שמורת zhangjiajie
-
אנחנו משפחה עם ילדים בגילאי 17,14,8 מתכננים להגיע לשמורת גיאנג גיה גיה ל3 ימי טיול. איך נעשית ההתניידות בשמורה אני מבינה שיש מרחקים גדולים יחסית בין האתרים השונים (גשר הזכוכית, הר טיאנמן,שער השמיים, הר טינזאי...)האם יש צורך במדריך ונהג על מנת לטייל בשמורה זו או שניתן לעשות באופן עצמאי?
בנוסף אשמח לקבל מידע לגבי מקומות מומלצים לשינה שקרובים לכניסה לשמורה וכן הדרך הקלה והמהירה היותר להגיע מzhangjuajue לגוילין. תודה מראש לעונים
-
היי,
כל המקומות שרשמת אמנם קרובים לעיר אבל כל אחד מהם הוא פארק/אטרקציה שלא קשורה אחת לשני.
הר טיאנמן מגיעים אליו באמצעות רכבל שנמצא ממש לא רחוק מתחנת הרכבת.
גשר הזכוכית לא קשור לפארק zhangjuajue/ פארק אווטאר/פארק היער (כל אחד והשם שהוא בוחר לקרוא לפארק). כשאני הייתי בעיר הגשר עוד לא היה קיים אבל אני מניח שיש אוטובוסים ישירות מהעיר.
לפארק אווטאר ממליץ בחום לעלות להסעה שניתן לארגן במקום לינה כדי להגיע מוקדם לפארק. אני כתבתי טיפ פה באתר על הפארק ואיך ניתן להגיע.
ניתן להתנייד בתוך הפארק באמצעות האוטובוסים שהם בחינם. הלינה בתוך הפארק ממש לא יקרה יותר מבחוץ רק צריך להזמין מראש.
אין שום צורך במדריך בתוך הפארק.
תבקשו במקום לינה שלכם מפה או שתלכו להוסטל שרשמתי בטיפ שבו מתקיימות בכל יום הרצאות איך ניתן לטייל, מקבלים מפה שהיא הייתה ממש טובה. מגיעה מישהי שעוזרת שיודעת אנגלית ומכוונת לגבי מסלולי הליכה.
שער השמיים אני משער אולי שזה החור בהר שנמצא בהר טיאנמן?
הר טינזאי לא מכיר אז לא אוכל לעזור בזה.
-
תודה רבה על התשובה המפורטת, לא ראיתי את הטיפ שלך, ממתי הוא? תוכל לכוון אותי שאוכל להגיע למידע שנתת שם
-
-
טיאנמן = tianmen = 天門 = שער השמים.
-
שלום שרון
מצרפת לך קישור לפוסט שלי על השמורה
יש שם הסברים ולא מעט מידע.
בהצלחה
יולי
-
אחרי קריאה של הבלוג זה החזיר אותי ל3 ימים שלי בפארק ולחוות שוב את כל החוויות. אחלה בלוג.
הפארק ידוע בערפל שבו וזה גם מה שמייחד אותו, לי לצערי לא היה אפילו יום אחד כזה, אבל גם אצלי המצלמה לא הפסיקה לצלם.
הכמות מדרגות שיש בהר היא מטורפת אז כדאי להיות מוכנים לכך. אחרי 3 ימים בתוך הפארק יגיע הרגע שכבר הרגליים יעדיפו לעלות את המדרגות ולא לרדת. אני חזרתי תפוס כולי מהפארק וגם אחרי שבוע מנוחה זה לא עזר.
-
גם אצלנו לא היה ערפל ועדיין היה נפלא...
לגבי הליכה: הלכנו המון מתוך בחירה. אפשר לא ללכת כמעט בכלל. אפשר להגביל את ההליכה למסלולים קלים ומישוריים. הכול מלא רכבלים ומסלולים נגישים. ממש כל אחד ומה שמתאים לו.
והערה נוספת: אני חושבת שאתם צריכים להתאפס קצת על מבנה השמורות ואיפה נמצא כל דבר. 3 ימים להכול יחד (גאנגזיאזיה, הר טיאנמן, גשר) זה קצת גבולי מבחינת תכנון.