טיול לפרו
-
שלום, מתכננים טיול לפרו למשך 29 יום (כולל טיסות).
תכנון המסלול הוא-
לימה
פיסקו
איקה
ארקיפה
פונו
קוסקו
ווארס
לימה- טיסה חזרה
רציתי לדעת האם סדר היעדים הוא נכון מבחינת טיסות ואוטובוסים, האם יש יעדים שכדאי להוריד או להוסיף.
כמה ימים מומלץ להיות בכל יעד.
כמה יכול לעלות טיול שכזה (בהנחה שלא נישן בבתי מלון)
תודה!
-
הרוב הגיוניחוץ מהחלק האחרון. בשביל להגיע לוואראס צריך לעבור בלימה. אם מתכוונים לעשות שם טרקים, אולי עדיף להתחיל שם, כדי שאם דברים ישתבשו והטיול יתארך בגלל ענייני מזג אוויר או דברים אחרים, לא תהיו בלחץ לפספס את הטיסה חזרה. כמובן שגם העיתוי חשוב – לא כתבת מתי אתם טסים, אבל באיזור וואראס אי אפשר לטייל כל השנה.
מבחינת הזמנים, יכול להיות שהמסלול קצת לחוץ, תלוי כמה זמן אתם מתכננים לטייל בצפון וכמה זמן תישארו בקוסקו. קחו בחשבון שבוואראס צריך להתאקלם לגובה, ויכול להיות שגם במקומות אחרים.
-
גם לי זה נראה קצת צפוף אבל כנראה אפשרי אם אתם מעונינים רק ב2-3 טיולים יומיים בהוארז ולא בטרק ארוך כדוגמאת הוואיוואש.
חתול צודק שאם הוארז היא יעד חובה מבחינתכם אז עדיף לשים אותו ראשון ולחזור ממנו דרך החוף כמו שתכננתם.
אגב, אם בכל זאת תגיעו להוארז מקוסקו אז אפשר להקל קצת בזמן ההתאקלמות הנדרש וגם פונו ובטח טיטיקקה מספיק גבוהים למיטב זכרוני כדי להתחשב בהתאקלמות
-
תודה רבה על התשובות המהירות.
בהחלט שכחתי לציין שאנחנו מתכננים לטוס בתחילת נובמבר (בהתחלה תכננו לתחילת דצמבר- אך הקדמנו עקב מזג אוויר)
-
זו לא העונה להוארז וגם לא כל כך לקוסקו.
-
באמת לא מזג אוויר להיטאני מסכים עם דרור. בקוסקו עוד אפשר להסתדר. אני הייתי שם בנובמבר באחת הפעמים – אפילו בתחילת דצמבר – והיה ממש אחלה. אבל זה הרבה עניין של מזל. בוואראס אני לא בטוח שכדאי לטייל. אולי כדאי במקום זה להתרכז בטרקים באזורים דרומיים יותר, כלומר קוסקו או ארקיפה. יש שם מסלולים לא פחות יפים, וזה גם יפשט בהרבה את הלוגיסטיקה של להגיע לוואראס ולחזור ממנה.