אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפון
-
לכל המומחים כאן בפורום, אשמח מאוד לסיוע בליטוש אחרון של חלק א' בטיול שלנו בתאילנד - בצפון. סה"כ נהיה 5 ימים מלאים + ערב ההגעה ובוקר העזיבה (ממריאים משם ב13.00) בתכנון:
יום 1:
מייד לאחר הנחיתה מהארץ טיסת המשך לצ'אנג מאי, נחיתה שם ב 18.30. שוק הלילה.
יום 2:
טיול פרטי לדואי אינתנון
בערב: אולי קנטוק דינר (או שנעשה זאת בערב האחרון)
התלבטות: אני עדיין שוקלת אם ניתן/ כדאי להוסיף את דואי סוטפ לפני, כי הבנתי שיש ערך מוסף לביקור עם מדריך שם, כך שאולי כדאי לנצל את העובדה שביום זה (בניגוד ליום הבא) תעמוד לרשותינו מדריכה. מצד שני, אם כבר עושים את כל הדרך הארוכה לדוי אינתנון לא הייתי רוצה לפספס שם משהו בשל קוצר הזמן. האם למישהו יש מושג באילו שעות ניתן לבקר בדואי סוטפ?
יום 3: דואי סוטפ (אם לא נעשה זאת ביום הקודם), ביקור קצר בגן החיות (בעיקר קואלות, פנדות ופינגווינים), כפרי האמנויות. בערב – שוק יום א'. אני מבינה שזה קצת דחוס, אך האם אפשרי?
ימים 4-6 טיול פרטי לשלושה ימים. התכנית:
יום 4:
מופע פילים, רכיבה על פילים וכרכרות שוורים,
שייט ברפסודות במבוק
כפר שבטי ההרים (ארוכות הצוואר, ארוכות האזניים, אקה)
מערת צ'אנג דאו
המקדש בטאטון + תצפית
בערב: שוק הלילה בצ'יאנג ראי
לינה במלון ללונה
היום הזה נראה לי כבר מלא וגדוש (האם בכלל ריאלי?), אבל הייתי מאוד רוצה להוסיף גם ביקור של כשעה ב- Pong Dued Hot Springs and Geyser שבשמורת Huai Nam Dang National Park (לפי הבנתי זה על המסלול שלנו, או שאני טועה?). האם לדעתכם זה אפשרי? האם מישהו היה במעיינות אלו ויכול לספר אם זה אכן מאוד מומלץ? האם מישהו יודע להשוות בין מעיינות אלו לבין המעיינות החמים San Kamphaeng ?
יום 5:
גני דואי טונג
מערת הקופים והדגים
משולש הזהב, כולל שייט בסירת מירוץ בנהר וביקור בשוק של לאוס
תצפית מראש הר על משולש הזהב
חזרה לצ'יאנג ראי.
* ביום זה נלון במלון מרידיאן, שנראה לי מדהים, ולכן כדי להנות קצת ממה שיש לו להציע אני מעדיפה לסיים את הטיול בסביבות ארבע. האם נראה לכם שהתכנית ליום זה מתאימה למסגרת הזמן הזו , או שזה יקח יותר זמן? האם יש מקום נוסף שלא נכלל כאן וכדאי להוסיף?
יום 6:
המקדש הלבן
נסיעה לכיוון צ'יאנג מאי. בדרך: מופע קופים, ממלכת הנמרים, חוות סחלבים ופרפרים (מעניין אותנו רק אם אכן יש הרבה פרפרים, שגם עומדים לפעמים על ידי המבקרים - כמו במקומות שחווינו באירופה. מאחר ויש דיווחים סותרים לגבי עניין הפרפרים, אשמח לדיווח עדכני אם אכן יש שם מקום כזה או שכבר אין כמעט פרפרים ומיותר).
אם ישאר זמן וחשק – המעיינות החמים ב- sankampaeng
האם לדעתכם זו טעות לוותר על מפל המים קון-קום (נהיה במפלים בדואי אינתנון ובהמשך בארוואן)?
