ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ויזה חופשת עבודה בצ'כיה

פורום אירופה
    4
    5
    8156
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shalevs
      Shalevs נערך לאחרונה על ידי

שלום,

הגעתי לצ'כיה לפני משהו כמו שבועיים ויש לי ויזת חופשת עבודה לשנה יש לי כמה שאלות אם מישהו עשה את זה או מבין בזה משהו.

1) הבנתי שאני צריך להירשם במשטרת ההגירה שלהם, עכשיו אני לא בטוח מה אני צריך בשביל זה וכמה זה נחוץ. כמו שאמרתי הגעתי לפני שבועיים לצ'כיה ולפני זה טיילתי באירופה, מאוד הקפדתי לא לחרוג מההגבלה של 90 יום בשניגן, אבל החותמת שלי בדרכון היא מפורטוגל מלפני יותר מ90 יום יכול להיות שיעשו לי בעיות כי לא הלכתי לשם עד עכשיו וכאילו הם לא יודעים שהגעתי לצ'כיה?

2) אז התחלתי לעבוד בבר בפראג והבנתי שהמעסיק צריך לדווח למישהו על זה שהוא מעסיק אותי, אני צריך להגיד לו את זה או שהוא אמור לדעת? למי הוא צריך לדווח?

3) אני צריך המלצה על בנק שמתאים לזרים ואני אוכל לנהל שם חשבון בלי הרבה עמלות ואני יוכל להפקיד מזומן כי הרבה מהכסף שלי זה מזומן(טיפים)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

זהו פורום של מטיילים. הסיכוי שמישהו יידע מניסיון לענות על שאלות לגבי עבודה קטן מאוד, ובכל מקרה – זה לא חכם להסתמך על תשובות מאנשים זרים בפורום לגבי נושאים כאלו ועוד לאחר מעשה!

שואלים את כל הדברים הללו גורם מוסמך, כמו שגרירות, ועושים את זה לפני ולא אחרי. אם כניסתך לצ’כיה נרשמה על אותה ויזת תייר ולא על הויזה השנייה, אתה יכול להסתבך. אם אתה עובד לא כחוק (לא רשום), אתה יכול להסתבך. 

אתה באמת רוצה לסמוך על אדם זר ברשת שיגיד “לא, אחי, זה בסדר” או ישער השערה בנושא? דבר כבר מחר עם גורם מוסמך לפני שתכניס את עצמך לפלונטר.

• yo533
          yo533 נערך לאחרונה על ידי

היי

לא אכתוב כאן כי זה לא המקום המתאים. חפש בפיסבוק ישראלים בפראג ותשאל שם.

ד”א גם צכיה נמצאת בשנגן, ואם היית בארץ אחרת 90 יום היית אמור לצאת מחוץ לשנגן ורק אחר כך לחזור לצכיה.אבל!! אם יש לך וויזה עבודה לדעתי זה לא משנה.

אבל תברר

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

כרגיל, keves צודק מאוד. אתה צריך לבדוק את החוקים הספציפיים לויזה שלך ולהקפיד עליהם מאוד. 

הרשמה במשטרה – מה אמרו לך לעשות כשקיבלת את הויזה? אם צ׳כיה מחייבת את זה אז אתה חייב לעשות את זה. אין פה בכלל שאלה. אם יש דרישה כזו היא כנראה מופיעה במסמכי הויזה שקיבלת ואתה אמור לשמוע את זה מגורם רשמי, זה לא משהו שאנשים באינטרנט מספרים לך עליו. אם כן יש דרישה כזו, אתה חייב לוודא אם יש מגבלה תוך כמה זמן חייבים לעשות את זה וגם מה צריך להביא איתך לתהליך הזה.

אני לא מכירה את החוקים של צ׳כיה אבל מאוד יכול להיות שזה כן משנה אם נכנסת לשנגן עם ויזת תייר או עם ויזת עבודה.

אני יכולה לספר לך שאצלי מדובר במדינה אחרת ובויזה אחרת אבל-

א. אף על פי שהדרישה להתייצבות במשטרה (בתוך שבוע!) הופיעה במסמכים שקיבלתי עם הויזה, השוטר במשטרת הגבולות הזכיר לי שאני חייבת לעשות את זה. אני גם מחויבת להודיע להם אם אני מחליפה כתובת, מעסיק, מצב משפחתי וכו׳.

ב. לי יש כרטיס פיזי של תושבות זמנית. אם אני נכנסת למדינה בלעדיו יש סיכוי שכלל לא יכניסו אותי וישללו לי אישור העבודה. לחילופין, כן יכניסו אותי, אבל על ויזת תייר. ואז אסור לי לעבוד, ואז שוב יש סיכוי שישללו לי את הויזה (ויגרשו אותי).

אתה חייב לבדוק מה החוקים עם גורם מוסמך. הכי טוב עם השגרירות או עם עורך דין לענייני הגירה עם המדינה.

אני הייתי שואלת את המעסיק על הדיווח. אתה צריך לדאוג שאתה עומד בחוקים. 

בנק – זה באמת מתאים לשאול בקבוצה של ישראלים בצ׳כיה. כל היתר זה שאלות לאנשים מומחים.

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

בדיוק כמו שאמרתי – אל תסמוך על אמירות לא מבוססות של זרים. 

למשל התגובה של “גם צכיה נמצאת בשנגן, ואם היית בארץ אחרת 90 יום היית אמור לצאת מחוץ לשנגן ורק אחר כך לחזור לצכיה” – ויזת שנגן לא עובדת ככה. זה לא מתאפס אחרי כל יציאה מהאזור, כי סופרים חצי שנה אחורה לסיכום של כל הביקורים. 

זה בדיוק מראה שאם רוצים לשמור על החוק מדברים עם שגרירות, עם משרדי הגירה וכו’, לא שואלים באינטרנט ועוד אחרי שכבר כנראה עברת על החוק!

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון