דירות עדה בורק/ 3 בלילה עם 3 ילדות ברחוב לחפש מלון
-
חזרנו לפני למעלה משבוע מצרפת והתלבטתי לא מעט אם לשתף בסיפור הבא. לא נעים לכתוב ביקורת שלילית. בוודאי לא כשנותן השירות הוא ישראלי, משלנו. האמת שזה גם נשמע סיפור כל כך הזוי שתהיתי אם תאמינו לי. ובכל זאת, הכל קרה (לצערי...), ומכיוון שהגעתי לדירה של עדה בורק דרך המלצות שקראתי כאן, נראה לי חשוב לשתף.
הסיפור ארוך, אז לטובת מי שלא רוצה להתעמק בפרטים. התקציר: הגענו בלילה לדירה שהזמנו דרך עדה בורק וגילינו שהיא מאוישת. רק לאחר כ12 שעות נמצא פתרון חלופי לדירה, כשבין לבין שרשרת של הבטחות לפתרון שלא קוימו ויחס מאד לא נעים, בלשון המעטה, מצידה של עדה.
למי שבכל זאת יש סבלנות לקרוא- הסיפור המלא:
אנו משפחה בת 5 נפשות (זוג + 3 בנות בגילאי 13,11,
, בעקבות המלצות רבות שקראתי כאן באתר סגרתי כבר כחצי שנה לפני הנסיעה על אחת מהדירות של עדה בורק ל-4 לילות (דירה מספר 5, בכתובת( 18 Rue Miollis . כשבועיים לפני נסיעתינו שלחתי לה מייל כדי לתאם העברת תשלום וקבלת מפתח בהתאם לנהלים שפרסמה. התברר שהגברת בורק נוסעת לחו"ל ולא יכולה להיפגש איתי, פרט ליומיים ספציפיים בהם לא הייתה לי אפשרות להגיע לתל אביב. לאחר התכתבות איתה סוכם שאפגש עם בעלה ואעביר לו את התשלום ואקבל ממנו את המפתח לדירה. כך אכן קרה, יומיים לפני הטיסה נפגשתי עם חזי בעלה של עדה בדירתם בת"א, שילמתי במזומן וקיבלתי מפתח לדירה.עם הגענו לפריז לאחר חצות, נסענו מהשדה במונית שהזמנו דרך "עובדיה הסעות". מגיעים לבניין, מקישים את הקוד שקיבלנו עוד בארץ באינטרקום בכניסה לבניין, הדלת נפתחת. מוצאים מעלית זעירה כפי שתואר, עולים עם כל הציוד לקומה רביעית. וכאן- בעייה. על אף דלת לא מופיע השם "בורק" כפי שנאמר לנו. מה קורה כאן? אחד הדיירים בקומה התעורר, למזלנו היה חביב, אבל לחלוטין לא הבין מה אנחנו מחפשים פה. מתקשרים לחזי (עדה היתה עדיין באותה עת בדרכה לארץ). שולחים לו תמונות ובעזרתו מבינים שהגענו לבניין הלא נכון... מתברר שלרוע המזל הנהג הוריד אותנו בבית מספר 18 ברחוב סמוך (cepre 18 – לטענת אנשי עובדיה, כשמכניסים את הכתובת הנכונה לwaze מגיעים למקום שבו הנהג הוריד אותנו. לא בדקתי, תיכף תבינו למה...). האינטרקום בכניסה לבניין היה כנראה מקולקל ולכן נפתח אחרי שהקשנו את הקוד שקיבלנו בארץ. בכל זה כמובן לא אשמה כלל עדה...
התקשרתי שוב לחזי, התנצלתי על ההפרעה, הורדנו את המזוודות וצעדנו לנו מרחק קצר לכתובת הנכונה. נכנסנו, וחשבנו שבא לציון גואל. אוי כמה טעינו.... בעודנו מעלים את המזוודות לקומה הרביעית (בעזרת מעלית זעירה, שבה עולה אט אט כל פעם מזוודה אחת) התקשר אלי חזי, נבוך, ומספר לי שחלה טעות ומתברר שבדירה שלנו כבר יש אנשים! עוד הוא מסביר שהמשפחה שבדירתנו הייתה אמורה ללון בדירה אחרת של עדה, בקומה השלישית באותו בניין, אך כשהגיעו מצאו שם ציוד שכנראה היה שייך למישהו אחר, ובטעות נאמר להם שהם יכולים ללון בדירה שיועדה לנו.