חזרה למלון בצ'יאנג מאי
יום 7:
המראה לפוקט ב 13.30 אני מניחה שיש לנו זמן פנוי עד 12.00. המלצות יתקבלו בשמחה. סיור במקדשים בצ'יאנג מאי (האם ייחודי לאור מה שנראה במהלך הטיול ובהמשך בבנגקוק?)/ האם יש איזה קניון טוב שהקניות בו כדאיות גם בהשוואה לבנגקוק?/ ואולי פשוט זמן רגוע לבריכה ומסאז'ים...?
אשמח מאוד לשמוע אם יש משהו מומלץ באזורים בהם נהיה שפיספסתי וכדאי להוסיף, או אם משהו די מיותר ועדיף לדלג עליו לטובת דברים אחרים.
רויטל
-
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןרוויטל בוקר טוב
יום 2:
טיול פרטי לדואי אינתנון
בערב: אולי קנטוק דינר (או שנעשה זאת בערב האחרון)
התלבטות: אני עדיין שוקלת אם ניתן/ כדאי להוסיף את דואי סוטפ לפני, כי הבנתי שיש ערך מוסף לביקור עם מדריך שם, כך שאולי כדאי לנצל את העובדה שביום זה (בניגוד ליום הבא) תעמוד לרשותינו מדריכה. מצד שני, אם כבר עושים את כל הדרך הארוכה לדוי אינתנון לא הייתי רוצה לפספס שם משהו בשל קוצר הזמן. האם למישהו יש מושג באילו שעות ניתן לבקר בדואי סוטפ?
*** לא ממליץ לשלב את דוי סוטפ ביום הזה , עדיף להתמקד יום שלם בדוי אינתאנון , יש הרבה מה לעשות שם , אם רק רוצים , הנסיעה הלוך וחזור גם היא לא קצרה ותגזול לכם זמן נטו מהשמורה , לכן תנצלי את הזמן שלך שם .
יום 3: דואי סוטפ (אם לא נעשה זאת ביום הקודם), ביקור קצר בגן החיות (בעיקר קואלות, פנדות ופינגווינים), כפרי האמנויות. בערב – שוק יום א'. אני מבינה שזה קצת דחוס, אך האם אפשרי?
*** לא דחוס מידי , אפשרי בהחלט , אם לא מתכוונים להשתקע יותר מידי בגן החיות .
ימים 4-6 טיול פרטי לשלושה ימים. התכנית:
יום 4:
מופע פילים, רכיבה על פילים וכרכרות שוורים,
שייט ברפסודות במבוק
כפר שבטי ההרים (ארוכות הצוואר, ארוכות האזניים, אקה)
מערת צ'אנג דאו
המקדש בטאטון + תצפית
בערב: שוק הלילה בצ'יאנג ראי
לינה במלון ללונה
היום הזה נראה לי כבר מלא וגדוש (האם בכלל ריאלי?), אבל הייתי מאוד רוצה להוסיף גם ביקור של כשעה ב- Pong Dued Hot Springs and Geyser שבשמורת Huai Nam Dang National Park (לפי הבנתי זה על המסלול שלנו, או שאני טועה?). האם לדעתכם זה אפשרי? האם מישהו היה במעיינות אלו ויכול לספר אם זה אכן מאוד מומלץ? האם מישהו יודע להשוות בין מעיינות אלו לבין המעיינות החמים San Kamphaeng ?
*** היום הזה אכן מלא ולא ניתן לדחוס בו גם את הגייזר , בד"כ את הגייזר עושים עם המסלול שכולל את פאי .
יש הבדל בין המעיינות החמים של סאן קאמפנג לגייזר בפונג דואד , מעבר למים הכמעט רותחים של פונג דואד , האטרקציה היא גם הגייזר שמתפרץ לגובה רב .
