עזרה בבחירת יעד
-
היי לכולם,
אנחנו משפחה של ארבעה- הורים ושתי בנות קטנות.
מחפשים יעד לאוגוסט הקרוב, לתקופה של כשבועיים וחצי.
הבנות יהיו בנות 4 וחצי ו-9 חודשים כשנטוס.
מבחינתנו כל האופציות פתוחות, כל עוד הן עומדות במגבלותינו הבאות:
*לא מקום אקזוטי מידי שדורש חיסונים (הקטנה עוד לא תסיים אפילו את החיסונים של גיל שנה).
*מקום שיהיה נוח ובטיחותי לטיול (למשל לא מדינה שבה נסיעה במונית היא משהו מפחיד, או שלא נהוג שילדים יושבים על כסאות בטיחות).
* מקום שיהיה בו עניין רב לבת הארבע וחצי. זה יכול להיות טיולי טבע, פארקי שעשועים, ים, או כל דבר שהיא תוכל להוציא בו אנרגיות.
*עדיף מקום מיוחד עם נופים משגעים, לטיול שהוא שילוב של ערים וטבע. העיקר שלא יהיה טיול עירוני בלבד (למשל ניו יורק).
*מקום עם אוכל מגוון ונקי, שאפשר גם לתת לקטנה לאכול, היא בדיוק תהיה בשלב הטעימות...
טיסות ארוכות לא מפחידות אותנו, כבר היינו עם הגדולה באסיה ובארה”ב כשהייתה קטנה יותר.
אני נדלקתי על טנריף. בעלי פחות בעניין כי הטיסה נראית לו יקרה באופן יחסי לאטרקטיביות המקום. הוא הציע את דרום קוריאה, אבל לי נראה שהיא נופלת בעניין הבטיחות (אנחנו לא מעוניינים להסחב עם כסא בטיחות לקטנה וממה שקראתי תרבות הנהיגה שם היא לא משהו).
נשמח לרעיונות בבקשה!!
אנחנו די אובדי עצות…..
תודה מראש.
-
קוריאה דווקא עם שירותי בריאות מעולים, ללא צורך בחיסונים וכו’. לא התרשמתי שיש שם איזו תרבות נהיגה גרועה בכבישים הבינעירוניים (בארץ סבלנו יותר), וממילא אין שום היגיון לשכור רכב בתוך הערים כי זה סיוט ולא כלכלי (התחבורה הציבורית בערים הגדולות מעולה, אין חניות וסיוט לנווט במטרופולין כמו סיאול עם 24 מיליון איש). ובתכלס, בכל מקום בעולם בעיניי חובה לקחת כסא בטיחות לילדים ולתינוקות (לפעמים גם החוק המקומי מחייב זאת). זו לא שאלה של סטטיסטיקות של תאונות במדינה מסוימת, אלא העובדה שהאביזר הזה יכול להציל חיים אם התאונה האחת והיחידה שתהיה באותה מדינה תקרה דווקא, חלילה וחס, לכם.
אגב, קראתי לפני עשור כתבה שבגלל זה יש אחוז גדול יותר של פעוטות מקרב הנפגעים בתאונת דרכים בקוריאה – כי הרוב המכריע לא משתמשים בכסאות בטיחות שהיו יכולים למנוע/לצמצם את הפגיעות.
-
דווקא בגלל גילאי הילדות ודווקא בגלל התיאור המפורט שלך ובעיקר בגלל השמן הקצר שנותר עד לטיול הייתי מציעה את אחד היעדים הקלאסיים לטיול עם ילדים – אוסטריה או הולנד. אני מתכוונת לחלק הכפרי שלהם. להתמקם באזור גאוגרפי נוח. מרחבים – שדות ויערות לגדולה לרוץ ולהוציא אנרגיה, עיירות בקירבת מקום ושפע של אטרקציות לבחור מתוכם אם תירצו בהם, כולל בריכות ודמיהם לקיץ.
רבקה
-
בגילאים האלו נסענו להולנד והיה מושלם. לא היינו בכפר מסודר אלא בחווה ואז במלון ידידותי למשפחות, נדמה לי בליידן
-
ברור לי שאוסטריה, הולנד, היער השחור וכו’ הם יעדים מתאימים,
הרי כולם נוסעים לשם…

לכן חשבנו דווקא על משהו קצת פחות סטנדרטי, אולי קצת יותר מעניין..
גם נראה לי שדווקא בגלל שיש לנו שבועיים וחצי לנצל אז אפשר לנסוע רחוק.
ואוסטריה ודומיה יכולים לחכות למתי שיהיה לנו שבוע±
אז… יש אולי איזשהו רעיון שכזה?
אפילו שקלנו את לפלנד, אבל לא בטוחים שיהיה מספיק מעניין לגדולה
תודה
-
לא הייתי ממליצה לך על לפלנד בגילאים האלה.
אני מחכה לעוד שנתיים בשביל זה, והילדים שלי בני 9 ו-13.
עד כמה שזה לא "אקזוטי" וכביכול הכי סטנדרטי, גם אני הייתי ממליצה לך אוסטריה וטירול (את יכולה לסגור שבועיים בקלות ולהוסיף אפילו את שוויץ ולהשאר שבועיים וחצי)
אנחנו חוזרים השנה ועושים את מסלול אוסטריה-טירול-היער השחור.
בהצלחה
-
לכם לפלנד תהיה מאוד מעניינת. לא בטוח שהילדים יהנו מהנסיעות הארוכות ולא בטוח שזה חכם לנסוע עם ילדים קטנים למקומות כל כך מרוחקים ממקומות יישוב.
זה הטיול שלנו ללפלנד. היו פעמים שנסענו מאות קילומטרים בלי לראות נפש חיה או בתים (בעלי חיים דווקא כן...)
רבקה
-
תמיד אפשר לנסוע לנורבגיה למשל. ילדה בת 4.5 לא צריכה יותר מדי “אטרקציות” מיוחדות בתשלום, גם נוף יפה לרוץ ולהשתולל בו, גן שעשועים מעת לעת וכו’ יכולים להוות עניין עבורה. נדמה לי שאפשר לבנות בנורבגיה טיול עם נסיעות פחות ארוכות מלפלנד, והנוף מאוד דרמטי.
הדבר היחיד שבעייתי אצל חלק מהילדים בטיולים כאלו הוא נסיעות ארוכות, ואתם יודעים אם ילדיכם הפרטיים בנויים לכך או לא יותר מאיתנו.
-
מזרח קנדה: מונטריאול, קוויבק, טורונטו וכל מה שבינהן. נדמה לי שעונה על כל הדרישות שלכם, ואפילו לא צריך ויזה. [לא עשיתי טיול ארוך שם, רק ביקורים קצרים, אבל קראתי לא מעט].
-
לפלנד זה משהו שכדאי לחכות שיגדלו, אפילו אנחנו עם קטן בן שבע וחצי קיבלנו המלצה ממי שהיו לחכות עוד. ודוקא ללפלנד נראה לי שמספיק שבוע.
אנחנו היינו שבועיים באוסטריה ואפשר היה בכיף למצוא מה לעשות עוד שבוע ויותר.
מה זה משנה שכולם נוסעים לשם? לבנות זה בטח לא משנה, ואתם מרוויחים ארץ חדשה ויפה לראות (בהנחה שעוד לא הייתם).
טיולשל שבועיים לאוסטריה אפשר לחלק לאזור זלצבורג ואזור קרינתיה הפחות מוכר לתייר הישראלי, כך שתוכלו להרגיש קצת מקוריים... שפע של מרחבים ועניין לבת ארבע, נסיעות לא ארוכות, נופים מקסימים, אפשרויות לינה נוחות...
-
ועוד רעיון, יותר מקורי בעיני- דנמרק, ואפשר לשלב עם גרמניה או שבדיה.
אנחנו כמעט והחלטנו על דנמרק לקיץ הקרוב, בסוף אנגליה ניצחה. הסיבה שויתרנו על דנמרק היא שזה הרגיש לי כבר קטן על הילדים שלי, רוב האטרקציות נשמעו לי מתאימות רק לשני הקטנים שלי, ואין טיולי טבע בנופים שאנחנו אוהבים, כי זו מדינה שטוחה. אבל אני משערת שעוד נגיע...
-
לא הבנתי איך תסתדרו בלי כסאות בטיחות לילדות. לא ממש משנה מה נהוג במדינה. המונית לא תספק לכם כסאות בטיחות לתינוקת.
טיול עם 2 ילדים הוא טיול הרבה יותר קשה מטיול עם ילד אחד.
אני הייתי נוסע ליעד קלאסי.
כתבת שאתם מחפשים נופים משגעים. מעט יעדים יכולים להתחרות באלפים בתחום הנופים. ובאלפים תמצאו גם מגוון אטרקציות לילדה בת 4.
יש לכם שבועים וחצי. אולי זה מרגיש הרבה ליעדים קלאסים אבל אם משלבים 2 טיולי כוכב בשני אזורים אז זה ממש לא הרבה. ליעדים רחוקים במזרח או בארצות הברית שבועים וחצי זה לא הרבה כי המון זמן מוקדש לטיסה ולנסיעות וג’ט לג.
