גרנד טיטון
-
היי כולם,
בעבר שאלתי אם יש טעם לבקר בפארק הלאומי גרנד טיטון שכן הבנתי שנופיו פחות מרשימים במיוחד אחרי ביקור בילוסטון. התשובה של הרוב המוחלט הייתה לא לוותר על גרנד טיטון. אבל אני מנסה לאסוף חומר ומתקשה, אני לא בטוחה שיש יותר מידי מה לעשות בפארק. האם תוכלו להמליץ לי על מסלול הליכה יפה (אין בעיה גם עם מסלולים קשים כי אנחנו בכושר)
קראתי על מסלול הליכה בשם inspartion point אבל הבנתי שהוא קצר יחסית.. איך עוד אפשר למלא את היום בפארק?
בנוסף למי שביקר בילוסטון, רציתי לשאול האם לדעתם יש טעם להקדיש יום שלם לאזור ה”גרנד קניון של ילוסטון”? בהמשך הטיול אנחנו עתידים לטייל בגרנד קניון האמיתי באריזונה אז לא יודעת אם כדאי להקדיש יום שלם משמורת ילוסטון לגרנד קניון שלה.. האם באמת כל כך יפה? והאם מסלול ההליכה uncle tom’s trail מומלץ?
תודה רבה לעולם
דנה
-
גרנד טיטון אכן לא משופע באטרקציות, אבל כולל הנסיעות בהחלט יכול למלא יום.
בחרו מסלול אחד של שעתיים-שלוש, עלו לתצפית מהנקודה הגבוהה בפארק וקחו קצת זמן (וכוס קפה) ליד האגם (ואפשר גם לשוט עליו. בצד השני יש מספר מסלולים). היום יעבוד לכם בקלות
-
מסכים עם קודמי לגבי האטרקציות/מסלולים ונסיעה כל היום. מה שאנחנו עשינו כי חיפשנו קצת יותר הליכה. אחרי inspiration point שבה כמעט כל המטיילים מסיימים וחוזרים לסירה על אגם ג’ני, יש את מסלול קניון קסקייד. לפני הנסיעה קראנו שבמסלול הזה אפשר לפגוש בחיות גדולות יותר, ולכן חילקנו את הזמן שנשאר לנו עד תפיסת הסירה האחרונה ללכת הלוך ושוב לעברו. מה שהספקנו לא היה כ”כ דרך מדהימה.. אבל ראינו מוס. באותו זמן זו היתה הפעם הראשונה-שנייה לחלקנו. אז היתה התרגשות. בכל מקרה זה יכול להיות רעיון עבורכם, תלוי מה ראיתם עד אותו יום, מתי הגעתם לאזור וכמה זמן נשאר לכם עד הסירה האחרונה יוצאת… תחשבו את הזמן היטב...
-
באיזור אגם Jenny יש מספר מסלולים שמטפסים למעלה. הנוף יפה כמו גם הצמחיה. עוד אפשרות היא הקפת אגם Jenny.
הנה קישור לאלבום תמונות שצילמתי בפארק לפני שנתיים.
-
לגבי הגרנד קניון של ילוסטון – אפשר חצי יום ולקראת אחה”צ מומלץ לנסוע ל – Lamar Valley ול – Hayden Valley לתצפיות על בע”ח.
הגרנד קניון של ילוסטון אינו דומה לגרנד קניון, ראו תמונות מצ”ב.
-
אני חושב שהחשיבה פה לא נכונה. מה זאת אומרת נופים פחות מרשימים
אחרי הילוסטון??? מה הקשר בכלל. בילוסטון יש נופים ותופעות טבע מדהימים
מסוגים מסוימים ובטטון מסוג אחר לגמרי. כול אחד מדהים בפני עצמו רק שטיול
בילוסטון ללא מסלולי הליכה יארך 3 ימים ובטטון יום אחד. מסלולי הליכה
זה אופרה אחרת.
לגבי הגרנד קניון של הילוסטון הקשר שלו לגרנד קניון הגדול הוא רק השם. מדובר
במשהו אחר לגמרי. אין צורך להקדיש לו יום שלם את יכולה לשלב את הביקור
בו ביום טיול בלולאה הצפונית של הפארק כולל עמק לאמאר רק שלא יהיו לך
ציפיות יתר מבחינת החיות כפי שהריינג’רים מוכרים אותו (את עמק לאמאר).
