טיול באירופה לבד
-
תודה רבה. כן, נראה לי שהכיוון הוא פשוט חדר פרטי אבל בהוסטל.
-
תודה רבה !
-
תודה רבה ! אני חושב שאכן אוריד את סקנדינביה מהפרק ונדחה זאת לפעם אחרת ונתמקד הפעם בפראג/ ברלין או שתיהן.
-
תודה. האמת שטבע ואפילו מוזאונים וכו’ , הם כרגע לא המטרה העיקרית שלי וגם סביר שאי אפשר לנצל את הזמן המועט לכל המטרות גם יחד. המטרות הן לספוג תרבות שונה, להנות מחיי הלילה, להכיר אנשים חדשים/ נשים
. -
שבוע וחצי-שבועיים פראג וברלין נשמע תכנית מאוד טובה.
חשוב לי לחזור ולהדגיש שלא צריך כל כך לפחד מהחורף האירופאי. אם תסתכל בטבלאות שצירפתי (ערך ״ברלין״ ו״פראג״ בויקיפדיה באנגלית) תראה שבברלין הטמפ׳ הממוצעות בדצמבר עד פברואר הן סביב 0 בלילה ו-3-5 במהלך היום. בפראג כ-1- בלילה ו-2-3 מעלות ביום. בינינו, אלה טמפ׳ של יום חורף קר בירושלים או בצפת. זה אכן קר, אבל זה לא משהו שצריך להיות היסטריים בגללו או אפילו לרוץ להצטייד בציוד מקצועי.
בתמורה אתה מרוויח מחירים מוזלים וערים פחות צפופות. אם אתה לא מוגבל לחגים ולחופש הגדול בחופשים שלך אז בהחלט שווה לשקול טיול בחורף. יש לזה חסרונות, לפעמים זה גם קצת מבאס, אבל מבחינתי עדיין רוב הסיכויים שזה פחות גרוע מאשר ליפול על גל חום של 35 מעלות בקיץ.

-
גם בואו נאמר את האמת: אוקטובר זה לא חורף. טיילתי באוקטובר האחרון באירופה ויש מקומות שבהם נעים. גם במקומות כמו פריז או פראג או בודפשט – קר, אבל לא נורא. חורף ישראלי, בלילה קצת יותר.
-
במקרה יצא שטיילתי באוקטובר, גם בברלין וגם בפראג.. בשתי נסיעות שונות.
זכינו למזג אויר נפלא
נעים כמו מזגן קריר וצונן. תענוג.גשם – עניין של מזל…. לא היה לנו
וגם אם יש, מתכננים מפלטים מקורים, אטרקציות סגורות.. לא חסר..
לדעתי, זה עיתוי נהדרוהמחירים אמורים להיות נוחים יותר אחרי חגי תשרי.
בשני היעדים נערך בתקופה זו “פסטיבל האורות” !
תוכל לתכנן בהתאם את הטיסות. להתחיל בברלין ולסיים בפראג…
בברלין יחגגו גם “אוקטוברפסט” פסטיבל בירה מקומי בגרמניה (במינכן החגיגה הכי ענקית)...
אם תחליט לדחות את הטיול לכיוון אמצע-סוף נובמבר / תחילת דצמבר
תוכל להנות מאווירת טרום הכריסמס, שווקי כריסמס בכיכרות, קישוטי תאורה ברחובות, יין חם בדוכנים, אוכל רחוב מקומי חם, מזכרות..
צריך להתלבש היטב… עשוי להיות קר מאוד ואפילו מושלג..
רצוי לוודא את תאריכי שווקי הכריסמס/ פסטיבל האורות, פסטיבלים ואירועים מקומיים אחרים – לפני הזמנת הטיסות.
15.10-22.9 אוקטוברפסט בברלין
5-14/10/18 פסטיבל האורות בברלין
11-14/10/2018 פסטיבל האורות בפראגרחל בפראג בפסטיבל האורות + תרד לסוף הסיכום
- * בד”כ פסטיבלים מעלים ביקוש של לינות וטיסות.. רצוי להזדרז .
אם היעדים לא סגורים, מציעה לחשוב גם בכיוון של בודפשט.
עיר יפיפייה, כייפית וזולה… הייתי בה כמה פעמים ותמיד נשאר חשק לעוד.
טיפ: בכל עיר יש סיורי חינם באנגלית שמעבירים סטודנטים מקומיים.. מבוסס על טיפ בסיום.
