קיץ 2019 - חושבים על צ'כיה
-
חזרנו מטיול הקיץ וכבר חושבים על הקיץ הבא. אחרי 2 טיולים במסלולי חומוס (אוסטריה והולנד) ועוד 2 טיולים ביעדים פחות שחוקים (מרכז גרמניה, צפון אנגליה) נראה שחוזרים למסלול חומוס. הפעם על הכוונת – צ’כיה.
קצת עלינו:
משפחה 2+3, גילאי הילדים בקיץ הבא 15, 13, 9
אוהבים: מוזיאוני טבע, טירות, ארמונות, מסלולים קלים מאוד בטבע מרהיב, פסטיבלים מקומיים, פארקי שעשועים, גנים, מוזיאונים פתוחים, שייט רגוע, רכבלים
לא אוהבים: לא אטרקציות אקסטרים (כמו למשל אומגות או סקוטרים לירידה מההר), לא אופניים, לא מסלולים קשים או ארוכים. לא פארקי מים.
אני יודע שאחרי אנגליה כל מקום שנבחר ירגיש קצת נפילה. אבל מה לעשות, הרי אנחנו ממשיכים לטייל...
תוכנית כללית:
טיסות לפראג
טיול כוכב עם רכב בערך 11 ימים, אפשר לחלק גם ל2 כוכבים
סיום של בערך 3 ימים בפראג (פעם ראשונה, בטח לא אחרונה, לא ננסה לתפוס הכל)
כמה שאלות:
- קראתי שמתייחסים הרבה לנושא של החום בקיץ בצ’כיה. עד כמה החום שם מפריע מול מקומות אחרים שנמצאים בקו רוחב דומה כמו למשל מרכז גרמניה?
- מידת התאמה למה שאנחנו אוהבים, ובמיוחד למה שלא.
- המלצות לחלוקת הטיול? חשבנו אולי כוכב אחד בצפון-מזרח ואולי עוד כוכב בצפון-מערב?
- עד כמה באמת מורגש עומס של תיירים בקיץ באתרים הפופולריים?
- האם מורגש שם העניין של מזרח אירופה (למשל רמת בריאות ותברואה, אמינות של אתרי אינטרנט, שפה וכו) או שזו כבר מדינה מערבית?
- טיסות לפראג נוחות לנו כי זה מאפשר להחזיר את הרכב ולבלות בעיר בכמה ימים אחרונים. אבל זה מצריך טיסה עם אלעל שפחות מתאים לנו. מה לגבי טיסות ליעדים סמוכים? יש למשל טיסות נוחות לברלין. האם כדאי? מה עושים עם הרכב בפראג במקרה כזה?
-
צ’כיה מדינה מאד ידידותית ונוחה לטיול. בעיני בחירה מצוינת.
פראג אחת הערים היפות באירופה לדעתי, ויתרונה בכך שמרבית האתרים מרוכזים בשטח קטן יחסית וקל לטייל בה ברגל.
לגבי מזג אויר: במרכז גרמניה לא הייתי אז לא יודעת להשוות, אבל באופן כללי צ’כיה דומה בטמפרטורה למקומות אחרים במרכז אירופה, וכשיש גל חום יכול להיות בהחלט חם [למשל השבוע הטמפרטורות עברו את ה30 מעלות]. כשאין גל חום, טמפרטורות נוחות מאד, הקיץ שלהם כמו אביב אצלנו.
כל מה שאתם אוהבים נמצא בצ’כיה. איזור פופולרי [ולא סתם] הוא הרי הענקים [הרי קרקונוס] בצפון צ’כיה, עם הרבה טבע ומים.
באיזור מוראביה במזרח צ’כיה אפשר לראות גם נופים אחרים – איזורים קרסטיים, מערות נטיפים.
כפרים ציוריים, טירות ועיירות נחמדות יש בכל מקום בערך. אני מכירה מוזיאון פתוח אחד [Skanzen] אבל אולי יש נוספים שלא יצא לי להכיר. פסטיבלים מקומיים בקיץ יש.
לגבי עומס תיירים בקיץ לא יודעת, כי לא הייתי בקיץ.
לגבי מזרח אירופה – לא, צ’כיה מדינה לגמרי מערבית. מבחינת שירותי רפואה, כמו בהרבה מקומות אחרים באיזורים המרוחקים יותר יש פחות נגישות, אבל רמת השירותים טובה [גם באנגליה אם נמצאים באיזה חור לא תהיה נגישות מיידית לשרותי רפואה, אבל רמת השרותים באופן כללי בצ’כיה היא מערבית].
אם אתם לא רוצים לטוס עם אל על לפראג, אפשר לטוס לכל שדה תעופה אחר במדינות מסביב ולהגיע לפראג ברכבת. התחבורה בין המדינות באירופה נוחה יחסית [מנסיון] אם אין לכם הרבה מזוודות, זה אפשרי. [אם כי אני אישית מעדיפה ישיר גם אם זה אל על, אבל זה באמת עניין אישי]
-
היי עמיחי
הייתי אישית רק בפראג כמה פעמים וזו עיר נפלאה. בצכיה עצמה עדיין לא ולא במקרה. מכל מה שקראתי והבנתי צכיה לא מהיעדים הבולטים באירופה. זה לא אומר שאי אפשר להנות מאד אבל אחרי שהייתם כבר בעוד מקומות יותר שווים לטעמי לפחות.
למה לא איטליה למשל?. אזור האגמים וונציה. הרבה יותר שווה בעיני. טוסקנה ואומבריה, אמלפי...
צרפת. יש שם הרבה חבלי ארץ נפלאים. לואר,דורדון, נורמנדי ובריטני, האלפים, אלזס.
אני אישית מעדיף גם לטוס וכך נעשה שנה הבאה פעם רביעית לאוסטריה ולוותר על צ'כיה וגם על סלובקיה.
שוויץ נפלאה אבל קצת יותר יקרה.
גם בלגיה תתאים מאד לדרישות שלכם. יש שם את חבל הארדנים שהוא יפה ומלא אטרציות.
-
אנחנו היינו לפני שנה בצ’כיה ומאוד אהבנו אותה. הטיול שלנו התרכז בצפון, באזור הרי הענקים.
לגבי מזג האוויר: כשהיינו שם היה גל חום בפראג. למרבה המזל התעקשתי לשלם יותר על דירה עם מזגן, אחרת היינו בוערים מחום. כמעט שלא הצלחנו למצוא מקומות ציבוריים ממוזגים (גם לא רשתות אופנה גדולות). בחלק הצפוני של צ’כיה היה מזג אוויר מושלם שנע סביב 25 מעלות. לא מצאתי שם דירה עם מזגן, אבל גם לא היה צורך במזגן.
עומס תיירים: פראג הייתה כמובן עמוסה, אבל אזור הצפון היה ממש פנוי (היינו שם בסוף יולי). שמורת צוקי פארחוב הייתה המקום העמוס ביותר שהיינו בו, וגם בו לא הרגשנו צפיפות, אלא עומס מטיילים סביר. בשאר המקומות בצפון לא נתקלנו בכלל בתורים.
מנטליות: בכל אתרי התיירות יש שלטים באנגלית. הבעיה שהקופאים לא תמיד מדברים אנגלית, וחלקם גם לא גילו סבלנות לעובדה שלא ידענו לדבר צ’כית או רוסית. בסך הכל הסתדרנו מצויין בעזרת פנטומימה וגוגל טרנסלייטור. המדינה עצמה נראית מערבית לגמרי, גם מבחינת הכבישים, גם מבחינת הניקיון, גם מבחינת תרבות הדיבור וההתנהגות וגם מבחינת הקניות. לא יצא לנו לנסות את שירותי הרפואה (תודה לאל).
-
חזרנו החודש מטיול בצפון צ’כיה, כשיעד הטיסה היה ורוצלב. טסנו עם חברת התעופה הפולנית לוט במחיר מצחיק. טיסה ישירה, סדירה, מטרמינל 3. עם זאת, שעות הטיסה לא אידיאליות.
המרחק למקום הלינה, שפינדלרוב מלין, היה כשלוש שעות ובדרך עצרנו באחת משמורות הטבע היפות בצפון צ’כיה Adrspach Teplice Rocks על גבול פולין.
ורוצלב עיר נעימה ויפה. בילינו בה יומיים ומאוד נהננו. רכב שכרנו ממדריך טיולים ישראלי בפולין, שהוא גם סוכן של חברת רכב מקומית ואת הרכב קיבלנו לאחר יומיים ישירות למלון בו שהינו.
במהלך כל שהותנו בצ’כיה היה גל חום משמעותי ולמרות זאת מאוד נהננו. השמורות מוצלות ושפינדלרוב מלין ממוקמת גבוה (עיירת סקי בחורף) והטמפרטורה בה מעט יותר נוחה.
פראג מקסימה. בשנה שעברה שילבנו אותה עם איזור סקסוניה השוויצרית. עם זאת, היא מאוד עמוסה בקיץ וכדאי לקחת זאת בחשבון.
-
תודה על התשובות
צחצח – ביעדים האחרים שציינת טיילנו בעבר הרחוק יותר. איטליה (טיול אחד למרכז+דרום ואחד לצפון), צרפת (פריז, לואר, נורמנדי וקצת בריטאני), שוויץ.
הארדנים בבלגיה זה בדיוק אותו אזור כמו האייפל בגרמניה שם היינו לפני שנה. רוצים גיוון. פחות רוצים להגיע למדינות שיש בהן הרבה מהגרים.
האלפים כרגע פחות מושכים אותנו.
אם כבר יעד אחר – שקלנו גם את צפון יוון, ואת הרי ההרץ. אבל חשבנו שצ’כיה יותר תתאים לנו.
אוליב, נירית ולימור – תודה על המידע.
-
נכון שלא בליגה של נופי אוסטריה וע"פ התמונות בשרשור הנהדר שלך גם לא של צפון אנגליה, אבל אם עושים ריסט לטבלאות ההשוואה, בטוחה שתגלה שיש משהו מאד נעים וכובש בצ'כיה. אנחנו מאד אהבנו.
מצרפת את סיכום הטיול שלנו שדי מתייחס בפתיחה לכל שאלותיך אז לא אמחזר.
ואמנם לא אוהבת חומוס אז אולי לא מוסמכת, ועברו שנתיים ואולי כבר קצת אחרת, אבל עברית שמענו רק בפראג. -
לגבי מזג אוויר זה רק עניין של מזל – כשאנחנו נחתנו בפראג באוגוסט לפני שנתיים התעטפנו בכל השכבות שהיו לנו…
לדעתי בעיר מרגישים יותר את החום ולכן הייתי לוקחת לינה עם מזגן. בהרים זה הרבה פחות מורגש.
אצלי אחד השיקולים לנסוע למזרח אירופה זה המחיר ובצ’כיה דווקא לא הרגשנו “מזרח אירופה”.
-
תודה לכולם
-
היי,
היינו ביולי 2014 נהננו מאוד
ממליצה מאוד לשלב עם סקסוניה השויצרית
מעיין