ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול באוסטריה - אוגוסט

פורום אירופה
    5
    10
    5824
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Dor_3774916
      Dor_3774916 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,
      אני צפוי לבקר באוסטריה עם בת זוגתי לפרק זמן של כ13 ימים.
      הטיסות שתיהן למינכן וממינכן והתכנית היא לקחת רכב ביום הראשון במינכן ולרדת לכיוון אוסטריה.

קראתי המון המלצות על אתרים באיזור של זלצבורג ואינסברוק ואני קצת מבולבל.

האם למשהו יש תכנית לטיול של בערך עשרה ימים באוסטריה ועוד יומיים במינכן (לא מחייב)?
      האם עדיף להסגר על מקומות מרכזיים לשינה (כמו זלצבורג ואינסברוק) ומשם לצאת לטיולי יום עם הרכב?
      תודה לכולם!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

במקום לקחת תוכנית טיול של מישהו אחר – אולי תרצה לשתף כאן את רשימת האתרים שקראת עליהם ומצאו חן בעינך? אני בטוח שהפורום המכובד ישמח לעזור לך בבילבול ולשלב את האתרים למסלול.

אם אתם זוג, מחוץ לעונה ולא מתכוונים לבשל בדירה, לא חושב שהייתי הולך על טיול של 2 כוכבים אלא מעדיף לעבור בין 3-4 מקומות לינה כדי לקצר נסיעות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Dor_3774916

ראשית, המון תודה על התגובה!
          שנית, אצרף את האתרים שחשבתי לבקר בהם עם איזה שהוא סדר הגיוני (אני חושב) ומקומות לינה באמצע :
          יום ראשון – אחרי הנחיתה במינכן (ב12 בצהריים) להתחיל לעשות את דרכנו לזלצבורג ובדרך לעצור בKoenigssee (אגם המלכים).

-לינה בזלצבורג.

יום שני – לטייל בזלצבורג : טירת זלצבורג, הקטדרלה, ארמון מיראבל.

-לינה בזלצבורג.

יום שלישי – נסיעה לסנט וולפגנג, שייט באגם ועליה לSchafberg ואולי גם לFive Fingers.

נסיעה לHallstatt.

-לינה בHallstatt. (יהיה זמן לעשות את האלשטאט ביום השלישי או להשאיר אותה לבוקר היום הרביעי?)

יום רביעי – נסיעה לאגם גוסאו (אולי עליה ברכבל לתצפית למעלה), לאחר מכן נסיעה למגלשת ההרים באבטנאו, נסיעה להוהנוורפן וסיום יום בGasthofberg.

-לינה בGasthofberg.

יום חמישי – נסיעה בבוקר לDachstein Skywalk, לאחר מכן נסיעה לAlpen Therm Gastein למרחצאות וסיום היום בZell am See.

-לינה בZell am See.

יום שישי – נסיעה בבוקר ל Grossglockner high alpine road, לאחר מכן נסיעה לSigmund Thun Klamm Kaprun וחזרה לZell am See לעשות קצת קניות אם יהיה זמן.

-לינה ב Zell am See.

יום שביעי – אם לא הספקנו אז קניות בבוקר, לאחר מכן נסיעה למפלי קרימל המשך לאגם Achensee וסיום בInnsbruck.

-לינה באינסברק /סיפלד.

יום שמיני – אינסברק, Hungerburg Funicular, עולם הקריסטל של סוורוסקי.

-לינה באינסברק /סיפלד.

יום תשיעי – נסיעה לאימסט לגלישה במגלשה האלפינית, ואז נסיעה ל StuibenFall

יום עשירי – להר Zugspitze ועליה למעלה, לאחר מכן נסיעה לLeutaschklamm.

זה מה שיש לי עד כה..

אני לא יודע אם הימים עמוסים מידי/ריקים מידי או מאוזנים.