שילובים של צ’כיה + גרמניהגלי – בחופשה זוגית, 3 ימים, יולי 2010, פראג ודרזדן
יעל – חופשה משפחתית עם ילד בן 11 – מברלין לשוייץ הסכסונית (בסטאי), לייפציג, פראג, אפריל 2012
סיגל – חופשה משפחתית של שבוע מברלין לפראג ויעדים בצ'כיה, ברכב, עם גילאי 16,14,10, אוקטובר 2012
ליליה – פראג, צ'כיה + חבל סקסוניה בגרמניה, עם ילדים/נוער, קיץ 2013
- * בד”כ פסטיבלים מעלים ביקוש של לינות וטיסות.. רצוי להזדרז .
-
על אף השם המטעה, אוקטוברפסט נערך ברובו בספטמבר. לרוב נגמר בהתחלת אוקטובר. במינכן, למשל, הפסטיבל נגמר בסופש הראשון של אוקטובר.
-
אל תנסה לבלוע את כל העולם בפעם אחת.
סע לשבוע ליעד אחד בלבד, לדעתי פראג, אבל גם ברלין אפשרי, תצבור ניסיון בנסיעה לחו”ל והתנהלות עצמאית שם, יישאר לך טעם של עוד ואולי גם קצת כסף לנסיעה הבאה.
בהצלחה!
-
תודה רבה לכולם ! החלטתי שאתחיל בפראג, כנראה ב-2 לאוקטובר, בתקווה שלא יהיה לי קר מידי, אשאר שם כמה ימים ואחזור, או שאמשיך גם לברלין, נראה איך תהיה לי החוויה בכלל של לטייל לבד.
הטיסות זולות באופן משמעותי והרצון להימנע מהישראלידה בנתב”ג גם עושה את שלו.
יש דגשים לגבי המדינה הזו? כגון ממה כדאי להיזהר?
-
לפני שאתה בודק ממה אתה צריך להיזהר
מה אתה כן רוצה לחוות? לראות? להכיר?
כי התיאור של הציפיות שלך-קצת עמום.
-
חושב שדי כיסיתי זאת וגם לפי סדר העדיפויות.
1- חיי לילה ונשים, הכרת אנשים ממדינות אחרות באופן כללי.
2- אטרקציות מקומיות.
3- אוכל טוב.
4- ולא קריטי : טבע.
-
חבר’ה מלבד טיפים, המלצות ואזהרות שאשמח לקבל מכם על פראג/ברלין, יש לי שאלה נוספת לגבי פראג- איזה פיתרון יש לי אם אינני מעוניין להתסתובב שם עם המון מזומן? הבנתי שבכרטיס האשראי הרגיל שלי לא מומלץ להשתמש, כיוון שבגלל שהוא מוגדר רק לדולר/ יורו/ שקל , תהיה המרה כפולה ויקרה.
-
כרטיס האשראי הוא הפתרון שלך. לקורונה צ׳כית אין שער יציג מול השקל, לכן חברת האשראי שלך תמיר מקורונה לדולר או ליורו בשער הוגן (זו לשון ההנחיה של בנק ישראל) ואז תמיר מיורו לשקל תמורת עמלה שהיא בין 2.3% ל-3%, לפי חברת האשראי שהכרטיס שלך שייך לה. יש מועדוני לקוחות שנותנים עמלות טובות יותר מזה. לצורך המחשה, העלות של קניית יורו בדואר היא 2.3%, שזו בדיוק העלות של לגהץ עם ישרכארט. עלות רכישה של יורו פה באתר היא 1.6%. זה אמנם זול יותר מהדואר, אבל לטעמי לא מצדיק שימוש בכמות גדולה של מזומן, בטח לא במטבע כמו קורונה צ׳כית, שאתה לא ממש רוצה להתקע עם עודפים שלו.
