מנשא גב לתינוק
-
שלום יש לנו תינוקת בת שנה + . רציתי לשאול איזה מנשא מומלץ עבור טיול
אנחנו נוסעים לגרמניה. אז אולי יותר זול לקנות שם כשנגיע. או שאין הבדל משמעותי.
האם יש איזה דגם או מותג מומלץ ועל מה לשים לב…
ראיתי בארץ מנשא של טוויגי (נראה לי ממותג סיני...) ב250 שח… מומלץ?
אציין שאנו לא נוסעים הרבה לטיולים עם התינוקת…
תודה לעונים
-
מנשא מיועד למי שאוהב לטייל בטבע במקומות בהם אי אפשר ללכת עם טיולון.
הוא ישמש אתכם בעיקר בארץ ולא ממש קשור לטיול בחול.
קחו את התינוקת לכמה חנויות מטיילים ותנסו כמה שיותר מנשאים.
כשתמצאו את המנשא המתאים קנו אותו בהקדם ותתרגלו אליו. אם זה מנשא שאפשר לקנות בחול אז אולי זה משתלם, אבל לא במהלך הטיול כי לא תספיקו להתרגל ולהכנס לכושר.
אנחנו קנינו דויטר שהיה בזמנו אחד היקרים והשתמשנו בו הרבה שנים. אחרי יותר מ 10 שנים הוא עדין במצב טוב. לא כדאי לחסוך בתחום הזה.
-
בתור מישהי שסובלת מבעיות גב זה המנשא הטוב ביותר לדעתי – מנשא יאמו קל, מתיישב על הגב בדיוק ומחלק את משקל התינוק בצורה הטובה ביותר כשהוא צמוד לגוף שלך. מתאים עד 15 קילו. הכי נוח לטיולים בחו”ל כי הוא נכנס בקלות לכל תיק.
-
מדדתי את הטוויגי בשבוע שעבר וכשבאתי לכוונן את הרצועות נשבר לי הבאקל מהפלסטיק ביד. אמנם היתה אי נעימות מול בעל החנות אבל אי הנעימות הזו היתה יכולה להיות הרבה יותר גדולה אם זה היה קורה לי באחד מהרי הדולומיטים
הזמנתי בסוף את הצ’יקו פיינדר, הגיע אתמול, נראה הרבה יותר מסיבי ותומך מהטוויגי
-
הערה לגבי קניה בחו”ל
השאלה היא איך קונים.
אם מדובר על הזמנת אינטרנט שמחכה לכם במלון הראשון מיד אחרי הנחיתה – אז אין בעיה.
אבל אם לא ישנים במלון אלא בצימר – אפשר לעשות לשם משלוח?
ואם לא מדובר על הזמנת אינטרנט אלא קנייה בחנות פיזית – יש פה שלוש בעיות:
האחת – לא בהכרח יהיה בחנות את מה שאנחנו רוצים
השניה – החנות הזו לא בהכרח זולה. מטבע הדברים כתיירים אנחנו מסתובבים באיזורים תיירותים.
והשלישית – להגיע לחנות גוזל מהזמן היקר של הטיול, וצריך לעשות את זה יחסית בהתחלה. זה תמיד בעייתי, אבל לא כל שכן כשאתם מטיילים בהרכב גדול של כמה משפחות שלא בהכרח רוצות לבזבז זמן על “הבעיות שלכם”
-
תודה על התגובה
מנשא מסוג זה יש לנו של ארגו ביביי אבל הוא מחמם לכן אנחנו מעדיפים מנשא גב כאשר התינוק אינו צמוד לגוף….
-
מנשא זה דבר שצריך להתרגל אליו לפני הטיול.
אם אין לכם מנשא, זה אומר שהתינוק ואתם לא רגילים לטייל עם מנשא, ממש לא כדאי לדעתי להתנסות לראשונה בחו”ל – כי אמנם זה יכול להיות מתאים ונהדר, אבל גם יכול להיות ממש לא ואז זה הורס את הטיול.
ממליצה לפנות בארץ לחנויות מתאימות ולמדוד, להתנסות עם התינוק, לראות מה נוח לכם ואז לקנות.
אנו מטיילים עם מנשא גב פשוט, ילקוט, וזה נוח לנו [אולי כי זה מה שהתרגלנו, גם]. לפעמים יאמו, לפעמים ארגו [יאמו תוצרת הארץ וזול יותר, ארגו תוצרת חו”ל ויקר יותר].
-
מכירים אולי חנות ספורט במינכן או שאפשר לקנות מקוון את המנשא גב?
תודה
-
אמזון גרמניה. כדאי לשלוח ללוקר של אמזון קרוב למקום הלינה שלכם.
-
גם אני טיילתי עם ארגו בזמנו כשהבחורצ’יק היה ילדון. לי זה היה יותר נוח ממנשא גדול (קיבלתי בהשאלה דויטר במצב מעולה אבל לא השתמשתי אף פעם).
נכון שמנשאי ילקוט כאלה מעט מחממים אבל יש תקווה שבגרמניה לא יהיה חם כמו פה (מתי אתם נוסעים?).
-
מנשא טוב כמו דויטר ישמור על גב יבש יחסית. גם כשמזג האוויר קריר וסוחבים ילד על הגב הרבה זמן מזיעים ומי שתכנן את המנשא חשב על זה ועשה עבודה מצוינת.