אז אין טעם להכניס אותו לתוכנית , אני גם מאמים שהיית בגייזר הישן והטוב של קליפורניה או ביילו סטון , כך שפונג דואד קטן עלייך .
יום 5:
גני דואי טונג
מערת הקופים והדגים
משולש הזהב, כולל שייט בסירת מירוץ בנהר וביקור בשוק של לאוס
תצפית מראש הר על משולש הזהב
חזרה לצ'יאנג ראי.
* ביום זה נלון במלון מרידיאן, שנראה לי מדהים, ולכן כדי להנות קצת ממה שיש לו להציע אני מעדיפה לסיים את הטיול בסביבות ארבע. האם נראה לכם שהתכנית ליום זה מתאימה למסגרת הזמן הזו , או שזה יקח יותר זמן? האם יש מקום נוסף שלא נכלל כאן וכדאי להוסיף?
*** אכן המסלול יסתיים לקראת השעה ארבע , אין לך מה לדאוג .
למרות שלטעמי המסלול קצת בנאלי ומשעמם , אבל לפעם ראשונה את תהני .
(להבדיל אולי מדעות אחרים , אני לא "נפלתי" מגני המלכה האם ).
יום 6:
המקדש הלבן
נסיעה לכיוון צ'יאנג מאי. בדרך: מופע קופים, ממלכת הנמרים, חוות סחלבים ופרפרים (מעניין אותנו רק אם אכן יש הרבה פרפרים, שגם עומדים לפעמים על ידי המבקרים - כמו במקומות שחווינו באירופה. מאחר ויש דיווחים סותרים לגבי עניין הפרפרים, אשמח לדיווח עדכני אם אכן יש שם מקום כזה או שכבר אין כמעט פרפרים ומיותר).
אם ישאר זמן וחשק – המעיינות החמים ב- sankampaeng
האם לדעתכם זו טעות לוותר על מפל המים קון-קום (נהיה במפלים בדואי אינתנון ובהמשך בארוואן)?
חזרה למלון בצ'יאנג מאי
*** ניתן בהחלט לוותר על חוות הסחלבים והפרפרים , אומנם יש פרפרים והם עומדים ללא ניע וניתן גם לצלם אותם , הביקור הוא כ 15 שעה ולכן זה לא משנה כל כך את מהות הטיול .
אם יש בידכם בחירה בין מעיינות סאן קאמפנג לבין מפלי קון קום , תבקשו לעשות את קון קום .
יום 7:
המראה לפוקט ב 13.30 אני מניחה שיש לנו זמן פנוי עד 12.00. המלצות יתקבלו בשמחה. סיור במקדשים בצ'יאנג מאי (האם ייחודי לאור מה שנראה במהלך הטיול ובהמשך בבנגקוק?)/ האם יש איזה קניון טוב שהקניות בו כדאיות גם בהשוואה לבנגקוק?/ ואולי פשוט זמן רגוע לבריכה ומסאז'ים...?
*** בד"כ ביום זה אין הרבה זמן , אחרי ארוחת בוקר מתחילים במלאכת האריזה וההתארגנות , השלמות אחרונות לקניית משהו ששכחתם ואתם פוחדים לפספס וזהו , אני ממליץ לכם לא להתחיל את הנסיעה לשדה ב 12:00 אלא ב 11:00 מאחר ולפעמים יש לחץ של אנשים בשדה והכל זוחל ,ואת עוד עם ילדים .
אשמח מאוד לשמוע אם יש משהו מומלץ באזורים בהם נהיה שפיספסתי וכדאי להוסיף, או אם משהו די מיותר ועדיף לדלג עליו לטובת דברים אחרים.
*** כמובן שיש עוד מלא מקומות ואטרקציות לביקור שפיספסתם , לא ניתן לעשות הכל במס' ימים , תשאירו משהו לפעם הבאה .
תנסי לבדוק איך את מוסיפה את סיריקיט בוטניק גארדן ואת מפלי מה סא
ומורידה את חוות הפרפרים והסחלבים , מפלי קון קום ומעיינות חמים בסאן קאמפנג , גן סיריקיט ומפלי מה סא לא רחוקים אחד מהשני , תוכלי אפילו לבקש לישון בריזורט המדהים שמול הגן .(הכוונה כמובן ביום מס' 6 ) .ומשם למחרת תסעו ישירות לשדה התעופה .