כמה ההבדלים משמעותיים, אתה שואל? נניח שרכשת 1000 יורו. העלות ה״אמיתית״ שנקבעה על ידי בנק ישראל היום היא 4236₪. העלות בלאומי קארד, כרטיס האשראי היקר ביותר לגיהוץ – 4363₪. העלות בדואר – 4333₪, והעלות ב״למטייל״ 4303₪. כלומר, לכל היותר יש הבדל של 60₪ עבור רכישה של מעל 4000₪. אני בספק אם תמצא חלפן שיתן לך שער משמעותית טוב יותר מ-1.6% פה באתר. יודע מה? מפרגנת, אחרי שתשקיע זמן ותסקור הרבה חלפנים תמצא מישהו שמוכר ב-1.4%. חסכת עוד 8₪ והגעת למחיר מציאה של 4295₪. כלומר, אפילו אם נלך על אפשרות ממש זולה של חלפן אתה תחסוך 70₪ בהנחה שאתה משתמש בכרטיס היקר בישראל, לאומי קארד. כשתחליף יורו לקורונה אצל חלפן צ׳כי, תשלם, כמובן, עמלה נוספת. שלא לדבר על הזמן שתשקיע בלחפש חלפן ולוודא שלא עובדים עליך. מבחינתי, זה לא מצדיק את הפער במחיר ובטח שלא מצדיק רת הסיכון שאני אתקע עם כמה מאות קורונות שלא השתמשתי בהן, ואז בטוח שלא חסכתי כלום אלא הפסדתי עוד יותר.
-
תודה שחר.
יש לי כרטיס מאסטרקארד גולד של ישראכרט. העמלה היא 2.3.
אני זוכר שבזמנו ביררתי בפורום כלכלה מהי האופציה הזולה והנוחה ביותר עבור מי שלא רוצה להסתובב עם מזומן בחו”ל, נאמר לי שאם מדובר במטבע יורו/ דולר, הדרך המומלצת ביותר היא פתיחת חשבון יורו/ דולר בסניף ומתן הוראה לסניף שכל החיובים שירדו מכרטיס האשראי ינוקו מאותו חשבון. הבנתי שכך ניתן להפחית בעמלות.
אז אני מבין ממך שגם עבור שימוש במטבע הצ’כי, למרות ההמרה הכפולה, זוהי עדיין האופציה הזולה/המתאימה ביותר עבורי?
אגב, היכן באמת אני ממיר שקלים לקורונות, האם קיים בכלל בארץ והאם אוכל להמיר בחזרה לשקל/יורו איפשהו? ושקל ליורו ובחזרה, מומלץ להמיר אצל חלפן בארץ, או בגרמניה?
תודה רבה.
-
כשאני בדקתי בזמנו בבנק שלי (לאומי) היה איזה עניין שהמט״ח צריך צריך להיות בחשבון 3 חודשים ואז הוא פטור מעמלה. אם לא, אז אתה צריך לשלם עמלה על ההפקדה, אם אינני טועה. כמו כן, מאיפה יש לך יורו בחשבון מט״ח? או שאתה ממיר שקלים דרך הבנק או שאתה קונה במקום אחר ומפקיד את השטרות. גם לזה יש עלות. אותה עלות שתיארתי קודם.
אני לא כלכלנית ולא בנקאית אבל לפי דעתי זה מצדיק את ההתעסקות רק אם יש לך הרבה עיסוק במט״ח. או שאתה קונה דברים מאוד יקרים או שאתה נוסע *הרבה* לחו״ל. הרי אם יש לך 15,000₪ שיושבים בחשבון מט״ח בתור יורו, אלה 15,000₪ שאתה לא משקיע במשהו אחר באותו רגע. אם אתה מעוניין בחשבון הזה כסוג של השקעה, אז בסדר. או שזו השקעה כדאית או שלא, זה דיון עם יועץ השקעות. מבחינתי להתעסק כל כך הרבה עם העברות כסף לחשבון הזה רק כדי לחסוך 30₪ על כל הטיול זה לא מוצדק. הרי שוב, אין לך יורו ביד, אתה צריך לקנות כזה. כמה חיסכון אתה צופה שיהיה?
להשתמש באשראי בצ׳כיה זה הפתרון. אמרתי לך, אתה משלם פעם אחת עמלה והיא 2.3% על ההמרה מיורו לשקלים. חברת האשראי תמיר מקורונות ליורו והיא מחויבת לעשות את זה בשער הוגן. אתה חושב שקצת ידפקו אתך עם השער? יש מצב. תשלם 2.5% או 2.6%. סך הכל. על כל העסקה.
