טיול משפחתי לתאילנד
-
שלום, אנחנו בודקים אפשרות לסוע לתיאלנד לשבוע בתחילת ספטמבר . אנחנו עם ילד בן 4 ועוד אחד בן שנה . נשמח להמלצה מה הכי כדאי לעשות ביחסית מעט זמן שיש לנו . הבנתי שעדיף לרדת לאיים כי צפונה מצריך הרבה חיסונים… לאיזה אי הייתם ממליצים לי לנסוע, אנחנו מאו אהבים טבע ומקומות שקטים, לטייל וגם סתם להירגע. ראיתי אי שהייתי מאוד רוצה להגיע אליו אבל ההגעה ניראת לי קשה קו ליפה…
נישמח להמלצות .
-
שבוע זה נטו בלי הטיסות? זה באמת מעט זמן. שווה את כל הטיסות בשביל שבוע?
מה עם יעד יותר קרוב?
-
חבר שלי היה עם משפחתו בקורפו ביוון.
הוא נהנה כל כך וכשהוא חזר הוא הגדיר את האי "תאילנד אבל קרוב"
כמו ששרון כתבה, בשביל שבוע אחד בלבד חבל לטוס עד תאילנד
-
לטעמי חבל לטוס טיסה כה ארוכה עם ילדים בשביל שבוע, ועוד שבוע בחוף כשיש חופים קרובים יותר. ולא פחות חשוב – כשיש חופים בטוחים יותר.
תינוק בן שנה אפילו לא סיים חיסוני חובה, למה לקחת אותו ליעד שצריך בו חיסונים, שיש בו סכנת מלריה ודאנגי מעקיצות יתושים, ולא בכל מקום יש בו שירותי בריאות סבירים? תשאירו חופשה בתאילנד לגילאים בוגרים יותר, או לחופשה ללא פעוטות.
-
אם לא מפריעות לכם הטיסות (שיקול אישי שלכם) הייתי נשארת באי מרכזי כמו קוסמוי ולא מתפתה לעבור לקטנים יותר – בעיקר בגלל שירותי בריאות.
גם בקוסמוי תוכלו למצוא חופים ומלונות מדהימים מחוץ למרכז המתויר שעדיין ישאירו אתכם קרובים לבית מרקחת/רופא/בית חולים במקרה הצורך (טפו חמסה לא עלינו).
ממליצה להתייעץ בנוגע למיקום ולמלונות עם אחת מהחברות הישראליות שיושבות בתאילנד (כולן טובות) – לנו בזמנו הם מאד עזרו כשטיילנו עם ילדה בת 3.
-
אז אני אבהיר.
אנחנו עוצרים לשבוע בתאלנד בדרך לאוסטרליה לבקר משפחה. בכל מקרה תהיה עצירה אנחנו חושבים לעשות את זה כבר חופשה כי לעשות טיסה ישירה לאוסטרליה זה מאוד קשה.
אז שוב אשמח לדעת מה לדעתכם עדיף, צאנג מאי או חופים? מבחינת מזג האויר האם אתם רואים בעיה? האם יש הבדל בין חיסונים לצאנג מאי לחיסונים לאיים?
תודה
-
אם ככה אז איים!
כמו שנאמר קוסמוי אי מקסים. אפשר לבחור חוף פחות המוני ולהנות מהשקט.
מלון מפנק קרוב לחוף, ואתם מסודרים!
-
בנושא חיסונים מתייעצים עם מרפאת מטיילים, לא עם אנשים זרים. יש פורום בריאות באתר שבו עונה רופאה.
בכל מקרה, צרות כמו דאנגי או מלריה לא ניתנות לחיסון ולכן צריך לדאוג להימנע מעקיצות יתושים.
אגב, זו אכן טיסה סיוט, ולכן כדאי לבדוק איך לקצר אותה: יש טיסות לאוסטרליה עם קוריאן אייר שהם הרבה יותר נוחות מהאופציה התאילנדית, ואם עוצרים בקונקשן בסיאול היא מדינה עם שירותי בריאות מעולים וללא שום צורך בחיסונים או בעיות דאנגי/מלריה במקומות המתוירים.
-
ומה בדרך חזרה? שוב שבוע בתאילנד?
-
אם זה בדרך לאוסטרליה כמו שכתבו לך הייתי הולכת על קוסומוי
יש גם מגוון מקומות שם מבחינת לינה לבחירה .שבוע זה מעולה.
לצפון לא ככ מתאים עם ילדים בגיל הזה לפי דעתי, להסחב למקדשים וטיולי טבע ...תחכו שיגדלו קצת...זה מגיע !
-
עם ילדים בגיל הזה הייתי הולכת לקוסמוי ומוותרת על הצפון.
-
את החזור נעשה דיי בדוך לצערי…
אין הרבה ברירות