-
הי,
שוקלת טיול בטיבט בחגים (אמצע ספטמבר פלוס מינוס). יש לי 3 שבועות בערך סה"כ, מניחה שרק חלק מהזמן אהיה בטיבט. יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרה
1. מהו פרק הזמן המומלץ לטייל בטיבט/כמה הסינים מאפשרים/עלות
2. האם מומלץ להגיע מקטמנדו או מסין? מבחינת עלות וזמן הגעה.
3. האם עדיין אפשר להגיע רק באופן מאורגן עם ג'יפ? אני נוסעת לבד או עם מישהו נוסף.
4. במידה ואגיע מקטמנדו,איזה טרק אפשר לשלב בנסיעה מבחינת לוחות הזמנים? את האנאפורנה circuit עשיתי לפני 3 שנים.
5. מה אופי הטיול בטיבט? האם ניתן לשלב טיולים רגליים יומיים?
6. אודה להמלצותיכם אם כדאי.…
תודה!
-
למיטב ידיעתי אפשר לטייל בטיבט רק בטיול מאורגן עם מדריך ונהג. כל יום די יקר, אם אני זוכרת נכון קרוב ל200$ (לזוג). מהסיבה הזאת אנחנו טיילנו שם זמן קצר יחסית- 10 ימים.
מצד שני, בגלל שהטיול מאורגן טוב רואים יחסית הרבה דברים בכל יום.
הגעה מסין: אנחנו הגענו בטיסה, אפשר גם ברכבת. אם אני זוכרת נכון הטיסה עלתה בערך 200$ לאדם לכיוון, והרכבת לא היתה זולה משמעותית.
מנפאל אני לא יודעת כמה עולה להגיע.
יכול להיות שהחוקים השתנו מאז שאני הייתי שם, הייתי שולחת מייל לאחת מחברות התיירות שם כדי לודא.
טיבט מדהימה. אנחנו שילבנו טיולים רגליים קצרצרים, זה לא היה בתוכנית אבל ביקשנו מהמדריך ושאר הקבוצה גם רצתה. הם היו באמת מאוד קצרים כי הלו”ז היה יחסית צפוף.
-
תודה רבה נטע!
מתי זה היה?
-
ספטמבר האחרון.
-
אוקיי. והעלות הייתה 200$ לזוג ליום? וכמה זמן היית ממליצה לשהות בטיבט? איך היה עם הג'יפ? קצת מרתיע אותי לנסוע בטיול מאורגן,אני רגילה לעשות טיולי תרמילאות לבד...
-
200$ זה בהערכה גסה.
אני באמת חושבת שהכי טוב זה לשלוח מייל לסוכנויות שם. הם יתנו לך את כל הפרטים ואת החוקים הכי מעודכנים.
אנחנו טיילנו עם native tibet את יכולה להתחיל מהם. יש גם לא מעט מידע באתר שלהם.
גם אנחנו חששנו מטיול מאורגן וזו היתה פעם ראשונה שלנו. הוא היה מאורגן מאוד טוב והיה איתנו רק עוד זוג אחד (סכ"ה 4 אנשים). אני מאוד ממליצה אבל זה באמת סגנון טיול שונה, הרבה יותר מהיר, וגם עם הרבה נסיעות.
-
תודה!
איך היה לכם מזג האוויר? כמה ימים הייתם בטיבט, והאם טיילתם גם בסין /נפאל באותה הפעם?
-
היי,
סתם סקרנת –
200 לזוג זה נשמע לי זול מדי.
אם הבנתי נכון, זה לא כלל הגעה ועזיבה.
זה כלל לינה, אוכל, כניסה לאתרים וכו’?
תודה
-
כמו שכתבתי המחיר זה הערכה גסה ותלוי לאן מטיילים, איפה ישנים ועוד.
את כרטיסי הטיסה לא חישבתי במחיר הזה וכתבתי גם שעלו כ200$ לכל כיוון.
כתבתי קודם שטיילנו 10 ימים אבל עכשיו נזכרתי שאחרי התלבטות החלטנו על 8 ימים, בעיקר בגלל העלויות.
הטיול לטיבט היה חלק מטיול של כחודשיים לסין.
מזג האויר בטיבט היה מצוין ולא זכור לי גשם, קר שם כמובן בגלל הגובה.
את האוורסט ראינו אבל לזמן קצר יחסית. אוקטובר נחשב זמן טוב יותר לראות אותו.
-
בד”כ טיול בטיבט מחושב עם ההגעה והעזיבה, חשבתי שהמחיר של הטיסה כלול במה שציינת.
עכשיו זה נשמע יותר סביר, גם בגלל שזה טיול ל - 8 ימים.