אני מניחה שיש בארץ חלפנים שמחזיקים קורונות צ׳כיות. אין לי מושג מה השער שהם נותנים. אבל אני יודעת שמשיכה בכספומט בפראג תעלה לך 3.9% (לפי אתר ישרכארט), כך שאני הייתי שוקלת היטב כמה זמן אני הולכת להשקיע בדבר הזה כדי לחסוך 20-30 ש״ח. שים לב, אני אפילו לא מכניסה לחישוב הוצאות עקיפות של להגרר בכל העיר לחפש חלפנים, כמו עלויות חניה, דלק, כרטיס אוטובוס, זה שהייתי צריכה לצאת מוקדם מהעבודה וכד׳. תשלם באשראי על מה שאתה יכול. בשביל מה שלא – תמשוך סכומים קטנים בכספומטים בפראג (וכשהכספומט שואל אם לחייב את ההמרה ביורו או בקורונות תבחר קורונות). אם 3.9% נראה לך היסטרי אז תיקח איתך קצת יורו במזומן ותחליף סכומים קטנים כל פעם (ואתה שוב צריך לבזבז זמן על סקר חלפנים). אל תתקע עם עודפים של קורונות צ׳כיות. *זו* המרה כפולה שאתה צריך להמנע ממנה, ובנוסף אתה כנראה לא תקבל שער מאוד טוב. יורו זה פחות נורא להשאיר אצלך כי סביר להניח שאתה תצטרך יורו בשנה-שנתיים הקרובות. שמור את ה-50€ (או כמה שישאר לך) בבית ותשתמש בנסיעה הבאה.
-
סקנדינביה ואיסלנד במיוחד ממש יקרות, לכן תקח בחשבון שביעדים האלו הטיול יהיה קצר מאוד.
אם הייתי במקומך הייתי טס ליעד זול, מטייל באמצעות רכב או רכבות או אוטובוסים בשאר מדינות אירופה, וחוזר ליעד זול אחר ומגיע לארץ.
אם אתה בוחר בפראג, תוכל להגיע לדרזדן, ברלין ועוד ערים בגרמניה, כמו כן מפראג את יכול להגיע גם לוינה, בודפשט ויש המון כפרים ועיירות בדרך.
חבל שתתקבע על יעד אחד, בטח שלא עם התקציב שלך, שאם אתה לא בזבזן הוא יכול להספיק לך לעוד יעדים.
מבין כל היעדים שציינת, ברלין היא בעלת חיי הלילה הכי תוססים (כידוע לי)
אתה יכול לטוס לברלין, אחר כך עם תחבורה להגיע לערים אחרות במזרח גרמניה, להגיע לבבאריה, ולגבול עם אוסטריה (שזה הטבע שאתה מחפש) ולהמשיך לוינה, פראג ומשם אתה כבר תדע לאן.
מוזיאונים יש ללא ספק בכל היעדים שציינת.
אגב, יש אפליקציה שאני לא זוכר את שמה, אבל שווה לך לחפש – זה אפליקציה שמתריעה על חדרים פנויים ממלונות, המלון רוצה להשכיר את החדר בשביל כסף, אבל בגלל שהוא לא מצליח או שאין ביקוש, הוא יעשה מחיר זול בהרבה מבדרך כלל, והאפליקציה הזו מתריעה למשתמשים בה באיזה מלונות זה קורה.
גם airbnb זאת אפשרות טובה, אתה יכול להתמקם בדירות של מקומיים, הם משכירים לך את הבית שלהם לכמה ימים וזה בדרך כלל זול יותר ממלון, וזה חוויה אחרת מהצד המקומי.
-
יש המון סרטונים ביוטיוב על דברים שלא לעשות במדינה בא אתה מבקר
כמו כן, יש גם המון סרטונים על מלכודות תיירים, ושיטות כייסות כאלה ואחרות שעושים לתיירים. תוכל לבדוק את הכל ביוטיוב, בדרך כלל מי שמעביר את המידע הזה הם מקומיים או אנשים ששהו שם תקופה, או אנשי מקצוע וידע תיירותי. בהצלחה ! הלוואי ויכולתי להצטרף לטיול ><
-
תודה רבה. אך אני רוצה לישון בהוסטל (בחדר פרטי) ע”מ להכיר אנשים, האם האפליקציה רלוונטית גם לכך?
על סקנדינביה כבר הוחלט לוותר הפעם.
-
תודה רבה. מה שכן, אהיה חייב להמיר מעט כסף כדי להגיע משדה התעופה להוסטל בתחב”צ, ממירים שם בשדה שקל לקורונות? או שעליי להגיע עם מעט יורו מהארץ?