אנחנו מתכננים טיול לנורבגיה שיחסית קרובה, והנסיעה למקומות היפים מאוסלו ארוכה מאוד ולא הייתי עושה אותה עם תינוקת.
-
תודה לכל המגיבים, עזרתם מאוד

בסוף החלטנו לרדת מכל היעדים ה”אקזוטיים” לעת עתה.
-
הי,
אנחנו עם 3 ילדים קטנים, (3,3, 5.5) חיפשנו יעד “אקזוטי” ו”ארוך טווח” לחודש….
בסוף הוחלט על צרפת

משלבים את איזור אנסי עם האלפים הצרפתיים (שאמוני) ויורדים דרומה לריביירה ולפרובנס..
ובסוף גם הצלחנו “לגנוב” קצת יותר מחודש.
אז אני רק בתכנון, אבל בהחלט יש המון איפה להיות!!! ושני טיולי כוכב עבורכם יכולים להיות פתרון מצויין לדעתי.
פסלנו כל מיני יעדים רחוקים מכל מיני סיבות…
אבל מכיוון שהזכרת את דרום קוריאה – והחשש מנסיעות ברכב, ממליצה לחשוב על יפן – בתחבורה ציבורית. היינו שם בלי ילדים, אבל נקי ומסודר, והם חובבי ילדים, והייתי לוקחת אותם בלב שקט. אנחנו אגב פסלנו את יפן, כי חשבנו שהילדים יחוו את יפן אחרת בגיל מאוחר יותר (כלומר יוכלו להנות גם מהשוני התרבותי, מה שבגיל 3-5 לא כ”כ מובן להם).
מכיוון שהעלית את נושא החיסונים לקטנה – יש עכשיו עניין של חיסון החצבת – אז ממליצה לך לגבש את דעתך מראש, ולפי זה לבחון את היעדים. -
היי, לא היינו בשאמוני אבל זו בהחלט אחת האופציות שעלתה, שמעתי שמדהים שם! ויתרנו על בסוף על אסיה, והחלטנו ללכת בכל זאת על טיול סטנדרטי- אוסטריה. אני מקווה שזו הייתה החלטה נכונה, אני בדיוק בעיצומו של התכנון.. לגבי יפן, האמת שהיינו שם, עם הבת הגדולה כשהייתה בת שנה וחצי. אז דווקא חשוב לי להדגיש לגבי זה, כי אני יודעת שזה יעד פחות נפוץ עם קטנים, היה מעולה! עשינו איתה טיול של שלושה שבועות, והקושי הכי גדול היה שבטוקיו הרבה פעמים אין מעליות בירידה לרכבת התחתית ואז צריך לסחוב את העגלה לבד במדרגות. אבל אנחנו לא מאלה שמאמינים שטיול עם ילדים הוא פחות שווה אם הילדים לא בגיל של לזכור, וגם לא חיפשנו שהיא תעריך את החוויה כמו שאנחנו מעריכים. הטיול היה מאוד נוח, הילדה נהנתה מאוד למרות גילה המאוד צעיר, הייתה פתוחה למאכלים יותר מהיום בגיל 4, וצברה חוויות שגם אם היא לא זוכרת, בהחלט ראינו איך זה השפיע עליה ותרם לה. אגב עד היום היא מדברת על זה שהייתה ביפן, ואוהבת להסתכל בתמונות וכיבכול להזכר
אז רציתי להגיד שטיול כזה הוא מומלץ, אפשרי ובעל ערך בכל גיל. -
אני גם מאלה שלוקחים את הילדים בכל גיל!!
ובהחלט אני רואה שהם זוכרים ומדברים גם על טיולים בגילאים מאוד צעירים..
אבל חושבת שבן 5 יהנה באופן דומה באיטליה / צרפת / יפן
אבל בן 10 יהנה מיפן באופן שונה, וזה יהיה עבורו טיול יותר מיוחד מאשר איטליה / צרפת.
אז בגישה שלי, מעדיפה “לשמור” את יפן לגילאים גדולים יותר ולא בגיל 3-5.
זו הגישה שלי בלבד, וזה גם שונה מטיול בגיל שנה וחצי – שאז ברור שהיעד נבחר רק לפי ההורים (עם התאמות בלו”ז לילדים).
אוסטריה מדהימה!! היינו לפני הילדים, אז פחות לחוץ לנו לחזור לשם, אבל מאמינה שגם לשם נחזור...
-
הרוקיז הקנדיים בקרוואן!!!היינו לפני הילדים ונראה שיתאים גם עם ילדה קטנה.