טרק של חודש באירופה
-
אהלן אהלן!
אני והבן זוג שלי רוצים לטוס באזור ספטמבר לטרק ארוך באירופה.
חשבנו לכיוון סלובניה (/קרואטיה) אבל פתוחים להצעות נוספות. נשמח לרעיונות לתוואי או נקודות שכדאי לעבור בהם
יש לנו בערך חודש..
תודה מראש!
-
אני לא מכיר טרקים של חודש באירופה.. והאמת שכמעט בכלל.
אבל יש כמה וכמה מדינות שיש בהן טרקים ארוכים יחסית.. יכול להיות שיתאים לכם טרק ארוך ועוד טיול באותה מדינה או טרק ארוך נוסף במדינה אחרת.
הטרקים הידועים הם בדולומיטים, באלפים הצרפתיים/שוויצרים, בסקוטלנד , ספרד.. וכו’..
-
חבל להשקיע חודש בסלובניה/קרואטיה. מה שכתבו מעלי אלו מקומות שאכן מצדיקים.
לדעתי הטוב ביותר להעביר חודש זה בדולומיטים/טירול האוסטרית במשולב – ומדי פעם “לקפוץ” לערים מעניינות שגובלות באזורים האלו (ונציה, זלצבורג, מינכן)
-
דווקא יש לא מעט טרקים של חודש ואף יותר באירופה, דווקא. הקמינו סנטיאגו על שלוחותיו השונות יכול לספק גם הליכה של חודשיים ויותר (תלוי איזה חלק עושים), טרק דרך המלך בשבדיה הוא מעל 400 ק”מ ויש גם את Nordkalottruta בסקנדינביה של 800 ק”מ, כמו שיש את שביל ישראל כך יש חוצה איסלנד וחוצה סלובקיה וכו’, ועוד ועוד.
לא הלכתי בהם, ולכן מוטב שנחכה לאדם עם ניסיון בתחום שיידע לענות על שאלת השואלת.
ולשואלת, טיפ: יש אתר שמוקדש כולו לשבילים ארוכים בעולם שבו אפשר גם לשאול שאלות ובעברית – נדמה לי ששם תזכו למענה מבעלי ניסיון: hike.co.il
אפשר גם לבחור בארץ עם הרבה אפשרויות טרקים וכך לשבור את ההליכה הרציפה בבחירה בכמה טרקים נפרדים. הנה למשל לינק לתוכנית כזו עבור רומניה: פרסומת לא ראוייה/%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94/%D7%97%D7% 95%D7%93%D7%A9-%D7%98%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D 7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94
-
יש טרק מעולה בהרי טריגלאב.
באתר סיפור דרך תמצא טרקים כאוות נפשך
-
מהיכרות לא רעה של אזור טריגלאב – יופי של מקום, אבל לא יכול להחזיק חודש (מעניין) של טרקים. יותר מתאים לשבוע.
אם כבר יש חודש שלם לטרקים, כדאי לנצל אותו לאזור “כבד” יותר, כמו שכתבתי למעלה.