החזר מס דרך Global Blue
-
ביקרנו בסוף יוני באוסטריה וקנינו ב H&M מעל 100 יורו. המוכרת נתנה לי מעטפה של global blue והכניסה את פירוט הקניה, כולל חותמת שלה – Shop tax free, ואמרה שניגש בנמל התעופה של וינה לקבלת החזר.
להפתעתי בנמל התעופה בוינה, הפקיד שאמור לאשר התשלום שיושב באזור הדיוטי-פרי ביקש לראות את כל הקניה במו עיניו. כיוון שהיינו אחרי הצ’ק-אין והמזוודות נלקחו לבטן המטוס, לא יכולנו להראות לו את מה שקנינו. זה נראה לי ממש מוזר לבקש לראות בשלב הזה את הדברים. בכל אופן, לא קיבלנו כל החזר. האם יש לGlobal blue נציגות בארץ? איך אני יכולה לקבל את ההחזר ומה לעשות אחרת בפעם הבאה?
-
בצ’ק אין אתם אמורים לומר שיש לכם החזר מע”מ ואז לא יקחו את המזוודות ואתם תיגשו איתם לדלפק המס.
ככה עושים בגרמניה ואני מניח שגם באוסטריה
-
באטאטורק, דלפק החזר-המס, נמצא ליד מסועי המזוודות, ניגשים עם המזוודות, הפקיד בודק מה קנית/ או שמסתכל עליך ומוותר על החיטוט ושם גם עושים את הצ׳ק -אין ושולחים את המזוודה.
(אבל זה רק בגלל זה נמל-הבית של טורקיש).
*הלכו 10€, בפעם הבאה תדעו.
תמיד טוב לשאול.
-
הפקיד שיושב באזור הדיוטי פרי הוא זה שמאשר קבלת החזרים עבור המוצרים שנמצאים איתכם בתיק העליה למטוס.
יש פקיד נוסף בעמדה קרובה למקום שבו מוסרים את המזוודות – הוא זה שמאשר החזרים עבור המוצרים שנמצאים במזוודות.
-
צריך להראות את המוצרים שקנית כדי לוודא שאכן הם מוצאים מחוץ למדינה ולכן זכאים להחזר המס. בכל שדה תעופה יש סידור אחר, מסורבל יותר או פחות, לכן צריך לברר על ההתחלה מה הפרוצדורה הספציפית בשדה"ת הספציפי לנושא החזרי המס ואיך זה משתלב בצ'ק-אין. תמיד צריך להביא בחשבון שצריך יהיה להציג את הקניה, אם כי בפועל בדרך כלל לא באמת בודקים אותה.
-
בשדה בליובליאנה הפתרון פשוט וידידותי.
האשנב נמצא ליד הצ’ק אין וניגשים אליו מיד עם ההגעה או במקביל, מישהו עומד בתור של הצ’ק אין ומישהו אחר ניגש להחזר.
-
זה לא “מוזר”, החזר המס מותנה בהוצאת הטובין מהמדינה ולכן הבדיקה נדרשת.
-
הבעיה היא, שהם הגיעו לפקיד באיזור הדיוטי-פרי, לאחר ביקורת הדרכונים (לפי מה שהבנתי מהכתוב), אפילו לא ניגשו לפקיד להחתים ולאשר את הטפסים ולבדוק את הקניות. יש סתירה/חוסר דיוק, במה שכתבה.
*למי שחושש שבבואו לנמל, ישלח את המזוודות לפני שניגש לפקיד המכס, יש נקודות של גלובל בלו בעיר (כמעט בכל עיר), אפשר להחתים מיד לאחר מסע-הקניות (לפני אריזת הבגדים במזוודה) ולסיים את התהליך.
-
זה לא עוזר, עדיין צריך להחתים את פקיד המכס בשדה.
-
אכן, לא ידענו שצריך להציג הקניות ולכן שלחנו אותם במזוודה, והגענו לפקיד בדיוטיפרי שמחים וטובי לב..
נדע לפעם הבאה..
-
כמו שכתבתי, אין שום בעיה לשלוח את הקניות במזוודה. רק שבמקרה הזה צריך להחתים את פקיד המכס שנמצא באזור שמוסרים את המזוודות (אחרי שהמזוודה מתוייגת, אבל לפני שמסרתם!).
-
מה זאת אומרת “אחרי שהמזוודה מתוייגת”?
אני תמיד עושה את זה לפני שאני בכלל הולכת לתור של הצ’ק אין. -
יש מקומות שאת עושה צ’ק אין ושמים את התג עם היעד על המזוודה
בשלב הזה או מוקדם יותר אומרים לנציגה שיש דיוטי פרי ואז היא נותנת לך את המזוודה בחזרה.
מכאן הולכים למכס ולאחר שמסיימים איתם המזוודה נשארת אצלם ומשם ממשיכה את המסע לבטן המטוס.