סין-מסלול מומלץ
-
היי למומחים,מבקשת לצאת באמצע ספטמבר לחודש וחצי לסין.מבינה שהמדינה ענקית ואוהבת לטייל בנחת.ברור לי שלא אטייל בכל סין בפעם הזו.מאד אשמח להמלצה על אזור/ים מסויים/ים לתקופה הזו בלי יותר מידי טיסות פנים.הכי בעולם אוהבת טבע וסקרנית לגבי תרבויות.יותר מאשמח למסלול סדור.

-
היי,
באיזור תחילת אוקטובר יש את החג הלאומי של סין ככה שעדיף להיות באיזורים פחות מתויירים. על הרכבות מפוצצות, מאוד קשה להשיג כרטיסים. אם פוגשים בהמוני תיירים סינים בפארקים ובאטרקציות באופן כללי אז בחג זה יותר גרוע.
המלצה למסלול של חודש וחצי.
הונג קונג-יאנגשו+ הטראסות אורז בגווילין- קונמינג (עיר מעבר)- דאלי- ליג'יאנג+ ערוץ דילוג הנמר- שנגרילה+יובאנג- דרך הבק דור-צ'נגדו- לשאן+איימישאן, הפארקים שמצפון לצ'אנגדו+סונגפאן- שיאן- בייג'ינג.
אפשר לעשות את המסלול בסדר הפוך ואז לראות איפה את תהיי בזמן החג הלאומי.
מקומות אחרים שמומלצים אבל טיפה לא במסלול המוצע אבל תמיד אפשר לתכנן אחרת.
שנגחאי,סוז'או, ההר הצהוב בחואנגשאן, שיאמן (בפוג'יאן), זאנג'יאג'ה (פארק אווטאר+הר טיאנמן+גשר הזכוכית) ועוד רבים אחרים.
ממליץ לך לקרוא על כל מקום, לקבל מידע ולהחליט בעצמך.
-
תודה רבה לניתאי.
האם לא עדיף להתרכז רק בחבל סצ’ואן או רק בחבל יונאן?והיכן היית ממליץ להיות בשבוע החג באזורים אלו?
-
בחודש וחצי אפשר להספיק את כל המסלול שרשמתי.
יש הטוענים שבשבוע החג כדאי להיות במקום שהוא פחות מתוייר, לדוגמא דרך הבאק דור שמחברת בין יונאן וסצ'ואן. חלק טוענים שכדאי פשוט להעביר את כל ימי החג באותו מקום ולא לנסות להתנייד באותו שבוע לדוגמא לשהות בשנגחאי, עיר גדולה שעומס תיירים לא ממש ישפיע ולא תהיה בעיה למצוא מקום לינה.
-
טרסות האורז בגווילין זה טרסות האורז בלונגשאן?
-
כן, מאוד קל לארגן נסיעה לשם, הלוך חזור, דרך המקום לינה בגווילין.
-
היינו רוצים לישון באחד הכפרים ולא בגווילין.ממליץ?ואם אכן מה הכפר המועדף?וגם..האם יאנגשו זו עיר בגווילין?או הפוך?
-
וגם...המסלול שהמלצת עליו הוא ללא טיסות פנים?
מה המרחק בין הנקודה האחרונה לבייג’ין(שם רוצה לסיים את הטיול)
-
לגבי הטראסות אורז, אפשר לישון באתר עצמו באחד מהבתים הרבים שפזורים, אפשר לארגן את זה מראש שיכלול גם את הנסיעה. אני לא ישנתי שם, הספיק לי לחרוש יום שלם שם.
יאנגשו זאת עיירה שנמצאת לא רחוק מגווילין ויש אליה אוטובוסים רבים.
המסלול שרשמתי הוא ללא טיסות פנים. ניתן לעבור אותו בנסיעות רכבת. הנסיעה הארוכה ביותר במסלול היא בין גווילין לקונמינג. כשאני טיילתי בסין לא היה קו מהיר כפי שיש היום בין הערים. לי אז זה לקח 23 שעות ברכבת שינה איטית.
אם תתחיל את המסלול בהונג קונג בייגין תיהיה היעד האחרון שלך.
אם תחליט לעשות הפוך אז אין סיבה לעשות את כל המרחק חזרה לבייגין, פשוט תמשיך להונג קונג ותסיים שם.
-
וגם..איך מגיעים מהונג קונג לינגשו?
-
תעשה חיפוש בפורום, יש כאן הרבה ששאללו את השאלה בעבר.
יש כמה אופציות.
רכבת מגווילין (צפון) לשנזן ( תחנת רכבת צפון) 3 שעות, משם לוקחים אוטובוס או מטרו לתחנה שקרובה לגבול שנמצא בתוך בעיר. עוברים ביקורת דרכונים ואז לוקחים רכבת שנמצאת בצד השני שמובילה היישר למרכז הונג קונג.
אותו הדבר אם רוצים במסלול ההפוך.
מיאגשו לגווילין זה משהו כמו חצי שעה באוטובוס מקומי.
אופציה נוספת טיפה פחות טובה אבל זולה בהרבה שאני עשיתי הייתה אוטובוס לילה מהביקורת דרכונים בשנזן ליאנגשו. אוטובוס עם מיטות (שמתאימות לגודל של סינים), מי שגדול יתנו לישון ב"ספסל האחורי" ששם יש יותר מקום אבל יהיה נעים בגלל החום של המנוע. שאר האוטובוס יהיה במזג אוויר של סיביר. חוויה. מה שטוב עם האוטובוס שהוא מגיע ישר ליאנגשו אבל לוקח לו הרבה זמן. יצאנו בערב משנזן והגענו באור ראשון ליאנגשו.