ונציה - Acqua alta
-
ערב טוב
מסתמנת נסיעה לונציה בסוף אוקטובר.
האם יש אופציה ל Acqua alta בתאריכים אלו?
אם כן, האם יש אזורים מסויימים שלא כדאי ללון בהם, כדוגמת כיכר סן מרקו שמראים אותה לפעמים מוצפת? האם אזור זה מוצף יותר מאחרים?
השאלה נובעת בעיקר מהשיקול של הגעה וחשוב יותר מזה חזרה לשדה בתחבורה ימית.
לגבי מהות הלינה באזור סן מרקו, חזרתי משם לפני שבועיים, יודעת בדיוק מה אני רוצה.
השאלה היא האם זה מתאים לסוף אוקטובר מבחינת ה Acqua alta?
ונציה בכלל ואזור סן מרקו בפרט?
בתודה מראש לעונים
לימור
-
הי לימור,
כמה שאת זריזה! רק נחתת ואת כבר מתכננת את נסיעה חוזרת לונציה.
ממה שאני קוראת, אכן יש סיכון כלשהו ל Acqua Alta באוקטובר , אם כי פחות מאשר בנובמבר-דצמבר. התופעה גם תלויה במופע הירח, עם סיכון מוגבר סביב ירח חדש או מלא, כך שאם אתם נוסעים ממש בסוף אוקטובר, כבר תהיו אחרי.
יחד עם זאת, צריך לקחת את העניין בפרופורציית.
על פי אתר עיריית ונציה, רק כארבע פעמיים בשנה המים עולים על 110 ס”מ, וגם אז רק 12 % מן העיר מכוסה לכמה שעות.
תראי במפה שגם כשהמים עולים ל 120 ס”מ רק האזור של פיאצה סן מרקו עצמו ממש מוצף. זה גם תואם את מה שאנחנו חווינו בפברואר (אם את זוכרת מן הסיכום שלי) – הכיכר עצמו אמנם לא היה עביר בנעלים רגילות (אם כי מגפים היו עושים את העבודה), אבל באזור המלון חמש דקות משם לא היתה שום בעיה.
בקיצור, סעו ונהינו, ותחזרו לספר לנו איך היה.

-
בוקר טוב

ג'ני, ג'ני, כהרגלך, תשובה מפורטת ועם קישורים, איזה כיף לי. המון תודה יקירתי

בוודאי שאני זוכרת את הסיפור שלך בפסטיבל בונציה בפברואר, הוא עדיין שמור לי במועדפים

לפי המקורות יש סיכוי לAcqua Alta באוקטובר, אכן פחות מבנובמבר-דצמבר אבל גם יותר מבפברואר. ואנחנו מדברים על סוף אוקטובר.
ירח מלא מגביר את הסבירות והנסיעה מתוכננת לט"ז בחודש כך שיש סיכוי.
רק 12 % מן העיר מכוסה לכמה שעות – זה תמיד יכלול את כיכר סן מרקו כי זה המקום הכי נמוך והכוונה שלי היתה ללון באזור. כמה שעות עלולות ליפול בדיוק כשצריך להגיע לשדה ולפספס טיסה.
לכן, אני שוקלת לא לקחת את הסיכון ולוותר הפעם על סן מרקו. לקחת לינה סמוכה לפיאצה רומא כדי לא להיות תלויה לחלוטין בתחבורה הימית (מדגישה את הפעם, הלינה באזור סן מרקו ממנה חזרתי ממש לא מזמן היתה ממש לטעמי. היינו לפני מבול התיירים)
כרגע משוריינים לי לינות גם וגם. לאור מה שאת יודעת והנתונים שהבאנו שתינו פה, היית בוחרת לינה באזור סן מרקו או פיאצה רומא?
(מה שמבאס גם זה שהלינות עכשיו יקרות אש, גם אם מתרחקים מסן מרקו. כי הפעם לא הזמנתי מספיק חודשים קדימה וגם הפעם זה סופ”ש)
באשר לזריזות. כשהיינו עכשיו בונציה ושלחתי תמונות, עוררתי געגועים עזים אצל אמא שלי לונציה. כשחזרתי האחיות שלי גילו לי שאנחנו נוסעות לונציה. טיול אחיות ואמא

-
ג’ני וכל מי שיודע,
בהמשך לדילמה שהעלתי.
התייעצתי עם המלון שהייתי בו לפני 3 שבועות. הדגשתי את העניין של מה קורה לגבי שילוב של מונית סירה ו Acqua alta בדיוק בשעה שצריכים לחזור לטיסה וקיבלתי את התשובה הבאה:
there is no problem with acqua alta and taxi,
if acqua alta gets very high upon your departure the taxi will leave from Trinità Water Taxi Pier, 150mt/2 minutes from us.instead of in front our hotel.
אשמח לדעת מה את היית בוחרת, לינה קרובה לפיאצה רומא כדי לא להיות תלויה בתחבורה ימית או באזור סן מרקו שזו העדפתי
בתודה מראש
לימור
-
הי לימור,
אחיות נמרצות יש לך! לפעמים זה טוב שיש מי שפשוט קובע עובדות בשטח..

בחזרה למים הגועשים
- אם את שואלת אותי אם אני הייתי נותנת לסיכון המסויים שאכן קיים להסיט אותי מלינה מרכזית ליד הכיכר ללינה יותר רחוקה ופחות נוחה, אז התשובה שלי היא חד משמעית לא, אבל קשה לי לדעת מה מידת הסיכון שאתן מוכנות לקחת בהרכב שלכן ומה נכון לכן.מה שאני כן יכולה להציע זה עוד כמה קישורים (לאחר חפירה נוספת), בתקווה שיעזרו לך בקבלת ההחלטה.
כמו שכבר נכתב, ה Acqua Alta לרוב נשמכת רק מספר שעות ואז נסוג.
מצאתי כאן לוח גאות ושפל לונציה, שלפיו בתקופה המדוברת באוקטובר הגאות מתרחשת פעמיים ביום: פעם אחת ב12.00-1.00 בלילה ופעם שניה ב 12.00-13.00 בצהריים.
בהנחה שהלוח אמין ( יש oceanographer בקהל?) אז במקרה של Acqua Alta “נורמלית” של 110 ס”מ לאחר גאות, זה לא אמור להפריע יותר מדי לטיסות שלך (עם אל על, נכון?) שנוחתות וממריאות בשעות הבוקר.
וכפי שכתבו לך מהמלון, גם במקרה של מים יותר גבוהים המונית סירה עדיין תיתן פתרון הגעה לשדה.
הגאות של הצהרים יותר בעיתית להתניידות בתוך העיר, אבל הונציאנים מורגלים ומקימים מערך של גשרונים שעוזרים להתגבר, ובכל מקרה, אף שהפיאצה אכן מקום מיועד להצפה (כחול עמוק במפה) , כמה מאות מטרים ימינה שמאלה יש אזורים שנשארים יבשים למדי (סגלגל/אפור), כך שאין ממש חוקיות לעניין.
מה שכן, לא לשכוח לקחת זוג נעלים טובות- לא נעלי ספורט- עמדים למים, לכל מקרה שלא יבוא!
-
ג'ני, ג'ני, אני כל פעם נפעמת מחדש.
המון המון תודה יקירה על ההשקעה בתשובות
עכשיו שיש לי באמת המון מקורות ונתונים אקח את הזמן להחליט
תודה תודה תודה

לימור