מה עושים? לחזי לא ממש היו פתרונות, אך הציע לדפוק בדלת הדירה בקומה השלישית, אולי אין שם איש, ולפחות יהיה לנו מקום להעביר את הלילה, ומחר נראה מה הלאה. אוקי, הלכנו, דפקנו בדלת, לא בכוח רב מדי- אין מענה. אולי הדירה פנויה, אבל המפתח נמצא אצל הדיירים שהיו מלכתחילה מיועדים לדירה זו ועכשיו ישנים בדירה "שלנו". לא נעים, אבל בעצתו של חזי הולכים ודופקים בדלת, מעירים את הדיירים שלנים בדירתינו, מתנצלים מעומק הלב, מקבלים מהם את המפתח לדירה בקומה 3. שוב דופקים בדלת, הפעם קצת יותר בכוח, כדי לוודא- אין מענה. אם כך- פותחים עם המפתח שברשותינו. איך שנפתחת הדלת מזנקת מהמיטה שבדירה אישה בבהלה גדולה... מתברר שהדירה ממש לא פנויה, אנחנו רק רוצים לקבור את עצמנו בין החריצים של הבלטות... שוב מתנצלים, סוגרים את הדלת ומדווחים לחזי.
מה עושים? פריז, כבר אחרי שתיים בלילה, עם שלוש ילדות, ואין מקום לישון. לחזי אין פתרונות- "אני בדרך לאסוף את עדה משדה התעופה, בעוד כחצי שעה. חכה, היא תמצא לכם פתרון". לחכות? איפה? ברחוב? אז פותחים גוגל מפס, מחפשים לראות אם יש בתי מלון בסביבה. מגלים שיש כמה, לא רבים במיוחד. צועדים ברחוב, כבר שלוש בלילה, הילדות בוכות ומפחדות... מחפשים מלון. בראשון, אין מקום, כך גם לא בשני ולא בשלישי. "תנסו באיביס הסמוך, זה מלון גדול" - כך מציעים לנו באחד מבתי המלון שבדרך. מגיעים לאיביס- אף אחד לא נמצא בקבלה, אין עם מי לדבר... אשתי נכנסת למלון, למרבה המזל מוצאת איש צוות חביב, שהיה עסוק באותה העת בסידור חדר האוכל לקראת ארוחת הבוקר של יום המחר. למזלנו- יש חדר. חדר אחד, זוגי, אבל לפחות יש קורת גג ללילה.
בינתיים מתקשרת עדה, שכבר נחתה בארץ. מתנצלת, שמחה לגלות שמצאנו מקום ומבטיחה שמחר תסדר לנו דירה במלון דירות סמוך. סוף סוף קצת נרגענו. אמנם את הלילה העברנו בחדר זוגי, ששלוש בנותיי ישנות על המיטה, ואני ואישתי נחים (לישון לא ממש ניתן) על הרצפה על מצע של בגדים ששלפנו מהמזוודות. אבל לפחות נראה שיש פתרון.
בבוקר שני מיילים מעדה בורק. הראשון מרגיע- מתנצלת מעומק הלב על כל מה שקרה ומבטיחה להעביר אותנו לדירה אחרת שלה בעיר. יופי, עוזב ומודה ירוחם. אבל אז מתגלה המייל השני, שנשלח זמן לא רב אחרי הראשון, ובו מתחילה שרשרת של האשמות כלפיי שהן גם שקריות וגם לא רלבנטיות בשום צורה למצב אליו נקלענו- שכביכול לא מסרתי לה פרטים לגבי עצמי, שהתווכחתי איתה על מספר הלילות בדירה, שאין לה את מספר הטלפון שלי ועוד. טענות שלוו בביטויים כמו "על מה אתה מכסה?" ו"מה אתה מהמוסד?". מה אומר, בדיוק מה שאתה רוצה לשמוע אחרי לילה סיוטי שכזה...
