רכב שכור ברומא
-
הי לכולם,
אנחנו מתכננים טיול של 6 ימים ברומא, מתוכם להקדיש יומיים לטיולים במקומות רחוקים יותר, כמו חבל אברוצו.
את הדירה כבר הזמנו , היא נמצאת במרכז, ליד תחנת רכבת טרמיני (רק אחכ הבנתי שזה איזור לא משהו...), השאלה היא איך מתנהלים ביומיים בהם נשכור רכב לטיולים ונחזור בערב ללינה ברומא.
האם הוויז מודע לרחובות מרכז העיר שמסומנים בתמרור ZTL ומכוון את הנסיעה כך שלא ניכנס לרחוב כזה בטעות?
האם אפשר לראות את הסימון של רחובות אלו במפת גוגל, כדי לראות האם הדירה שלנו נמצאת באיזור זה?
האם עדיף לחנות את הרכב באיזור כלשהו בפאתי העיר ומשם לחזור לדירה בתחבורה ציבורית?
אשמח לעזרתכם
-
זו טעות קשה. בכול מרכז העיר רומא רק מקומיים יכולים לחנות.
לגבי וויז אין לי ניסיון אבל איך הוויז ידע שאתם לא מקומיים ולא יכוון אותכם
לרחובות הללו???
-
מטרמיני לאיזור אברוצו מדובר על כשעתיים נסיעה.. לכל כיוון. כלומר ימים ארוכים וקשים מצפים לכם אם תחליטו לחזור לרומא.
רומא עצמה נוראית לנהגים וממש לא כדאי..
לדעתי כדאי לזנוח את הרכב ולעשות את אחת משתי האפשרויות הבאות
1. לעזוב את רומא אחרי 3-4 ימים, לשכור אז רכב ולישון באברוצו
2. לעשות טיולי יום במקומות שקל להגיע אליהם עם תחבורה ציבורית , כגון טיבולי (בדוק גם את villa gregoriana – טבע מרהיב במיטבו) או אורבייטו.
-
שעתיים לכל כיוון זה לא נורא לנו. זה יהיה יום אינטנסיבי, אבל פחות מטריד אותי מהקטע של החניה והרחובות אליהם אסור להיכנס.
האם לחנות היכן שהמטרו מתחיל, בתחנת PANTANO, זאת אופציה טובה? או שגם שם יש את אותה בעייתיות של רחובות רומא?
-
כתבו לבעל הדירה, שאלו אם יש חניון קרוב והאם תוכלו להכנס לאזור החניון ( ללא חשש לקנסות).
-
גם אני בעד לא לצאת מרומא לטיולי יום ברכב שכור, ודאי שלא לאברוצו. יקח לכם יותר משעתים לצאת מרומא ולא תספיקו הרבה.
המקומות היפים באברוצו הם בהרים גבוהים וחבל להגיע לשם מותשים מנסיעה ארוכה.
בשביל לנהוג באיטליה צריך אפליקציה יעודית ל ZTL . הייתי מבטל את הימים האחרונים בדירה, לוקח דירה באברוצו ללילה אחד ולילה אחרון ליד השדה.
-
קודם כל ראי טיפים ומפות לגבי אזורי התנועה המוגבלת ברומא- יש הבדל בין יום ולילה , אמצע שבוע וסופו
חנה וסע רומא נקרא- parcheggio di scambio
והרעיון לצאת מהלינה- לנסוע לחניון הלילה של המכונית- ולצאת מרומא לטיול באברוצו --- מציעה מאד לשקול שנית את המחשבה.