התייעצות היער השחור
-
שלום לכולם,
הקיץ ניסע 3 משפחות ליער השחור: 5 מבוגרים ו 4 ילדים בגילאי 6-11 . תוך כדי בניית תכנית הטיול התעוררו אצלי כמה (הרבה...) שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהן:
1. ראיתי שהרבה התאכזבו מ Sealife בקונסטנץ. האם הוא דומה (בגודל ובמגוון) לזה שבלגולנד?
2. האם מישהו היה ב Conny Land ויכול לחוות דעה לגבי המקום?
3. כרגע בתכנית 3 מפלים – הריין, טרייברג, טודנאו. האם מוגזם? אם כן על מה לוותר?
4. כרגע בתכנית 3 מסלולי הליכה – אנטוני התרנגול, שביל הפסלים וראוונה שלוכט. האם מוגזם? אם כן על מה לוותר?
5. בנסיעה למפלי טרייברג האם מומלץ לעצור בחור המכשפה או שהחלק היפה זה עצם הנסיעה על כביש 500 ?
6. פארק הנשרים והקופים ווגל– האם שווה גם למי שחווה מופעי ציפורים באוסטריה?
7. ביקור בהר הקופים באלזס - האם כדאי גם אם נבקר בווגל? (בהנחה שיהיה לנו כרטיס שחור)
8. האם מישהו ביקר בקסיופיאה ת'רמה ויכול לחוות דעה על המקום?
9. רכבות פנורמיות בשלוכזי – עד איזה גיל מתאים? יהיה ילדותי מידי לבן 11? ואיזה מסלול יותר מומלץ – סובב שלוכזי, Rothaus Express או Seenbahn3?
10. לא מצאתי הרבה חומר על הנסיעה בהרי הווז' בקיץ. האם מומלץ? והאם למישהו יש קצת יותר פרטים ובעיקר עצירות שמתאימות לילדים?
11. מישהו יכול להמליץ/דיס על מוזיאון הלחם בסלסטאט עם ילדים?
12. באחד מימי אלזס חשבתי לשלב רכיבת אופניים. מישהו עשה ויכול להמליץ על מקום?
13. כמה זמן לערך כדאי להקדיש לביקור במוזיאון המדע בשטרסבורג? וכמה למוזיאון בשפייר?
תודה תודה!! לומדת מכם המון

אביבית
-
כרגע בתכנית 3 מפלים – הריין, טרייברג, טודנאו. האם מוגזם? אם כן על מה לוותר?- למה מוגזם? אם אתם אוהבים מפלים אז לכו על זה.
כרגע בתכנית 3 מסלולי הליכה – אנטוני התרנגול, שביל הפסלים וראוונה שלוכט. האם מוגזם? אם כן על מה לוותר?- מדובר במסלולי הליכה קלים מאוד מאוד ככה שאני לא רואה מה מוגזם בזה. שביל אנטוני יכול להיות קצת ילדותי עבור ילדים בגיל שלכם.
לגבי פאר הנשרים והקופים- המקום היה צער בעלי חיים במסווה. מאוד לא נהננו מההופעה במקום
-
מכל השאלות יכולה רק להגיד ששביל הפסלים הוא מקסים! יום הטיול הכי כיפי שלנו ביער השחור, תגיעו עד האגם ואם הילדים לא פוחדים ממים קרים מאדדד אז גם ניתן לשחות.
-
אבישי ושרון, תודה על התגובות!!
אשמח לעוד תגובות לשאלות הנוספות
-
היי אביבית,
מתייחס למה שאני מכיר ולו חלקית –
1. ראיתי שהרבה התאכזבו מ Sealife בקונסטנץ. האם הוא דומה (בגודל ובמגוון) לזה שבלגולנד?
[היינו בעולם הים בקונסטאנץ ובהחלט נהננו וזה השתלב מצויין ביום קונסטאנץ שלנו. לא היינו בזה שבלגולנד כך שאין לי השוואה. אני מניח שכמו בכל דבר – השאלה היא כמה אטרקציות מהסוג הזה כבר ראיתם]
[בעיני לגמרי לא מוגזם. אלו שלושה מפלים אבל אויו של כל אחד מהם שונה. מפלי טודנאו צמודים למגלשות והביקור שם חמוד מאוד ולא לוקח זמן רב].
4. כרגע בתכנית 3 מסלולי הליכה – אנטוני התרנגול, שביל הפסלים וראוונה שלוכט. האם מוגזם? אם כן על מה לוותר?