כך או כך הבנתי שאין מה להיכנס לוויכוחים כעת, ושהמטרה העיקרית שלי בנקודה זו היא להגיע לפתרון לגבי מקום הלינה בפריז לשלושת הלילות הקרובים שנותרו לנו בעיר. כתבתי לה שמסרתי לה כל מידע שביקשה, ושאני לא מתכוון להתווכח כעת על כל העניין, אלא רק לפתור את הבעייה.
הגברת בורק, נרגעה, כך לפחות נראה, והבטיחה שתבוא השותפה שלה בפריז ("יד ימיני") ותיקח אותנו לדירה החלופית שממתינה לנו, באיזור שער הניצחון. "מתי תבוא?" הקשיתי- "אל תדאג, חכו. יבואו לקחת אתכם"- נעניתי.
בינתיים כבר בוקר, מעירים את הילדות, מחליטים לשלם גם על ארוחת בוקר במלון, ולשבת לאכול, כדי קצת להתאושש. תוך כדי מתקשרים מהקבלה של המלון. אני לא בדיוק מבין מה רוצים, יורד למטה ומקבל פתק עם כתובת הדירה החלופית. מתקשר לעדה לוודא. היא מעט מופתעת, כך נראה- "היא הייתה אמורה לבוא לקחת אתכם"- וכעבור רגע מתעשתת- "טוב, תיקחו מונית, אני אחזיר לכם את התשלום".
יופי. סוף סוף בא לציון גו... לא. לא ממש. בעודנו מסיימים ארוחת בוקר ומתארגנים לקראת יציאה, עוד הודעה מעדה. "אל תסעו, גם הדירה הזו לא פנויה. חכו. אני תיכף מוצאת לכם פתרון". אנחנו כבר על סף ייאוש, כבר צהריים ופתרון עדיין אין. אשתי יוצאת עם הבנות מהמלון לסיבוב לסניף סטארבקס הסמוך כדי להתעודד. אני ממשיך להמתין במלון.
הזמן חולף ומגיעה הודעה מעדה עם צילום מסך של אתר הזמנות כלשהו (אקספדיה כנראה) עם שם של מלון דירות סמוך באיזור שאן דה מארס" Residence Champ De Mars ". מיד אחריו טלפון מעדה- "סעו לשם. שילמתי בויזה שלי על חדר משפחתי לשלושה לילות". אני כבר חשדן- "בטוח?"- "כן. אל תדאג. שילמתי הכל סגור".
קוראים קצת המלצות על המלון בטריפ-אדוויזר. נשמע סביר. אין מזגן, אבל רוב חוות הדעת נוטות לכיוון חיובי. בסדר, נלך על זה, לא רוצים לשרוף עוד זמן על חיפושים. מסתכלים בגוגל מפס, חברנו הטוב. המרחק כ700 מטר, מחליטים ללכת- עד שנזמין מונית, ועוד לחמישה אנשים עם מזוודות, כבר נגיע לשם. לא נורא, הליכה אחרונה.
הולכים למלון, צהריים, חם מאד, בנותיי שואלות בדרך- "שם לא יהיו אנשים בחדר שלנו?" . אני אומר שאני מקווה שהפעם הכל יהיה בסדר. מגיעים למלון, פונים לקבלה- "יש לנו דירה שהוזמנה ושולמה ע"י עדה בורק", אני אומר. פקידת הקבלה מביטה בפליאה, בודקת במסך המחשב שלה. ובכן- לא דובים ולא יער, לא דירה ולא בורק... אני כבר לא ממש מופתע, אבל הייאוש והכעס גדולים. מה עכשיו?? מחליטים שהכסף כבר לא חשוב, רק למצוא פתרון ללינה, מבררים לגבי האפשרות להישאר במלון. ובכן, מתברר שבמלון יש אפשרות לתת לנו רק שני חדרים זוגיים, בשתי קומות נפרדות, ורק לשני לילות- כי הלילה השלישי נופל על יום הבסטיליה, והכל מוזמן מראש !
