עזרה דחופה - מוגבל בזמן
-
שלום רב
אני מתכונן לטיול לחוף המזרחי מ 5ליולי עד 21
הוספתי תמונה של המסלול
אשמח לעזרה בנושאים הבאים :
- 1. המלצות על מקומות ואטרקציות בדרך
- 2. אני שוכר רכב – מה צריך כגון אגרות לכבישים מהירים וחניות
- 3. עצות כלליות – פעם ראשונה שלי
תודה מראש לעונים

-
אתייחס רק לשכירת רכב:
אני מניח שאתה שוכר בשדה”ת קנדי (מחזיר באותו המקום ?)
צריך לבדוק ולהשוות מחירים ותנאים בכל הסוכנויות הר”מ, לקחת את התוכנית הזולה שמציעות הסוכנויות (אלה מציעות תוכניות יקרות יותר שכוללות נהגים נוספים, טנק דלק משולם מראש ועוד כמה דברים שלעניות דעתי אין צורך בהם).
לדעתי יש להימנע משכירת רכב של חברת דולר או של חברת טריפטי כי אלה גובות מחיר מופקע על מכשיר לתשלום אגרת כבישים.
ממליץ כן לשכור את המכשיר הנ”ל הנקרא EZ-PASS, שוכרים אותו ישירות בעת קבלת הרכב בארה”ב ומשלמים שם, לא לסוכנות ההשכרה דרכה שוכרים את הרכב. המכשיר מאוד נוח ויחסוך לך זמן וטירחה במעבר בכבישי אגרה.
אם יש שאלות כלשהן לגבי שכירת רכב, תחזור לפורום.
הנה רשימת הסוכנויות הידועות ביותר:
ALAMO.CO.IL טלפון 09-8645111
HERTZ.CO.IL *3113
AVIS.CO.IL צ'ט באתר
MEMSI.CO.IL 03-5663330
OFRAN.CO.IL 03-7955322
SHLOMO.CO.IL 1-700-501-502
TRAVELJIGSAW.CO.IL טלפון חינם מהארץ 1-809-212418
RENTALCARS.COM
RENT.ALBAR.CO.IL 03-6151000
AUTOEUROPE.CO.IL 03-5244244
ISSTA.CO.IL 03-7777070
BUDGET.CO.IL *2200
AUTO-SHAY.COM *4950
ECONOMYCARRENTALS.COM
-
עשינו מסלול דומה אבל עם קרוואן- יש את הבלוג שלי בחתימה שלי שם יש את סיפור הטיול.
כמו כן יש הרבה סיפורי טיול –
-
ראשית, באיזור בו אתה מטייל ניתן לטייל גם חודשיים ולא רק 17 יום. אינני בטוח שתוכל להספיק את הכל בהנחה שגם תרצה לשהות בניו יורק 5-6 ימים (כולל יום הנחיתה, לפחות ואולי גם ההמראה, כתלות בשעת ההמראה חזרה לארץ) ובוושינגטון 2-3 ימים, מה שישאיר למסלול רק 10 – 8 ימים.
תחת מגבלות אלו, לדעתי מדינת מיין כולה (ופארק אכדיה בפרט) אינה יכולה להכלל במסלול בגלל תוספת המרחק והזמן. הייתי גם מדלג על פילדלפיה מחוסר זמן, אבל אולי ניתן יהיה להקדיש לה יום אחד (שיהיה מרוכז באתריה המרכזיים, כמו independence hall וה- liberty bell שלידו).
חלוקה אפשרית (הכנסתי את רוב הביקור בניו יורק בסוף הטיול. אפשר כמובן להכניסו בתחילתו)
יום התאוששות בניו יורק
שכירת רכב
יום נסיעה להרים הלבנים (ניו המפשייר)
יומיים בהרים הלבנים
יומיים בורמונט
יום ארוך של נסיעה למפלי הניאגרה
יום במפלים (כולל הערב), כולל מעבר הגבול לקנדה וחזרה לארה”ב
יום טיול באיזור Watkins Glen ואיתקה
יומיים נסיעה לוושינגטון. ניתן להכניס ביקורים באתרים בפנסילבניה בדרך.
