חזרנו מצפון אנגליה
-
עמיחי
נראה יופי של יעד, התמונות מקסימות.
עוקבת.…
ענת
-
עמיחי , כהרגלך אתה לא מאכזב , וזה היה ברור מראש למי שעקב אחרי החיפושים היסודיים וההכנות שלך .
יופי של תמונות ונשאר לי רק לשבת ולקרוא ואולי כבר להשתכנע לשכנע את הבעל לנהוג בשמאל…
מחכה להמשך
עדי
-
היי עמיחי
ברוכים השווים!

נראה טיול מדהים ומגוון.. המון מקומות מקסימים!!
מקווה שתפרט רשמים שלכם, בעיקר מהיעדים שפחות מוכרים בפורום
נהניתי מאוד לעקוב אחרי התכנון היסודי שלך, כמו תמיד…
-
תמונות מאוד יפות. מקווה להגיע פעם. אנחנו מפחדני הנהיגה ההפוכה.
-
עמיחי ברוכים השבים!!!
איזה כיף… עוד סיכום טיול באי הבריטי.
תמונות יפייפיות. תמונה אחת צדה את עיני – הדובדייל. ואני חשבתי שרק אירלנד היתה צהבהבה הקיץ. דובדייל צהבהב????
בהחלט המיני בצורת באי הבריטי ובאירלנד ממש השפיעה. חייב לצרף את דובדייל בקיץ בריטי טיפוסי.
ןלגבי העלויות: צריך לזכור כי רק לפני כשנה וחודשיים הפאונד היה שווה 6.4 ש”ח ואילו היום 4.80 זו הסיבה המרכזית לעלויות הנמוכות של הטיול. -
עמיחי
עקבתי אחרי התמונות בפייס ולא הפסקתי להתפעל..
טיול שלך ומיד מתייצבת !!!
הלוואי ובנותי היו מסכימות לכזה טיול
מדהים וכל הכבוד !!
פוריה
-
עמיחי,
אוהב את הטיולים שלכם

וגם הפעם מתייצב כאן ביעד שפחות מוכר אך יותר ויותר קוסם לי להגיע אליו

העלויות באי הבריטי נמוכות מתמיד ומורגשות גם בערים הגדולות (ליברפול, מנצ'סטר, ברמינגהאם) לאור צניחת הפאונד.
רובי
-
תודה לכולם על התגובות הנהדרות. זה עושה חשק לספר על הטיול

לפני שאני מתחיל, תודה רבה לכל מי שטרח והעלה סיפור טיול, וגם לאלו שטרחו וענו לי על השאלות טרום הטיול. נעזרתי רבות בבלוגים וסיפורים, אני אעלה “רשימה ביבליוגרפית” בסוף הסיפור…
נושא הנהיגה בשמאל חוזר ועולה. כנראה זה עניין שמטריד מטיילים רבים. אז גם אני אחזור על מה שאולי לי זה כבר ברור: אכן, ב 10 דקות הראשונות של הנהיגה זה מרגיש מוזר. לא טבעי. אבל מדובר בפעולה מוטורית שנהגים עם וותק של 10-20-30 שנים על הכביש מסוגלים לבצע בקלות יחסית. הרי בכל שנה עשרות מיליוני תיירים מגיעים לאנגליה, וגם עשרות מיליוני בריטים טסים לחו”ל. הרבה מהם נוהגים. אפשר להתייחס לזה גם חלק מהחוויה, והרי לשם מה אנחנו נוסעים אם לא לצבור חוויות?
לפני שנה היינו בקפריסין, אז זו הייתה הפעם הראשונה שלנו של נהיגה בשמאל. ישבנו קצת מול כמה סירטונים ביוטיוב שמסבירים באופן כללי ונותנים כמה טיפים ראשוניים. לדעתי זה עזר מאוד ואכן ההתרגלות הייתה פשוטה יחסית.
