4 ימים ב Tyrol - Oetz
-
שלום , אנחנו אמורים להגיע לאיזור העמק ביום שני בתקווה ל 4 ימים .. ללון בזיפלד.
האם תוכלו להגיד אם המקומות הבאים שעליהם חשבנו הם ריאליים לפרק זמן הזה ? מעוניינים בקרחון אחד (קצת שלג), מסלול אופניים קליל , טבע וטיולים רגליים , אגם אחד ו therme אחד או שתיים .. גם כפרים מעניינים לביקור ..
להלן המקומות –
איזור גארמיש - פארטנאך סגור אז אולי לאוטאש
טיול אופניים ב vent - אם יש המלצות על מקום אחר אז מוזמנים
דרך הקרחונים בזולדן (לחילופין הינטרטוקס או קאונרטל, גם כאן נודה להמלצה)
הכפר ניאדרטאי
שטויבן
אימסט והמגלשה
אקווה דום
אופציונאלי - הול אין טירול , קרימל , באד הופגשטיין, אגם קימזי או אכנזי
ברור לנו שיכול להיות מאוד שהרשימה גדולה לזמן הזה (נציין שהסדר של המקומות כאן לא מעיד על הקרבה ביניהן)
האם תוכלו לחוות דעות או המלצות ?
תודה ..
-
תפתחו מפה. חלק מהמקומות שרשמתם לא בעמק אוץ ובכלל לא באוסטריה.
על עמק אוץ ואוסטריה בכלל יש כמויות עצומות של מידע.
הכנתם רשימה ארוכה של אתרים ואי אפשר לכתוב בדיון שלכם על כולם וגם אין טעם כי זה עניין של העדפות ושל סגנון טיול.
אני לא חושב שיש טעם לשכפל שוב ושוב את כל המידע על אוסטריה מחדש בכל פעם שמישהו עובר קצת על האינטרנט ומכין רשימה מקרית של אתרים בלי להתעמק.
אני ב 4 ימים הייתי מתמקד בעמק אוץ שהוא האזור הכי מרשים בטירול ואולי באוסטריה בכלל ומשלב את קאונרטל.
על גרמיש הייתי מוותר כי האזור פחות גבוה ומרשים מטירול.
-
טיילתי לפני עשור. לא מצאתי שום דבר מעניין בכפר נידרטאי (Niederthai).
בדרך אליו יש תצפית על הקשת של מפלי שטיובן (Stuiben) ואפשר לצאת למסלול. אנחנו טיילנו רק בקטע במסלול מאומהאוזן (Umhausen), עד המרפסת השניה כי היתה לי בעיה ברגל., אולעי בינתיים סידרו את החניה למעלה אבל כשאנחנו טיילנו רק באומהאוזן היה מקום מסודר לחנות.
אהבתי מאוד את הדרך המתפתלת לVent וגם ל Köfels שנמצאת בהר ממול. שם גם יצאנו למסלול הליכה מקסים.
נדמה לי שהיעדים בתכנון ה”אופציונלי” מרוחקים מידי.
-
הי,
תוכלי לקרוא בבלוג שלי, היינו בעמק אוץ 4 ימים.
למרות שאת לנה בסיפילד, ואנחנו לנו בתוך העמק, אז אולי יש לך אתרים קרובים יותר
-
היי , מסכים שלא כל המקומות שצויינו הם בעמק oetz, אך רובם או בתוכו או קרובים אליו .. (חוץ מהמקומות האופציונאליים) .. גם לא יודע אם יש משמעות לאוסטריה או גרמניה (האם למעבר לגארמיש יש איזושהי התנייה) ?
בנוסף - הרשימה הנ"ל היא לא מקרית אלא לאחר קריאת חומרים בעיקר כאן ..
שאלתי האם הרשימה היא רלוונטית לתקופה הנוכחית? כי כבר נרשם כאן שאחד האתרים סגור .. וגם המלצה לגבי הקרחון - האם דרך הקרחונים בזולדן או הינטרטוקס ? האם שניהם דומים ?
תודה ..
-
קניונינג, קראתי את הבלוג. תמיד ידעתי שיש לי סיבה לחזור לעמק היפיפה הזה והבלוג שלך הדגיש זאת. טיילנו שם ממש 10 שנים לפניכם . הגענו ב22 ליוני

מסעדה ב Köfels? הכוונה ל Alpengasthof? ואולי נוספו בישוב הזעיר הזה בתים?
זהו פנסיון קטן בו לנו. הצטרפנו לזוג תיירים מגרמניה למסלול מקסים בעיני.
עד הבקתה הראשונה הלכנו על דרך עפר. שתינו מיץ פרחים (עד היום אני לא הצלחתי לגלות איזה) ומול הבקתה טיפסנו תחילה באחו על שביל “זיגזג” מאוד תלול בצלע ההר ובהמשך ביער כשמידי פעם דילגנו מעל מים זורמים שיצרו מפלונים.
דרך בלתי נשכחת עבורי כי בה הברך שלי בגדה בי אחרי שהתכופפתי לצלם פרח וקצב הטיול הואט מאוד מאוד. כאן התידדתי עם מקלות ההליכה שבזכותם בכלל זזתי הלאה.
