ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות נקודות אלעל

פורום טיולי משפחות
    12
    17
    5411
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הודעה זו היא "ספין אוף" של הודעה בנושא ביטוח נסיעות שם עלתה האפשרות להשתמש בנקודות אלעל לצורך ביטוח נסיעות. לפני שאני "משקיע" כמה מאות נקודות בביטוח אני מנסה להבין האם אי פעם יצא לי משהו מהנקודות הללו.

יש לי איזה 1000 נקודות שצברתי בכרטיס אשראי (ויזה כאל, לא פלייקארד) שאני יכול לנצל. על פי שינוי בתקנון צבירת הנקודות הן בתוקף לפחות מ-3 שנים מהיום. ניצול של רובן לביטוח נסיעות די יגמור אותן, ומצד שני יחסוך לי כרגע סדר גודל של 150 אירו עלות הביטוח.

בגדול כל הנסיעות שלנו הן משפחתיות בהרכב של 5 אנשים וכמעט כולן באוגוסט. ב 5-6 השנים האחרונות לא טסנו בכלל באלעל, פשוט כי החלופות היו תמיד יותר זולות באופן מהותי. אם זה איזיג'ט, ויזאייר ונורביג'יאן לאירופה, ואם זה טורקיש לארה"ב. אפילו נסיעות עבודה שהיו (והיו מעט מאד) לא היו באלעל משיקולים שונים.

ברוב המקרים כשבחנתי טיסות ליעדים המשפחתיים - אלעל יותר יקרה ביותר מ-,30% , כך שאפילו אם אחד הכרטיסים היה חינם מאלעל, בסך הכל היה עולה לי יותר לקנות 4 כרטיסים באלעל מאשר 5 באיזיג'ט למשל.

אני מנסה לבחון חלופות לניצול הנקודות:

טיול משפחתי – כאמור כדי שנקודות אלעל ישתלמו אני צריך לקבל לפחות שני כרטיסי בונוס (בגלל שבאופן כללי אלעל מהותית יותר קרה). כשאני בוחן את טבלת הניצול אז טיסות לאירופה (לא קפריסין) בקיץ עולות 700-1300 נקודות לכרטיס (כשמשקללים פנימה תוספת נקודות כדי לא להוסיף מזומן). כלומר יש לי מספיק נקודות לכרטיס בונוס אחד בערך למערב אירופה, או אולי לשניים למזרח אירופה (אבל למזרח יש תחרות הרבה יותר גדולה עם חברות הלאו קוסט). כלומר אני לא רואה אפשרות טובה לניצול לטיול משפחתי, ואם כן החסכון יהיה בשוליים מסדר גודל של 100 אירו.

טיול זוגי לאירופה (לא חייב להיות בקיץ) – פה לכאורה יש אפשרות, בייחוד לא בקיץ להשיג זוג כרטיסי טיסה. כאמור הסיכוי שטיול כזה יקרה הוא מאד קטן

כמה עולה כרטיס טיסה לאו קוסט למזרח אירופה לא בעונה? סדר גודל של 150-300 אירו לזוג.

כלומר אם יהיה לי מזל ואצליח לנצל את נקודות אלעל לטיול זוגי למזרח אירופה לא בעונה אז "נרוויח" 150-300 אירו.

בין לחסוך עכשיו 150 אירו על ביטוח נסיעות שאשלם בנקודות, לבין 150-300 אירו על עץ מאד גבוהה – נראה לי שעדיף לנצל עכשיו.

יותר מזה, על פי שמועות שגונבו לאוזני, בפועל הרבה פעמים קשה לממש כרטיסי בונוס כי "אין מקומות בונוס". נכונה השמועה?

האם החישוב שלי נכון?

מישהו פה מנצל נקודות אלעל לטיולים משפחתיים (לא זוגיים)? והאם אלו נקודות שנצברו כתייר (תוך העזרות בכרטיסי אשראי) או נקודות שנצברו בנסיעות עבודה?

אני מבקש לא להפוך אז השרשור לדיון אלעל טוב או רע, אלא להתמקד בנושאי שווי נקודות בלבד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הזברה
        הזברה נערך לאחרונה על ידי

אני גם באותו בעיה. לרוב הניצול של הנקודות לא משתלם כי יש חלופות אחרות זולות יותר. מתי מצאתי שכן משתלם? בטיסות ליעדים בהן לאלעל טיסה ישירה כמו יוהנסבורג והונג קונג , והזמנת כרטיסי בונוס ליעדי UP זמן רב מראש בתאריך של חגים (חול המועד פסח וסוכות). אם אתם לא מצליחים לנצל, אפשר להמיר 100 נקודות ל 150 ש”ח קניות במגה שזה יחס המרה טוב.

• yaffabe
          yaffabe נערך לאחרונה על ידי

אני כן טסה אל על אבל לא מצליחה עם הבונוס, אז אני ממשת את הנקודות בקניה בדיוטי פריי של המטוס...

