מחשבות לקראת 2019
-
עוד בטרם היגיע קייץ 2018, מתחילה לחשוב על מסגרת ל 2019
טיול מורכב בפתח.
אני רוצה צפון מערב ארה”ב וחייבת חייבת גליישר.
הילדים רוצים ניו יורק. ( די עוד פעם נגיע לארה”ב ולא לניו יורק ).
אז חשבתי 2.5 עד 3 שבועות בצפון מערב ועוד 4 ימים בניו יורק בדרך חזרה.
ההתלבטות העיקרית היא צפון מערב.
אני רוצה להגיע לאיזור סיאטל אולי פורטלנד
אבל גם לגליישר
וזה רחוק יותר ממש שחשבתי ( 8 שעות ע”פ גוגל...זה אומר שקשה מאוד ביום אחד...)
המחשבות הראשוניות שלי הם כאלה :
- לטוס לקלגרי.
- לקחת רכב לנסוע לגליישר ( יחסית לא רחוק כ 4 שעות
לטייל לחזור לקלגרי
-מקלגרי לטוס לסיאטל ושם לעשות טיול באיזור כולו.
משם לניו יורק ולישראל
אופציה אחרת הפוך. להתחיל בסיאטל...משם לקלגרי ומשם לניו יורק.
בכל מקרה ניו יורק בסוף.
האם יש אופציה טובה יותר שלא חשבתי עליה? -
ניו יורק בסוף זה מטעמי קינוח וכדומה?
כי לטעמי יש כמה יתרונות טכניים לניו יורק בהתחלה:
את הג’טלג “לחטוף” בעיר שבה נמצאים כמה ימים ומכאן שקל לשחק עם אטרציות ואתרים על פי מצב העייפות
טיסה מערבה משאירה כמה שעות ביום לעומת טיסה מזרחה שגומרת יום שלם (אלא אם מדובר על טיסת לילה שיש לה בעיתיות בפני עצמה)
אם תעשו שופינג – נוח לעשות אותו בשלב האוטו. ואז לא צריך לסחוב אותו לניו יורק (טיסת פנים + חדר מלון צפוף)
-
אתה צודק לגבי היתרונות.
חוץת מהשופינג שיתמקד יותר בניו יורק ופחות בטיולי טבע במערב ( למרות שיש את סיאטל )
אבל הקינוח חשוב.
הילדים מאוד מאוד מצפ]ים לניו יורק וזה יחזיק אותם במהלך טיולי הטבע הפחות מושכים ( מבחינתם )
וקינוח בעיר הגדולה זה משהו שאנחנו מאוד אוהבים.
היתרונות הללו מאפילים לחלוטין על יתרון ההסתגלות לגט לג -
הי
פחות חשוב בעיני אם מתחילים או מסיימים בניו יורק כי הרי העוגן העירוני השני הוא סיאטל השווה בפני עצמה, אז נניח שמתחילים בסיאטל ומשאירים ניו יורק לסוף…
מסיאטל, לטיול צפון מערב, בתלות בזמנים הייתי משלב כעוגנים את אולימפיק, חופי אורגון, הר רייניאר ואז מתחיל תנועה מזרחה לכיוון גלשייר או מהר ריינייאר או מ North Cascade, מה שגם מעלה לי את המחשבה שאם רוצים לשלב את פורטלנד אז אולי אפשר גם להתחיל דווקא בה (גם ככה עיר רגועה להתאוששות) ואז חוסכים מעט מהתנועה צפון דרום לכיוון חופי אורגון…. כנראה לא קריטי, ואולי יסבך החזרת רכב בקלגרי
בכל מקרה מן הסתם תקדישו יומיים נסיעה/טיול עד הגעה לגלשייר (דרך צפון איידהו מרובת האגמים שלנו היה אחד הימים הרגועים אבל גם המוצלחים בטיול).
