שאלות על ניווט בהולנד
-
שלום חברים , אנחנו נוסעים לעשרה ימים להולנד באוגוסט. עד עכשיו היינו שוכרים לנסיעות כבר מהארץ gps יעודי. זה עבד טוב כשיתרון חשוב מבחינתנו היה באפשרות להכניס עוד מהארץ את יעדי הטיול למועדפים וכך לא להתעסק עם חיפוש והקלדת כתובות בטיול. הבנתי שיש אופציה כזאת ב google maps, האם זאת אופציה טובה לניווט ואכן אפשר להכניס כמה עשרות כתובות ולשמור במועדפים ? האם מספיק להכניס כתובת ומתקבלת המפה המתאימה (והמעודכנת ביותר ! ) או שצריך להוריד מפות במיוחד ? איך ניווט כזה בייחס לניווט ב gps מובנה וביחס לוויז מבחינת איכות הניווט תקלות ועוד. נודה לכל התייחסות בנושא
-
הכי טוב מפת נייר בקנה מידה 1:150,000, ואם מאד רוצים אז אפשר לפני היציאה לדרך לעשות היכרות עם המסלול בגוגל סטריט ויו.
-
בעידן הסמארטפונים אין צורך לשכור מכשיר ייעודי. יש אינספור אפליקציות ניווט שאפשר להתקין. השאלה אם אתם מתכננים להסתמך על קישור לאינטרנט, ואז אתם צריכים לדאוג לסים כלשהו, או שאתם רוצים לנווט ללא אינטרנט (אופליין).
אפשר לנווט אופליין בגוגל. צריך לעשות פעולה פשוטה של הורדת המפה קרוב לזמן הנסיעה. החסרון מניווט אופליין מול וייז הוא שאין התייחסות לפקקים או חסימות כבישים - כי מצריך מידע אונליין.
חוץ מגוגל, יש עוד אפליקציות. אנחנו משתמשים ב-sygic, שגם היא אופליין, וגם אליה אפשר להכניס כתובות מראש.
-
תודה, חשבנו לקחת חבילת גלישה, google map עובד בלי חבילת גלישה ? והאם במידה ויש חבילת גלישה זה דורש להוריד מפות כלשהן לפני שנוסעים
-
google map יעבוד לא רע בלי חבילת גלישה אם תורידו מפות. אבל חבל לחסוך בתחום הזה. אם תהיה לכם חבילת גלישה לא צריך להוריד מפות, אבל זה עוזר לניווט אם יש שיבושים בקליטה.
-
בימינו אנחנו כל כך תלויים ב-gps, ולכן אני חושבת שתמיד צריך גיבוי לכל צרה שלא תבוא. לפעמים יש בעיות בסים - לא עובד בהתחלה וכו', לפעמים יש אזורים שבהם אין בכלל קליטה, או קליטה משובשת (פחות סביר בהולנד בגלל הגיאוגרפיה אבל בכל זאת). הורדת מפה בגוגל זה עניין ממש פשוט וקצר, ולא כדאי להתעצל בעניין. זה יבטיח שיהיה לכם ניווט בכל מצב. (אלא אם כן קרה משהו לטלפון, ולכן עדיף להתקין לפחות על שני טלפונים)
-
סמרטפון טוב יותר מכל מכשיר יעודי שאני מכירבמישור החומרה כדאי מאוד לדאוג לזרוע שעליה אפשר להציב את המכשיר בצורה בטוחה ולמטען מהרכב, למרות שברוב הרכבים החדשים שנאי מכיר יש גם שקע USB.
במידה ויש לכם אינטרנט סלולרי לי באמת הכי מתאים הפתרון של google maps.
אני פותח מפה “שלי” במחשב, מעדכן לפי הנוחות שלי את נקודות העניין במסך הגדול, בד”כ גוגל כבר מוסיף בעצמו את אתרי האינטרנט של נקודות העניין ועוד מידע חשוב.
פותח בסלולרי את המפה “שלי” והנה כל הנקודות מופיעות, כולל הפירוט וכולל מידע על הסביבה.
השירות גם יתן לך מידע על תחבורה ציבורית, למשל מתי יש רכב/אוטובוס, מסעדות בסביבה וכו’.
לדעתי שירות הרבה יותר נוח ומקיף לתייר מאשר waze.
אפשר להוריד מראש את המפות של google למכשיר הנייד ולחסוך בנפח הגלישה.
אם אין אינטרנט סלולרי וגם בתור גיבוי כדאי גם אפליקצית ניווט of line כמו Here (בחינם) ו sygic (בכסף) ואלו רק דוגמאות, יש עוד המון.
מורידים את האפליקציה והמפות עוד בישראל, אפשר לסמן נקודות עניין ואתה מסודר.
וכמובן כדאי גם מפת נייר כגיבוי.
-
כפי שנכתב כאן בעבר מאוד מומלצת אפליקציית HERE גם חינם וגם אופליין בהורד מפות מראש.ניווטנו בה בהולנד ללא כל בעיה.
אפילו יש לי מסמך קורדינטות לרוב האטרקציות והחניות אם תרצה...פנה בפרטי.
גם MAPS.ME היא אופציה חינמית ואופליינית
-
תודה רבה על תשובותיכם המושקעות והנכונות לעזור.