עניין נוסף שעולה זה ה”אקזוטיות” של היעד. לצערי עדיין לא יצא מדריך של “המשפחה המטיילת” לאנגליה, ואנגליה עדיין לא נמצאת במיינסטרים של העדר הישראלי. נשאלת השאלה איך אוספים אתרים לטיול.
את הכרטיסים לטיסה רכשנו ביום פתיחת המכירה של איזיג’ט אי שם בשלהי ספטמבר 2017. זה נתן לנו כמעט שנה להכין את הטיול. כמובן קראתי בלוגים וסיפורי טיול וזה עזר לי לבנות שלד וגם לאתר כמה אתרים מרכזיים. בנוסף יש שפע של מידע ברשת.
אביחי כתב פוסט נפלא שמאוד התחברתי עליו לגבי איתור של אתרים שלא נמצאים במסלול החומוס, ממליץ מאוד לקרוא: ארבעה טיפים מועילים לאיתור פינות חמד בחו"ל
בשנה שעברה טיילנו במערב התיכון של גרמניה. אזור מקסים, אבל פחות מוכר למטייל הישראלי שמגיע בעיקר אל ה”יער השחור” (בעיקר מסיבות של פירסום ושיווק וכן נגישות החומר). כבר אז הייתי צריך להשתמש בשיטות כמו שאביחי מתאר. לפחות הפעם היה קצת יותר קל, כי כל האתרים היו באנגלית

כדי להשלים את הטיפים של אביחי, הנה עוד כמה טיפים משלי:
- אביחי המליץ על אינסטגרם, אני מוסיף גם את pinterest. תנסו לבצע חיפוש על מקומות באזורים שבהם תטיילו ותנו לאלגוריתמים של פינטרסט להציע לכם מקומות וכתבות רלוונטיות
- ברוב האתרים של המחוזות השונים של אנגליה יש המון קישורים לאתרים באזור. נכנסתי גם להרבה אתרים של כל מיני צימרים באזור שבו תיכננו לטייל (לא צימרים שהתכוונתי ללון בהם) – כי באתרים של צימרים יש הרבה פעמים קישורים לאתרים באזור
הבעיה הגדולה שלי בטיול הזה לא הייתה החיפוש של האתרים, אלא דווקא הסינון והבחירה כי הזמן מוגבל וכמות המקומות המעניינים גדולה...
-
אלון – אכן השבוע הראשון שלנו בטיול היה למעשה השבוע השישי ברצף שבהם לא ירד גשם באנגליה. ממש בצורת, וזה אכן השפיע על הצומח (בהרבה מקומות, כמו למשל בדובדייל, אכן היה צהבהב). האזורים המיוערים פחות הושפעו, ובויילס בכלל הכל היה ירוק כרגיל.

-
עמיחי - איזה טיול נהדר!! ממש כלבבי השילובים שלך בין טבע, היסטוריה ואתרים לילדים.
-
וואאייי… עמיחי…
מאוד אוהבת את הטיולים שלכם! מאוד אוהבת את יסודיות התכנון!
התמונות מאוד מאוד הלהיבו אותי, והכותרות להן שלחו אותי לעשות חיפוש, גם אם חפיפניק, במקום לסיים לתכנן את טיולנו בשבוע הבא (אצל “האוייבת” המדיבאלית, צרפת.
).חשבתי שהסתפקת בתמונות ובשליחת הקוראים לעשות עבודה, אך נהדר שהתחלת לספר כדרכך!!
המון תודה!
אורנה
-
הי עמיחי,
אחרי כל התודות שלך, אני אוסיף עוד אחת, תודה לך.
נעזרתי רבות בתכנונים שלך בתכנון הטיול שלנו (אוטוטו...) ואני מחכה לקרוא את הסיכום.
אנצל את המקום לעוד שאלה אחת, בהתחשב בחשיבות מזג האויר בטיול הזה,
יש המלצה על אתרי מזג אוויר שניתן לסוך עליהם?