שוב טלפון לעדה. הטונים כבר עולים, אבל אני מבין שחייבים למצוא פתרון ומהר. אני מציע שניקח את שני הלילות הפנויים במלון הנוכחי ובלילה השלישי נקדים את נסיעתינו לדיסנילנד ונוסיף לילה נוסף של לינה במלון שכבר הזמנו סמוך לפארק. אנחנו מסכמים שכך נעשה ושעדה תשלם בכרטיס האשראי שלה כעת עבור שני הלילות במלון הנוכחי ותחזיר לנו את התשלום עבור ליל אתמול והלילה הרביעי עליו אשלם בעצמי במלון בדיסנילנד.
נגמר? כמעט. עדה מדברת עם פקידת הקבלה בצרפתית, באמצעות הנייד שלי. אך זו מסרבת לקבל את כרטיס האשראי של עדה. מדוע? איני יודע. השיחה מתמשכת והולכת, במהלכה עדה פונה אלי ואומרת- "תגיד לה שאני אמא שלך, שתסכים שאשלם באשראי". עד כאן, לא תעשי גם ממני שקרן... בסופו של דבר הן מגיעות לסיכום לפיו השותפה של עדה בפריז תגיע ותשלם במזומן על החדרים במלון. השעה כבר סביב שלוש אחה"צ, נראה שסוף סוף הסאגה שהחלה לפני למעלה מ12 שעות מסתיימת. אנחנו משאירים את המזוודות שלנו במלון, ויוצאים לטייל בעיר, לא לפני שאני משאיר פיקדון כספי בקבלה כדי להבטיח שישמרו לנו את החדרים, גם למקרה שהגברת עם התשלום לא תגיע (בכל זאת, כבר למדנו על בשרנו אי אלה הבטחות סרק).
הפעם ההבטחה קוימה. כשאנחנו חוזרים בערב למלון אנחנו מגלים שאכן עלות הלינה בחדרים במלון שולמה. מאוחר יותר אנחנו גם מוצאים במזוודה מעטפה עם 310 יורו (150 עבור הלילה הראשון באיביס ו-160 עבור הלילה הנוסף שהזמנתי במלון סמוך לדיסנילנד). הפעם העניין הסתדר, ולפחות מהבחינה הכספית לא ניזוקנו, ולזכותה של הגברת בורק ניתן לומר שהחזירה לנו את כל הכסף שנדרשנו לשלם מעבר לעלות 4 הלילות בדירתה שעליהם כבר שילמנו מראש.
בכל זאת, עוגמת הנפש שנגרמה לנו הייתה רבה מאד, ובהחלט ניתן לומר שהיום וחצי הראשון לטיול שלנו הפך לסיוט מתמשך. ברצוני להדגיש שהכעס הגדול שלי הוא לא על כך שהגענו באישון לילה לדירה שהתברר שהייתה מאוכלסת. טעויות יכולות לקרות, ואם בכך היו מסתיימים העניינים יתכן שאף לא הייתי כותב על כך כאן. הכעס והאכזבה הגדולה היא סביב האופן שבו טיפלה עדה בנושא, הן מבחינת חוסר היכולת למצוא פתרון לבעיה שנוצרה במשך שעות ארוכות, הן מבחינת שורה של הבטחות שהתבררו כהבטחות שווא והן מבחינת היחס וההאשמות השקריות שהטיחה בי בבוקרו של אותו יום.
זה הסיפור. כל אחד יסיק ממנו את מסקנותיו. המסקנה שלי היא הרבה מעבר לעדה בורק כן או לא. בפעם הבאה, בפריז או בעיר אחרת, עדיף להזמין חדר במלון מוכר ומסודר, שהנהג ידע למצוא אותו גם באמצע הלילה ושיהיה מי שיוכל לתת לך מענה מיידי אם וכאשר דברים משתבשים.
-
אוי, כמה מרגיז! ממש ממש מקומם.
אני חושבת שחשוב לשתף גם ביקורת.
מקווה שנהניתם בשאר השהות שלכם, ומסכימה עם המסקנות.
-
צודק לגבי המסכנות.
מקווה שהמשך הטיול היה טוב יותר
-
אני אף פעם לא הבנתי למה להעדיף בחו”ל דירה שהיא בבעלות של ישראלים, חסר בפריז דירות?
-
אכזבה מדירות עדה בורקכל כך מעצבן. הצטערתי לקרוא
חשוב ששיתפת.
