המלצה לטיולון לחו"ל
-
הי חברים,
זקוקה להמלצה לטיולון קל, עם פגוש, שנשכב לגמרי, נוח, נעים, נסיעה נוחה וקל וזול.
יש המלצות?
-
אנו מטיילים עם צ’יקו לייט וואי, כבר ילד חמישי ומרוצים. [החלפנו פעמיים טיולון בזמן הזה, קנינו אותו הדבר שוב]
עמיד מאד בדרכים לא סלולות, נוח, קומפקטי. מתקפל מטריה. לא עולה לתא הנוסעים במטוס. מתאים גם לילדים גדולים [עד גיל 4 עוד השתמשנו בו בטיולים].
לא יקר.
אבל אין לו פגוש.
-
אני קצת לא מעודכן (כבר עברנו את השלב הזה) אבל יכול לתרום כמה טיפים בכל זאת

נתחיל בשאלה: אין לכם עגלה/טיולון היום? אני מניח שיש. אתם רוצים לקנות משהו במיוחד לטיול? או שפשוט אתם רוצים לעבור מעגלה לטיולון והטיולון הזה אמור לשמש אתכם גם בעתיד?
הדרישות מעט סותרות
ככלל ככל שהטיולון יותר קל, סביר שהגלגלים שלו יהיו יותר קטנים. גלגלים קטנים זה בסדר גמור ברצפה חלקה כמו בכביש או בשדה התעופה, עדיין הולך על מדרכה רגילה, בעייתי מאד ברחובות מרוצפים כמו שיש בהרבה ערים עתיקות באירופה (כתבת אגם גרדה, אז העיירות באיזור בהחלט רלוונטיות) ולא עובר בכלל משטחים לא סלולים (שבילים וכדומה).
ככל שהטיולון “יותר טוב”, סיכוי לא רע שהוא יותר יקר.
טיולון קל סביר גם שיהיה קטן. מה שאומר שיהיה מאד בעיתי להסיע את האח הגדול בן ה-6 בו. נכון שבן ה-6 כבר גדול ולא צריך עגלה בכלל. אבל אני מניח שכשהיום מתארך הוא דווקא ישמח לנוח טיפה בטיולון בזמן שהקטן על הכתפיים/מנשא
באופן כללי אנחנו תמיד העדפנו לטייל עם העגלה הגדולה. היה לנו בייבי ג’וגר עם גלגלי אויר גדולים. מעולה לרוב תנאי השטח, ומספיק גדול להחזיק את הילדים הגדולים יותר, ואפילו שני ילדים בו זמנית (ברכבת).
-
היום יש עגלת תאומים של בייבי ג'וגר שמתפרקת ליחיד וכיום משמשת אותנו אך היא דיי כבדה ומסורבלת למרות שזו עגלה מדהימה. אנחנו רוצים עגלה שתהיה מיועדת לטיולים לחו"ל. זו תהיה עגלה נטו לטיולי חו"ל. אני לא מתכננת לקחת מנשא גם כי לא אוהבת וגם כי הוא כבר יהיה גדול וכבד שאסחוב אותו במנשא.
אני צריכה טיולון שיהיה טוב, קל מבחינתי עד 10 קילו בערך, שישרוד את רחובות אירופה, שיהיה קל לסגור ולפתוח, שיהיה נוח לקטני, עם מצב שכיבה לשינה ורצוי עם פגוש.