תהנו ובהצלחה .
-
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןתודה רבה רוזן!
אבדוק לגבי מפלי קון קום (בעקרון לא נראה לי שלמדריכה זה ישנה, כי העלות נמוכה יותר לעומת המעיינות החמים של סאן קאמפנג, אך השאלה אם אז עדיין נספיק לקופים ולנמרים).
אילו מפלים מרשימים יותר: מפלי קון קום או מפלי מה סא (שאולי יכולים להשתלב טוב יותר בתכנית, כי קרובים יותר)? האם יש טעם להתאמץ לשלבם גם אם נהיה במפלים בדואי אינתנון ובהמשך בארוואן?
לגבי המעיינות החמים: ממה שקראתי, נשמע לי מאוד נחמד להשתכשך קצת בבריכות החמות ב- Pong Dued Hot Springs and Geyser שבשמורת Huai Nam Dang National Park. האם המים שם עלולים להיות חמים מדי עבורנו (ובמיוחד עבור הילדות)? מעבר לגובה הגייזר, האם המעיינות כאן מומלצים יותר מהמעיינות החמים של סאן קאמפנג (אליהם יהיה אולי קל יותר להגיע בסיום הטיול)?
האמת היא, שבארץ אני לא ממש מתלהבת ממרחצאות למיניהן (כגון בחמת גדר או בגעש), אבל איכשהו המעיינות בתאילנד נשמעים לי קסומים בסיפורי המסע למיניהם. אולי הציפיות שלי לא ריאליות: האם זה אכן שונה מהמעיינות החמים בארץ (אם לא - אז אני מייד מוותרת על זה...)? -
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןרויטל שלום
Huai Nam Dang בכלל לא בכיוון של המסלול שלכם באף אחד מין הימים
אולי על המפה זה נראה קרוב,במציאות זה ממש לא באותו אזור
וזה לא משתלב עם אף אחד מהימים.
המעיינות חמים בsankampaeng-זה סטייל חמת גדר.
יש שם 2-3 גיזרים לא מרשימים במיוחד ועוד שוחות שבהם אפשר לשבת
ולשים את הרגליים או לבשל ביצים קשות.
כמו כן יש במתחם את הבריכה עם ריח הגופרית סטייל חמת גדר.
מפלי קון קון,מקום יפה-מצריך הליכה של חצי שעה+ לכל כיוון
יש אפשרות לרחצה-תלוי במזג האויר.
מפלי מה סא,מפלים קטנים,יש אפשרות לרחצה+הליכה.
חוות סחלבים ופרפרים-סחלבים יש.
פרפרים גם יש איזה 2-3,רגילים, לא גדולים ולא באים לכף היד.
מקום מיותר לחלוטין שהאגדה סביבו נוצרה כי דורות של ישראלים
נוהגים לעצור במקום כחלק מטיולי הג'יפים ולאכול במסעדה שנמצאת שם.
(אלא אם את חובבת בוטניקה וסחלבים באופן מיוחד...)
-
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןתודה גל! אז הינה פתרת לי כמה בעיות, ואני כבר יכולה להוריד כמה אפשרויות...
משום מה התרשמתי ש Huai Nam Dang די קרוב למערת צ'אנג דאו.
עפ"י התיאור שלך, המעיינות חמים בsankampaeng נשמעים הרבה פחות קסומים, ונראה לי שאם ישאר לנו זמן - עדיף להשתכשך בבריכה במלון...
האם מפלי קון קום מרשימים גם בהשוואה למפלים בדואי אינתנון ומפלי ארוואן בהם נהיה?
גל, אולי אתה יודע לומר באילו שעות ניתן לבקר בדואי סוטפ?