כדאי להוסיף טיפ באתר על ההתנהלות המקוממת של עדה בורק כלפיכם
וברור שהסכום שקיבלת, של עלות המלון, לא מכסה בכלל
את תחילת החופשה שנהרסה, עוגמת הנפש הרבה של המשפחה, הטירטור, הזמן שהתבזבז והחששות סביב כל מה שארע.
זו הסיבה שבערים אני תמיד אעדיף מלון .
-
וואו באמת מעצבן ולא נעים בכלל
מקווה שאחרי התחלה עגומה היה לכם בכל זאת טיול מוצלח
-
ללא קשר לדירה או מלון, אני חושבת שעדיף להתנהל תמיד מול מקומיים. הם במגרש הביתי שלהם ולכן יכולים למצוא פתרונות הגיוניים מתוקף התמצאותם, לא מתנהלים בשלט רחוק ואין צורך באלתורים (לנסוע לתל אביב לקחת מפתח?? וזה לא עולה זמן וכסף??). ברוב הפעמים אף אין כל יתרון כלכלי ברכישת מוצרי תיירות באמצעות ישראלים, אלא להיפך.
-
אני לא פוסל לעבוד מול מתווך ישראלי כמו למשל כששוכרים רכב אבל לא מקובל לשלם מראש את כל הסכום במזומן או לנסוע לקבל מפתח.
אנחנו משתדלים לא לנחות בחול באמצע הלילה בטיול עם ילדים, ואם נוחתים מאוחר לקחת מלון ללילה הראשון ליד השדה.
לא התעמקתי בכל הפרטים בסיפור אבל הייתי מצפה מהמתווכת לפצות אתכם מעבר להחזר כספי מלא על מה ששילמתם.
-
תיארת פה את החרדה הכי גדולה שלי בטיול עם ילדים
-
תודה לכל המגיבים.
אכן הרבה מסקנות להסיק.
מבחינתי העניין לא שאלה של ישראלים כן או לא, אלא הצורך בכך שיהיה לך כתובת זמינה במקום למקרה שמשהו משתבש.
-
מעבר למסקנות שנרשמו אני ממליץ להמנע מתשלום מראש ובמזומןכל ההתנהלות הזו בה כל העברות הכספים, כולל ההחזר שקיבלת נעשית במזומן מעלה ניחוח יותר מבעייתי.
אם אני זוכר נכון בפריס יש איסור בחוק על השכרת דירות לטווח קצר כך שבנוסף להזמנת צרות בתשלום במזומן חצי שנה מראש נראה שההתנהלות טומנת בחובה פוטנציאל לצרות נוספות.
בשורה התחתונה אני רואה בעיה של חוסר זמינות אפילו כשאתה רוצה לשלם, בטח כשאתה נמצא בשעות הלילה ביום מסויים בחו”ל,
התנהלות כספית שאני לא יודע כמה היא כשרה
שכירת דירה לטווח קצר בניגוד לחוק.
אני לא הייתי ממליץ להזמין לינה בצורה כזו,
בתוספת ההתנהלות הבעייתית והבלתי אמינה כשכבר התגלתה הבעיה – אני לא הייתי מזמין לינה בצורה כזו.
זה אני, יכול להיות שלאחרים יש שיקולים שונים ולכן הם כן ממליצים. זכותם.
-
אכן לא סימפטי, מקווה שהמשך הטיול היה מוצלח יותר.
אנחנו בעבר השתמשנו בשרותים של תבל חופשות, להשכרת דירה בפריז והכל פעל כשורה, ואפילו התקשרו במהלך החופשה לברר שהכל תקין.
יש יתרון לדירה עם ילדים, אבל אם חוששים ובכל זאת רוצים דירה,, אולי כדאי למצוא מלון דירות עם קבלה של 24 שעות.
-
נשמע כמו חוויה איומה ומתישה, שמעבר להוצאה הכספית גם כילתה אנרגיה וזמן יקר מהחופשה שלכם שלא לצורך. אני גם לא רואה למה זה לזכותה “שהחזירה לנו את כל הכסף שנדרשנו לשלם מעבר לעלות 4 הלילות בדירתה שעליהם כבר שילמנו מראש” – אם זה היה קורה חלילה באתר הזמנות רציני, מלכתחילה היו דואגים לכם, לא מחייבים אתכם לעשות את כל ההוצאות הללו, וגם היו מציעים פיצוי על הזמן, עוגמת הנפש ועל זה שכלל לא קיבלתם את מה ששילמתם עבורו.