• איריס ס.
            איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

בעבר ניצלתי בלא מעט מקרים נקודות לרכישת כרטיסי בונוס.

הפעם האחרונה היתה לפני שנה , אבל מאז שינו כללי ההמרה וזה כבר יותר קשה.

אופציה שכן משתמשת-  היא הוזלת מחיר הטיסה בשימוש בנקודות. ( כרטיס בכסף ונקודות).

כלומר משלמים חלק ממחיר הטיסה בתמורה לנקודות.

כך למשל טסנו למדריד בחנוכה האחרון ב 250 דולר + נקודות ( לא רבות מדי). היתרון טיסה סדירה ונוחה במחיר סביר מאד.

יתרון נוסף של אופציה זו- מדובר בהנחה נטו ולא משלמים תוספת מיסים כמו בכרטיסי בונוס , שהופכת אותם לעיתים ללא ממש אטרקטיבים. 

• פסגות מושלגות
              פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

אכן קשה למצוא מימוש משתלם. אם אני לא טועה אז גם כרטיס בונוס באל על עולה בסופו של דבר יותר מחלק מטיסות איזיג'ט, כי בכל מקרה משלמים מיסי נמל מאוד גבוהים וכו'. זכור לי סכום מינימום של כ-250 דולר.

לגבי שימוש בנקודות לביטוח נסיעות, בעלי עשה חישוב והגיע למסקנה שיחס ההמרה לא משתלם.

הייתי מוכנה לטוס אל על כדי לנחות במקום יותר נוח (למשל מינכן במקום וינה), אבל בפעם האחרונה שזה היה רלבנטי הטיסה עלתה כ-300 דולר, אז החסכון בכרטיס בונוס לא היה שווה את זה.

• אנשיםטובים

תודה לכולם

פסגות – אם לא מצליחים לנצל את הנקודות בשום דרך אחרת אז ניצול לצורך ביטוח הוא בהחלט משתלם כי זה יותר טוב מלזרוק אותן לפח Smile

איריס – כמה זמן מראש בפועל הזמנת את הכרטיסים למדריד? בלי קשר בפועל בשנים האחרונות אני משלם על טיסות לאירופה סדר גודל של 200 עד 250 דולר לטיסות לאו קוסט (לא לספרד). כך ש 250 דולר לכרטיס (פלוס נקודות) לטיול חורף (גם אם מדובר על חופשת בית ספר)  לא מרגיש לי כזו מציאה גדולה

זברה – כדי להמיר נקודות לסופר צריך שיהיה פלייקארד שבתורו עולה כסף. אז לא ברור לי היתרון

yaffabe  – כדי לנצל את הנקודות בדיוטי צריך לטוס באלעלץ חזרנו לשבצת הראשונה שבתקופה האחרונה לא יצא לי

• איריס ס.
                  איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

למדריד אין לאו קוסט זול ולכן זה בהחלט השתלם.

קניתי את הכרטיסים בערך 9 חודשים מראש לעיתוי של חופשת חנוכה שהוא יקר ומבוקש

• פסגות מושלגות

לא התעמקתי אבל אם אני לא טועה אז הטיעון הוא שיחס ההמרה לביטוח בריאות הוא פחות טוב מהיחס לקניה בסופרמרקט בנקודות, כלומר עדיף לנצל למשהו טריביאלי יותר. 

• ענתנת
                      ענתנת נערך לאחרונה על ידי

אני הצלחתי לנצל נקודות לכרטיסים מוזלים באפ, יצא לי מאד משתלם. אבל ראיתי שמאוקטובר, כשאפ נעלמת וזה חוזר להיות אל על, כמות הנקודות הנדרשת לאותם יעדים עולה פלאים.

לפיכך השתמשתי לביטוח לפי השיקול שאחרת זה הולך לפח. האם לא ייתכן מצב שבעוד שנה-שנתיים (ולפני שהנקודות אמורות להימחק) לא יהיה פתאום מבצע טוב ואצטער שהנקודות הלכו? יכול לקרות אבל אי אפשר לדעת מראש, אז העדפתי כסף עכשיו ביד.

• יוסי ל
                        יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

לפני שלושה שבועות רציתי לרכוש 3 כרטיסים לרומא וחזור מוונציה, לטיסה השבוע.

באל על לא הצלחתי לקבל כרטיסי בונוס לרומא ולכן רכשתי כיוון אחד בחברת לואו קוסט.

לטיסה מוונציה לארץ הצלחתי לקבל 3 כרטיסי בונוס כאשר בשני כרטיסים שילמתי תוספת 30 יורו לאחד והשלישי בתוספת 80 יורו (מחוסר נקודות מספיק לכיסוי היטלים).

אגב, שידרוג למושבים משופרים בחברת הלאו קוסט – 12 יורו ובאל על, ממש מציאה, ב- 50 יורו למושב !!