-
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןאת צודקת Huai Nam Dang נראה יחסית קרוב לצ'יאנג דאו,
אבל המרחק במציאות גדול יותר וזה לא ישתלב לך בטיול,
לא קריטי בכל מקרה,זה לא מה שיהרוס לך את הטיול
מפלי קון קון יפים,ההליכה אליהם בג'ונגל "לייט" חוויתית
(אגב,באחריות אני אומר לך שבהליכה הזאת תראי יותר פרפרים מאשר בחוות הסחלבים...)
המפלים בדוי אינתנון יותר מרשימים,חלק מהטיול בדוי אינתנון
זה ביקור במפלים כך שאין טעם להשוות בין מפלים בדוי אינתנון
לבין מפלים בקאנצ'נבורי.בלי שום קשר המפלים בקנצ'נבורי שווים ביקור
לאו דווקא בגלל שזה באמת מקום יפה,אלא גם בגלל שעם מצב המים בישראל
אני חושב שלהראות לילדים ישראלים מקומות שקשורים במים
זאת אטרקציה בפני עצמה
לדוי סוטפ אפשר להגיע עד שעה 18:30 בערך.
ואני מסכים איתך שהביקור במקום מצריך מדריך צמוד
כי מעבר ליופיו של המקום-יש סביבו גם סיפורים ואגדות
שבטוח יעניינו אותך ואת הילדים.
מעבר לזה ובאופן כללי עוד מפל פחות מעיינות חמים זה לא מה
שישנה או יעשה לך את הטיול.
תזרמי עם המקומות עם הנופים,המפגש עם המקומיים,
הריחות, הצבעים, התרבות,כל אלה הרבה יותר משמעותיים וחזקים מכל מפל זה או אחר.
אני בטוח שהתמונות מהמפלים ישארו אצלכם בתור תמונות באלבום
אבל החוויות מהמפגש עם התרבות והמנהגים והאנשים ישארו לנצח-בלב.
-
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןגל, תודה רבה! עם הסיוע שלך ושל הרוזן פתאום עלה לי רעיון לשיפור התכנית:
ביום השלישי של הטיול המודרך נבקר גם בדוי סוטפ ואז התכנון יהיה:
המקדש הלבן, נסיעה לכיוון צ'יאנג מאי. בדרך: מופע קופים, ממלכת הנמרים ודוי סוטפ (נוותר על חוות הסחלבים ועל המעיינות החמים ב- sankampaeng וכך נוכל להרוויח הדרכה בדוי סוטפ). האם זה ריאלי?
האם זה יהיה כבר "חמדני" מדי לנסות לשלב גם את מפלי קון קון ביום זה...?
-
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןושאלה נוספת: החל מאיזו שעה ניתן ניתן לבקר בדואי סוטפ?
-
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןרוויטל,
שעות פתיחה : 08:00 - 17:00
נתי -
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןתודה רבה נתי! -
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןאיך קוראים למפלי קון קום באנגלית ואיך מגיעים אליהם דרך מסלול ההליכה?
תודה
שי
-
אשמח לסיוע בליטוש הטיול בצפוןשי שלום!
איך קוראים למפלי קון קום באנגלית ואיך מגיעים אליהם דרך מסלול ההליכה?
***מפלי קון קום נקראים באנגלית "Khun Korn Waterfall" .
להגיע למפלים תלוי מהיכן באים. כעקרון המפלים נמצאים כ-30 ק"מ מצ'אנג ראי. נוסעים דרומה מצ'אנג ראי לכיוון המקדש הלבן ופונים ימינה לכביש 1208 יש שילוט לאורך כל הדרך, נסיעה של 45 דק' לערך. מהחניה למפלים יש הליכה של כ-1.5 ק"מ דרך הרים מסלול יפיפה ומסומן. הההליכה הינה דרך יער טרופי עם עצי במבוק ענקיים וכו'...
שבת שלום