כמה עצות לעתיד:
- אל תשלמו במזומן מראש, ובטח לא חודשים מראש. זה תמוה, ובמידה שיש תקלה או שקורה משהו שמחייב אתכם לבטל, לא בטוח שתראו את הכסף.
- גם לאסוף מפתח מתל אביב עולה כסף וזמן – וזה גם מראה שאין אדם לפנות אליו במדינת היעד במקרה של בעיה. זה חיסרון רציני.
- אין שום סיבה להעדיף נותני שירות ישראלים. זה לא אומר כלום על רמת אמינותם ורצינותם, רק על סוג הדרכון שלהם. אגב, רק לפני שבוע היתה כתבה על כך שרבות מדירות האיירBNB בתל אביב מושכרות לתיירים ללא ידיעת בעלי הדירות (על ידי דיירים שמנסים לעשות כסף מאחורי גבם של הבעלים).
- עדיף להזמין מאתר הזמנות רציני, מוכר ועם גב, או ממלון שכזה. גם אם זה עולה טיפה יותר, לסגור דירה פרטית מול אדם פרטי שאינכם מכירים, שאינכם בכלל יודעים אם הוא בעל הדירה ואם אכן הוא משכיר את הדירה באופן חוקי (יש ערים רבות שבהן מגבלות על השכרת דירות פרטיות לתיירים), זה פתח לצרות.
-
התנהגות ממש שערורייתית וטיפול חובבני של המשכירה.
מקווה שבהמשך הצלחתם להדחיק את הטראומה ולהינות
-
נשמע סיוט של יום וחצי. אתם עוד הייתם סבלניים
כל הכבוד . צריכים ללמוד מהסיפור שלכם.
מקוה שנהנתם בהמשך
-
מצטערת על החוויה שחוויתם,ולא מאוד מתפלאת.
גם אני שכרתי דירה של עדה ממש ממזמן,זה התאים לי יותר כי הייתי עם ילד ורציתי את האפשרות למטבחון בדירה.
היה לנו מאוד קשה להכנס לדירה,שלל מנעולים ואינטרקומים שלא מביישים מרתפי שבכ.
היתה בעיה במקלחון שסודרה אחרי יום.
את הטלויזיה לא הצלחנו להפעיל.
אצלנו עדה היתה קשובה וניסתה לעזור אבל השיטה של שליטה מרחוק בעייתית.
אחרי החוויה הזאת נשבעתי שבפעם הבאה רק מלון עם שירותי קבלה ואחזקה.
-
הדירות של עדהאני לא מכירה את עדה באופן אישי ומעולם לא נפגשנו.
כן ישנתי בדירה שלה במארה (מזמן) ואחי , שגר בתל אביב , פגש אותה בדירתה בתל אביב כדי לקחת ממנה את המפתח, וחוץ ממפתח קיבל גם יחס חם ושפע המלצות טובות על פריז.
לאחר מכן המלצתי על הדירות שלה לחבר שנסע אחריי והוא ישן בדירה אחרת שלה וגם הוא היה מרוצה , ולכן גם המלצתי עליה בפורום .
אני חייבת לכתוב את זה , כי זו היתה החוויה שלנו , אבל אחרי שזה נאמר, אני מצטערת לשמוע שזו היתה ההתנהלות במקרה שלכם ויכולה רק לתאר לי את עוגמת הנפש שלכם. זה נשמע סיוטי לגמרי.
אני חושבת שחשוב להעלות גם ביקורת שלילית,
וחשוב לכולנו ללמוד מזה.