מבחינת אופציות טיסה אכן קלגרי זה המקום הקרוב ביותר לפארק עם טיסה ישירה לניו יורק, לחלופין יש טיסות מעיירות קטנות וקרובות מעט יותר אבל עם עצירה בדנבר או סל”ס – כנראה יקח יותר זמן, כך שהמכשלה העיקרית עם קלגרי זה השכרת רכב (שתהיה פשוטה יותר מהערים האמריקאיות כמו Great Falls או Kalispell)… אבל כנראה פתיר… בכל מקרה הייתי משווה עלויות כוללות של קנס החזרת רכב (שיתבטל אם משקיעים עוד יום לחזרה ממש עד סיאטל אך יגדיל כמובן עלויות זמן) מול עלויות טיסה בכל אחת מהאפשרויות כמו גם עלויות זמן (שהרי יום שמוקדש בעיקר לנסיעה גם הוא עולה זמן)
-
היי איילת ,
רק להגיד שאם פורטלנד תבוא בחשבון אז כשבדקתי בעבר השכרת רכב ארהב-קלגרי , היה אפשרי לעשות זאת במידה ולוקחים בסיאטל או פורטלנד.
כך שבהחלט אפשר לשכור גם בפורטלנד ולהחזיר בקלגרי , וגם נאמר לי שזול יותר לשכור בפורטלנד.
אני לגמרי איתך לגבי הסיום בניו יורק. קינוח ראוי.
(ואני דווקא מעדיפה את הג'ט לג שלי בטיול טבע בו מטיילים יותר ביום ופחות בלילה , ולא להישפך מעייפות ב 5 אחהצ בעיר כמו ניו יורק...זה מבאס)
אני אמשיך לעקוב פה כי נראה לי שגם אנחנו נעשה טיול השלמות כזה פעם מתישהו בעתיד... אחרי שגליישר קוצץ בלית ברירה מהטיול הקרוב.
-
מה סדר גודל של הקנסות בשכירה בסעאטל/פורטלנד והחזרה בקלגרי?
נסיעה צד אחד לכיוון בלייזר עוד מעשית ( עם טיול ) הלוך חזור כבר מוגזם
-
SEGEV17 יש לך לינק לסיפור הטיול שלך הרלוונטי?
-
כן
להלן לינקים שונים, על מקטעים שונים מהטיול שלנו בקיץ האחרון
על הדרך בין גלשייר לאזור הפאסיפי
על הביקור שלנו בצפון מערב – מתחיל ב North Cascade, הר בייקר, לונקובר (שם דווקא נעזרנו בטיפים שלך – Fly Over Canada), ומשם לאולימפיק, הר ריינייאר, הר סנט הלנס, פורטלנד, חופי אורגון, ובמסלול קווי עד סן פרנסיסיקו
הערה – לא היינו בסיאטל לטובת ונקובר (פסטיבל האורות/זיקוקי דינור). סיאטל תחכה לנו כנראה להזדמנות אחרת (אולי דווקא בטיול להרי הרוקי של קנדה...)
-
תודה שגב, אתעמק בסופש
ניראה לי שהטיול שלך יהיה נר לרגלי. -
איילת,
לא זוכרת כמה היה הקנס כי גם בסוף לא עשינו את המסלול הזה וגם זה היה לפני יותר משנה שביררתי
(אנחנו 6 אז זה לנו זה נשמע משתלם יותר מטיסה אבל אצלך זה הרכב אחר ועלויות אחרות ).
בכל מקרה קחי בחשבון שדברים השתנו ועוד ישתנו שוב עד 2019 - אני חווה הרבה שינויים כשאני מזמינה השנה , לעומת ההזמנות שעשיתי ( ובוטלו בגלל ביטול הטיול כולו ) בשנה שעברה , אז הכי טוב מבחינתך יהיה לברר מחדש ולא להסתמך על מה שאכתוב לך.
דוגמה אחת : השנה יש ביטוח ביטול השתתפות עצמית בקנדה ( בשנה שעברה לא היה כזה , רק ביטוח החזר )
אני כן זוכרת שאלאמו איפשרו את השילוב הזה , אז תתחילי איתם. אני התמקדתי בעיקר באלאמו ובהרץ כי הם אלו שאיפשרו החזרה במקום אחר במקרה של רכב גדול - ואן. ייתכן שאין בכלל בעיה כזו עם רכב יותר קטן .
ולגבי פורטלנד, רנצי כתב לי בפורום שאין שם מס אז זה זול וכדאי יותר לשכור שם.