ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נתקפתי בחרדת דובים קשה

פורום צפון אמריקה
    3
    7
    2958
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • elitom
      elitom נערך לאחרונה על ידי

אז אמורים לצאת לטיול ברוקיס וגליישר שבוע הבא.. ובעקבות חיפוש בגוגל 

נתקפתי חרדת דובים קשה. מטיילים עם שני ילדים. 

מישהי עשה קמפינג ויכול להרגיע מבחינת הלינה? טיפים לאיזה קמפסייט כדאי לבחור (עדיין יש פנויים) לפני שמתחילה להזמין מלונות במחירים מופרכים (עדיין יש כאלו..). גם מהמסלולים עצמם אני חוששת אבל כרגע בעיקר מוטרת שדב יחליט שאנחנו ארוחת לילה שלו Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • sd_love_nature
        sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

היי,

דבר ראשון – ברור לי מה המקור לפחד – אבל אם מדברים עם מספרים ועל סטטיסטיקה, סיכוי גדול הרבה יותר (חלילה טפו טפו) שיקרה לך משהו בכבישי ישראל מאשר שתתותקפי על ידי דוב.

עכשיו נשים בצד את עניין העובדות והסיכויים כי חרדה במקורה היא לעיתים לא מגובה בהיגיון ולא עומדת בהתאם לסיכוי של הדבר שחרדים ממנו לקרות.

אני ישנתי בקמפינג באיזורים האלה (אומנם בתוך רכב, אבל הכללים הם אותם כללים)

אז ישנם מספר כללים שצריך להקפיד עליהם (ושימי לב שבכל פארק החוקים טיפה אחרים, יותר או פחות נוקשים)

בכל מקרה – 

אסור להשאיר אוכל באוהל כשהולכים לישון. עדיף גם לא להשאיר באוהל דברים אחרים שמפיצים ריח (סבונים וכו׳)

אם יש כלי שבישלתם איתם שאינם נקיים – לא להשאיר בחוץ

אם יש בגדים שבישלתם איתם שמסריחים מהאוכל המבושל – כדאי גם לשים באוטו.

כל הדברים שלא באוהל – ניתן לשים בקופסאות הפח שנמצאות באתר הקמפינג (באתרי הקמפינג שבאיזורים ה״מועדים לפורענות״ דובים יש לוקרים מפח המיועדים בדיוק לזה)

יש פארקים מסוימים שבהם זה גם בסדר להכניס לרכב (כל פארק והחוקים שלו)

חוץ מזה – לא יודעת מה אמור להיות המסלול שלכם אבל סיכוי טוב מאוד שבאתרי הקמפינג ברוקיז לא תהיו לבד (רוב הסיכויים שהאתרים יהיו מלאים לחלוטין באנשים). אם כך – יכול להיות שהייתי בוחרת אתר פנימי יותר (לא בגבולות החיצוניים של איזור הקמפינג), אולי זה יכול להרגיע אתכם קצת.

לא אמרת אם מתוכנן גם לינה באוהל במקומות לא מוסדרים (למשל – בטרקים, לינת שטח לגמרי)

ואז יש חוקים אחרים שחשוב לעקוב אחריהם – אם רלוונטי אני יכולה להוסיף.

באופן עקרוני נשמע שתטיילו באיזורים שיש בהם הרבה אנשים, והדובים לא ממהרים להיות בהם. אם באיזור מסוים מתעוררת בעיה נקודתית של דוב שנוטה להתקרב, אז לרוב יסגרו את הקמפינג המסוים הזה (אינני יודעת מה קורה עם הזמנות מראש במקרה זה)

למשל – כשהיינו בגליישר היה קמפינג מסוים שהייתה בו כנראה פעילות לא רצויה ופשוט סגרו את הקמפינג. לרשויות בארה״ב ובקנדה חשובה גם בטיחות המטיילים ותאמיני לי שהם לא לוקחים סיכון.

גם בדנאלי באלסקה היה קמפינג אחד סגור כשהיינו שם, בדיוק מאותה סיבה.

תשמרו על החוקים, תפעילו היגיון בריא, אל תשלחו ילד בלילה לשירותים לבד.

ישנים בקמפינגים אלפי (כנראה אפילו עשרות אלפי) אנשים בשנה ואני לפחות לא שמעתי על מקרים כאלה או של היתקלויות ממש קרובות בקמפינגים (מחריגה את אלסקה שם דווקא כן שמעתי על מפגשים קרובים)

לגבי המסלולים – שוב, מניחה שתעשו מסלולים מוכרים. ללכת ולשיר/לעשות רעש.

אני אוהבת ללכת עם הפעמון (יש כאלה שאומרים שזה לא עוזר אבל לי פסיכולוגית זה עזר)

ואני אישית בעד לקנות ספריי דובים – שוב, בעיקר בשביל אפקט הרגעה.

והדבר הכי הכי חשוב – אם רואים דב, לא לרוץ!!!!!!

זה הדבר האחרון שצריך לעשות.

באופן אישי – טיילתי באיזורים קצת יותר נידחים, אבל היו לי כמה מפגשים עם דובים בטבע, אחד מהם מאוד קרוב. 

