5 ימים בדולומיטים
-
שלום לכולם
תכנון 5 ימים בדולומיטים.
הלינה בעיירה SOTTOGUDA שסמוכה לרכבל למרמולדה.
מעדיף נסיעה של לא יותר משעה.
יום 1:
העיירה CAMPITELO משם רכבל לפיסגת Col Rodella לעשות שם מסלול הליכה. אגם CAREZZA
יום 2:
העיירה CANAZEI רכבל לפיסגת Pecol משם רכבל ל Belvedere משם מסלול הליכה לרכבל לפיסגת סאס פורדוי. חזור באוטובוס עד קנאזיי.
העיירה אורטיזי .
יום 3:
עליה למרמולדה, קניון SOTTOGUDA
אגם Alleghe. שיט בסירת פדלים.
יום 4:
Passo Falzarego עליה ברכבל וירידה רגלית במסלול ROGOSUOI.
קורטינה דה אמפאצ’ו.
חסר לי טיול ליום החמישי. אודה לעזרתכם, ולהערות על שאר הימים.
-
צהריים טובים…
תנסה להעזר בכתבות מהפורום….
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1330084/start-0/
בהצלחה וכייפו,שבת שלום ומבורכת חיים.
-
היי,
את היום השני הייתי מפצל – אורטיזיי והאזור שלה (עמק גארדנה) שווים לחלוטין יום משל עצמם.
-
ליד קורטינה יש כמה אגמים ופארק ששווה לבדוק אותם- אגם ברייס, דוביאקו. צריך להסתכל בגוגל מבחינת המרחקים אבל נראה לי שהם בעצם מרחק שעה נסיעה מקורטינה בסה”כ אז לא יודעת אם יתאים.
יש את ואל גרדנה- בתוכו יש את אורטיזיי, העיירה סנטה קריסיטינה שגם יש בה מפל ואמורה להיות נחמדה, עמק סוויסי/ סיזר אלם (אותו מקום, שני שמות) יש רכבל לאחת הפסגות שמקיפות את העמק מאורטיזיי- אפשר לדעתי לבלות חצי יום רק בעמק סויסי ככה שיתפרש לך על יום נוסף...
-
תודה למגיבים.
הוספתי על פי המלצתכם את alp di siusi והעיירה אורטיזיי.
אודה אם מישהו יוכל למקד אותי לטיול מומלץ לכמה שעות. רכבל, וטיול רגלי.
האזור שממזרח לקורטינה רחוק - כשעתיים נסיעה.
אשמח לקבל המלצה לטיול באחת מעיירות ואל די פאסה (חוץ מקנאזיי). רכבל וטיול רגלי בנוף.
שוב תודה
-
ראשית לגבי האטובוס מפאסו פורדוי לקנזיי – נכון לשנה שעברה הוא יצא פעם בשעה והגיע לתחנת הרכבל pecol ולא ישירות לקנזיי, מומלץ לבדוק מה נכון לשנה זו.
לגבי עוד מסלולים מואל די פאסה – אני ממליצה לך ליסוע דווקא ליום באגם ברייס והאזור, אבל אם אתם מעונינים לטייל דווקא בואל די פאסה ניתן לעלות לרכבל בעיירה vigo di fassa משם יש מסלול נחמד בתוך יער (עם גיחות לנוף) שמגיע לבקתה בשם gardeccia שלידה יש נוף מקסים, משם אפשר להמשיך בעליה לבקתה נוספת שלא זוכרת את שמה. אבל העלייה קשה, לכן אנחנו הגענו רק לבקתה הראשונה.
מהבקתה הראשונה יש שאטל שלוקח לעיירה pera di fassa בתשלום, ומשם צריכים ליסוע חזרה ל-vigo כדי לקחת את הרכב, או שחוזרים את הדרך חזרה.
עוד מסלול שאנחנו אהבנו – מהעיירה poza di fassa אפשר ליסוע נסיעה קצרה לעמק san nicolo שם יש מספר חנייות לאורך העמק, משם הלכנו בתוך אחו מקסים בעלייה מתונה לעבר מפלים חביבים ולא מרשימים, אבל הדרך מקסימה, לקח לנו שעה וחצי הלוך ו-50 דקות חזור.
-
תודה DINZ, רשמתי לי.
יש לך המלצה לטיול באזור אגם בראייס? יש באזור את הTRE CIME אבל הם במרחק שעה נסיעה אחד מהשני.
בVAL DI FASSA עדיף המסלול שכתבת מויגו או עליה לתצפית COL RODE מקמפיטלו?
-
הי,
למעשה לא היינו באגם ברייס כי טיילנו בתחבורה ציבורית והמרחק לשם מעמק פאסה באטובוסים הוא יותר מ-5 שעות. המלצתי לך כי אתם עם רכב ואני יודעת שהאגם מדהים ועם רכב אני הייתי נוסעת למרות המרחק.
לגבי עמק פאסה – התצפית מקול רודלה יותר מרשימה – זו תצפית למרחוק מכמה כיוונים.
מצד שני עם כבר תהיו בתצפיות בסגנון כמו בלוודר ומרמולדה ועוד, אולי התצפית והמסלול מויגו יהוו גיוון.