• daniel 0
                          daniel 0 נערך לאחרונה על ידי

יש אפשרות המרה להזמנת מלון, 

לא ניסיתי בפועל, אבל בעבר בדקתי, והיה בין היתר גם 4* במרכז העיר ב 200 נקודות ללילה, נראה לי ממש נחמד.  

• פסגות מושלגות

שאלתי את בעלי, ואכן הוא טוען שעדיף לרכוש שוברי קניה לסופרמרקט מאשר לנצל את הנקודות לביטוח כי יחס ההמרה הרבה יותר טוב. לכן, זה לא נקודות שהולכות לפח מול ביטוח אלא ביטוח מול סופרמרקט.

• דוקטור דו ליטל
                              דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

לדעתי בשורה התחתונה כדאי לך לנצל את הנקודות לתשלום עבור ביטוח

לטיסות משפחתיות, ובמיוחד לאירופה, ניתחת את המצב נכון, בד”כ לא כדאי לרכוש כרטיסי בונוס.

ליעדים רחוקים תוכנית המתמיד קצת יותר אטרקטיבית אבל אין לך מספיק נקודות כדי ליהנות ממנה.

ישנם מקרים בהם כרטיס הבונוס יכול להשתלם, למשל אם אתה רוצה לרכוש כרטיס כיוון אחד.

נניח אתה רוצה לחזור מאזור היער השחור בשעה נורמלית לבני אדם, אז יכול להשתלם לך כיוון אחד איזיג’ט וחזרה בכרטיס בונוס של אל על.

לרכוש בכסף כרטיס כיוון אחד באל על בד”כ לא כדאי, לעומת זאת כרטיס בונוס יכול להיות כדאי.

אבל מכיוון שהנקודות נמחקות אחרי 3 שנים במקומך לא הייתי מחכה שאולי יתרחש איזשהו תסריט שהופך אותן כדאיות לטיסה, הייתי מעדיף ציפור אחת עכשיו ביד (ביטוח) במקום 2 ציפורים על העץ.

עוד אופציה היא להמיר את נקודות האשראי למיילים של מועדון תעופה אחר.

למשל אפשר להמיר נקודות של לאומי קארד למועדון של יונייטד ואחד היתרונות במועדון של יונייטד שכל עוד יש בחשבון פעילות הנקודות לא נמחקות, כך שאתה יכול להמשיך ולצבור עוד 10 שנים עד שתצבור מספיק נקודות לנניח טיסה זוגית לניו יורק.

• לידר.
                                לידר. נערך לאחרונה על ידי

לדעתי בשורה התחתונה כדאי לך לנצל את הנקודות לתשלום עבור ביטוח

הי אנשים טובים

גם אני הייתי באותו מצב. 1000 נקודות מכרטיסי אשראי בלי פלייכארד חלקם עומדים לפקוע ולא ראיתי איך אפשר למצוא משהו אטרקטיבי. ואז הבנתי שהרעיון הוא לקחת פשוט תאריך רחוק ובמועד יקר יותר כמו חג כי העלות קבועה. אז לפני כמה שבועות חיפשתי ומצאתי, טיסה לפארג באפ בחול המועד פסח. מכיוון שהתאריך רחוק היו מספיק כרטיסים. קניתי 3 כרטיסים הם עלו לי 300 דולר פלוס 900 נקודות לכל הכרטיסים. 

• let it be
                                  let it be נערך לאחרונה על ידי

לדעתי

עוד אופציה:

אם יש לך מספיק נקודות רק לכרטיס טיסה אחד ואתם רוצים לטוס כמשפחה, אפשר לפצל.

הורה אחד טס בונוס באלעל ושאר המשפחה טסה עם ההורה השני בטיסה אחרת  במחיר מלא אבל זול משל אלעל.

מצריך חיפוש של טיסות שנוחתות וממריאות בזמנים סמוכים באותו שדה תעופה.

אנחנו עשינו ככה פעם. לא כזה נורא.

בנוסף כמו שכבר אמרו פה, הבונוס של אלעל משתלם בעיקר ליעדים רחוקים.

ובכדי לתפוס כרטיס בונוס בחגים או באוגוסט, עליך לשריין 10 חודשים מראש, מיד כשנפתחות הטיסות. סטייל איזיג’טblush

ושאלה: למה אתה משלם על כרטיס אשראי של המועדון של אלעל אם אתה לא מנצל את הטיסות. כרטיס האשראי שלהם עולה לא מעט.תבדוק אם בכלל משתלם שנתית.

• משי ח
                                    משי ח נערך לאחרונה על ידי

אפשר למכור נקודות אל על לסוכנות נסיעות תמורת תשלום מזומן של כ0.35 דולר לנקודה.

יש חברה בשם ‘מייל פליי’ שעושה כאלו עסקאות.

• אנשיםטובים

תודה לכולם על התובנות המעניינות. מקווה שהשרשור עזר גם לאחרים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון