תכנון מסלול במערב אהר"ב
-
היי לכולם,
2 מטיילים בגלאי 30+. מבקשים עזרה בתכנון טיול לחודש הבא, יש לנו 20 יום במערב ארה”ב, ומסיימים ב4 ימים בניו יורק.
אנחנו רוצים לשלב את היעדים הבאים: סאן פרסיסקו -פארק יוסמיטי- כביש 1 – לאס וגאס- מסלול של הפארק באיזור לאס וגאס (גראנד קניון- פייז)- סאן דייגו- לוס אנגל’ס
אנחנו נוחתים בסן פרסיסקו. וטסים לניו יורק מלוס אנג’לס.
התכנון הוא
בסן פרסיסקו (3 ימים).
יוסמיטי – יומיים
כביש 1 –מונטריי (לילה), מורי ביי(לילה)- יומים.
לוס אנגלס – יומים
לאס וגאס- יומים
סאן דייגו- יומים
פארקים סביב וגאס- 3-4 ימים
פה אתם נכנסים לתמונה…
אנחנו רוצים או יותר נכון חייבים לסיים את המסלול בלוס אנגלס, ולכן אשמח לקבל הצעות למסלול מעגלי( כלומר בין הערים לוס אנגלס- לאס וגאס- סאן דייגו בשילוב של הפארקים) שאין צורך לעבור פעמיים בלוס אנגלס.
בנוסף, נשמח לקבלת עצות ללינה במסלול זה.
תודה
-
שימו לב שיקח לכם יום נסיעה ממורו ביי ללוס אנג’לס. לא יודע אם ספרתם אותו ואם הוא בא על חשבון אחד הימים בלוס אנג’לס (או על חשבון יום אחר).
בעיקרון, בסוף הנסיעה בכביש 1 אתם מגיעים ללוס אנג’לס ורוצים להמשיך ללאס וגאס. זה די פשוט, כי בלוס אנג’לס אתם יכולים לעלות על I-15 ולהמשיך איתו עד לאס וגאס. ההגעה ל- I-15 מתוך לוס אנג’לס היא על ידי נסיעה על I-10 מזרחה. אם לא רוצים להכנס ללוס אנג’לס, אפשר למצוא כבישים אחרים מצפון לעיר שיקצרו לכם דרך, אבל לא בטוח שזמן. אין לי נסיון בכך.
אם תרצו לותר על מקומות כמו solvang ו- Santa Barbara, ניתן לחתוך מזרחה ב- Santa Maria או לעלות קצת צפונה ב- San luis Obispo ולהכנס לכביש 58 שיוביל אתכם עד I-15.
כנ”ל לגבי סן דיאגו. בעיקרו, הדרך מלאס וגאס לסן דיאגו עוברת בלוס אנג’לס, אבל אני מניח שתוכלו לבחור בכבישים שיקחו אתכם לשם מבלי להכנס למטרפולין של לוס אנג’לס.
לגבי המסלול בכללותו, הוא נראה לי סביר לגמרי.
-
כמה נתונים שחסרים כדי להמליץ בצורה מלאה
מתי הטיסה נוחתת בסן פרנסיסקו? (האם יש לכם 3 ימים מלאים או פחות)
מדוע לסיים בלוס אנג’לס?
הסרת לוס אנג’לס אומרת שבעצם תצטרכו לבחור בין יוסמיטי לבין כביש מס’ אחד..
וחבל – המסלול שלכם סביר – אם כי הייתי מצמצם אותו קצת..
לאס וגאס – יומיים מעט מדי
סן פרנסיסקו – 3 ימים ברוטו (ואולי בפועל זה 2) – מעט מדי
פארקים סביב וגאס – 4 ימים זה מינימום ועדיף 5
לא ספרתם את ימי הנסיעה – זה נסיעה ארוכה להזכירך.
-
היי
תודה לכם בנתיים,
לעניין הנתונים החסרים, בסן פרסיסקו יש לנו 3 ימים מלאים, לגבי לוס אנגל’ס סגרנו להחזיר את הרכב וטיסה לניו יורק וגם יש לנו הופעה שקבענו ב23.9 ולכן אנחנו רוצים להגיע ללוס אנגל’ס בסוף הטיול.
לעניינו חשבנו על שני מסלולים, נשמח אם תוכלו לייעץ לנו מה עדיף.. ונראה לכם אפשרי והגיוני…
יש לנו עבור המסלול 19 לילות או 20 ימים למסלולים אלו.
אופציה ראשונה- סן פרסיסקו (4 לילות)- יוסמיטי (2 לילות)- כביש 1: מונטריי (לילה), מורי ביי(לילה)- לוס אנגלס (לילה)- סן דייגו (2 לילות)- יציאה לכיון הפארקים (2 לילות בדרך- אשמח לקבל המלצות היכן ללון בדרך לפארק גרנד קניון) – לילה נוסף באיזור פייג’ (סה”כ הכיון ל3-4 לילות)- לאס וגאס (2 לילות)- לוס אנגל’ס (2 לילות).
אופציה שניה – סן פרסיסקו (4 לילות)- יוסמיטי (2 לילות)- כביש 1: מונטריי (לילה), מורי ביי(לילה)- יציאה לכיון הפארקים (2 לילות בדרך- אשמח לקבל המלצות היכן ללון בדרך לפארק גרנד קניון) – לילה נוסף באיזור פייג’ (סה”כ הכיון ל3-4 לילות)- לאס וגאס (3 לילות)- סן דייגו (2 לילות)- לוס אנגל’ס (2 לילות).
בנוסף, עם כל ההמלצות כבר התבלבנו כבר… האם כדי או עדיף לסגור לינה מראש או לזרום?
תודה
-
לי נשמע הרבה יותר הגיוני לרכז את הפעילת בלוס אנג’לס בפעם אחת ולא לעבור בה פעמיים.. מעבר לעובדה שהנסיעה מאיזור מורו ביי ללוס אנג’לס לוקחת את הזמן שלה.
כלומר האופציה השנייה שלכם נשמעת טובה יותר.
עוד אופציה שלך היא לסיים את הפרק של כביש מספר אחד לא במורו ביי אלא למשל בביקרספילד, קרוב יותר לכיוון הגרנד קניון. (בערך שעתיים נסיעה) .
הנסיעה ממורו ביי לגרנד קניון לוקחת כ – 9-10 שעות נטו (אם נוסעים לווילמיאס ולא ממש עד הקניון), כלומר או יום ארוך במיוחד, שבו רק נוסעים , או כ- 7 שעות אם מקצרים קצת קודם לכן.
אני ממליץ לקצר את הנסיעה ביום שקודם לכן – ואז יום הנסיעה יכול להיות יום אחד, ארוך, אבל עדיין – רק יום אחד.. ולא יומיים כפי שתכננתם.
אגב – אנחנו עצרנו בlake havasu city – דיי חור.. אבל משעשע – כולל גשר לונדון המקורי שהושם שם על האגם.
הפארקים סביב הגרנד קניון – השיטה שלנו הייתה, אגב, לעשות את הביקור בבוקר עד שעות הצהרים המוקדמות/מאוחרות ואז לנסוע (בזהירות) ליעד הבא (3-4 שעות נסיעה ליום). לנו זה היה מאוד נוח ומתאים.
השקעה באיזור הפארקים
1 – גרנד קניון
1-2 פייג’ (היום השני יוקדש בעיקר לאגם פאוול)
1 – ברייס
1 – פארק ציון (מסלולים מומלצים : the narrows – בתוך המים, לא קצר, angel point – לא לבעלי פחד גבהים).
הנה אלבום התמונות שלנו – במידה ותרצו להתרשם
-
מציע לכם בחום לשלב ביקור באזור סדונה. אפשר למשל בדרך מהגרנד קניון אל סן דייגו.
-
תודה על המענה המהיר… בנוסף החלטתו לקבל אתה הצעותיך לגבי לינה בביקרספילד. המסלול לאחר שינויים:
סן פרסיסקו (4 לילות)
יוסמיטי (2 לילות)
מונטריי (לילה) – כביש 1 עד לילה בביקרספילד (לילה)
ווילמיאס (לילה)- יום בגרנד קניון
פייג’ (2 לילות)- יום בפייג’ ואגם פאוול ויום השני ברייס
ספרינגדייל (לילה) – יום בפארק ציון
לאס וגאס (3 לילות)
סן דייגו (2 לילות)
לוס אנגל’ס (2 לילות).
מה דעתך? זה ישים או שהלו”ז צפוף מידי? אם כן, מה כדי לוותר?
תודה:)
-
נראה לי שהלו”ז של הטיול צפוף אבל נשקול זאת בכל אופן
-
כדי שיהיה ברור יותר... רשמו את זה בצור ה קצת אחרת..
יום ראשון - נחיתה בשעה ____
יום 2 ספ
יום 4 ספ ונסיעה ליוסמיטי..לינה ב…
ככה יהיה ברור לכולם מה וכמה