Hua Hin
-
Hua Hinבאמת באמת עיר מדהימה.. (מה גודלה ? ) קראתי עליה ועל החוף הצפוני שהייתם בו Cha Am.. גם אם לא מזדקרים מן המים הסלעים העטויים צמחיה ירוקה כמו בקופיפי(שזה מראה מהפנט אפילו רק בתמונות..) - החופים והעיר הו הא הין עושים רושם מדהים..
אני מבינה שהמקום הזה אינו נ.צ. חובה במסלול השניצל והחצי זיווה עם טחינה בתאילנד.. ומקווה שלא יהיה כזה..
1. מה ניתן לראות בדרך מבנגקוק לשם ?
2. האם ההסטוריה של ממלכת סיאם באה לידי ביטוי בנסיעה לשם ? בכלל, בפורום ממעטים להתייחס לאתרים הסטוריים שמשקפים תקופות בחיי העם והממלכה הזו..
3. קראתי שניתן לראות ב"סביבה" דולפינים ואפילו לוויתן כחול, כן ?! או שאני עושה סלט מדברים שקראתי..
4. נוכחתי שברוב המקומות בתאילנד-בתי המלון הם מפלצות בטון, קונצרנים ענקיים מרובי קומות וחדרים, כולל באזורים שמכאן נראים לי כפריים או על חוף ים. רבים מבתי המלון נראים באתרי האינטרנט - קומפלקסים ענקיים .. שגודלם יוצר ניכור, תחושה של תעשייה, לא ?.. נראה לי שאני מעדיפה ריזורטים קטנים מוקפי צמחיה.. מעץ..בבעלות משפחתית... אבל זה כבר עניין של טעם..
נילי.
-
Hua Hinכפי שאמרתי - פירוט רב יותר של Hua Hin וסביבתה ינתן בנפרד. בכל מקרה, מלבד חופים יש את העיר Petchburi , שמורות טבע (גם באזור החוף וגם באזור ההרים, מערות וכדומה.
הדרך מבנגקוק לשם כוללת את השווקים הצפים - אמפאוואה ודאמנון סאדואק, את don hoi lot עם הקופים השוחים ( hoi lot זה סוג של צדפות) ומערה שמהווה מקדש . דרך אגב - ה"שם" הזה זה בערך חצי מדינת ישראל (שטחה של שמורת הטבע Kaeng Krachan בלבד היא 3000 קמ"ר).
כמובן שיש הסטוריה רבה בדרך - למשל, בעיר פצ'בורי יש גבעה גבוהה המשקיפה על כל האזור ועליה ארמון (שהיום הוא מוזיאון) של אחד ממלכי תאילנד .... גם מקדשים רבים שבחגיגת 500 שנה לאחד מהם, נכחתי.
יפתיע אותך לדעת שכל אזור הואה הין טובל בגנים וגם בתי המלון שרבים מהם הם ריזורטים ולא מפלצות בטון. תעיפי מבט באינטרנט במספר בתי מלון ב Hua Hin כמו Sofitel או Holiday Inn או Dusit ... ותביני. אפילו קילומטרים רבים לאורך הכביש להואה הין עמוסים בעצים מטופחים וערוגות פרחים מסוגננות ברמת גננות שלא היתה מביישת פארק מאד מטופח. ארמון המלך (משפחת המלוכה מתגוררת שם רוב הזמן) נמצא בכניסה להואה אין. זו גם הסיבה שהעיר זוכה לטיפוח מתמיד. -
Hua Hinנילי.
אני ממתין לשירשור של הדוקטור בסקרנות.לגבי הפן ההיסטורי אני לא אכתוב כעת(יש לה חלק רציני מאוד)כדי לא להרוס את השירשור העתידי.
בלי קשר,דוקטור לפעמים אתה עושה לי בעיה עם התמונות
זה עושה לי בעיות כבר עם התקציב המשפחתי
.אתה רק שם תמונות ואני מזמין כרטיס טיסה
. -
נשרבניגוד לרובנו, אצלך לפחות מדובר רק בטיסה פנימית....
-
אח דודו דודו...מרגע לרגע אני מבין יותר ויותר שגם שנה שלמה לא תספיק לטייל ולראות את כל המראות המדהימים של המדינה הזו.
מה יהיה????
אהבתי את "נסעתי לנפוש ולא להסתובב קילומטרים על החוף" כאילו היום יום שלך בתאילנד זו עבודה קשה והזעת יתר שאתה צריך גם לנפוש....
נתי -
אח נתי.. נתי.. חבל שאתה לא שומע כמה הצחקת אותי.. -
ההולידי אין והדוסיט.. מדהימים.. אבל המחיר..ואישית, במזרח, אני אוהבת אווירה של גסט האוזים שאותי משחררת.. אווירה שמאיידת מחיצות וניכור.. שמאיינת סטטוסים סוציו-אקונומיים... ומאפשרת מפגשים עם תרמילאים מכול העולם, כל מיני טיפוסים מעניינים של טיילים סדרתיים (שהם מושא קנאתי ומופת עבורי)..... ולא תיירות בורגנית.. מעונבת בבגד ים..
והאמן לי שהייתי גם הייתי בכל מיני ריזורטים /קלאבים/ מלונות פאר.. אבל דווקא חוויות הכי נחמדות יש לי מכול מיני גסטהאוזים בהודו ובנפאל..
טוב.. זה לא נושא השרשור שלך.. ואני לא רוצה להסיטו לעניין אחר..מה עוד שבפורום הזה גסט האוז הוא כמעט מילה גסה..
כול האיזור שאתה מתאר - מדהים ומחוץ למסלול הישראלי..ולכן מחכה להמשך שלך, מיסטר לונלי פלנט,
נילי.
-
נילייייייייייייייייאפשר לקבל תרגום של מה שאת מתכוונת????
-
נשראת צודקת
הזמנתי כבר טיסה ל-12/1 עם תאי לבנגקוק
משם אמשיך לי לתומי למחוז החדש של הדוקטור
-
ההולידי אין והדוסיט.. מדהימים.. אבל המחיר..נילי - אחרי שתהיי בתאילנד, אני מניח שדעתך על ה"מזרח" תקבל זוית נוספת ושונה. גם אני לא לן במלונות כמו dusit, אבל יכול להתפעל מהטעם הטוב, מהעדינות והיופי של העיצוב ומהגנים הנפלאים - שונים לגמארי מהסגנון האמריקאי שאנחנו קצת מחקים אותו.
בתאילנד, בניגוד ליתר ארצות המזרח בסביבה, מעמד בינוני גדול מאד. זאת לעומת הארצות האחרות שם יש כמה עשירים מופלגים וכל היתר חיים בזבל או בפשטות רבה. גם המילה "גסטהאוס" מקבלת אצלך איזו הילה מיוחדת שלפחות בתאילנד, איננה נכונה. ישנתי ב Cha Am במלון שעלה 800 באט - יכולתי גם להשיג ב 600 באט אילו הייתי מוותר על מים חמים במקלחת. בפצ'בורי שילמתי 1000 באט לחדר דלוקס במלון בסדר גמור. ניתן גם להשיג חדרים ב 300-400 באט אבל ללא מיזוג או מים חמים. לא צריך להיות עשיר מופלג כדי להוסיף עוד כמה מאות באט (כמה עשרות שקלים) לתנאים בסיסיים (מיזוג, מים חמים, שירותים נורמאליים וחדר נקי עם מיטה נוחה).
בדרך כלל, הטיולים שלי לא מאורגנים מראש ויש לי מידע כללי על האזור שמושך אותי לנסוע לשם. פשוט אורזים תיק יד ונוסעים. מדפיסים חומר מהאינטרנט וקוראים פרטים בדרך וגם מתייעצים עם אנשים מהאזור. לוקחים גם מספרי טלפון של בתי מלון ומתקשרים מהדרך, דבר שהפעם לא נעשה, אבל כאשר יש רכב, אין בעיה למצוא במקום הזה.
בסיור הזה, כמו בהרבה מקרים אחרים, זהו מין סיור מכין בלבד - הכרות עם האזור כדי לראות אם כדאי להגיע שוב ומה שווה באזור. למשל - את אחת האטרקציות המעניינות באזור השמורה - לינה על פסגת הר גבוה כאשר בבוקר הכל מתחתיך מוצף בערפילים כמו ים - לא עשינו מכיוון שדורש רכב 4X4 לעלות למקום וכן לינה על פסגת ההר או עליה בשעת בוקר מאד מוקדמת (ב 9 כבר מתפזרים הערפילים). ברור לי שאגיע שוב ובקרוב, לאזור (בסך הכל מדובר על שעה וחצי נסיעה מבנגקוק.