-
- הגרנד קניון של ילוסטון מרהיב ולטעמי חובה לבקר בשתי הגדות (רצוי להתחיל מהגדה הדרומית – Artists Point). אפשר לשלב אותו עם אגם ילוסטון, LeHardy Rapids, Mud Volcano וכמובן עמק היידן.
- כל זה ביחד בהחלט מצדיק יום גדוש ומספק.
לגבי גרנד טיטון – מעתיק מתגובה לפוסט אחר –
גרנד טיטון ממלא בקלות יום שלם עם תצפיות נגישות ומסלול קצר.
אנחנו עשינו את Hidden Falls ואת Inspiration Point (זה אותו מסלול, ממש לא קשה), אבל הבנתי שסגרו אותם לאחרונה בגלל סדקים ופעילות גיאותרמית חריגה (עד כדי חשש שהקלדרה של ילוסטון תחווה התפרצות געשית). לאחר מכן, נסענו צפונה וטיפסנו עם הרכב עד לפסגה של Signal Mountain וזה בגדר חובה לטעמי (תצפית מרהיבה).
המלצה נוספת: להגיע ל-Jackson Lake Lodge לפני השקיעה ולאכול שם ארוחת ערב (לא יקר והנוף מדהים ואפשר גם לראות מרחוק בעלי חיים). לאחר מכן, לעצור ב-Ox Bow Bend ואז לחזור משם לג’קסון (נדמה לי שזה 40 דקות עד שעה נסיעה אבל יש כמות מטורפת של בעלי חיים בצידי הכביש).
-
ביקרתי בילוסטון 3 פעמים (בהפרשים של 8 שנים בין הביקורים). בביקור הראשון, עיקר הביזונים שראיתי היו באיזור hayden Valley. הביקור היה בספטמבר. בביקור האחרון, בסתיו לפני 3 שנים, עיקר הביזונים שראיתי התרכזו בחלק הצפוני של ילוסטון, כמו ב- Lamar Valley וגם במקטע בין Tower לבין הכניסה הצפונית והמשרדים של הפארק. (החלק העליון של ה-
.כלומר, לא בטוח שדוקא ב- Hayden Valley תראו בעלי חיים, לעומת איזורים אחרים בפארק.
-
עצה מנסיוני לגבי הביקור בילוסטון ואולי גם בגרנד טטון – בדקו מהן התוכניות עם הריינג’רים והצטרפו לחלקן. אני הצטרפתי בכל ביקור שלי בילוסטון לפחות לתוכנית אחת עם הריינג’רים ופעם גם בגרנד טטון ולא הצטערתי. מקבלים הסברים וגם מגיעים לפעמים למקומות שאולי לא תגיעו אליהם עצמאית. מידע ישנו גם בעיתון של הפארק וכמובן במרכזי המבקרים.
-
נכון לחודש שעבר, גם ב – hayden Valley וגם ב – Lamar Valley ראינו עדרים ענקיים של ביזונים.
-
גם אני ממליץ על הטטון. נוף שונה מהילוסטון ויפה לא פחות.
אנחנו עשינו שם מסלול שנקרא Taggart Lake במזג אוויר מעונן וגשום – ועדיין היה יפה מאוד

-
נדחפת לשרשור....
היי ludar
אשמח שתרחיב על המסלול ל taggart lake
כמה זמן הוא אורך ?
מה רמת הקושי ?
אני דווקא מחפשת מסלולים קצרים וקלים יחסית .
יתאים ?
תודה מראש
עדי
-
-
מייל וחצי לכל כיוון. הליכה קלה. אם אני זוכר נכון – עשינו אותו בערך בשעתיים.
הכי פשוט להיכנס למרכז המבקרים ולהתייעץ – הם המליצו לנו על המסלול הזה
-
תודה רבה על התגובה המהירה !
אכן נעשה כך ונתייעץ. אני פשוט אוהבת לעשות שיעורי בית לפני ולדעת מה האופציות ( וכרגע כמה מהן חסומות אז אני מחפשת חלופות )
עזרת לי. תודה