איזה כרטיס אשראי לקחת?
-
היי, אנחנו זוג בני 22 ו24 שמגיעים בספטמבר לטיול של חודש בניו יורק והחוף המזרחי. כרגע יש לי כרטיס אשראי שפועל רק בישראל, מישהו יודע איזה כרטיס בינלאומי הכי כדאי להוציא לקראת הטיול? אמריקן אקספרס/מאסטר קארד.
בנוסף האם יש למישהו נסיון עם הכרטיס של בנק הדואר?
תודה מראש
-
מסטרקארד הולך בכל מקום, אמק”ס ב-99 אחוז מהמקומות לפי ניסיוני.
כדאי לקחת שני כרטיסים אם חלילה אחד הולך לאיבוד או נחסם מסיבה זו או אחרת.
אם יש לכם חשבון בבנק, כדאי לפתוח חשבון עו”ש מטח בדולרים ולקשור את כרטיס האשראי לחשבון הדולרי, כך כל הרכישות וההוצאות ינוכו מהחשבון הדולרי ללא עמלות. אבל זה הולך רק אם כרטיס האשראי הבינלאומי הוא בנקאי, דרך הבנק.
-
ויזה ומאסטרקרד הם הכי נפוצים.
כדאי לבדוק איזה כרטיס נותן לכם את התנאים הטובים עבורכם (לפעמים בהצטרפות למועדון צרכנים, או דרך מקום העבודה וכד׳) מבחינת גובה אשראי, דמי שימוש ועמלות למיניהן ואפילו מועד החיוב.
אם אתם יכולים, כדאי שיהיה יותר מכרטיס אחד (סוגים שונים).
-
בעיקרון, מאסטרקארד טוב הרבה יותר מאמריקן אקספרס ככרטיס אשראי בינלאומי, אבל דוקא בארה”ב אמריקן אקספרס נפוץ ומקבלים אותו בהרבה מאד מקומות. למרות זאת, יהיו מקומות פה ושם שיקבלו מאסטרקארד ולא אמריקן אקספרס.
מצד שני, כמדומני שתנאי הכרטיס של אמריקן אקספרס טובים יותר. החיוב נדחה למועד הרגיל ויכול להיות שגם עמלות ההמרה טובות יותר מאלו של המאסטרקארד.
אני מציע שתבדקו את התנאים של כל כרטיס, ואם התנאים דומים, לכו על מאסטרקארד. אם אלו של אמריקן אקספרס טובים הרבה יותר, אז קחו אותו. אני ממליץ בכל מקרה על לקיחת שני כרטיסי אשראי (אולי אחד מכל סוג), כך שאם אחד מהם אובד או נגנב או נבלע בכספומט תוכלו להמשיך בטיול ולא יגרם לכם נזק רב.
לדעתי, הכרטיס של בנק הדואר הוא תחליף מזומן. לא רואה הרבה יתרונות שלו על פני לקיחת מזומן (פרט לגודל ולמקום שהוא תופס לעומת מזומן). מצד שני, יתכן ויהיו מקומות שלא יקבלו אותו ויבקשו כרטיס אשראי רגיל (למשל, חברות השכרת רכב).
-
הכרטיס שמכובד בהכי הרבה מקומות הוא ויזה. זה נכון ברוב העולם, ונכון גם בארה”ב. הכרטיס מס 2 בפופולריות הוא מסטרכארד ואמקס אחריהם.
ממליץ לקחת לפחות 2 כרטיסים, וגם ממליץ לנהל מו”מ עם הבנק על העמלה של מט”ח. כדאי גם לברר לגבי חברות במועדונים שמקנה הנחה בעמלת המט”ח (שגם כך די נמוכה). שימו לב שלויזה יש בארץ 2 חברות (לאומי קארד וכאל) ולכל אחת תנאי עמלות שונים.
-
היום קיבלתי המלצה טריה על הכרטיס הזהhttps://ineedit.co.il/2018/07/04/i-need-it-credit-card/
לא ראיתי כרטיס שכמעט כל אחד יכול לקבל ונותן את התנאים האלו.
ההמלצה טריה אז עוד לא ניסיתי בעצמי.
-
בהנחה שיהיו עוד טיולים בעולם – או מאסטרכרד או ויזה. אמריקן אקספרס שימושי בארה”ב אבל בעייתי לפעמים במקומות אחרים בעולם. שני האחרים תמיד טובים.
הכרטיס הנטען של הדואר מתאים למי שלא יכול לקבל כרטיס אשראי נורמלי. אי אפשר לשכור איתו רכב, יש בו התעסקות של הטענות וכו’, והעמלות עליו גבוהות יותר.
-
חברי מועדון HiTech Zone יכולים להוציא כרטיס ויזה של כאל בתנאים די דומים (לפחות מבחינת העמלות וזמן החיוב).
-
להיטקזון צריך לעבוד במקום שהתקשר עם ויזה כ.א.לוההסכם של מקום העבודה עם ויזה כ.א.ל. מאפשר קבלת כרטיס הייטקזון.
לא כל אחד עובד במקום עבודה כזה.
פה לאומי קארד מציעים תנאים מאוד דומים להיטקזון אבל הקריטריון היחידי שהאדם צריך לעמוד בו הוא חברות בקבוצת פייסבוק מסויימת ואני מנחש שאפילו התנאי הזה לא נאכף.
בקיצור נראה שכל אדם הזכאי לכרטיס אשראי בין לאומי ישראלי יכול לקבל את הכרטיס הזה שנותן תנאים הרבה יותר טובים מהכרטיסים הסטנדרטיים, עמלת המרה של 1% במקום 2-3%, מועד חיוב 30+ כמו בארץ ולא חיוב מיידי, כניסה לטרקלין דן ועוד.
והחלק היפה – עד להודעה חדשה אין דמי שימוש חודשיים לכרטיס. יש לי כרטיסים בני יותר מ 10 שנים שמחכים להודעה חדשה….
-
תמיד מקבלים מסטרקארד-גם בארופה!
בביקור האחרון בארה’ב קיבלו גם דיינרס.
דוקא אמריקן אקספרס בדכ לא קיבלו (בשנה שעברה).
מצטרפת לקודמיי בהמלצה לקחת לפחות 2 כרטיסי אשראי בינלאומיים.
בילוי נעים

-
השתמשתי בארה”ב באמריקן אקספרס פעמים רבות, כולל במכונות תדלוק בתחנות דלק ללא כל בעיה. גם בקנדה שילמתי איתו ללא בעיה.
-
רק שאמריקן אקספרס בעייתי בהרבה מדינות אחרות בעולם, אז אם מוציאים כרטיס אשראי בינ”ל במחשבה על טיולים רבים ומגוונים, עדיף מאסטרכרד או ויזה.