את תראי בתמונות שבכל הטיול, חוץ מהואה הין, כמעט לא היו זרים - כולם תאילנדים ממעמד בינוני פלוס מינוס (בכל אופן, צריך רכב כדי לטייל באותם מקומות). התאילנדים חובבי טבע וקמפינג - הם באים מאורגנים ומסודרים להפליא ורק יכולתי לקנא בהם.
אחת ההחלטות החשובות מהטיול היו להצטייד בעתיד המאד קרוב בציוד קמפינג כך שיהיה ניתן לשהות בשטח בתנאים סבירים.
-
הוא הין שלא הכרנובשנת 2004 בטיול הראשון שלי לתאילנד חיפשתי מקום שלא מוכר לישראלים, לאחר חיפושים באינטרנט הגעתי להוא הין. נסענו ונהננו מאוד .גם פקידת הקבלה במלון מריוט התפלאה איך הגענו לכאן מכיוון שעדיין לא הגיעו ישראלים למקום .מצורף קישור לכתבה שלי על המקום
תמונות יעלו בהמשך היום
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3004699,00.html -
דודו, לא חארם על התאילנדים שיאבדו אתר נופש לעצמם ?זה נשמע אחלה וברור לי ששווה נסיעה וכמה ימי טיול ארוכים..בכלל מעניין להגיע לארץ, ולראות איך אנשים דומים לך במעמדם (אם יש כאלה) - חיים, נופשים, מבלים..
אישית, כיף ומעניין יותר לטייל באתרים ובמקומות שבני המדינה עצמה מטיילים בהם (תקף בכול מדינה, לאו דוקא תאילנד) ולא לנוע עם עדרי התיירים..
אבל לא חארם על האומה התאילנדית שאחרי כמה שרשורים כאלה תאבד עוד איזור תיירות חסין ישראלים והמוני תיירים זרים?!
אני חושבת איך תיקרא הסוכנות הישראלית שתוקם שם תוך שנה שנתיים..המרכז למטייל בהואה הין?!..
טוב, יש לתאילנדים ארץ גדולה והמון חופים.. הם כבר ימצאו להם את המקום הבא..
ותודה,
נילי.
-
שמואל רייזמן - הכתבה מעניינת וגם התגובות עליה.. -
הוא הין שלא הכרנו
-
הוא הין שלא הכרנו
-
הוא הין שלא הכרנו
-
הוא הין שלא הכרנו
-
הוא הין שלא הכרנו
-
הוא הין שלא הכרנו
-
דודו, לא חארם על התאילנדים שיאבדו אתר נופש לעצמם ?יש באמת איזו שהיא בעיה בנושא (לגבי התאילנדים) אך הם שומרים על המקום ולא נותנים לזנות ולתיירות המגיעה בעקבותיה, להגיע להואה הין. רוב רובם של התיירים לפאטאיה - גברים בודדים בגילאי 18-80 - מגיעים כדי למצוא "נערות עובדות" מאיסאן. אפילו כשמדובר בזנות, בפאטאיה מתרכזת שכבת הזנות הירודה ביותר ולכן זה גם זול - דבר שמגביר את עצמת המשיכה למקום. "נערות עובדות" ברמה גבוהה יותר ימצאו את דרכן לבנגקוק שם הן תרווחנה יותר במקומות איכותיים יותר.
התיירות הזרה בהואה הין היא בעיקר של משפחות קלאסיות וזוגות מאירופה וגם זרים המתגוררים בבנגקוק (כמובן שגם תאילנדים). כמובן שכל השירותים מסביב - חנויות, מסעדות וכדומה - ברמה גבוהה יותר ומתאימים לסוג האוכלוסיה שמתגורר ומבקר במקום. כך שאל חשש - מי שנוסע לפאטאיה מחפש דברים מסויימים אותם הוא לא ימצא בהואה הין.
אני חושב שזה בסדר גמור שיש 2 מקומות, הקרובים לבנגקוק באותה מידה, אך בעלי אופי שונה ואיכות שונה לחלוטין. זה מאפשר לכל אחד לבחור את המקום המתאים לצרכיו ולרצונותיו וטוב שכך.