פרו בחודש בערך....
-
שלום לכולם,
אני יוצאת עם שותף לפרו בערך ל4 שבועות (בני 50) כנראה שבהוארז נרצה לעשות את טרק הסנטה קרוז כ-4 ימים את לגונה 69 וטיול קרחון PSTORURI .נהיה שם כ 10 ימים ±
בקוסקו מלבד מצו’ פיצ’ו הבנתי שיש את הר הצבעים
שאלתי היא – האם הטיול לקרחון אכן נחמד? יש משהו בהוארז שאסור לפספס?
כמוכן באזור קוסקו?
ארקיפה וקניון קולקה הבנתי שעיר יפה והטיול לקניון לוקח יומיים אז לשהות שם כ 4-5 ימים. אשמח לעצות גם פה.
אגם טיטיקקה – פונו – האיים הצפים – מה עוד יש לעשות שם לא ממש מצאתי מידע. פונו היא הנקודה בטיטיקקה או שינם עוד ערים/כפרים שכדאי לבקר בהם?
העיר מנקורה אנחנו לא גולשים האם יש טעם להגיע לשם?
גם היינו רוצים לבקר במדבר סאלר בבוליביה
חוץ מזה לגבי טיסות – יש טיסות פנים לכל היעדים הללו? מאוד חשוב לנו לחסוך זמן
תודה מראש למגיבים
-
מירב,
באיזור של קוסקו יש המון מה לעשות, וגם להגיע למאצו פיקצו יש כמה דרכים בטרקים שונים או בנסיעה.
באיזור קוסקו יש את מראס ומוראי, עמק אורבמבה, אסנגטה וגם העיר עצמה.
אריקיפה היא עיר מקסימה שסביבה הרי געש רבים. הזמן לקניון קולקה הוא תלוי מה אתם רוצים טרק ארוך הוא טיול בקניון ובעמק של קולקה. אם אין בכוונתכם לעשות טרק נראה לי שיומיים יספיקו.
אגם טיטיקקה מאד תיירותי. אפשר לעשות את מה שמרבית התיירים עושים ולעצור שם ללילה אחד בדרך מאריקיפה לקוסקו או להיפך. יש שם אפשרות לצאת לטיול יומיים עם לינה באיים הרחוקים יותר.
לגבי מנקורה והווארז לא הייתי ולכן לא יכולה לחוות את דעתי.
בכל מקרה קחי בחשבון את נושא התאקלמות לגובה. בגילנו זה עוד יותר לא פשוט
-
טיטיקקה –
האיים הנוספים הם טקילה ואמנטני. עשיתי טיול של יומיים שהתחיל מביקור באיים הצפים (התיירותיים, צריך להודות), אחר כך סיור ולינה באי אמנטני אצל משפחה מקומית, ולמחרת טיול באי טקילה. לי היו יומיים מאוד מעניינים, לטעמי יש ערך מוסף בביקור באיים הרחוקים, בתנאי שיש הדרכה טובה. -
יש טיסות מלימה לקוסקו לדעתי כל יום ומלימה להוארז (טיסה שאומרים שהיא יפה) פעמיים שלוש בשבוע.
לגבי הגובה רוית צריך לתקן אותך למרות שזה לא מדע מדוייק ולמבוגרים כנראה שההסתגלות קלה יותר. יש עוד יתרון למבוגרים וזה שהרגליים קצת פחות קלות ואז לוקחים את הטרק יותר בנחת ומטפסים יותר לאט (למרות שבהוארז הולכים כולם בקבוצה.
לגבי הטיול, זה מאוד תלוי מה אוהבים במיוחד בטיול קצר ומוגבל בזמן.
יש כאלו שלא מוכנים לפספס אף אטרקציה וחייבים לטעום מהכל ויש כאלו שמעדיפים להתמקד.
בתור מי שנוסע עכשיו רק להוארז אני אומר שלא חייבים לנסוע לשם (רק דוגמא).
את קוסקו סביבותיה ומאצ׳ו פיצ׳ו הייתי אני שם בראש הרשימה מעל הכל וללא שום ספק ותחרות. וטרק האזנגטה שקרוב לקוסקו יתכן ולא פחות יפה מסנטה קרוז. באזנגטה המדהים הייתי ואולי רק הוואי וואש עולה עליו ב״עושר״ אבל לא מחדש הרבה רק מוסיף.
גם האיים הצפים היפים מאוד והתיירותיים הם לא חובה. העיניים נהנות ממראות מקסימים אבל אצלי עוצמת החוויה לא הייתה מדהימה.
תהני
-
מנקורה היא עיירת חוף. רוב המטיילים באים בשביל לנפוש שם בהוסטלים שיותר דומים לקלאב מד עם בריכה והפעלות.
נראה לי לא שווה לכם להגיע עד לשם בשביל זה. מהאווראז זאת נסיעה ארוכה עם החלפה בעיר טרוחיו. מסביב לטרוחיו או באיזור שלה יש כמה אטרקציות היסטוריות מעניינות (שלצערי לא הגעתי אליהם)
בצידו השני של אגם טיטיקקה מכיוון של קופקבאנה (בוליביה) ניתן לשוט לאי השמש, אי מאוד יפה במרכז האגם. אפשר לרדת בקצה הרחוק שלו, לטייל לאורכו ובסוף לקחת שייט חזרה לקופקבאנה. מסלול לא קשה אבל חשוף לשמש כי אין יותר מדי עצים.
לא חייבים לעשות את כל המסלול, אפשר גם לחזור לסירה שלקחה אתכם או לאחת אחרת שתגיע.
קופקבאנה יפה מאוד בשקיעה בערב, במיוחד מהגבעה שמשקיפה על העיר.