Hua Hin
-
יהודהתודה גם לך, הקישור שנתת מעניין מאד ומוסיף אינפורמציה רבה לטובת המטיילים.
אני משער שכולם בפורום שותפים לאהבת תאילנד, הארץ ואנשיה. דווקא כאחד המתגורר בתאילנד, אני מודע לכך שאנשים מוציאים כסף רב כדי לבלות את חופשתם בתאילנד ובדרך כלל, מדובר בחופשה קצרה יחסית ועמוסה מאד.
לאורחים שבאים מישראל אין את הפריבילגיה שיש לי - לעשות טעויות. אני יכול לטעות, לפספס, לעשות את הבחירה הלא נכונה או את השיקול הלא נכון - לא יקרה כלום חוץ מקצת בזבוז זמן - ביום או בשבוע או בחודש שלאחר מכן, אני יכול לתקן. לתייר שבא מישראל לחופשה בתאילנד - אין את הפריבילגיה הזו - כל טעות או פספוס יעלו ביוקר רב.
זו הסיבה שאני משתדל לתת את העיצות הטובות ביותר שאני יכול לתת, המבוססות על ניסיון אישי של שנים רבות, הן כתייר והן כתושב, והכרות קרובה עם כל רחבי תאילנד ואורח החיים במקום. -
Hua Hinהחוף המרכזי של הואה הין, שאורכו למעלה מ 10 ק"מ, מסתיים בקצהו הדרומי במצוק שנקרא Khao Takiap ("מקלות אכילה סיניים"). בראש המצוק שגובהו כמעט 300 מטר יש מקדש וניתן לעלות עם רכב עד לפסגתו (גם עם מדרגות). בתחתית המצוק יש פסל של בודהה בגובה של כ 20 מטר.
-
Hua Hinדרומית למצוק, יש חופי ים נוספים .... ניתן לראות בקישור הבא
http://www.thailand-huahin.com/huahin-beach-water-sports.htm
החופים הללו יותר שקטים ומבודדים.... מצרף מספר תמונות
-
Hua Hinתמונות מחוף נוסף
-
Hua Hinגם בחוף המרכזי של הואה הין יש לא מעט תאילנדים אך רובם מבלים בחופים האחרים (כפי שנראה בהמשך).
התמונות הללו הם מהחוף המרכזי.
-
קצת על Cha Amהעיירה Cha Am נמצאת כ 20 ק"מ צפונית ל Hua Hin. זו עיירה קטנה אשר היתה בעבר כפר דייגים אך בעקבות שהיית בית המלוכה בהואה הין, הפכה לעיירת קייט. היא קטנה יותר ופשוטה יותר מהואה הין ומהווה מוקד משיכה לתאילנדים רבים אשר נהנים מחופי הים שבמקום, אוכל הים המשובח והעלות הנמוכה יותר של השהייה במקום.
http://www.thailand-huahin.com/beaches/chaam-beach.htm
-
קצת על Cha Amאחד הדברים החביבים והפופולאריים ב Cha Am - השכרת אופניים עם יותר ממושב אחד, לזוגות ומשפחות.
-
Hua Hinדר דרו יופי של תמונות,הבאת לי חשק
אני מניח שלעוד רבים אחרים.
השנה אני כבר סגור על פוקט וקוסמוי
טס ב-25 החודש.
אבל שנה הבאה אני לא מחמיץ את hua hin.
שא ברכה.....moga11 -
MOGA11תודה .... מאחל לך להנות מכל מקום בתאילנד אליו תיסע !
בינתיים היו רק אינפורמציה בעיקר של חופים ...... חכה שנתחיל עם השמורות באזור, המערות והמקדשים והארמון בפצ'בורי ...
כל אדם יחליט לעצמו - אבל יתכן שאזור Petchburi מהווה אלטרנטיבה טובה לאזור קנצ'אנאבורי הלעוס לעייפה. מה עוד שבאזור פצ'בורי ניתן לשלב חופי ים יחד עם הרבה טבע הררי, שמורות טבע, אתרים הסטוריים, מקדשים והרבה פעילות לילדים - קארטינג, טרקטורונים, פיינטבול, פילים, רכיבה על סוסים, פילים, שוק צף, קופים שוחים ... ועוד. -
Phra Nakhon Khiri Palaceעל גבעה בפצ'בורי, עיר הסמוכה להואה הין, בנה King Mongkut את ארמונו. היום, כל האזור מהווה פארק הסטורי הכולל גם מקדש וצ'די. הארמון משמש כמוזיאון וניתן לראות בו את הדברים האוריגינאליים ששימשו את בית המלוכה.
קישור:
http://www.thailand-huahin.com/phra-nakhorn-khiri-park.htm
-
Phra Nakhon Khiri Palaceהארמון, המשמש כמוזיאון, יפהפה
-
Phra Nakhon Khiri Palaceכפי שניתן לראות, התיירות היא בעיקר של תאילנדים ורחוק מהעדר
-
Phra Nakhon Khiri Palaceממרפסות הארמון ניתן להשקיף על כל הסביבה
-
Phra Nakhon Khiri Palaceלמקום ניתן להגיע ע"י טיפוס במדרגות או ברכבל
-
Hua Hin וסביבותיהלגבי יתר האטרקציות שבסביבה ....... מערות יוצאות דופן ומקדשים בעלי הסטוריה ארוכה ....
-
Hua Hin וסביבותיה... וכן שמורת Kaeng Krachan ואטרקציות נוספות בסביבה - אשאיר את מלאכת התיאור למישהו אחר.
תהנו !
-
שאלות..1.השמורה Kaeng Krachan - האם יש בה חיות בר (פילים, קופים, קרנפים, חיות טורפות) ? מה ניתן לעשות בה ?
2. האם יש באיזור מנזרים בודהיסטים שמאפשרים לינה ? באילו תנאים ? האם אתה יודע משהו על כך ?
תודה על המידע המקורי, המעודכן והברור.
נילי.
-
דוקטור,שאפו ענקאני מבין שזה השירשור על
טוב,אז קצת שיעמום
הסטוריה בכמה משפטים.
Phetchaburi-חבל מלפני המאה העשירית שהיה שומם לחלוטין היות ולא "ישב" בציר המסחר/מים של השליטה הקמרית.במאה השביעית התחוללה לחימה ארוכת שנים בין השבטים השונים והשבט החלש ביותר "המון",ברח דרך המעברים והתיישב בפצ'אבורי.היות והמקום לא שימש לכלום יכול היה השבט להתפתח.שתילת בטרסות היתה מומחיותם.ורק במאות המאוחרות יותר "זכר" השליט הקמרי שיש עוד שטחים להשתלט עליהם ובכך בא הקץ על שלוותם של המונים.השתלטות נקיה וביצוע טרנספר של תושבי קמבודיה לחבל וחדל שבט המון שבלית ברירה התבולל ונעלם.
הואה הין עצמה קיבלה את שמה רק במאה הקודמת.היא היתה קיימת,אבל בגלל היותה מחוץ לציר הכלכלי,לא היתה סיבה להתמקם בה.המקום "התגלה" למעשה ע"י חוקרי גיאולוגיה,ההתמחות המונית משכה את תשומת ליבם.
משם גם ידועה השתלשלות העיניינים.רוצים לחבר בין המרכז לדרום,בונים מסילה,על הדרך רואים שיש גם ים,למה לא ננוח שם?.אם זה טוב לאנשים,למה לא יהיה טוב למלוכה.בונים ארמון ועוד ארמון.אין שם למקום,ניתן גם שם.ברור שזה לא השם המקורי ואפילו לא קרוב.אבל זו משפחת המלוכה,אז כל שם הוא טוב
.
יכולתי להוסיף את כל התהפוכות של חבל ארץ זה,אבל בשלב הזה אני מפהק.
-
שאלות..שמורת Kaeng Krachan היא שמורת הטבע הגדולה בתאילנד (כ- 3000 קמ"ר) ומכילה אטרקציות רבות מאד שלא פרטנו. כמובן שיש בה מינים רבים של חיות וכבישי האזור מלאים בשלטי אזהרה מפילים החוצים את הדרך.
גם לא דיברנו על שמורת Khoa Sam Roi Yot , על מערות Tham Phraya Nakhon, על הר Khao Daeng , על ביצת המים המתוקים Rong Yai Marsh שהיא אחת הביצות הגדולות בדרום-מזרח אסיה ונקודת חניה לכ 300 מיני ציפורים במסלול הנדידה אסיה - אוסטרליה.
גם לא דיברנו על עוד חופים יפים ומבודדים באזור, שלל מקדשים עתיקים ואטרקציות שונות לבוגרים וילדים.
כפי שאמרתי - ניתן את הכבוד להמשך מלאכת הפירוט, התאורים והתמונות למישהו אחר. -
Hua Hin וסביבותיהאני מקווה שהשירשור ימצא את מקומו בצד שמאל כדי שלא ילך לאיבוד.
הרבה עבודה ומידע הושקעו בשירשור הנ"ל.
כשיתקרב מועד הנסיעה הבא שלי שירשור זה יהפוך להיות רלבנטי מאוד לגבי.