מרכז אמריקה באוגוסט ספטמבר
-
היי, אני וחברה שלי מתכננים לנסוע למרכז אמריקה לטיול אחרי צבא, מתכננים להגיע באזור ה20 ליולי ולעזוב ב20 לספטמבר בערך ( היינו שמחים לעשות יותר , חייבים לחזור) אז יש לנו חודשים בדיוק ואנחנו קצת מתקשים להחליט לאן לטוס. נתחיל מזה שכל מדינה או אזור שנגוע בקדחת הצהובה מחוץ לתחום כי אני לא יכול לעשות את החיסון של המחלה.
חוץ מזה אנחנו רוצים לחוות בטיול גם ימים רגועים על חוף מדהים אבל גם לטייל ( לא טרקים מטורפים של המון לילות אבל טיולי יום כן והייתי שמח גם לעשות טרק אחד או שנים עם לילה בשטח )
מבחינת תקציב אנחנו לא מחפשים לחסוך יותר מדי כי זה הטיול שלנו ורוצים להנות ממנו, אבל כן מתכננים לישון בהוסטלים נחמדים ולא מלונות חמישה כוכבים.
חברה שלי גולשת אז נרצה לעבור במקומות טובים לגלישה אבל פחות מקומות שיש בהם רק רק גלישה , כי אני לא גולש ( בנתיים)
בקיצור באווירה הכללית רוצים לחוות קצת מהכל ... תרבויות מיוחדות , שווקים ( מת על שווקים) , טיולים וחופים.
ממה שקראנו והבנו באינטרנט עד עכשיו התכנון הכללי הוא גואטמלה, קרוז גמייקה קובה ( מישהו יודע איפה מבררים על זה מהארץ במקרה ? עלויות וזמן) ,צפון פנמה ( דרום יש קדחת צהובה להבנתי) ולסיים באיי הגלאפאגוס לשבוע . הייתי מאוד שמח לעבור בקוסטה ריקה גם אבל הבנו שהעונה בעייתית, מקסיקו גם אופציה ( שמעתי שיש שם איזור טיולים מדהים שהרוב מהמטיילים הצעירים כבר לא עושים כי הם עייפים מטרקים מהדרום, אז אם מישהו יודע על מה אני מדבר ויכול לתת את דעתו אני אשמח )
בקיצור רוצה להבין אם התכנון של מה שאנחנו מחפשים תואם את המדינות שבחרנו , כמה זמן שווה להעביר בערך בכל מדינה בהתחשב בזמן הכללי שיש לנו והאם אפשר לטייל בעונה באזור ולהנות גם מחופים ושמש( הבנתי שזו העונה הגשומה ). אם משהו לא מתאים ותוכלו להמליץ על אלטרנטיבה זה יהיה מדהים
שאלה קטנה נוספת, גואטמלה כרגע היא המדינה שאנחנו מתכננים להיות בה הכי הרבה זמן (3 שבועות בערך) ויותר לטייל , פחות להיזרק. אז האם יש איפה לטייל שם והכי חשוב האם הבלאגן שם עם ההר געש שהתפרץ לפני כמה ימים ישפיע עד התקופה שנגיע לשם ? האם מסוכן?
-
קודם כל תקציבית אתם עומדים להוציא הרבה על טיסות.
קרוז- לא הרבה יוצא מהפסיפיק וכמעט אף אחד מהם לא עובר בקובה. מבחינת המסלול שלכם נראה לימשרק מקנקון אולי יצא משהו אחרת זה מארהב. כמו כן קרוז זו עצירה קצרה אולי יום בכל נמל- האם ככה אתם רוצים לראות את קובה ו/או גמייקה?. בקרוז- הקרוב הופך לעיקר וטיולים יותר משניים.
לגבי זמנים.: קרוז- כ-10 ימים שכוללים שבוע קרוז והתארגנות לפני ואחרי להגיע לנקודת יציאה וכו.
גווטמאלה- 3 שבועות.
צפון פנמה- מניח שהתכוונתם לבוקס. אם רק הגעתם לשם ההנחה שלי תהיו שם שבוע.
גלפגוס כולל הגעה לאקוודור שייט והתארגנות 7-10 ימים .
אולי נשאר לכם פה כשבוע וקצת לעוד חיבורים.
לגבי קוסטה ריקה- זו בדיוק אותה עונה כמו כל המדינות במרכז.