אף אחד מהמפגשים האלה לא היה במסלולים או בקמפינגים בגליישר או ברוקיז

(כן ראינו דובים בגליישר מהאוטו)

** כמובן שיש כאלה שנתקלו גם במסלולים בגליישר….

כתבתי הרבה אבל השורה התחתונה – 

אין מה לדאוג, תתרכזו בלהנות מהטבע

הדבר היחיד שאולי הייתי עושה זה בוחרת חלקת קמפינג פנימית יותר (לא בגבולות החיצוניים)

תהנו!!!

• elitom

איזו מקסימה !! תודה על התשובה המפורטת (למרות שנוסף לי חשש נוסף אחרי מה שכתבת על הריח מהבגדים SmileSmile )

אנחנו מתכננים קמפינג במקומות מסודרים לא באמצע מסלולים. ולצערי קראתי על מקרים בקמפ גם ברוקיס וגליישר.. לכן התחלתי לחשוש יותר. 

באמת כמו שכתבת יש כמה איזורים עכשיו שסגורים ללינה בגליישר בגלל דובים (השהוסיף עוד על הפחד). 

אנחנו מצויידים בפעמון ספריי דובים ושני ילדים מקווה שזה מספיק רעש Smile

מקווה שאצליח להינות למרות החששות ובאמת נבחר מקומות במעגלים הפנימיים יותר, אולי זה יקל קצת על התחושה.. במקרה הכי גרוע ניכנס לישון באוטו. 

תודה שוב !

• sd_love_nature
            sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

בכיף!

גם אני פחדתי בטיול הראשון באיזורים האלה.

אגב – המפגש הכי קרוב שלי עם דוב (שחור אומנם ולא גריזלי) היה בכלל בקינגס קניון בקליפורניה – הוא היה מטר וחצי ממני…(מאחורי סלע בעיקול בשביל כך שלא ראיתי אותו עד שעברתי את העיקול...)

לגבי הריח מהבגדים – 

אני די בטוחה שזו הנחיה שתקפה למקומות נידחים יותר – אז זה לא תקף אליכם.

(כאמור – אני ישנתי ברכב רוב הזמן ובטרקים לא היה גם ככה איפה לשים את הבגדים אז הם כן היו בתוך האוהל...)

בטוחה שתהנו – אולי לילה שניים תחשבו על זה ואחר כך זה יעבור..

בעקבות זה שרשמת חיפשתי מידע חדש בנושא-

ובאמת אני רואה כתבות על התקופה האחרונה מגליישר, שמדברות על נוכחות אבל לא תקיפה.

(באחת הכתבות צוינה תקיפה מ-1976, אני מניחה שזה אומר שלא הייתה תקיפה מאז בפארק)

בכל מקרה – הבעיה של דובים עם התניה היא אכן בעיה שקיימת, ומנסים להלחם בה. אני מאמינה שאם יש סכנה למטיילים באיזור מסוים אז פשוט לא יתנו לישון באתר הקמפינג.

ולא רוצה להכניס פחדים חדשים חלילה,

אבל לאמר לך את האמת – אני מפחדת יותר מאנשים עם רובים בארה״ב מאשר מדובים…

בהצלחה, תהנו ומאחלת לכם תצפיות דובים מהנות מתוך האוטו Smile

• גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

ברוקיז היינו פעמיים. אני לא חושב שכבר רואים שם הרבה דובים. בעונה הזאת כל קמפ מסודר מלא באנשים והסיכוי קלוש שיכנס לתוכו דוב. 

אני מבין שאתם עם אוהל... אנחנו מטיילים עם אוהל וילדים כבר הרבה שנים  ואני מודה שרק בחניון אחד די נידח דרומית לילוסטון כשראיתי איזו צמחיה יש שם... הרגשתי טיפה לא נוח... אבל כמו שכתבו לך-יתמלאו אחר ההנחיות וכמעט בטוח שכלום לא יקרה. במסלול האייסברג בגלייישר שאותו התחלנו מוקדם כדי לראות בעלי חיים פגשנו גריזלי עם שני גורים על המסלול... די מהר נעצרו אחרינו עוד אנשים.. כולם שלפו את ספריי הדובים, השתדלו לעשות רעש.. וממש לא הטרדנו אותם.. סיימו לאכול ועברו הלאה.. ודרך אגב מעולם לא אירע מקרה תקיפה כלשהוא של דוב על קבוצה של 5 ויותר.. אתם 4 זה בטח מספיק קרוב..

תהנו- בחרתם מקומות יפים ולינה בקמפינג היא בונוס!

• elitom

תודה!! האמת שזה לא טיול ראשון.. עשינו טיול חוף לחוף לפני כמה שנים עם ילד אחד וקמפינג ומסלולים בפארקים בארהב גם עם נוכחות דובים.. אבל כנראה הייתי צעירה ותמימה ופחות פחדנית. 🙂 

אחזור עם רשמים בסוף הטיול !

אני חושבת שאם אני הייתי נתקלת בדב בכזאת קרבה הטיול היה מסתיים מבחינתי !! Smile

• elitom

תודה רבה ! מרגיע לשמוע Smile מקווה שאצליח לישון בין לבין. בגדול אני מתכננת לעדכן את החצי שהילדים לא נספרים וצריך למצוא עוד אנשים לטייל איתם SmileSmile

מה שבטוח בטוח

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון