שאלת רוקיז קנדיים וגליישר
-
מאוד מתלבטת איך לתכנן את הטיול שם.
מצד אחד – נערה שיכולה לטייל יופי ולעשות טרקים שווים
מצד שני – נערה שניה שלא אוהבת הליכות….
האם אפשר לעשות את הרוקיז גם בלי טרקים רציניים – כן הליכות קצרות עד בינוניות אבל לא מעבר? איפה כדאי ומה כדאי לעשות?
אני חוששת להעמיס על השניה יותר מידי כשגם מתכנן הגליישר בהמשך הטיול….
ולבוגרי גליישר – מה כדאי לעשות שם כשהמששתפים הם כאמור למעלה.
-
לגמרי כן , אפשר לטייל ברוקיס בלי הליכה בכלל
לרוב האגמים/מפלים עיקריים אפשר להגיע עם רכב עד לרמה של לעצור להסתכל, או לעשות הליכה קצרצרה ולא מחייבת. או מסלול קצר של חצי שעה
אבל מפספסים חלק גדול מהקסם, ועדיין הנוף מקסים
תקראי את סיפור הטיול שלי
-
ברוקיז אפשר לעשות את שני סוגי הטרקים קלים וקשים הכל תלוי מה תרצו לעשות.
מה שכן אסור לבצע בחלק מהמקומות טרק לבד אלא לפחות בזוג בגלל הדובים.
אם את מגיעה כבר לגליישר תעצרי קודם ליום בפארק שנמצא בצד הקנדי נקרא wateton lakes שם ראינו דובים שחורים אבל זה כבר תלוי במזל. מה שטוב בפארק ההוא שיש בו מסלול שמשקיף על משטחים חשופים מה שלא נותן לחיות להסתתר.
הכי חשוב בטיול כמו ברוקיז לפחות מהניסיון שלנו זה לשאול כל פעם במלונות ובמרכזי הריינג’רים על חיות בזכותם ראינו דברים שבכלל לא ידענו שיש באיזור.
-
הזכרת לי שיש לי חברה אמריקאית (ואולי היא תרצה להצטרף אלינו) שיש לה רדאר חיות בר. היא יכולה לנהוג במכונית ואז להאט, לעצור בצד לסקור את השטח ולהצביע על דוב או מוס או כל דבר שאף אחד אחר לא שם לב אליו.
טיילתי איתה גם ביילוסטון וגם ברוקיז האמריקאים וזו היתה פשוט חוויה. יכולת זיהוי פוטנציאל מהממת.
-
היתה לי שיחה עם הבנות היום ואת יודעת מי התנגדה לטיול כמו שאתם עשיתם…. אנחנו במו”מ על קיטורים ומסלולים

תשלחי לי שוב את הלינק של הטיול שלכם
-
אולי תנסו לעשות פשרות כך שכל אחת תוותר לשניה. ובלי קיטורים. קשה לתת הצעות למסלול שהתנאים למשפחה עם התנהלות פנימית מסוימת לא יתאימו לאחרת... גם אצלי יש כאלו שפחות יעדיפו ללכת, אבל הם מזמן כבר יודעים שזה חלק גדול במרבית הטיולים שלנו והם יצטרכו ללכת את זה ולחכות לחלקים שיותר ידברו אליהם.
את הרוקיז דווקא עשינו עם מעט הליכות.. ושום דבר לא היה ארוך, כי היתה איתנו תינוקת במנשא והילדים היו קטנים. בגלייישר הם כבר הלכו הרבה קילומטרים והיו מסלולים יפים ומאתגרים.
-
אשמח להמלצות על טיולים מכל הסוגים שאתה ממליץ עליהם – גם בגליישר וגם ברוקיז, או הפניה לבלוגים מתאיםמים
תודה
-
גדליהו – אפשר המלצות על המסלולים שעשיתם בגליישר ( אצלי מוכנים לצעוד ).
דלית – מצרפת לך את הלינק.
רוב האתרים לא דרשו הליכה כמעט או לא הליכה רצינית.
ההליכה הרצינית היתה רק באגם אוהרה ובחמשת האגמים.
היתה קצת הליכה בקניון מלין וקניון ג’ונסוןכל השאר המסלולים היו זניחים.( שעה הליכה ומטה )
יש גם רכבלים שאנחנו לא עלינו עליהם, אבל הם פתרון טוב לרצון לראות נוף מבלי ללכת.
הנה הלינקhttps://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1275516/prevloade d-1/start-0
לדעתי תקפידי על מלונות עם אינטרנט טוב ( זה לא טריבאלי שמה ) ותוכלי להשאיר אותה במלון בחלק מהזמן.
אין כל כך מה לעשות ברוקיס מעבר לטבע ( אולי שיטוט בבאנף ) וזו בעיה. -
מפנה אותך לבלוג שכתבתי בעקבות טיול שערכנו בחודש שעבר. עשינו מסלולים קלים – בינוניים ויש מקומות יפים מאד שכמעט ולא מצריכים הליכה.
אם את מעוניינת, שלחי אלי כתובת מייל, אשלח לך את תכנית הטיול שכוללת מסלולים נוספים בדרגת קושי קל – בינוני.
-
בגלייישר עשינו את אגם אייסברג- מדהים. 16 קמ- 8 כל כיוון. עלייה מתונה יחסית בהלוך. חזור ירידה.
בחלק של two medicine עשינו את מסלול scenic point למיטב זכרוני כ-14 קמ. מהרגע שהמסלול יוצא מקו היער הוא מתפתל בעלייה ובסיום הליכה צרה על מצוק לנקודת התצפית. תכלס רואים את אותו נוף של הסוף כבר לפני, במהלך הפיתולים, הילדים מאוד אהבנו את המסלול הזה.
בלוגאן פאס עשינו חלק ממסלול ההייליין, אחרי כל הטיול שהתחיל לפני הגליישר, זה היה פחות מרשים, ומהנסיעה בכביש רואים את אותו נוף. לפחות ראינו עז הרים לראשונה בחיינו.
הטיפים שלי למסלולים בכלל- להתחיל כמה שיותר מוקדם... לפני שיש יותר מטיילים , אם המסלול פופולרי.. וגם לפני שהחיות בורחות. למשל את האייסברג התחלנו לפני 8 בבוקר וככה מצאנו 2 מוסים באגם, תוך כ-15 דקות הם עזבו כשהמקום התחיל להתמלא יותר. היו גם דובי גריזלי על המסלול.
המלצה שנייה- יש הרבה מטיילים מהאזור שתמיד נותנים את ההליכות הנבחרות שלהם באינטרנט. אני בדכ משווה קצת וקורא אצלהם, מחליט מה נראה לי מתאים בקושי ובמרחק להרכב שלנו , ולפי מה שיתן לנו משהו שייצג את הנוף של אותו פארק במספר הימים שיש לנו שם.. ומקווים למזג אוויר טוב

-
מודה שאני מתקשה להבין איך לא מפחדים לטייל לבד עם ילדים באיזור בו מסתובבים דובי גריזלי
אני לא מעיזה.
רוצה מאוד לעשות את ה ICEBERG וכנראה אבדוק אופתציה לעשות אותו בטיול מודרך עם קבוצה, בגלל החשש מדובים -
טכנית הם מסתובבים בכל השמורה ויכולים גם להגיע לקמפינגים באותה מידה. כשיוצאים לכל מסלול שם או בווטרטון או בעוד רשימה ארוכה של מקומות צריך לקחת בחשבון שאפשר להיתקל בדוב ( או במוס שהיא חיה עם הרבה יותר אירועי פגיעה במטיילים). לצורך כך יש רשימת הנחיות איך להתנהג במפגש עם דובים וכדאי להתכונן למקרה ש... זה הדבר האחרון שמתחשק לי לפגוש במסלול הליכה אבל לא ימנע מאיתנו לעשות מסלולים.
לפני יומיים פגשנו בדוב שחור בתחילת מסלול הליכה בהרי הסמוקי.. מתעכבים וממשיכים כשפנוי.
אנחנו היינו בגליישר בקיץ. הערכה שלנו היתה שביום שהיינו היו כ-300 איש במסלול. תמיד תוכלו לחכות בהתחלה לעוד קבוצה או משפחה וללכת אחריהם כדי להרגיש ביטחון בקבוצה יותר גדולה. מסלול מאוד ברור ולא מצריך ממש מדריך.
-
ברור לי שלא צריך מדריך.
את ההדרכה אני רוצה לקחת כדי ללכת כחלק מקבוצה גדולה במקרה שניפגוש דוב -
מסלולים קלים יחסית ואטרקטיביים מאד בגלשייר –
במאני גלשייר המסלול סביב אגם Swiftcurrent
בלוגן – The Hidden Lake
יש בפארק עוד המון מסלולים מאתגרים יותר שאנחנו נאלצנו לוותר עליהם בגלל גיל הילדים… אבל המסלול בלוגן פאס זכור גם על ידם כאחד הכיפיים ביותר (גם בזכות ריבוי השלג שלא בטוח שנשאר כה מאוחר באוגוסט, אבל גם בזכות הנופים ובעלי החיים השונים שנצפו)
מצטרף כמובן גם להמלמה על מפלי סט מארי...
פרטים נוספים בבלוג שלנו
-
שגב הבלוג של הוא נר לרגלי

-
שגב - עסוקה בהחלט בחקר הבלוג שלך – הוא מעולה!!!
-
שגב שאלה לי אליך, אם אפשר –
בטיול שלכם הקדשת 4 ימים לגליישר. נראה לך שזה זמן טוב / יותר מידי / פחות מידי?
אצלכם זה היה אחרי חודש שלם של טיולים – האם זו הסיבה לזמן הזה? אצלי הוא יהיה גם די עמוק בטיול, ולכן תוהה – זה יהיה אחרי הרוקיז (כנראה)
מאוד מתלבטת כמה ימים לתת לפארק הזה

-
ראשית תודה רבה!
All Taken – לשאלתך:
בפועל השקענו 3.5 ימים כאשר החצי ב Two Medicine יצא בזכות הריווח בדרך מילוסטון
היו כמה סיבות:
ריווח הטיול, בפארקים וביניהם (ככה גם הוקצבו 5 ימים לילוסטון, יומיים לטיטון ועוד) – זה מה שאיפשר להשקיע כמה שעות סתם בלרחוץ באגם מק’דונלד בגלשייר
מקריות – את הלינות בילוסטון וגלשייר הזמנתי יותר משנה מראש – עוד לפני שידעתי מה יהיה אורך הטיול הזמנתי 5 לילות בבקתות הזולות בילוסטון (במאי שנה לפני) ו-3 בגלשייר (ביולי שנה לפני) – כי אחרי זה הם sold out… אז למעשה עוד לפני שתככנתי מה כמה קבעתי כמה
כשנכנסתי לפרטים היה ברור ש:
יום שלם לאזור מאני – בסוף מכיוון שעשינו מסלול קל יחסית שילבנו גם אגם מדהים בווטרטון
יום שלם ל GTTS
חצי יום בהגעה, אם נצליח – Two Medicine – לשייט אחר צהריים באגם
יום חופשי – שנועד גם כדי להגן מפני מזג אוויר לא צפוי – אם ביום התנועה מערבה יהיה סגרירי, ניסע על GTTS ביום הזה..
ואז שכקראתי על הבלאגן בחניות בלוגן פאס ושאר עצירות על GTTS ומצד שני הדברים לעשות על הכביש הגעתי למסקנה לתת לגביש יומיים: יום שבעיקרו לוגן פס (להגיע מוקדם ישר אליו) ויום לכביש עצמו מלבד לוגן כולל הצד המערבי של הפארק
אם לא מתכננים מסלול הליכה בלוגן פאס כנראה אפשר להוריד יום (אבל השאלה למה?)
מצד שני אם מטיילים בקארוון – צריך לזכור שאי אפשר לטייל ב GTTS ביום המעבר מערבה/מזרחה...
מה שכן – אנחנו הגענו לגלשייר מדרום, אחרי פרק מדבר (יוטה, אריזונה, ניו מקסיקו) וילוסטון ששונה לחלוטין מגלשייר (וגם טיטון הוא חוויה מסוג אחר)… אתם מגיעים מהרי הרוקי שכנראה דומים יותר בסוג הנוף
ועדיין – אם כבר מגיעים לגלשייר (וההגעה לשם לא קלה) הייתי מקדיש 3 ימים, במיוחד בטיול ארוך