמו מנת הפסטה המפורסמת , רק בצ'יפס ... מעולה .
ובזמן שחיכינו בחוץ על יין שבו פינקו אותנו בעת ההמתנה , כבר הבנו איפה נאכל אחכ את הקינוח …
סמוך למסעדה טירמיסו בטעמים , ועוד קצת אחרי , הגלידה המעולה הזאת :
http://www.frigidarium-gelateria.com

-
ג'מוסכיף שאתה כאן ,
אין תמונה כי הייתי בהלם…
המקלחת הזאת מוכיחה שאף אחד לא מושלם , אפילו לא אני
והסיבה שלא שלחו אותי לישון ברחוב היא אולי מהפחד שאברח עם המאבטח החתיך ששומר בחוץ... ?
כן... שכחתי להגיד שהדירה בכיכר פירנצה והיא ממש על הפרלמנט ויש שמירה 24 שעות בחוץ , כך שמדובר במקום ממש בטוח לישון בו .
הנה, מצאנו עוד יתרון. למרות המקלחת...
-
המקלחת זה הדבר הראשון שאני בודק (אחרי מחיר וציון המבקרים) שאני בוחר מקום לינה אם כי לתמונות בבוקינג יש כישרון מיוחד ליפות את המציאות.
יחד עם זאת, אני מבין שזה מזלכם שלא ראיתם מראש.
רומא נראית לי טעימה מאי פעם. התמונות והילדים מקסימים.
-
שרון, תודה - הם באמת מקסימים

אם רק היית יודע איך אני בודקת מלונות/דירות... כאילו אני מינימום רוכשת את הנכס... בעלי בררן מאוד…
אבל כאמור, לפעמים דברים יוצאים לטובה וכך היה הפעם.
אגב ביקורות ,כן קראתי את ה 6 שהיו והביקורת היחידה שדיברה על המקלחת היתה של שבחים... שזה הזוי שמישהו באמת כתב את זה

-
ואם נישאר בתחום הטירמיסו.. אז עם כל הכבוד , הטירמיסו בטעמים הכי טוב ברומא ובעולם כולו כנראה הוא זה של Pompi
וזה פשוט לא להחמיץ !
מה אני אגיד לכם , כשזה טוב זה טוב וגם הילדים זנחו את הגלידות לטובת הטירמיסו .
ממוקם בסמטה לא רחוק מהמדרגות הספרדיות כך שיצא שחזרנו יותר מפעם אחת... וטעמנו יותר מטעם אחד...
יש בטעם פינה קולדה עם אננס וקוקוס ( מיוחד ! התחסל לפני שהספקתי לצלם
), יש בטעם פיסטוק, יש בטעם אגוזים ( מצויין ) , יש טירמיסו קלאסי והמנצח : ללא ספק הטירמיסו עם התותים 

-
אז מה עוד עשינו ?
קפצנו לשוטט בשכונת טרסטוורה , מומלץ !
לצערי לא צילמתי כי היו לי המון תמונות משם מהסיבוב הקודם שם ובגבעת ג'יאנקולו .
ברומא כיף לטייל גם בלילה - כשהכל מואר זה לא פחות יפה ואולי דווקא יותר , אז קפצנו לקולוסיאום לראות אותו מואר מתוך מחשבה שממילא אין לנו כוונה להיכנס פנימה ואז גילינו שמתקיים בפנים מופע אור קולי ואפשר להיכנס, אבל בכל זאת ויתרנו כי הסרט לא היה נראה אטרקטיבי במיוחד ממה שהצלחנו לראות מבחוץ ורק צפינו על האורות.

-
עדי היקרה,
רומא שלכם מקסימה וטעימה - איזה כיף לכם, נראה שהיתה לכם חופשה נהדרת והילדים נראים מאושרים ומתוקים (ולא רק בזכות הגלידה והטירמיסו...)!
שבית את לבי עם הסיפור על דניאל, וגרמת לי להתמוגג רק מהאיזכור של ארוס רמזוטי (אהובי כבר מלפני 30 שנה... אני זכיתי לראות אותו בהופעה המדהימה שלו בתל אביב).
את רומא חורשים ברגליים, וגם אני כבר גמעתי בעבר קילומטרים רבים של שיטוט ברומא המדהימה. עשית לי חשק גדול לחזור אליה שוב!
מחכה להמשך הסיפור,
אורלי
-
וילה בורגזהוביום ראשון שהיה היום האחרון שלנו בעיר החלטנו שצריך להתחיל לשרוף את כל הקלוריות האלו…
ושנבלה את הבוקר בפארק של וילה בורגזה.
אז עד היום לא יצא לנו להגיע לשם , והלכנו על זה בעיקר בשביל הילדים , אבל יצא שנהנינו לא פחות מהם והפארק יפיפה ומאוד מומלץ גם בהרכב זוגי.
הנוף של רומא הנשקף מהפארק משגע ולמרות שהיה תוסס לא הורגש עומס בפארק.
שכרנו אופניים משפחתיים של רביעייה ויצאנו לתור את הפארק , ואחכ שכרנו לילדים אופניים לעוד שעה וישבנו לנו ברוגע על ספסל מול נגן סקסופון מוכשר.
אגב, לגלריה בורגזה יש להזמין כרטיסים מראש. אנחנו כאמור לא בענייני חובה הפעם ולא ביקרנו.

-

-
היי אורלי, שמחה שעשיתי לך חשק, רומא מדהימה ואפילו נחשולי התיירים לא מצליחים לקלקל אותה
ואין כמו לנעול זוג נעלי ספורט טובות ולחרוש אותה דרך הרגליים.
הנה קצת נוף מהפארק
וגם הצעיף מההופעה של ארוס

-
הוספתי את Pompi Tiramisù למסלול (ואני אומר את זה לא כביטוי
).בפארק אפשר היה לשכור גם רכב חשמלי?
-
כן בהחלט , היו רכבי גולף חשמליים.
אנחנו רצינו לדווש אחרי כל הטירמיסו בפומפי, הגרניטה קפה בטאצ'ה דורו, גלידת הטרטופו בסקליני שבפיאצה נבונה...
נראה לי שאתה צריך לחשב מסלול מחדש

-
מסתבר שתיאמנו יעדי גיחות ואת שוב מופקדת על משרת הלוחצת במרץ על בלוטת הגעגועועוע...
היינו בשניים בחורף ואת משכנעת בהחלט ששווה גם בהרכב מורחב. למרות ש... נראה לי שלרומא, בכל זאת עדיף לצמצם למי שיכול לשתות איתך יין... שיתאפקו, תורם יגיע.
וחייבת לציין שהקפה ב Sant' Eustachio Il Caffè הרוויח בצדק את שמו ושווה בפירוש את התור. גם למתוח את התענוג ולסחוב הביתה.
תודה תודה לך על התמונות והסיפור המקסימים. נהנית פה מאד. -
עדי יקרה
איזה דווח חינני וטעים כיאה לרומא
מתה על רומא ותמיד מוכנה עוד
️הסיפור על דניאל מרגש ואכן אין על הטירמיסו תותים של פומפי( יש גם ללא גלוטן

). נדמה לי שסיפרתי עליו בפרק רומא שלנו, בסיפור הקרוז מלפני שלוש שנים.אבל…. הכי התרגשתי לראות אתכם ואת הילדים. נדמה לי שזו הופעת בכורה!! יופי

מזל טוב יקירתי

-
מזל טוב עדי!
ואיזה כיף גם לנו…
אנחנו ברומא היינו בירח דבש כך שחלפו להן כמה שנים.
הסיפור שלך נשמע לי נורא כייפי דווקא בלי אתרי החובה…
וכן-שבועות השנה הזמין את זה!!
-
טוב, לקח קצת זמן, אבל הגעתי גם, איך לא?
המון המון מזל טוב

הסיפור עם דניאל בהחלט מרגש

והמקלחת, ממש נורא. מקווה ששרדתם למרות הקיטורים

רומא שלך מקסימה וכל כך טעימה. מיד הרצתי חיפוש בגוגל אם יש Pompi בונציה אליה אגיע בקרוב אבל נראה שלא…

תודה יקירה על השיתוף

לימור
-
TAGA, איריס,פנינית ולימורי איזה כיף שבאתן לברך אותי

TAGA - מסכימה שרומא הכי כיפית בזוג ... זה מתבקש
איריס - כבר "יצאנו לאור" לפני (באשכול בפורום צפון אמריקה ) אבל כן , את צודקת שאני בדרכ לא משתפת בתמונות אישיות והפעם איכשהו התחשק לי שכן אז ביקשתי מהבעל והילדים רשות לחשוף.
ולפחות ככה יכולתם לראות שכולנו שרדנו והתקלחנו

פנינית - לא תאמיני אבל גם ירח הדבש שלנו היה ברומא ודווקא אז ממש לא התאהבנו בה.
רק שנים אחרי הצלחנו לראות מעבר לגדודי התיירים ולחוות חוויה מתקנת , ומאז רומא בשבילנו היא סיפור אהבה .
לימור- יש Pompi בלונדון !!! אז אולי תקפצי כבר לבקר את הדוד ??
-
ערב אחרון ברומאאנחנו יורדים מהפארק במדרגות אל פיאצה דל פופולו וממנה אל ויה דל קורסו , רחוב הקניות הראשי של רומא , שבסופי שבוע הוא נסגר לתנועת מכוניות ונוח יותר לשוטט בו .
יום ראשון היום וכמעט כל המסעדות הטובות סגורות, והמסעדות שכן פתוחות מיועדות בעיקר לתיירים.. אנחנו מהמרים על אחת ליד הפנתיאון שנראת כמו מלכודת תיירים ואיכשהו מופתעים לטובה וכולנו נהנים מאוד מהאוכל
משם שוב זורמים לפנתיאון ובדיוק מופיע אמן מוכשר שמנגן את כל השירים הכי ידועים עם סוג של כינור חשמלי. אחרי כחצי שעה אנחנו מתקשים מאוד להתנתק מההמון שסובב אותו מוקסם , אבל יש לנו עוד מקום להגיע אליו.
ערב ברומא ואנחנו בדרכנו למזרקת טרווי שהיתה המון זמן בשיפוצים וסופסופ אפשר לראות אותה אחרי השלמת העבודות.
המזרקה סופר תיירותית ועמוסה אנשים אבל אי אפשר שלא להתפעל מיופיה , להשליך מטבע ולהתפלל שנחזור לרומא שוב בקרוב

-
זהומה נשאר לי לומר ?
תקנו כרטיסים , תקפצו להגיד שלום לדניאל , תאכלו ב Pompi ותנו לרומא להטעין אתכם באנרגיות .
ארוס אמר את זה טוב ממני : פרפקטו

Ciao
עדי