לגבי הר הגעש בגווטמאלה. קצת מוקדם לומר מה יהיה. אבל יקח להם כנראה הרבה זמן לשקם. מצד שני זו מדינה גדולה ויש חלקים רבים שלא נפגעו ועדיין אפשר לטייל בהם.
גלישה זה בחוף הפסיפי. כרגע לפי התוכנית שלכם לא שמתם שם שום יעד. תצטרכו לשבת על מפה ולהתחיל לחבר נקודות ולראות מה מוסיפים ומה משנים.
האזור אליו התכוונת במכסיקו אני מניח שזה אזור סן קריסטובל במדינת ציאפאס.
ממה שאני קורא יש לכם גם את הזמן וגם את התקציב לעשות טיול מאוד מוצלח. רק קצת חסר לכם מיקוד של מה יותר מעניין אתכם ואיך אתם רוצים לנוע ( מהר /לאט).. כשתגדירו את זה יהיה לכם קל יותר לסמן יעדים ולוותר על מקומות על חשבון הוספת אחרים.
חייב להגיד שבחירה בקרוז למשל נראית לי ממש לא מתאימה לכל שאר הרצונות שכתבתם..
-
תודה רבה
ואני מבין אז שאין בעיתיות ממש בעונות? ולגבי קוסטה ריקה שמעתי שחלקים ממנה נסגרים בגלל הצפות וסופות בעונה הזאת , זה לא נכון או לאצמפריע?
לגבי הקרוז , מדוע פחות מתאים? והאם עדיף לעבור לבד פשוט בין האיים ולא בקרוז? ( בעיקר רוצים לראות את גמייקה , ואם כבר אנחנו באזור אז למה לא לקפוץ לקובה גם ( השאלה אם אני טועה בהסתכלות שלי שבגלל שאנחנו באזור אז זה קל ואפשר לעבור בין האיים בלי יותר מדי מאמץ)
שוב תודה רבה על העזרה
-
זה העונה הרטובה, אבל אני אף פעם כמעט לא מצאתי בעייתיות בלטייל בה, היה גשם, בד”כ אחה”צ- ערב ולא לאורך זמן. פה ושם היה גם יותר ותמיד היה משהו שאפשר לעשות.. כי עדיין חם. למשל בקוסטה ריקה היה לנו יום מעונן וקצת גשום בפורטונה- את שפיץ הארנל לא ראינו, אבל גם בימים בהרים סביב פסגתו לא אחת מעונן. היינו במעיינות החמים בגשם- היה מתאים בסה”כ ולמחרת התבהר לנו לסיור במונטה ורדה לראות בע”ח…
הצפות וסופות בקוסטה ריקה- יש מצב אבל לא כ”כ נפוץ. בקורקובדו אם חשבתם לעשות- סוגרים בעונה הרטובה חלק מהשמורה בגלל הצפות. וזאת היחידה שכרגע עולה לי בראש. כמו שאתה רואה עכשיו בגווטמאלה יש אזורים שלמים שאף אחד לא יבקר בקרוב.. כמו שבהר הגעש פואס בקוסטה ריקה לא מבקרים יותר בגלל התפרצות לפני כמה חודשים…
לגבי קרוז אני אחזור בי מדבריי.. פשוט זה היה חידוש בשבילי שבטיול אחרי צבא מישהו רוצה לעשות קרוז.. לא רואה תרמילאים או צעירים אחרי צבא בסוג כזה של טיול… אבל אולי הזדקנתי

כמו שכתבתי קרוז זה יותר ממוקד אונייה- הירידה לחוף היא ליום בערך ( שבד”כ הוא עם סיורים מובנים), ולא מהווה את העיקר, ככה שיוצא די סימון וי על מקום. למרות שבפועל זה היינו אבל לא ממש ביקרנו/התוודענו.
לעבור לבד בין האיים- לא כ”כ אפשרי . אין כמעט תחבורה ימית בין מדינות בקריבים, זה מבוסס טיסות.. ולא תמיד החיבורים ישירים. זה לא ממש “קפיצה” לכל מדינה.. זה גם אומר שיהיה לכם זמן קצר בכל אחת – לראות ולא להכיר.. הייתי כבר טס לאחת מהן לכל ה-10 ימים שהערכתי ולא עושה וי על שתיהן, לצורך וי בלבד.. אבל זו העמדה שלי. אולי כן מתאים לכם..