מה שאנחנו למדנו עם ניסיון השנים, זה שאנחנו מעדיפים מלון , ובמיוחד אם מגיעים בשעות לא שגרתיות , ואז כדאי מאוד שתהיה קבלה מאויישת. לפעמים יש נסיבות שגורמות לנו להעדיף דירה ( במיוחד בחופשה עם ילדים ) ואז מעבר לסיכונים שהוזכרו פה , יש גם לעיתים תוספות תשלום לא מבוטלות למגיעים מחוץ לשעות הצ'ק אין הרשמיות , יש בעיה של מקום איחסון למזוודות אחרי שעת הצ'ק אאוט ועד הטיסה וכו'
אני מאוד מקווה שהצלחתם להנות מפריז לפחות
-
אנחנו טסנו לפריז בחופשת חנוכה האחרונה. עם 3 ילדינו. גם אני קראתי פה את ההמלצות על הדירות שלה ופניתי אליה. אני ביקשתי דירת 2 חדרים עם מיטות לכולנו ולא ספות שנפתחות. מהתמונות ששלחה לא היה נראה שיש ממש מיטות אלא ספות ועדה התעקשה שאלו מיטות. ההתכתבות אתה במייל היתה מאוד לא נעימה עד כדי תוקפנית עד כדי כך שפשוט הפסקתי להגיב למיילים שלה.
בגלל השעה המאוחרת של הנחיתה החלטנו לקחת מלון ולא להתעסק עם מפתח בדירה שאנחנו לא בטוחים בה. המלון היה נהדר ופריז תמיד נהדרת.
צר לי על החוויה הלא נעימה שלכם. באתם לזמן קצר וכמעט מחצית מהזמן התעסקתם עם הלינה. זה בהחלט מעיב על החופשה.
אני מקווה שנהניתם בהמשך הטיול.
טל
-
תודה רבה לכל המגיבים.
כל הסיפור אכן העיב על החוויה בפריז, לשמחתנו אח”כ עוד אספנו חוויות במקומות אחרים – דיסנילנד, אלפים צרפתיים, כך שהצלחנו גם להנות מהטיול.
רק השאלה של בתי- האם גם במלון או בדירה הבאה שנגיע אליה יהיו אנשים, ליוותה אותנו בהמשך הטיול ומן הסתם תחזור גם בטיולים הבאים

עדי – יכול להיות שאם הדירה הייתה פנויה והכל היה פועל ללא תקלות, גם אני הייתי בממליצים… בדיעבד, אני מבין שכל ספק או נותן שירות באשר הוא נמדד דווקא כשדברים משתבשים, וזה יכול לקרות לכל אחד. האכזבה הגדולה שלי פה היא מאופן הטיפול בתקלה. אילו מיד כשהתגלה שהדירה לא פנויה הייתה עדה מסדרת לנו דיור חלופי שווה ערך לכל הלילות – באמת שלא הייתי בא בטענות אליה.
טל – האמת שגם לי הייתה תחושה לא כלכך נוחה סביב ההתכתבויות איתה לקראת הנסיעה. לא אהבתי את הסגנון, אבל לצערי רציתי להאמין שזה רק סוג של חספוס או ציניות ולא יותר מזה.
קשה למצוא מלון דירות או דירה ל-5 במחיר סביר בפריז (בשבילנו חשוב מאד האופציה של דירה עם מטבחון, ואפשרות להכין את החביתה או הפסטה שמכירים מהבית). לכן האופציה אצל עדה קסמה לי… לפחות הרווחנו חוויה לחיים.
ועוד ניסיון, אולי כמו להשליך בקבוק עם פתק ללב ים: אם במקרה קוראים את הסיפור האנשים אשר נשלחו בטעות לדירה שיועדה לנו, ואשר הערנו אותם בלילה שבין ה11.7 ל12.7 כשהגענו לדירה – אשמח מאד אם ייצרו איתי קשר. בפורום או בפרטי. כמובן אין שום טענה אליהם, רק רוצה לשמוע את הצד שלהם בסיפור.
-
יש באתר למטייל המון המלצות מועילות מאוד. אני נוטה בעיקר להסתמך על המלצות של גולשים שלמדתי כבר להעריך את ניסיונם וטעמם.
אבל לצערי יש המון המלצות, בעיקר במדור הטיפים, שנראה בבירור שנעשו מטעם, במעין מתקפה שיווקית אגרסיבית מאוד. לצערי מערכת למטייל לא פועלת כדי לסדר את העניין.
- זו הערה כללית לגבי הטיפים וההמלצות כאן, לא באופן ספציפי, כי לא בדקתי