הולנד - להשלים את הציור, לצייר את השלמות
-
בחודש דצמבר בשנת 2015, מעט לאחר פיגועי הטרור בפריז, בברכתו המסורתית לקראת חג המולד, קרא המלך ווילם לבני העם ההולנדי המודאגים מהעתיד, והשואלים את עצמם כיצד יוכלו להגן על דרך החיים ההולנדית – שלא לחיות בפחד.
אנחנו חיים בעולם מורכב, אמר המלך לבני עמו, אבל, הבעיות שאנו ניצבים בפניהן היום אינן גדולות מהאתגרים בפניהם ניצבו הדורות הקודמים.
אנו לא צריכים להחביא או להכחיש את הפחדים שלנו, אמר המלך, אבל, אנחנו גם לא צריכים לאפשר לפחדים האלה להשתלט עלינו ולנהל את החברה שלנו. כאשר הדבר מגיע לאתגרים המהותיים, עלינו להראות שאנו נלחם על הערכים שלנו ועל הדמוקרטיה שלנו.
על ההולנדים, המשיך המלך ואמר, לנצור את החברה החופשית והפתוחה שלהם, ואת הדרך בה שלטון החוק מגן על חסרי ההגנה ומונע מצב בו רק הקולות הרעשניים הם אלה שנשמעים.
המלך וילם הוסיף והדגיש כי ערך החופש היה ערך חיוני ויסודי עבור ההולנדים למן ההתחלה.
המלך הזכיר בדבריו את האסיפה המפורסמת בדברי ימי הולנד, אשר התקיימה בדורדרכט בשנת 1572 – בסמוך לתחילת מלחמת 80 השנים נגד הספרדים בהנהגתו האכזרית של פיליפה השני, מלחמה שהובילה, למעשה, ליסוד הולנד העצמאית.
במסגרת אסיפה מכוננת זו, חתמו המחוזות ההולנדים שהתאחדו, ביחד עם נציגי העם ההולנדי, על ההצהרה המפורסמת – המהווה את אבן הראשה ההולנדית מאז ועד היום – 'מגילת העצמאות' ההולנדית, האומרת כך –
Here, the foundation was laid for an independent country, where you are –
Free to think what you think
Free to believe what you believe, and
Free to be who you are
המלך וילם הוסיף, כי החופש הזה עליו נלחמו ההולנדים לאורך כל הדורות הביא עימו ברכה מרובה. אומנם, יש עוד הרבה לעשות, אבל הולנד, כך אמר המלך וילם לבני עמו, היא ארץ הראויה להקרא בית.
וכך סיים המלך את נאומו –
“In times like these it becomes again clear how much we share with the countries around us: belief in freedom; respect for the life of every human being and for everyone’s right to make their own choices; solidarity with those who really need our help; concern for the future of our planet, as became apparent this month in Paris, where the European countries marched united. These values are the heartbeat of our society. They are essential for us as free people and always give us the strength to continue.”
-
בימים בהם חום צורב וכואב הוא לחם חוקנו, בחרתי לפתוח אשכול זה דווקא בדברים אלה של המלך ההולנדי.
זאת מכיוון שלתחושתנו העמוקה, אין אלה דברים שנאמרו מהפה ולחוץ, אלא זהו ביטוי במילים של נשמת הארץ הזאת – אותה אנו הרגשנו כמעט על כל צעד ושעל.
לפני כשנה, שבנו מטיול ראשון (וקצר יותר בשל אילוצי הבת החיילת) בארץ הזאת.
את רשמינו תוכלו לקרוא באשכול אותו הכתרתי בכותרת: 'הולנד – לחלום על ציור, לצייר את החלום'.
את אותו אשכול סיימתי במילים הבאות –
"ולכן – בכל טיול וטיול, בכל ארץ וארץ, שומה עלינו לנסות ולמצוא את ה – Nether Lands שלנו עליהן שר דן פוגלברג שיר של קסם – אותן Nether Lands הנוגעות עמוק עמוק בנשמה".
שבנו להולנד שנגעה בנו עמוק עמוק בנשמה גם בזו הפעם, וסיפור זה מהווה את המשכו של הסיפור הקודם.
אז האזינו שוב לדן פוגלברג, הביטו במעט שבמעט מהמראות – ונצא לדרך.
-
-




-





-
ועוד מילים של התנצלות –
התלבטתי, בשל אילוצי אילוצים שלא אטרידכם בהם, האם אמצא את הזמן הדרוש כדי לחלוק עימכם את הסיפור שלנו.
הלב רוצה, וברגעים בהם נטל הוא את המושכות, החלטתי לנהוג בצורה שאינה אחראית ולהתחיל, עוד לפני שאדע כיצד להמשיך.
אנא סילחו לי במיוחד בפעם הזו אם הסיפור יתארך ויתעכב.
תמה לה אקדמת המילין של הקדמת המילים, ועתה – הדקו חגורות כתומות. אנחנו (עוד מעט) ממריאים
. -
איזה כייף שמוליק לקרוא עוד טיול להולנד.
כל כך אוהבת את המדינה הזו, כל פינה ופינה שהייתי בה.
ומוכנה לחזור אליה שוב ושוב…
גם אתם שמתם לב לקצת צהוב הפעם?
ירוקה כהרגלה אבל גם צהוב ראינו, אני קוראת באשכולות אחרים שזו תופעה השנה גם במדינות אחרות בשל ה"בצורת" בת כמה השבועות...
-
שמוליק יקירי ויקיר הפורום!
הולנד אמנם לא בראש מעייני אבל לסיפור שלך אני תופס מקום בגולדן רינג. מבחינתי תכתוב על בית שמש או פתח תקווה ואני אקרא כל אות כמו מכור אמיתי
ובקשר לקצב -שווייה שוויה לא ממהרים לשום מקום(מי שמדבר...)
-
שמוליק,
מאד התחברתי לדברי הפתיחה. דברים שבאמת נוגעים לנשמה והלוואי ונמשיך להאמין בהם.
תמונות נהדרות.
תודה על השיתוף.
-
היי שמוליק
שמחה שמצאת את הזמן להתחיל לכתוב ומקווה שיתאפשר לך להמשיך.
פתיחה נהדרת ובעלת משמעות.
אני פה, ממתינה בסבלנות להגיגיי הולנד 2
תודה
לימור
-
שמוליק היקר,
שמחה שבכול זאת בחרת לשתפנו.
קראתי בהשתאות את הצהרת המלך מן המאה ה-16.
אצלנו עברו רק 70 שנה, וכבר רומסים באמצעות חקיקה את רוח הכרזת העצמאות.
התמונות הנפלאות בנוסף להגיגיך מבטיחים לנו אשכול שמוליקי , שכולו תענוג.

נילי
-
אני כאן בשביל להנות מהסיפור והתמונות. מי יודע, אולי נשוב להולנד באחד הימים.
-
שמוליק,
פתיחה ציורית וקסומה - לא ציפיתי ממך לפחות מזה וברור לי שאהנה מהסיפור אפילו שהולנד גם לא בראש מעיייני.
בשנים האחרונות גם אני מעדיפה לחזור למקומות שנגעו לי בנשמה.
מחכה להמשך
עדי
-
שמוליק היקר, אין מצב שאני מפסידה סיפור שלך, גם בשבוע מטורף כמו זה...
-
גם אני רוצה מקום טוב בשורה הראשונה (גם בצד זה בסדר, העיקר שלא יסתירו)
שמוליק – בבקשה, כמה שיותר פרטים, כמה שיותר תמונות – שומרת במועדפים כי יום אחד עוד נגיע לשם. -
אמנם אין לי חיבה להולנד והיא לא בשום תוכנית שלי, אבל אני בטוחה שסיפור שלך יהיה מענג לקריאה למרות זאת. אתה מעביר את ההנאה שלך ושל המשפחה שלך בסיפור וזה נהדר. מקווה שהזמן יימצא להמשיך.
-
שמוליק,
אני "מסתובבת" כאן בהנאה כמעט יום יום מאז נובמבר. במהלך שיטוטי נתקלתי (ולא רק פעם אחת) בסיפורך המופלא מאשתקד.
נפעמתי - לא פחות, מדרך הסיפור שלך, מהכתיבה הנפלאה, העשירה והכה מיוחדת, ומכל מה שהצלחת להעביר מעבר…
קצת התאכזבתי שכבר לא יכולתי להגיב לשירשור ההוא ולשתף אותך בתחושותיי.
אז עכשיו אני ממש שמחה שאני כאן בזמן אמת, מחכה ומצפה להמשך!!
-
גם אני מהמצטרפים היחסית טריים לפורום וגם אני למדתי די מהר לזהות את הקסם העולה מתגובותיך ומסיפוריך. מה לעשות, כשזה טוב זה טוב וכשזה טוב גם אני מיד מצטרפת בסבלנות לעדת הקוראים הנאמנה (אפילו להולנד).
-
הי שמוליק גם הצטרפתי.
אהבתי את הפתיחה ופתאם גם התגעגעתי להולנד…
תמשיך….
-
היי שמוליק
איזה כייף שבחרת לספר
אני מתגעגעת להולנד
