מה אתם עשיתם בסיינה?
-
אוקיי, אז קראתי על סיינה (איטליה) בשני ספרים, עברתי על הטיפים באתר ושוטטתי ברחבי האינטרנט.
ממה שאני מבין ישנה הכיכר המרכזית בה מגדל אליו אפשר להעפיל ובית העירייה. ישנה גם הקתדרלה. אבל העיקר הוא הסימטאות במרכז העתיק.
מרגיש לי שעם שתי ילדות שעות בודדות מספיקות.
האם יש לכם המלצה או דיס-המלצה?
שבת שלום,
שרון
-
מציעה לא לפספס את הקתדראלה ובית הטבילה לידה, למרות העליה אליה (לא בכיכר הגדולה)
אם אתה בערב- היא מוארת- בדוק עיתוי מול לשכת התיירות.
ולא יודעת גילאי הילדות אבל יש מוזיאון ילדים (Bambimus siena) או שם דומה-לדעתי לא מעבר לגיל 10-11.
אפשר לעשות שיעורי “אמנות” כל מיני סדנאות (תיאום והזמנה מראש) של כדרות מקומית, ציור על זכוכית (לוקח 3 שעות לפחות ,באיטלקית וגם תנועות ידיים).
-
הקתדרלה, הכיכר המרכזית ושיטוט בעיר, לא הרבה. מה שכן, קיבלנו את הדו”ח היחיד שלנו באיטליה אחרי 4 טיולים. דו”ח חניה הזוי שניתן בתוך חניון מסודר. דו”ח כי לא חנינו בתוך הסימונים למכוניות על הכביש. כשחנינו היו עוד לפחות 20 מכוניות שכמונו, המשיכו את השורה בחניה.. כולן קיבלו קנס.. אז שימו לב. קצת ביאס אבל העיר יפה.
-
שלום,
תעזרי כאן: https://www.tripadvisor.co.il/Attractions-g2043779-Activitie s-Province_of_Siena_Tuscany.html
מקווה שעזרתי, תומר
-
יונית – תודה. הקתדרלה בתכנון. לאיזו עלייה את מתייחסת בבית הטבילה? לעלייה שמובילה לרחבת הכניסה אל בית הטבילה?
מוזיאון הילדים לא מתאים לנו.
גדי – תודה על הטיפ. מאמין שאם הרבה חנו וזה לא מפריע גם אני הייתי מתפתה.
תומר – תודה. זה חלק מהחומר שמצאתי באינטרנט.
-
בין יולי לאוגוסט יש פסטיבל:El Palio, לא יצאה לנו להיות בתאריכים המדויקים אבל העיר הייתה בהכנות, הכינו את הדגלים ועשו חזרות איתם, הכל ברחובות העיר העתיקה, הם מעיפים את הדגלים בכל מיני צורות, תאריך שהיינו לא זכור לי….
-
היי,
הכניסה מהחלק האחורי של קתדרלת הדואמו, נמצא בית הטבילה של סן ג'ובאני. קונים כרטיס משולב!, במרכז אגן טבילה מעוטר ריקועי נחושת ומצוירות פרסקאות (ציורי קיר) יפות.
כדאי לראות גם ספריית פיקולומיני (עוברת את הכביש):
תומר
-
תודה. נראה מרהיב.
אם רוצים לבחור רק אחד מבין השניים: ספרייה או בית הטבילה. מה מרשים יותר?
-
שניהם חובה! לבחור, הספרייה.
זוהי הודעה מספר 100 שלי
.תומר
-
יש לך שאלות קשות.
למה לבחור?
שניהם שווים בהחלט ביקור.
-
חשש שהבנות (11 ו-2) לא תעמודנה בזה...