-
מבחינת מזג האוויר, אני משתמש קבוע באפליקציית AccuWeather והחצי השני בגוגל (שמסתמך על weather.com). מזג אוויר זה כמובן לא מדע מדוייק אבל במקרה שלנו זה דווקא עבד די טוב (קרה שהתחזית הייתה שיהיה גשם בבוקר ויפסיק ב 12:00, בפועל הפסיק ב 13:00).
כמובן שמזג האוויר שונה לגמרי בין מקומות שנראים קרובים על המפה, בעיקר בצפון ויילס (בגלל המבנה הטופוגרפי והקירבה לים) כך שצריך לבדוק באופן פרטני לגבי היעדים. הכנסתי מראש לאפליקציית AccuWeather את היעדים הראשיים שלנו.
יש סיורים שמתמלאים במהירות במקרה של תחזית לגשם – כמו למשל ביקור בהר החשמל. כדאי מאוד להזמין סיורים כאלה לפחות יומיים מראש, כאשר התחזית מראה שיהיה גשום.
גם ההפך נכון – שייט לאי הפאפינים לא יוצא בתנאי מזג אוויר לא טובים (כאן לא מדובר על גשם אלא על רוח וים גלי. מגשם לא מתרגשים). לכן כדאי להזמין מראש כאשר התחזית היא ליום יפה.
-
המסלול והאתרים באזור הפיקרשימה של האתרים שביקרנו בהם בפיק (גלשנו קצת ליורקשייר ולמידלנדס):
יום 0:
נחיתה במנצ’סטר מאוחר בלילה, לינה במלון בשדה
יום 1:
מוזיאון הטבע של מנצ’סטר (Manchester Museum)
אחוזת ליים (Lyme Park) – שם אספנו את כרטיס נשיונל טראסט
יום 2:
פסטיבל ריקודים מסורתיים בבוקסטון (BUXTON DAY OF DANCE)
פסטיבל כפרי בצ’למורטון (Chelmorton Village Festival)
אמת מונזל (Monsal Head)
בוקסטון וחנות הפודינג המפורסמת (The Old Original Bakewell Pudding Shop)
יום 3:
אחוזת קדלסטון (Kedleston Hall)
פסטיבל אוכל בבולסובר (Bolsover Food & Drink Festival)
מופע רכיבת סוסים בטירת בולסובר (CAVENDISH'S HORSES)
יער שרווד ועץ האלון העתיק (Sherwood Forest Visitor Centre)
יום 4:
מסלול טבע “הכנסיה של לוד” (Lud's Church)
גני בידולף (Biddulph Grange Garden)
יער הקופים של אחוזת טרנטהאם (Trentham Monkey Forest)
יום 5:
אתר מורשת עולמית קרומפורד (Cromford Mills) והרציף (Cromford Wharf)
פסטיבל ימי הביניים בצ’סטרפילד (Chesterfield Medieval Fun Day)
רכבת קיטור היסטורית (Peak Rail)
אאוטלט פתוח בסגנון אמריקאי (East Midlands Designer Outlet)
יום 6:
יום מלא בפארק השעשועים הענק אלטון טאוארס (Alton Towers)
יום 7:
מוזיאון חי בלאק קאנטרי (Black Country Living Museum)
שייט תעלות ומנהרות (Dudley Canal Trust Ltd)
מקדש הינדי גדול (Shri Venkateswara (Balaji) Temple)
יום 8:
אבני הדריכה בדובדייל (Dovedale Stepping Stones)
נסיעה לויילס (והמשך היום שם)
-
תודה עמיחי, נראה שהיה לכם יופי של טיול. התמונות יפיפיות.
-
הי, ניראה באמת אחלה יעד, גם שונה מאירופה וגם במפתיע לא מאד יקר. שווה!
-
איזה יופי.