[מתייחס לאנטוני – אנחנו מאוד נהננו שם. זה שוב משתלב נהדר ביום ביקור בפלדברג – טודנאו. אני חושב שזה קלאסי לגילאי הילדים אצלכם]
5. בנסיעה למפלי טרייברג האם מומלץ לעצור בחור המכשפה או שהחלק היפה זה עצם הנסיעה על כביש 500 ?
[חור המכשפה – ממש ממש לא חובה לטעמנו וניתן לוותר]
7. ביקור בהר הקופים באלזס - האם כדאי גם אם נבקר בווגל? (בהנחה שיהיה לנו כרטיס שחור)
[לא היינו בווגל. כן היינו בפארק הקופים באלזס אחרי קולמר ולפני ריקוויר וזו היתה הפוגה מצויינת ממנה מאוד נהננו]
[אנחנו רכבנו על אופניים דווקא בשלוכזי. היה נהדר]
תעשו חיים,
שמוליק
-
שמוליק תודה על תגובתך.
ותודה על הנשמה הספרותית שהוספת לפורום

-
אצלי (לא היינו בלגולנד קודם) נכנסו ויצאו אחרי 20 דקות. לא התלהבו בלשון המעטה.היינו באקווריומים הרבה יותר מרשימים.
2. האם מישהו היה ב Conny Land ויכול לחוות דעה לגבי המקום?
פארק שעשועים נחמד מאד , אם אני זוכרת גם חיות (לפני טריליון שנה) אבל לא הייתי מגיעה אליו מתוך לינה ביער השחור!
לנתי בקונסנץ ולכן היה רלוונטי.
לא מוגזם ולא לוותר. אלו לא מסלולים ליום לימודים ארוך.
היחיד שאולי פחות מעניין הוא התרנגול, שיותר טוב לצעירים שבחבורה, זה לא אסון גדול לטייל בו גם בגיל 11- אבל זה לא מאד מרשים.
אגב- גם מסלולי המפלים הם מסלולי הליכה.
אם זה על התוואי, ויש לכם את הזמן -אפשר.
חובה? ממש לא.
6. פארק הנשרים והקופים ווגל– האם שווה גם למי שחווה מופעי ציפורים באוסטריה?
לא חובה. אותו עיקרון.
קצת מאותו דבר. היתרון שלו שהוא “שובר” יום של אלזאס שיכול להיות עמוס מאד בעיירות.
8. האם מישהו ביקר בקסיופיאה ת'רמה ויכול לחוות דעה על המקום?
9. רכבות פנורמיות בשלוכזי – עד איזה גיל מתאים? יהיה ילדותי מידי לבן 11? ואיזה מסלול יותר מומלץ – סובב שלוכזי, Rothaus Express או Seenbahn3?
10. לא מצאתי הרבה חומר על הנסיעה בהרי הווז' בקיץ. האם מומלץ? והאם למישהו יש קצת יותר פרטים ובעיקר עצירות שמתאימות לילדים?
לפחות יום בפני עצמו. אבל לא חושבת שזה מסלול שנכון ומתאים מתוך לינה ביער השחור. מסלול טוב מאד אם הלינה באלזאס. יש כמה תצפיות יפות, שלשה אגמים(לבן,שחור וירוק אם אני זוכרת) ופעילויות אקטיביות רבות.
11. מישהו יכול להמליץ/דיס על מוזיאון הלחם בסלסטאט עם ילדים?
חביב מאד לילדים (ולהורים גם) בהיבט התנסות באפייה. אולי הגדולים פחות יתלהבו.
אתר חובה? לא.
חביב? כן.
13. כמה זמן לערך כדאי להקדיש לביקור במוזיאון המדע בשטרסבורג? וכמה למוזיאון בשפייר?
-
יונית תודה רבה על התשובה המפורטת.
קונילאנד נשקל כאלטרנטיבה ל sea life מלינה במירסבורג.
ודרך הרי הווז' אכן מלינה באלזס, אך רק אם נראה שמספיק אטרקטיבי גם לילדים..
אופציה נוספת שנשקלת - טעימה קטנה מהווז' בשילוב פארק הנסיך הקטן או מוזיאון המכוניות במולוז. מה דעתך?
-
תבדקי אם הנסיך הקטן פתוח הוא מקסים.
אבל זה פארק עם מזל רע, וכל שנתיים מחליפים בעלים, פושטים רגל וכו.
ומוזיאון המכוניות במולוז תמיד טוב .
-
תודה יונית. עשית לי חשק. מקווה שנגיע לזה