אם אני זוכרת נכון קרוב לבקתה השניה התחברנו שוב עם השביל לרכב. אחרי ארוחה חמה בבקתה השניה המשכנו עוד קצת בשביל שהוביל לשלוגיות.
הייתי די מבואסת שבגלל הכאבים שתקפו אותי קלקלתי לגרמנים את הטיול והזדחלנו .
למחרת טיילתי רק ברכב (וקנינו מקלות הליכה שמשרתים אותנו עד היום) . עלינו ברכבל ב Vent. אני נהניתי מתצפית נוף ובעלי טייל ברגל עד שקראו לכולם למהר לרכבל לירידה כי מגיעה סופת רעמים. (אפשר לרדת גם ברגל)/
עוד מסלול נסיעה יפה היה מלנגנפלד ל Gries . נשארנו ללון בה ויצאנו למסלול בהרים. למיטב זכרוני אפשר להגיע עד לקרחון מזרחה משם, כשהרגליים בריאות.
-
אם אתם מגיעים/חוזרים ל/ממינכן, תוכלו באותו היום לעשות את קניון לאוטש וגם לבקר בעיירה המקסימה מיטנוואלד.
ביום אחר לעשות את קאונרטל ואת המגלשות באימסט.
לגבי נידרטאי – בכניסה לכפר מצד שמאל לחנייה הגדולה, אפשר לנסוע עם הרכב לתצפית נהדרת על האיזור. משם לצאת מהכפר ובדרך (ליד המסעדה) להחנות את הרכב ולעשות מסלול קצר למפלי שטוייבן. אם אתם עם ילדים והם חובבי ציפורים, תוכלו להמשיך לאומהאוזן הקרובה, למופע נשרים.
-
היי תודה, אז בעצם אתה אומר שמבחינת קרחונים עדיף לנסות להגיע לקאונרטל ? כי חשבנו על דרך הקרחונים ליד זולדן (או נסיעה ארוכה יותר להינטרטוקס) .. האם קאונרטל מספיקה בפן הזה ?
-
ח.ג. – זה אכן המסעדה…
התמונה מעוררת התיאבון שלך, יפה יותר ממה שאני זוכרת…
אולי כי עננים כיסו את האיזור, ואולי כי המשכתם לטייל יותר ממה שאנו המשכנו.
שרון – מבחינת קרחונים, נקיקים וכד’ – הכל יפה!, אני בעד קרוב, קרוב לך דרך הקרחונים בסולדן – לכי על זה, קרוב לך הינטרטוקס? עדיף.
קחו גוגל מפס ותעשו חשבון.
הדרכים יפות, אבל כדאי גם לשבת / ללכת / לנשום בחוץ
-
היי,
חזרנו לפני כחודש וטיילנו ברוב המקומות שציינת בשאלתך :
נמל התעופה מינכן,
גרמיש,
מיטנוולד המקסימה – לינה
קניון לאוטש,
סיפילד
”אוץ” – לינה
אגם “פיבורג” המקסים”
מפלי שטיובן – עליה ברגל עד לרגלי המפל+ נסיעה למקורות המפל )
קרחון קאונרטל ( דרך מקסימה )
ביקור בעיירה “אימסט” ( כשביקרנו היה פסטיבל בירה שמתקיים פעם בשנתיים)
נסיעה לסולדן + עליה לרכבל הכפול עד הפסגה – מדהים. חובה !!!
כניסה בערב לאקווה דום. חובה !!!
( מומלץ להכנס בערב. פתוח עד השעה 22:00, עלות כרטיס לשלוש שעות,
להביא מגבות )
קופשטיין + קיצבוהל, המקסימות.
הל אין טירול – פחות מומלצת.
מפלי קרימל
מאיירהופן המקסימה – לינה
עליה ברכבל – הינטרטוצ. מינוס 4 מעלות בפסגה.
אגם אכנזיי – המקסים, שייט של חצי שעה באגם, אפשר גם שעתיים.
ועוד ועוד...
מדוע ללון ב”זיפילד” ?
הנסיעות הלוך וחזור מיותרות.
4 ימים ?
האם נוחתים וממריאים מנמל התעופה מינכן ?
4 ימים כולל נחיתה והמראה חזרה ? -
תודה , זה הזמן בלי הנחיתה וכו ' ..
תודה על ההמלצות
-
שרון היי,
הזמנתם כבר מקום לינה ?
לכל 3 או 4 הלילות ? -
היי כן . .
-
המלצות - לטיולים יומיים
מסלולי טיול + מפות גוגל
זיפילד, קאונרטל, אימסט, זיפילד
זיפילד, אגם פיבורג, מפלי שטויבן, אקווה דוםזיפלד, סולדן, רכבל, ונט, זיפלד.
יום ארוך משגע ביופיו. חזרה מאוחרת למלון.
זיפלד, קופשטיין, קיצבוהל, מיטרסיל, מפלי קרימל, זיפלד
שכרו רכב דיזל עם GPS.
תהנו
-
תודה רבה
-
תיקון
קרחון הינטרטוקס ( בטעות נרשם הינטרטוצ )