התוכל לצרף גם לינק למפה שלך
תודה
-
קניונינג, לקח לי זמן לענות
חלק מתכנון נכון שקשור להוזלת עלויות אכן קשור לתכנון מוקדם – כמו למשל עלות טיסות [אצלנו יצא זול יחסית בגלל שקנינו מיד עם פתיחת הסייל של איזיג’ט] או למשל עלויות לינה – יש יותר אפשרויות ככל שמזמינים מוקדם יותר
חלק אחר קשור לסגנון בילוי – האם נכנסים להרבה אטרקציות יקרות בתשלום, או מעט, או בכלל לא [אנחנו למשל בדרך כלל לא הולכים לאטרקציות בתשלום, או כמעט לא הולכים]. זה אמנם סכום לא גבוה כל פעם אבל 500 שח פה ו500 שח שם זה מצטבר בסופו של דבר.
חלק אחר מהוזלת העלויות קשור לאוכל – האם אוכלים בחוץ, איפה ובאיזה רמה/סגנון. כאן אצלנו באופן גורף אנו לא אוכלים בחוץ, מסיבות של אלרגיות חמורות למזון. נוכחתי לדעת שזה מוזיל עלויות באופן משמעותי גם בארץ וגם בחו”ל.
בעיר – אנו בדרך כלל לא שוכרים רכב, יוצא זול יותר בתחבורה ציבורית.
וכמובן, שופינג. ככל שעושים יותר שופינג ובמקומות יקרים יותר, כך העלות גבוהה יותר [אנו לא עושים שופינג בדרך כלל].
מקווה שעזרתי.
-
היי עמיחי,
איזה כייף למצוא כאן עוד סיפור שלך ואם זה על האי הבריטי – שמסקרן ומושך אותי מאוד – על אחת כמה וכמה.
אני אחד מאותם מאותגרי צד שמאל (רק בנהיגה
). אני פחות חושש משגרת הנהיגה הזאת עקב כל מה שאמרת.
רבים כל כך עושים זאת ואני מניח שגם אני אצליח.
המחשבה שמטרידה אותי נוגעת לתגובה אינטואיטיבית בזמן שיקרה משהו, חלילה, בעת לחץ, בזמן שתדרש תגובה חצי אוטו׳ ומהירה - והאם אז האינסטינקטים לא יקחו אותי למחוזות הימניים המוכרים.
ברור לי שייתכן שזה חשש פסיכולוגי בעיקרו ואני מקווה שבכל זאת אתגבר עליו.
בנתיים אני כאן וממתין להמשך.
שמוליק
-
יום 8: (המשך)
טירת קונווי (Conwy Castle)
גני בודננט (Bodnant Garden)
יום 9:
במקור התוכנית הייתה לבלות בפסטיבל וודפסט (Woodfest Country Show)
בפועל: מזג האוויר היה ממש נגדנו ונאלצנו לבצע תוכנית חליפית:
בית הכלא העתיק של רותין (Ruthin Gaol - Carchar Rhuthun)
שופינג בחלנדונדו (2 מתחמים: Mostyn Champneys Retail Park וגם Parc Llandudno Retail Park)
יום 10:
מעבר ההרים פני (Pen-y-Pass)
מוזיאון הציפחה הלאומי (National Slate Museum)
טירת קרנרפון (Caernarfon Castle) וסיור בעיירה
מפלי סוואלו (Swallow Falls)
יום 11:
מכרה נחושת סיגון (Sygun Copper Mine)
פורטמאיריון (Portmeirion)
ערוץ הפיות (Fairy Glen Gorge)
יום 12:
מפעל טוויה מסורתי לכותנה (Trefriw Woollen Mills Ltd)
זמן איכות בעיירת “הבית” (Pont-y-Pair Bridge)
ביקור בהר החשמל (Electric Mountain)
מגלשות הרים בחלדודנו (Llandudno Ski and Snowboard Centre)
הטיילת והרציף של חלדודנו (Llandudno Pier)
יום 13:
שייט לאי הפאפינים – יציה מבאומריס (Starida Puffin Island Cruises and Sea Fishing Trips)
בית המשפט העתיק של באומריס (The Old Court House Museum)
טירת באומריס (Beaumaris Castle)
הכפר עם השם הכי ארוך בעולם (Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwll llantysiliogogogoch)
יום 14: טיסה חזרה לישראל ממנצ’סטר