לפני שכתבתם על אפליקצית here התחלתי להכניס כתובות למועדפים של google maps שאני מבין מתשובות קודמות שאם אוריד מפה גם זה יכול להיות ניווט of line . אני משתמש בשרות מעניין שעל פניו נראה מאד מועיל , בספר “למשפחה המטיילת” על הולנד יש בר קוד לכל כתובת משמעותית בטיול, שסריקה שלו בטלפון מפנה לניווט מתאים עם הטלפון,,ויש כאן אופציה לבחור בין ניווט של google map לבין ניווט של וויז. אז אני סורק את המקומות שמעניינים אותי ומכניס למועדפים של שניהם. (גם וויז וגם google maps ). לא ידעתי שגם בוויז יש מועדפים, אז מסתבר שכן. השאלה אם מה שאכניס עכשיו מהארץ למועדפים של וויז בלי שהוא נותן לי כרגע מפה של הולנד אמור לעבוד טוב בהולנד ? ואם אופציה של ניווט בוויז on line עם גיבוי של google maps שיכול לשמש גם of line זאת אסטרטגיה טובה ?
מה דעתכם ?
-
אל תכניס למועדפים של google maps . זו האופציה הפחות נוחה.
תבנה מפה אישית לטיול בהולנד.
במפות של גוגל יש אופציה לפתוח מפה אישית עם כותרת למפה ושם אתה שומר את המקומות הרצויים ויכול גם להכניס מלל עבור כל נקודה (הסברים, שעות פעילות וכו’).
את המפה האישית הזו אתה יכול לפתוח בטלפון באפליקציית my maps וממנה אתה יכול לנווט דרך google maps.
-
מיכל, הבעיה עם mymaps במקרה הזה, שזה יעבוד רק אונליין, ואילו כאן רוצים להשתמש בגוגל גם לניווט אופליין.
זה מביא אותי להמלצה - לפני הנסיעה, להוריד לאופליין גם את ישראל, להכניס כמה נקודות בשכונה הקרובה, ולעשות נסיעת מבחן כדי לוודא שהעסק חי ועובד, גם באונליין וגם באופליין.
-
לפני שנמשיך כדי לא לבזבז זמן ואנרגיה, רק waze קביל מבחינתךכפתרון ו google maps כאופציה נוספת?
כי חבל להמשיך לדון בפתרונות אחרים אם הם ממילא לא רלוונטים.
-
לפני שנמשיך כדי לא לבזבז זמן ואנרגיה, רק waze קביל מבחינתךלא רק וויז קביל , אבל וויז + google maps מוכרים לי (במיוחד וויז) זמינים לי, ויש הפניה עם סריקת בר קוד מספר שחוסכת הקלדה מופנית ישירות ל 2 האפליקציות האלה בטלפון שלי. אבל אם יגידו לי כאן שזה לא עובד טוב ויש פתרונות יותר טובים ודאי שאשנה.
אשמח לדעת ממיכל או אחרים מה לא נח במועדפים של google map. אני גם מעט מאותגר טכנולוגית, אז לא בקלות מחפש פתרונות חדשים...
-
כשאתה מייצר מפה משלך אתה יכול לשים כל מיני סימלוניםשעוזרים לזהות את נקודות העניין, ב”מועדפים” כולם נראים זהים – כוכבים.
כשאתה יוצר מפה משלך אתה יכול ליצור כמה שכבות או כמה מפות כך שאתה יכול למשל ליצור שכבה או מפה נפרדת לאמסטרדם ואחת לכלל הולנד או שכבה למסעדות ושכבה למוזיאונים וכו’.
לטיול הבא אתה לא צריך למחוק את נקודות העניין של הטיול הקודם כדי שלא יתערבבו לך כמה טיולים, אתה פשוט פותח מפה נוספת.
במפות אתה יכול ליצור שיתוף,
אפשר שכמה אנשים יעבדו אל אותה מפה ויוסיפו מידע.
אני גם “מחלק” (שולח לינק) של מפה למכרים שמבקשים ממני תכנון טיול שעשיתי כדי להמשיך משם את תכנון הטיול שלהם
הבעיה כשאתה מסתמך על waze ועל google maps ששתי האופציות עובדות בעיקר On-line. יש להן יכולות מסויימות של Off-line אבל הן בעיקר on-line.
לדעתי כגיבוי כדאי להשתמש באפליקצית off-line למשל למקרה שמאיזושהי סיבה האינטרנט לא יהיה זמין.
-
דרקון, אני לא ראיתי בעיה משמעותית בגוגל מאפס אופליין, בהשוואה לתוכנות אחרות. למעשה אני אפילו שוקלת להשמיש אותה במקום סיג'יק, כי סיג'יק לא מתקנים את הבאגים בגירסא ה"חדשה" שלהם כבר שנים, מה שגורם לי להישאר בגירסא הישנה כבר יותר מדי זמן... תוכל להאיר את עיני מה הפונקציונליות הבעייתית בגוגל אופליין?
-
אני מצליח לצפות רק ב"מועדפים" ב off-line,לא מצליח לראות "סתם" נקודות עניין של המפות שלי.
בכל הפעמים האחרונות שהשתמשתי ב Google maps היה לי אינטרנט זמין, אולי היו עדכונים?
עוד בעיה ב Off-line שגודל המפה שאפשר להוריד מוגבל. לא זוכר כמה אפשר לכסות מהולנד, לא בטוח שאפשר באותה מפה גם צפונה לאמסטרדם וגם נניח את האפטלינג.
היתה לי בעבר בעיה עם יציבות, קרה לי שמפת Off-line נעלמה. לא קרה לי באפליקציות שמראש עובדות בעיקר Off-line.
-
לגבי העניין של כל הנקודות במועדפים נראות זהות אז דוקא עשינו עריכה של שמות הנקודות ורשמנו שם מתאים לכל אחת.
מישהו ניסה לשים נקודות במועדפים של וויז בארץ ולראות אם זה נשמר ועוד בחול ?