כמו כן ימים תשע ועשר שלי לא סגורים ונשאר לתכנן גם את ימים 11,12,13,14 כאשר ביום ה15 הטיסה ממריאה ממנכן בשעות הצהריים המוקדמות.
          אשמח לקבל המלצות לאטרקציות נוספות באיזורים בהם אשהה (אפשר להזיז את הימים באיזור אינסברק קדימה ולשים עוד דברים באיזור זלצבורג) ולא ממש משנה לי לשנות את סדר הימים אם יש סדר הגיוני יותר.
          אוסיף ואומר שהתכנון עבור הלינה הוא airbnb.

כמו כן, אשמח לקבל טיפים לגבי נהיגה וחניה באוסטריה. איך עובד התשלום עבור כבישי אגרה? איפה נהוג להחנות רכבים בד”כ ומה העלות הממוצעת לכך?
          קראתי שיש כרטיס שקונים ומקנה כניסה לאתרים, האם הדבר משתלם?
          המון תודה לכל מי שעוזר!

• פסגות מושלגות
            פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

למרות שאתם זוג צעיר, שיכול להתנייד בקלות בין מקומות לינה, וזה לפעמים חוסך נסיעות, במקרה הזה אני לא בטוחה שזה נכון, בגלל ענייני מזג אוויר. אתרים כמו הגרוסגלוקנר, עליה לפסגות, אגם גוסאו, צריכים יום יפה ולא מעונן. אם נופל לכם יום מעונן / גשום בדיוק על היום שתכננתם את הגרוסגלוקנר אז הפסדתם. כיון שהטיול שלך מתוכנן בסה”כ בדומה לטיולי כוכב, אני מציעה שאכן תלונו לינת כוכב אחת בלבד לכל אזור זלצבורג (כולל, זלצבורג, אגם המלכים, אזור האגמים ועד לגרוסגלוקנר), לינת כוכב אחת לטירול המערבי (אינסברוק ומערבה) ויום או יומיים מעבר ביניהם. מפלי קרימל, נקיקים וכו’ מתאימים גם לימים גשומים ולכן מעולים ליום מעבר.

הלינה הכי אסטרטגית לאזור זלצבורג היא סביב העיירה Golling, אם כי קשה למצוא משהו טוב באמת בגולינג, אז צריך להתפשר בדרך כלל.

יום הנחיתה – אם אתם נוחתים ב-12, תצאו ממינכן בסביבות 14:00 ויש סיכוי לא רע שגם תתקעו בפקקים על האוטוסטראדה ממינכן לזלצבורג. לא בטוח שתספיקו להכניס אתר כמו אגם המלכים דווקא ביום הזה. בנוסף, אם אתם מתכננים ללון בדירה ולא במלון אז אולי תצטרכו גם להגיע בשעה סבירה לקניות בסופר – כדאי לבדוק שעות פתיחה.

לשאר הימים אני לא אגיב אחד אחד, אלא רק אמליץ שתקראו כמה סיפורי טיול בפורום, ו/או שרשורי תכנון גם לזלצבורגלנד וגם לטירול. האתרים שלכם מאוד דומים לטיול ממוצע, ותוכלו ממש להעתיק מהתכנון שאחרים עשו. תפעילו חיפוש בפורום ל”כרטיס זלצבורגלנד” ותצטרכו לבדוק נקודתית אם לכם זה משתלם. אם אתם נמצאים מספיק ימים ועולים ברכבלים רלבנטים (לא שאפברג למשל) ונכנסים למרחצאות אז זה משתלם. אם לא – אז בדרך כלל לא.

ד.א. אני לא בטוחה אם airbnb מקובל מספיק באוסטריה.

• Dor_3774916

תודה רבה רבה!!

• פסגות מושלגות
                פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

בשמחה. דרך אגב, המלצתי לבצע חיפוש בפורום, ועכשיו אני קולטת שיש מצב שסיפורי טיול ושרשורי התייעצות רלבנטיים יימצאו יותר בפורום משפחות מאשר בפורום אירופה, אז תבדקו בחיפוש.

• אלין וסער
                  אלין וסער נערך לאחרונה על ידי

היי,

ראשית כל אציין שלא הייתי עדיין באוסטריה, והתגובה שלי מבוססת על תוכנית לטיול עתידי.. wink

לגבי היום הראשון – אכן נראה לי קצת עמוס להספיק לנחות במינכן ב 12, לטייל באגם המלכים ולהגיע לזלצבורג (בהנחה שאתם לא רוצים רק להגיע, להגיד שלום לאגם ולהמשיך..). ממליץ לשקול להישאר בשמורת ברכסטגאטן (שבתחומה נמצא אגם המלכים) לפחות ללילה אחד, ואולי למחרת גם לבקר ב”קן הנשרים” המפורסם, או באחד ממסלולי הטיול הרבים בשמורה: https://www.berchtesgaden.de/

ביום השלישי לדעתי עדיף להקדיש יום שלם לאגם וולפגאנג.. גם לסנט וולפגאנג, גם לסנט גילגן ואולי גם לשטובל. חבל לרוץ גם לתצפית 5 האצבעות באותו היום, יש לכם מספיק זמן..

היום הרביעי עמוס הרבה יותר מדי.. גם אגמי גוסאו, גם אבטנאו וגם הטירה זה הרבה ליום אחד. שוב, המטרה היא לטייל, ליהנות ולמצות כל מקום.. לא לרוץ מנקודה לנקודה. שימו לב גם שאחת האטרקציות בטירה היא מופע ציפורי הטרף שמתקיים פעמיים ביום – שווה לבדוק ולכוון את ההגעה לשעה של המופע. אתר נוסף מומלץ באזור הטירה הוא מפל גולינג.

שאר הימים נראים לי בגדול בסדר. מכיוון שנשארו לך לא מעט ימים “ספייר” בתכנון אני ממליץ לרווח את ההתחלה ולהקדיש יותר זמן לאזור זלצבורגלנד, וכן להוסיף עוד טיולי טבע אם אתם בעניין – יש המון אופציות. ראה באתרים הרשמיים של טירול ושל זלצבורגלנד: https://www.tyrol.com/, https://www.salzburgerland.com/en/

לגבי נהיגה – לאוטוסטרדות צריך מדבקה. קונים לפני הכניסה לאוסטריה, בקרבת הגבול. חנייה – אך ורק בחניונים מסודרים, עדיף לא עם מדחנים ודומיהם (הרבה פעמים הם מיועדים רק לתושבי העיירה). העלות משתנה מאוד ממקום למקום וקשה לתת הערכה.

• Dor_3774916

תותח!  תודה רבה לך!

• סקר סביונית
                      סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

היי,ממליצה לקרוא את הבלוג שלי,אולי תקבל כמה רעיונות לתיכנון המסלול והמלצות ללינה.

• עמיחי13
                        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

ההרגשה שלי היא שהקצב שכתבת מתאים למשפחהץ אתם זוג, ולכן יש מצב שהטיול יהיה מהיר יותר. הייתי מתכנן פי 2 אתרים לכל יום טיול (מתוך ציפיה ריאלית שבכל יום לא תספיקו הכל, אבל בהחלט תספיקו יותר ממה שכתבת).

מופע הציפורים במצודת ההוהנוורפן מתאים מתאים בעיקר לילדים. אם אתם מחפשים טירות יפות, ממליץ לכם להגיע לטירות של לודביג המשוגע בדרום בוואריה – טירת נוישווינשטיין וטירת הוהנשוואנגאו. יותר יפות מאשר הטירה בוורפן. אם אתם גם חובבי ארמונות, ממליץ על ארמון לינדרהוף המקסים.

אם יש ימים פנויים אפשר להוסיף: אתרים במזרח טירול, אתרים בדרום בוואריה (קן הנשרים?), מסלולי טיול רגלי בכל מיני מקומות, רפטינג, עמק שטובאי.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון