הדרך הזולה ביותר מבזק לטלפון מקומי
יש היום כל מיני פתרונות לשיחות מהארץ לחו"ל והפוך ובמקום לשלם סכומים של 11-20 שקל לדקה, צריך למצוא את הפתרון הטוב ביותר.
אני לא יודע היכן קונים בדיוק סים באיטליה, אבל המקובל הוא שכרטיס סים (פרה-פייד) קונים בחנות טלפונים וכרטיסי כסף בכל קיוסק.
קרוב ל-20 שנה שיש לי סים בכרתים וכדי לא להעמיס יותר מידי מידע, אומר כך,
שהדרך היקרה ביותר היא להתקשר בנייד ישראלי מחו"ל לטלפון נייד בארץ (כ-20 שקל לדקה) לנייח זה 11-15 שקל לדקה.
ממכשיר נייד כרתי או טלפון ישראלי עם סים מקומי בכרתים המחיר לשיחה לארץ הוא 3.5 שקלים לדקה.
הדרך הטובה ביותר היא שיתקשרו מהארץ מטלפון בזק (1.51 שקל לדקה) והשיחה הנכנסת למכשיר עם סים מקומי היא חינם.
מחירו של סים מקומי בכרתים 5 יורו. אמרו לי שביבשת זה כנראה כפול.
כשאני נוסע לחו"ל אני לא מתקשר לארץ אלא מתקשרים אלי לפחות פעם ביום, אני מתקשר בחו"ל רק לחברים מקומיים,סוכנים וכדומה, לא לארץ.
כשאשתי נסעה איתי לחודש ושוחחה לפחות פעמיים ביום ארצה, זה עלה לי כ-90 יורו לכל החודש (90 כפול 5.6 אז זה היה כ-500 שקלים)
יש לי גם כרטיס PCMCIA במחשב הנייד, עם מודם סלולארי כרתי , הכרטיס (יש בו כרטיס סים) עלה לי 50 יורו כולל שבוע גלישה ומתנה דיסק און קי 16 ג'יגה.
הגלישה באינטרנט קפה עולה 3-5 יורו לשעה, במלון 8-10 יורו, במודם המקומי במחשב שלי זה עולה 2 יורו ליום, ומהרגע שאני נכנס לחדר עד אמצע הלילה האינטרנט פועל במחשב.
יש בתי קפה ובתי מלון המאפשרים גלישה חינם לאורחים. בתי המלון לרוב בלובי ובתי הקפה בתמורה להזמנת משהו, כדי להיחשב אורח.
אגב, הטלפון שלי הוא סמסונג סליידר שקניתי בכרתים ב-30 יורו. כן, הוא בלי מצלמה.....(לשם כך יש לי אולימפוס 590 עם זום אופטי כפול 26....)