חזרנו מצפון אנגליה
-
אחרי תקופה ארוכה של תיכנון חזרנו מטיול בצפון אנגליה. כבר במהלך התיכנון התחלתי להתלהב יותר ויותר מהיעד הזה, ולשמחתי היעד לא איכזב. התאהבנו באנגליה, באנגלים וגם בויילשים. הצער היחיד זה כל האתרים שכל כך רצינו ולא הספקנו…
צפון אנגליה לא נמצאת על “מסלול החומוס”. לא פגשנו אף ישראלי מהרגע שיצאנו משדה ועד שחזרנו. אפשר להתפלא איך היעד הזה לא זוכה לפופולריות כמו שקרה למקומות כמו “היער השחור”. כנראה שבסוף הכל עניין של מיתוג ושיווק.
עלויות: באופן די מפתיע, זה היה הטיול הכי זול שלנו עד היום. לאנגליה יש אולי תדמית של מדינה יקרה, אבל מסתבר שאין לזה שום אחיזה במציאות.
אטרקציות: מקובל לחשוב שבהולנד או ביער השחור יש הרבה “אטרקציות”. אז מסתבר שבאנגליה יש הרבה יותר, וגם נוח מאוד לטייל שם בטיול כוכב.
טבע: אזור הפיק הוא אזור של גבעות עם קצת יערות בצד המזרחי. אזור צפון ויילס מצד שני מתאפיין בטבע הרבה יותר דרמטי: פסגות של הרים במרכז (הפארק הלאומי סנודוניה), יערות עבותים באזור בטסי קואד, וחופי ים מרשימים ביותר בעיקר במערב. אני חושב שהגיוון הנופי בויילס מרשים מאוד וגם מעניין מאוד.
מזג האוויר: האיר לנו פנים. בשבוע הראשון היה חמים (26 מעלות) וללא גשם בכלל (אחרי 6 שבועות ללא גשם באנגליה, עניין די נדיר). בשבוע השני היה יום אחד סוער ועוד יומיים שהתחילו גשום בבוקר והשתפר ואפילו התחמם בצהריים.
הנהיגה: לרבים יש חשש מנהיגה בצד שמאל. אז אני יכול להעיד שלנהג מנוסה לוקח ממש מעט זמן להתרגל. ב 10 דקות הראשונות נוסעים לאט (הנהגים הבריטים אדיבים מאוד) ואחרי שעה זה כבר נהיה יותר טבעי.
מבנה הטיול: טיסות ישירות של איזיג’ט למנצ’סטר
לילה ראשון בשדה התעופה במנצ’סטר
7 לילות בחווה נהדרת ליד אשבורן (אזור הפיק + צפון המידלנדס)
6 לילות בדירת נופש בעיירה בטסי-קואד
-
ברוכים השבים!
אשמח לשמוע מה היה המסלול
-
ברוכים השבים.
שמחה לקרוא שנהניתם.
אני כבר הרבה שנים אנגלופילית ורוב הטיולים המשפחתיים שלנו הם ברחבי האי הבריטי [התחיל מסיבות משפחתיות והמשיך כי זה קרוב ונוח ומעניי] כך שאני לגמרי מסכימה עם מסקנותיך.
-
ואו איזה יופי, מחכה לקרוא את הסיפור המפורט, היעד הזה הוא ללא ספק אחד הפייבוריטים לטיול הבא..
מתי הזמנת את הטיסות ?
-
קצת תמונות לפני שאתחיל...

-

-

-

-

-

-

-
טוב, אותי שכנעת
-
נראה מהמם
איך אתה מגיע לכל האתרים ללא ספרות?
-
וואו שווה!
כבר התחלתי לחקור את האיזור ואתה רק מוסיף, עד היום נמנעתי בשל העלויות…
תוכל אולי להוסיף המלצות וטיפים למקומות מומלצים / נקודות הכניסה לאתרים?
-
נראה מהמם.
תודה על השיתוף.
אני תמיד נמנעת בגלל הנהיגה בצד שמאל.
-
קניונינג, אני ממש מסכימה עם עמיחי – העלויות באי הבריטי, בניגוד למקובל לחשוב, לא יקרות יותר מהרבה מקומות אחרים באירופה, ועם תכנון נכון הן גם יותר זולות מהרבה מקומות אחרים.
-
אוליב,
תכנון נכון זה הרבה זמן מראש?
כי אנחנו מהספונטנים....
-
ספונטניות עולה כסף….
-
עמיחי – ברוכים השבים
דבר ראשון , התמונות נהדרות.
טסנו באותן טיסות ועשינו טיול הפוך , אנחנו התחלנו בשבוע וויילס ואז הפיק.
ספרתי 7 אתרים חופפים בין הטיולים שלנו אבל ברוב המקומות לא היינו ….כך שזה משאיר לי מספיק מקומות לעוד טיול

ולכל הקוראים – עמיחי ריכז חומר על אנגליה במהלך השנה, רק תעשו חיפוש. זה יותר מספר. (כולל מפה) , עזר לי מאוד . תודה !

PS , עמיחי – לאן אתה מתכנן שנה הבאה ?, שכבר אזמין

-
וואו באמת עושה חשק לנסוע.....
מחכה בקוצר רוח לקרוא על הטיול....