אפשרויות לעצירות בחלק המזרחי של פנסילבניה:
בדגש של טבע – Delaware Water Gap National Recreation Area – בצפון מזרח פנסילבניה. איזור יפה עם מפלי מים, תצפית על הנהר ומסלולי הליכה.
בדגש היסטורי על מלחמת האזרחי – Harrisaburg, הבירה של פנסילבניה (ניתן לבקר ב- state house המפואר שלהם ובמוזיאון מלחמת האזרחים עם הרקע למלחמה והתנהלותה) או גטיסבורג, אתר הזיכרון לקרב הידוע מהמלחמה (מוזיאון, גלעדים וכו’) הזו, שהתחיל את התפנית במלחמה לטובת הצפון.
אפשרויות נוספות (לא מכיר אישית) – מחוז לנקסטר – איזור ממוסחר של ה- Hamish, ויורק – המפעל של Harley Davidson. כמדומני שיש להזמין סיורים מראש. פראטים באתר שלהם.
2 ימים בוושינגטון
יום נסיעה לניו יורק
ביקור בניו יורק עד הטיסה חזרה
לפי ספירתי, לא יהיה לכם זמן רב בניו יורק על פי תוכנית זו. אולי תרצו לשנות את התוכנית ולקצץ בניו המפשייר או בורמונט או באיזור איתקה על מנת לתת זמן נוסף בניו יורק. לשיקולכם.
לגבי שכירת רכב, אני שוכר בדרך כלל מאלאמו. יש לי נסיון טוב איתם . ניתן לבדוק בממס”י (אם אתם עושים חברות) או באופרן (שכירה בממס”י מתבצעת דרכם, אבל בתעריף נמוך יותר) או באלומות – alamo.co.il
לאור לחץ הזמן שלכם בטיול, אני מניח שתסעו בכבישי אגרה הנמצאים ברוב המדינות אותן תעברו. ברוב המקרים, ניתן לשלם במזומן את האגרה, אבל לא על כבישי מדינת מסצ’וסטס, שעברו לגביה דומה לכביש 6. זה מביא לכך ששכירת מכשיר EZPass מומלצת עבורכם. במקרה של אלאמו, יש עלות של 4-5 דולאר ליום עד גבול של $20, אם אינני טועה + עלות האגרות. זה לדעתי עלות סבירה, וזה מה שעשיתי בטיול האחרון. השכירה מתבצעת במשרד חברת ההשכרה בו אתם לוקחים את הרכב (ולא מהארץ). אגב, בנסיעותי, האגרות הגבוהות יותר היו בכבישי פנסילבניה (Pensylvania Turnpike) ובגשר ג’ורג’ וושינגטון במעבר מניו ג’רזי לניו יורק.
עצות כלליות – קרא את המדריך לנהיגה בארה”ב (תרומתו של ראובן לגולשים בפורום). הכללים די דומים לארץ, אבל יש הבדלים מסוימים.שלחלקם משמעות בטיחותית. (למשל, פניה שמאלה ברמזור ללא חץ שמאלה ברמזור – יש לתת זכות קדימה לתנועה המגיעה ממול).
בערים הגדולות, וושינגטון וניו יורק עדיף להתנייד בתחבורה ציבורית בגלל בעית החניה. במקרה של ניו יורק, החזירו את הרכב עם הכניסה לעיר. במקרה של וושינגטון, ניתן ללון בפרברים, להחנות ליד תחנת קצה של התחתית ולהתנייד בתחבורה ציבורית. אני מניח שבשאר המקומות תסתדרו ללא בעיה עם החניה.
אני יכול לתת עוד מיליון עצות, אבל עדיף אולי למקד אותי ואת העונים האחרים בשאלות שמטרידות אותך.
-
לגבי ניו אינגלנד קבל קישור לטיול שעשינו שם באוקטובר האחרון. בחלקו חופף
את המסלול שלך בניו המפשייר וורמונט.
הערה לגבי כבישים מהירים. שים לב שבמסצ’וסטס אין יותר גביה אנושית. כלומר
או שאתה משתמש ב- Eeasy pass או שתשלם קנס אם תעלה על כביש אגרה.
אומנם המסלול שלך כרגע לא עובר בכבישי האגרה במסצ’וסטס שהם המספייק (חוצה מסצ’וסטס) ומנהרות בבוסטון אבל למקרה של שינוי אני מזכיר את זה.